Uke 40, bekymringer og tegn på fødsel

gravid-uke-40Da har jeg kommet til graviditetsuke 40, og ting kan egentlig skje når som helst 🙂 Disse bildene tok jeg for noen dager siden, før jeg dro til jordmor på svangerskapskontroll. Dessverre var ikke akkurat denne kontrollen så veldig hyggelig, fordi sf-målingen viste en avflatet graf. Med andre ord, det virket ikke som at han hadde vokst noe siden forrige gang. De tre siste målingene har jo ikke vært helt supre de heller, men nå blinket varsellysene om at jeg burde komme inn på Ahus for en sjekk.

De timene frem til jeg fikk ultralyd var skikkelig ubehagelige, og kvelden før hadde jeg kjent mindre liv enn vanlig. Så da jeg fikk beskjed om å komme inn «så fort som mulig» ble jeg ikke akkurat mindre stresset, og tok faktisk fødebagen med meg i tilfelle. Heldigvis ble det ikke noe akutt keisersnitt eller igangsetting (noe jeg uansett bør unngå ettersom det er såpass kort tid siden forrige keisersnitt), og jeg fikk beskjed om at han ligger med hodet festet laaangt nede. Så det kan være en forklaring. Legen mente også at selv om magen er liten, så viste UL at babyen har det bra og tar den plassen han trenger. Han tippet faktisk at han kommer til å veie mer enn det Sander gjorde. Så det var hvertfall gode nyheter og jeg føler meg skikkelig takknemlig for den gode oppfølgingen gravide får her i Norge.

De siste dagene har jeg vært veldig sliten og trøtt, men når kvelden kommer klarer jeg ikke å sovne. Det er helt umulig å finne gode stillinger å ligge i, og jeg kjenner at jeg begynner å bli litt utålmodig. Ligger hele tiden og kjenner etter tegn på at fødselen skal starte, for jeg håper så veldig at det skjer noe snart. Han er jo «ferdig» og min største bekymring er at det skal skje noe galt helt på slutten. Sannsynligvis gjør det jo ikke det. Men man har jo hørt noen historier som ikke er så hyggelige. Så jeg håper han kommer snart og at alt er helt fint med han ? Tidligere har jeg aldri heeeelt skjønt dette med at å gå over termin kan være så kjipt (kan man ikke bare sove, slappe av og lade opp batteriene!?).  Men nå er det 8 dager til termindatoen og jeg vil helst ikke gå ett sekund over, haha.

gravid-uke-40Hadde vært gøy å høre fra dere om hvordan dere merket at fødselen startet. Skjedde det på dagen eller natten og fikk dere noen forvarsler? 🙂

De siste dagene har jeg hørt en del på podden «Vattnet går» – synes det både er litt motiverende og inspirerende å høre på fødselshistorier. Selv om alle er ulike, og min opplevelse sikkert ikke kommer til å ligne noen andre sin. Dessuten er jeg veldig spent på hvordan smertene kommer til å føles ut, sammenlignet med å ha nyrestein – som jeg har hatt 4 ganger..

PS: Hør gjerne vår siste podcast-episode «Mobilsnoking i forholdet» her!

Comments

 1. I says

  Har du prøvd å gjøre noe for å få igang fødselen da? ? Kan jo være verdt noen forsøk

 2. Malin says

  Jeg ble satt i gang 10 dager over termindatoen og holdt seriøst på å gå på veggen de 10 dagene.. Fikk modningspiller først, men det var ikke før de tok vannet at riene startet. 10 timer senere var han ute ? Skjønner at du er utålmodig, håper du slipper å gå over termindatoen for det var ikke gøy! Masse lykke til ?

 3. Vibeke says

  For en skummel opplevelse sånn på slutten. Godt å høre at alt stod bra til med lille. Han kommer så fort han er klar.
  Vi har født tre gutter på under 3 år (10 dager mindre enn 3 år) og flyttet faktisk til Kolbotn bare rett før dere. 🙂

  Da førstemann kom gikk slimproppen onsdag kveld, torsdagen hadde jeg litt mer vondt enn ellers og natt til fredag gikk vannet, helt plutselig, men pga vondtene følte jeg på meg at nå skjer det snart. Han var ute på morningen på fredagen 10 dager før termin.

  Med andremann begynte riene helt plutselig på kvelden etter at førstemann hadde sovnet ca kl 19.30. Vi dro ikke på sykehuset før kl 22 og kl 01 var han ute, 8 dager før termin. Intens fødsel. Rakk ikke epidural som jeg fikk med førstemann.

  Tredjemann kom for 3 måneder siden. Han vil jeg si var en liten luring. Begynte med svake rier kl 10 på morningen. Svake rier jevnt utover dagen, men det tok seg liksom aldri opp. Satt jeg stille kom de jevnt og trutt, men reiste jeg meg opp og gikk så lot de vente på seg. Først rundt kl 18 begynte de å bli skikkelig sterke. Aktiv fødsel fra ca. kl 19.30 og kl 22 var han ute, 7 dager før termin. Denne gangen med litt spinalbedøvelse mot slutten.

  Skulle jeg valgt om igjen så ville jeg gått for den tredje fødselen min. Jeg hadde gode pauser mellom riene og følte hele veien at jeg hadde kontroll. Det var himmel å få den spinalbeøvelsen, selvom den bare varte i 30 min, for da tok pressriene over, men det var den som skulle til for å komme seg litt før siste innspurt. Jeg er helt sikker på at fødselen din kommer til å gå så bra. Gleder meg til å se lille. Masse lykke til med innspurten! Kanskje vi treffer på hverandre på helsestasjonen en gang 😉

 4. Beate says

  Masse lykke til i innspurten? fødte for en uke siden selv, og FOR en opplevelse! Min fødsel startet av seg selv, med rier på natten.(kl 3) Som jeg trodde bare var kynnere?‍♀️ Ringte føden noen timer senere og fikk beskjed om å komme inn for en sjekk. 2 cm åpning, kjørte hjemover en tur, måtte snu pga hyppige rier. Og kl 19.27 samme dag var han ute?

 5. Linn says

  Masse lykke til???
  Første rie til lillemor her startet på slaget 07:00 i det mannen min var på vei ut døren til jobb. To dager i forveien hadde jeg maserier og tarmen tømte seg for å si det sånn (beklager litt for mye info der?)
  Kl 14:53 var hun ute etter intense rier hele veien med kun 20-30 sek pause i mellom. Rakk ikke smertelindring fordi jeg var førstegangsfødende og dette skulle jo ta maaange timer. (ble desverre ikke tatt seriøst når jeg fortalte om smertene og hvordan jeg følte det). Var på sykehuset første gang kl. 11 med 0 cm åpning og ble sendt hjem igjen. Var tilbake kl. 13 med 5 cm åpning, 1 time og 53 min senere var hun ute. Noen intense timer, som skremte meg, men kun fordi jeg ikke ble tatt seriøst.
  Var også på kontroll hos fastlegen min dagen før hvor hun sa at lille var godt festet og hun ikke var forundret om jeg ikke møtte til neste kontroll hos henne. (Skulle på overtidskontroll to dager etter) Datteren vår er født på termindato sin?

 6. Marita says

  I forhold til nyrestein veit eg ikkje, men eg hadde iallfall fleire gallesteinsanfall (som blir rekna som vondere enn fødsel), og viss det er cirka likt vil eg berre sei at fødsel ikkje er så vondt! Ved fødselen får du på ein måte tatt igjen og jobba med kroppen, mens med smerter nyre-/gallestein må du berre ligge å ta imot, om det gir meining?
  Eg hadde ikkje så mange forvarsler ant enn at slimproppen gjekk 5 dagar før fødsel, og at riene starta uten at eg forstod det var rier. Låg heime til eg var 7 cm åpen. Sidan eg ikkje visste betre og trudde det skulle vere vondare (kanskje mtp gallestein?) ? smertene var heilt ulike det eg hadde sett for meg, og sat nesten berre i korsryggen. Fødselen varte nok mykje lengre enn eg tenker sidan eg ikkje reiste på sjukehuset før, men frå eg kom inn til guten var ute gjekk det 2,5 time. Ingen styrtfødsel og berre gode opplevelser!♥️
  Lykke til med innspurten!!

 7. Eldina says

  Jeg fødte min andre jente i februar og var også som deg veldig spent på hvordan det er når fødselsen starter naturlig, da jeg ble igangsatt 2 uker etter termindato med første. Slik jeg opplevde det så fikk jeg ingen forvarsler, jeg begynte å få litt vondt i magen midt på natten, typ kynnere, 4 dager før termin. Våknet på morgenen og og kjente jeg hadde litt vondt med 15-20 min mellomrom men tenkte ikke så mye over det, trodde det var kynnere. Så ble det brått hastefødsel noen timer senere ? masse lykke til med fødsel!

 8. Madeleine says

  Jeg gikk 12 dager over termin og har aldri vært så utålmodig i hele mitt liv? Men det hjalp litt å tenke på at det er mye bedre enn hvis man fikk en altfor tidlig født baby og alle problemer det kan medføre. Mitt startet med rier på morgenen, og jeg var faktisk ikke i tvil om at nå var det fødsel i gang. Endte desverre med et akutt keisersnitt etter to døgn, men fikk en frisk og deilig baby heldigvis☺️ Lykke til med fødselen når du går i gang?? (forhåpentlig ikke så lenge over termin?)

 9. Lise says

  Jeg hadde kjempemange modningstegn ukene før termin, noe som gjorde at til og med jordmor trodde jeg skulle føde før tiden. Men neida! Jeg gikk 11 dager over? på overtidskontrollen ble jeg strippet (jeg var nesten ikke moden) , noe som var kjempevondt, men effektivt. Slimproppen gikk kvelden etter, og vannet morningen etter det.

  Så mitt råd til deg er å «tro» at han kommer langt på overtid. Jeg vet det er demotiverende, men jeg ble GAL av å vente i 5-6 uker ??

  Masse lykke til ☺️

 10. Bellyy says

  Begynte kvelden før termin med små murringer nederst i magen, ikke vondt i det hele tatt. Dro på sykehuset og det var 5 cm åpning. Smårier som gikk helt fint frem til 8 cm åpning, da begynte det å gjøre vondt. Vannet gikk ikke av seg selv, så jordmor tok det. Da gikk det under 1 time så kom verdens beste skapning ut, på termindato 🙂

 11. Trine says

  Jeg fikk en skikkelig «filmstart» på fødselen min! Vannet gikk med et brak kl 8 på kvelden – dagen før termin. Det var sikkert minst 2-3 dl som bare flommet ut ? Jeg følte ikke at jeg hadde noen tegn på at fødselen nærmer seg, men når jeg tenker tilbake hadde jeg litt kraftigere kynnere og mensmurrunger de siste 7-14 dagene før fødselen. To dager før fikk jeg også diaré, helt uten forvarsel. Lykke til med fødselen! Jeg mener å ha lest i BAM at du fikk rier rett før du skulle ta keisersnitt med Sander, så det kan jo være eg tegn på at du kanskje ikke går over tiden men heller motsatt ?

 12. Mari says

  Mine sf mål så plutselig ikke så gode ut i uke 36, fikk ultralyd to dager etter. Fikk heldigvis samme beskjed som deg- at gutten min lå laaangt nede og at det nok forklarte at magen nesten ikke hadde vokst?

  Jeg var heldig og fødte i uke 38 + 5 (12 dager før termindatoen). Merket en rar form for murringer nederst i korsryggen dagen før. Men trodde mest det var magebesvær eller ubehag fordi babyen presset på blæra? Den natten våknet jeg flere ganger og følte jeg måtte på do, noe som var litt utypisk, rett over 0400 våknet jeg, gikk ut av senga og da gikk vannet? Følelsen av at jeg måtte på do og murringene var nok begynnelsen på bare noen veldig svake rier? Etter vannet hadde gått, kom mer typiske rier og jeg fødte gutten min kl 1242 samme dag nå i januar?

  Masse lykke til! Jeg synes det å føde var en veldig fin opplevelse, hvert fall med epidural?❤️

 13. Anne says

  Godt å høre at alt var bra med lille ? her har begge mine fødsler startet på natten én og to uker før termin ved at jeg har våknet i rier. Første gangen oppdaget jeg slimproppen da jeg våknet av riene, andre gangen gikk slimproppen kvelden før. Nå er jeg i uke 38 og spent på om det starter på lignende måte denne gangen. Masse lykke til ? krysser fingrene for at det skjer noe veldig snart ??

 14. Helene J says

  Jeg gikk seks dager over termin, og hadde nær sagt ingen forvarsler. Kynnerne hadde til og med avtatt, og fordi hun hadde så dårlig plass ble bevegelsene mindre. Kjenner igjen følelsen av å være redd for å gå over termindato, men det hører virkelig til sjeldenheten at det går galt. Husk, det er fortsatt til termin om det skulle skje i uke 41/42. Plutselig kom riene klokken 01.00, vannet gikk 03.30 og epiduralen ble satt 06.00. 12 timer senere var hun ute! Det hadde jeg aldri trodd kvelden i forveien 🙂

  Lykke til, det går bra, du føder i verdens beste fødeland!

 15. Stine says

  Min første fødsel startet klokken 0200 på natta. Våknet av murringer så jeg gikk på do fordi jeg trodde det var blæra som var full. La meg igjen og la merke til at det begynte å komme i tak sakte men sikkert over hele magen. Fødte 4,5 timer senere.

  2 fødsel gikk slimproppen 3 dager før. Jeg ble kjempe trøtt klokka 1300 på dagen av fødselen. Angret på at jeg ikke la meg ned for å sove. Klokken 1700 begynte jeg å få tak i korsryggen og de ble lengre etterhvert. Fødselen varte i 10 timer.

  Er nå gravid med nr 3. Er veldig spent på fødselen nå, mine to andre var så ulike – hva kan jeg forvente denne gangen?

  Ang smerter så synes jeg det egentlig har gått ganske bra. Trodde det skulle være vondere å føde. Har født begge gangene uten smertestillende. Ikke at det er et must – men stolte på kroppen og lot den styre meg trygt gjennom.

  Masse lykke til ?

 16. Martine says

  Vi prøvde å starte fødselen selv 11 dager før fødselen med å ha sex. Tror det er det eneste som faktisk fungerer så lenge mannen ejakulerer (spermen inneholder stoffet prostaglandin som kan sette i gang fødselen, samme hormonet de bruker på sykehuset for å sette i gang). Hehe. Og det fungerte som bare fy!! 2 timer etter var det i gang. Vi la oss kl. 23 og jeg våknet opp kl. 1 med magesmerter. Kjentes ut som jeg måtte på do (nr.2) og det måtte jeg også. Men magesmertene bare fortsatte og etter 1 time hvor jeg bare lå og kjente etter vekket jeg samboeren min for å fortelle han at jeg trodde fødselen var i gang. Og det var den! :)) Etter 14 timer med riere hjemme, begynte det å bli helt uutholdelig vondt! Men jeg nektet å dra for tidlig til sykehuset for jeg var såå redd for å bli sendt tilbake! Men da jeg endelig bestemt meg for at nå klarte jeg ikke mer og dro til sykehuset, hadde jeg 6 cm åpning og ble lagt rett inn og fikk epidural (som var hiiiiimmelen!!). <3 Å føde var virkelig en helt fantastisk opplevelse! Smertene var glemt såå fort! Men jeg var heldig og hadde en veldig fin fødsel uten særlig komplikasjoner, og jeg er så takknemlig for at jeg fikk en normal, vaginal fødsel 🙂

 17. Janne says

  Dagen jenta vår kom merket jeg tidlig på morningen noe som minnet veldig om typ mensmurringer i korsryggen og rundt mot magen. Helt ærlig trodde jeg at det ble for mye pizza kvelde før og at jeg fremdeles var mett. ? Husker jeg ikke tenkte at noe var på gang helt til jeg stod opp og vannet gikk på vei til badet. Siden det var første gang og alt var nytt var jeg heller ikke sikkert på om vannet faktisk gikk… Så ringte føden og fikk bekrefta det når vi dro til sykehuset en stund etterpå ? Så disse «masriene» bygde seg opp utover dagen da ? Masse lykke til med siste innspurt! ???

 18. Else Marie says

  Vannet gikk helt uten forvarsel noen uker før termin og noen timer etter var mini født?

 19. Sara says

  Lykke til med fødselen!

  Min startet i 3-tiden på natten ved at vannet gikk. Dro på sykehuset på morgenen, og fødte babyen allerede på formiddagen. Merket lite forvarsler dagen før, egentlig. Men fikk en veldig fin fødselsopplevelse, selv om jeg var nervøs i forkant. Håper du også kommer til å få det 🙂

 20. Linn says

  Her i huset var det samboer som skjønte at fødselen var i gang! Jeg gikk med «stressrier» en uke og de var liksom bare litt verre enn dagen før 🙂 først når jeg hang over sofakanten og hikstet innså jeg at det kanskje var fødsel, 2 timer senere var hun ute! Og det er ikke noe å grue seg til 🙂 vondt gjør det, men jordmødrene vet hva de driver med så hør på de. Det er mitt beste tips 🙂 masse lykke til!

 21. Cecilie says

  Godt å høre at du blir godt fulgt opp❤️ Mine to fødsler har startet med sterke kynnere som jeg etter vært skjønte var rier fordi de ble mer regelmessige (9 og 11 dager over termin). Jeg var forberedt på at vannet skulle gå, men begge gangene har de måttet ta vannet på sykehuset fordi det ikke gikk av seg selv. ? masse lykke til i tiden framover! ?Hilsen fast leser gjennom mange år?

 22. Julie says

  Lykke til med siste innspurt! Jeg fikk ikke noe forvarsel, vannet gikk en uke før termin når jeg satt på do 11:30 på formiddagen. 23 timer etterpå var hun ute med hjelp av et keisersnitt siden det tok sin tid ? Men tilbake til toalettet. Jeg var veldig usikker på om det var vannet som gikk eller om jeg bare tisset, jeg hadde så nedpress og smerter (Jeg hadde også bekkenløsning) Jeg hadde liksom ikke helt i kontakt med nedre region hvis det gir mening. Men husker jeg kjente og hørte et lite POP ? reiste meg opp sjekket jeg med å legge en frotteklut i trusen, og når den ble gjennomvåt på null komma niks og det bare fortsatte og komme, og komme var det ikke tvil ? Gud det var spennende! Jeg ringte føden og fikk beskjed om å komme inn. Jeg satt meg så på sengekanten og ventet på at mannen skulle hente meg. Men i sjokket hadde jeg glemt å gi han beskjed ? Han satt på jobb i en annen by. og det tok omlag 20 min før jeg kom å ringe han- dette var litt om min opplevelse! Lykke til med din ?❤️

 23. Trine says

  Begge mine fødsler har startet med rier 🙂 første gang startet det på tidlig kveld, og tok seg opp gjennom kvelden/natten og neste morgen. Tok ca 18 timer med rier før vi dro til sykehuset. Aktiv fødsel (fra fire cm) var ca 10 timer. Andre gang våknet jeg av rier på natten/ tiiidlig morgen. Denne gang tok det seg opp raskere og vi reiste til sykehuset allerede den formiddagen 🙂 aktiv fødsel denne gang var bare 4 timer 🙂
  Elsker også og høre andres fødselshistorier. Masse lykke til med din fødsel ?

 24. Blum says

  Nr1: Vannavgang uten noe forvarsel.
  Nr2: Igangsatt fødsel.
  Nr3: Små rier, diaré og så gikk slimproppen.

  Masse lykke til! ❤

 25. Melihate says

  Hei. Jeg er en mor med to barn. Første var litt vanskelig men andre er alltid lettere. Jeg våknet på morningen og hadde. Ingen vondt men jeg bare så at jeg var litt våt i trusa men ingen smerter ingenting og det gikk en halv time så begynner smerter men ikke som med første det var helt annerledes de var ikke starke i begynnelsen etter 2 timer jeg møte kjøre til ahus fordi smertene begynnete å bli sterkere og når. Jeg var der så var jeg klar med å føde så bli jeg ferdig fra 9 på morningen til 2 på dagen men med 2 går fortere og lettere men du må vare aktiv siste dagene. Jeg kjørte sykkel førige dagen det hjelper mye å vare aktiv gå. Bare gå så kommer bebin fort eller før termin hehhe hilsen Meli

 26. Anette says

  Helt sikker på at alt kommer til å gå kjempe fint med lille lillebror, men forstår også bekymringen din godt. Bra du fikk komme inn på en ekstra sjekk i det minste!

  Her startet det med tre dager med «maserier», (eller sterke kynnere som jeg ville kalt det) som kom hvert 5.minutt. Ikke vondt, men veldig ubehagelig over så lang tid. På terskelen til dag 4 med dette våknet jeg på morgenen av at vannet gikk, og deretter gikk det bare noen timer før hun ble født. Hadde hørt av alle at svært få fødsler starter med at vannet går, så jeg var ganske overrasket da jeg spratt ut av sengen når jeg kjente kneppet i magen. Heldigvis kom det ikke en dråpe i sengen!

 27. Maren Vic says

  Massemasse lykke til med fødsel, det kommer til å gå strålende, og jeg kan trøste deg med at jeg hadde bekkenløsning fra helvete som forsvant etter fødsel, hurra.

  Jeg merket antydning til rier på kvelden, ved 23-tiden, men jeg tok det veldig rolig fordi jeg hadde slitt med «maserier» i en mnd i forveien allerede.

  Ved halv 5-tiden på natten våknet jeg av en voldsom smerte, som jeg ikke klarte å sovne fra, som ble mer og mer «taktfast», riene hadde startet. Dro inn på sykehuset v 8-9 tiden og hadde kun 1cm åpning og ble sendt hjem igjen, før vi kom tilbake senere på ettermiddagen. Fødselen tok 26 timer og jeg var i aktiv fødsel i 12 av dem. Fødte to dager før termin. Det sprøeste jeg har opplevd noen gang.

  LYKKE TIL!!!!

 28. Frida says

  Alt går helt sikkert fint! Er selv gravid med nummer to, i 6 måned. Merker jeg er nesten mer spent på fødsel denne gangen da jeg også tok ks sisst. Hadde et veldig fint ks og fin opplevelse etterpå, så på en måte kunne jeg tenkt meg å ta ks igjen. Likevel ønsker jeg å føde normalt, men skulle gjerne hatt den forsikringen på forhånd om at alt skal gå fint og at det blir en god fødselsopplevelse!?

  Forrige fødsel gikk vannet på natten når jeg skulle opp på do. Pga misfarget fostervann ble det ks, da de ikke ville vente på rier.

  Lykke til i ventetiden! Hver dag på overtid føles som en evighet? gikk noen få dager over sist og trodde det aldri skulle skje noe!

 29. Martine says

  Hei, masse lykke til i innspurten! Det kommer til å gå fint?

  Jeg ble satt i gang med nr. 1 grunnet begynnende svangerskapsforgiftning.
  Men med nr.2 fødte jeg 9 dager før termin. Måten jeg merket at ting begynte å skje var følgende:
  *Jeg begynte å føle meg utrolig sliten og uvel (liksom slapp og svimmel)
  *Ca 3-4 dager i forveien fikk jeg en del slim med smått blod i (sikkert slimpropp)
  *Svake murringer nederst i magen hele dagen før hun kom. Kjentes som lette mensmurringer som kom og gikk. Føden sa det var «maserier» . Dette forsvant og kom tilbake litt på kvelden, men helt uten noe fast tidsmønster
  * På natten kom det litt sterkere tak, men ikke vondt. De kom og gikk fremdeles uten fast tidsmønster. Jeg var veldig opphengt i det jeg hadde lest om at det skulle gå så og så mange minutter mellom takene osv.
  * På natten var deg akkurat det samme, og de de var sterkere, men fremdeles ikke vonde. Ringte føden og de sa at det mest sannsynlig var «maserier». De sa også at jeg kunne velge og komme om jeg var nervøs, og vi hadde lang (ca 30 min) reisevei.
  Vi valgte å reise og på turen til sykehuset kom akutt sterke rier, men HELT uten fast mønster. Kunne gå 5 min mellom eller 1 min mellom. Til og med nesten 15 min mellom.
  *Kom På sykehuset og fikk så kraftig ri at jeg ikke klarte gå ut av bilen (men fremdeles ikke sykt vondt)
  * Var inne på sykehuset 02.20, babyen ute 03.30!!

  Til alt det jeg skrev nå, er mine tips:
  *Ikke tro alt du leser?
  *Lytt til magefølelsen (den har aldri vært sterkere enn når jeg har vært i fødsel)
  * Dra heller på sykehuset for tidlig.
  * Ikke alle rier er drepende vonde. Med min første holdt jeg på å dø av smerte så jeg visste hvor jævlige de kunne være. Men med nr.2 ble de aldri så intense.
  * Si ifra om du er bekymret. Da får du god støtte og omsorg❤

  Nå skal det være sagt at min første baby kom relativt raskt med modningspiller så sannsynligheten var visst litt større for at nr.2 kunne komme raskt ut. Jeg vet ikke hvordan din første fødsel var? Det har visstnok en sammenheng dette med hvor lang første fødsel var.

  Nok en gang, masse lykke til! Uansett smerte er premien så ufattelig verdt det. Men dette vet du jo??

  Hilsen mamma til to små??

 30. Silje says

  Jeg hadde termin 1 februar, og kvelden dem 19 januar gikk plutselig vannet (heldigvis når jeg satt på do) ?. Dro til sykehuset for en sjekk, og ble sendt hjem igjen – nå var det bare å vente på rier. Rundt 01 på natten startet noen små korte rier, og i 03 tiden dro vi til sykehuset da de var korte men mange iløpet av hver 10 minutt. Var 8 cm åpen og gutten kom 06.00 ? Hadde en helt fantastisk fødsel og synes ikke smertene var ille, tenkte positivt og slappet av, og lystgass var HELT magisk! Synes det er alt for få bra fødselshistorier ute. Lykke til ?

 31. Marthe says

  Jeg fødte ei lita jente for nesten fire uker siden. Hun kom tre dager før termin, og fødselen startet med at vannet gikk klokken 02 om natten. Riene startet like etter, men ble ikke intense før rundt 12. Klokken 17 var hun født. Jeg hadde en «rar» følelse hele dagen før vannet gikk. Jeg ble veldig tørst og kjente meg mer hoven enn jeg tidligere hadde vært. Sa til samboeren min at «nå tror jeg det skjer noe snart» og vannet gikk altså samme natt 🙂 Masse lykke til med innspurten!

 32. Hanne says

  Med nr 1 ble jeg satt i gang så jeg var også spent når vi ventet nr 2. Hadde noen dager med sterke kynnere (måtte stoppe når jeg var ute og trillet nr 1). Var på kontroll 28/8 og fikk beskjed om å komme neste dag for å settes i gang (får store barn så da var det ikke vits å vente lenger). Men morgningen etter var det fult så vi måtte dra hjem og vente og se an om det ble bedre kapasitet utover dagen (noe det ikke ble). Dro til frisøren med heftige kynnere (trodde jeg), ba noen venner hjem på pizza. I stykke nr 2 følte jeg at det var noe som sprakk inne i magen, gikk på do, så startet jeg å dusje. Da lurte gubbelure på hva jeg drev med og da var svaret mitt; tror vannet har gått… vennene ble sendt på dør med pizza og vi dro inn på føden – 2 timer etter var frøkna kommet til verden. Med nr 3 våknet jeg ved 5 tiden med mageknip smerter, sto opp tok en dusj og startet på matpakker/kakao til de eldste ( de gikk i 2 og 3 klasse og skulle på tur). Vekte mannen og sa at når var det startet, ringte mine foreldre som kom i løpet an 30 minutter, vekte barna og fortalte at i dag får dere en lillesøster. Dro til føden ved 7-tiden og ved lunch tid var veslemor kommet til verden. Vannet gikk ikke før jeg var nesten i mål denne gangen noe som gjorde denne fødselen til den «enkleste».
  Så her var nr 1 keisersnitt (baby var 4990 gr og skrudde seg feil/satt fast så ble hastekeisersnitt) nr 2 og 3 ble vanlig fødsel (uten smertestillende og de var hhv 4138 og 4660 gram). Og man skjønner når fødsel er i gang… Masse lykke til

 33. Lena says

  Kjempe gøy å følge oppdateringene dine og veien gjennom din graviditet.
  Et lite spørsmål (som mange vil reagere på) men kom du noen gang over at du ikke fikk fødegave?
  Jeg fødte for 3 måneder siden og har enda ikke fått gave. Merker jeg er skuffet og lei meg, og egentlig ganske så irritert. Jeg gav beskjed mange ganger før fødsel og har nå nevnt det for han etter fødselen at det der er en greie.

  Sliter faktisk med å la den gå. Det er den ene gangen guttene kan gjøre litt ekstra stas.
  Får jo aldri en blomsterkvast eller andre ting, så hadde gleder meg til han skulle steppe opp

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Den irritasjonen satt leenge i hos meg, så skjønner deg godt jeg. Forventningene mine denne gangen er ikke-eksisterende, haha (selv om jeg synes det er på sin plass å gi sin kjære en ekstra oppmerksomhet etter fødsel!) Men er jo ikke noe hyggelig å få en gave som man har mast og nærmest «tvunget seg frem» til heller akkurat. Man kommer jo over det, men kanskje man trenger en liten utblåsning for å legge det bak seg helt:)

 34. Ingrid says

  Min fødsel startet 8 dager før termin med at vannet gikk, i halv elleve tiden på formiddagen ? merket ikke noe særlig før dette, annet enn at kynnerne satt mer i korsryggen enn de hadde gjort dagen før. Noen timer etter at vannet gikk begynte modningsriene, og 35 timer etterpå var hun født ?
  Masse lykke til med den siste tiden – plutselig er han her ?❤️

 35. Anja says

  Følger spent med deg! Lykke til med den siste tiden og fødselen?
  Hos meg startet det med at jeg våknet midt på natten av at jeg måtte på do, da gikk også slimproppen. Ca 15 min etterpå gikk vannet og riene startet like etter! Merket ingen tegn på fødsel før dette. Ble en lang, men fin fødsel. 7 dager før termin?

 36. Ann H says

  Savner magen når jeg ser de fine bildene dine, selv om det er kos med jenta på 2 måneder i armene?
  Her starta fødselen med at vannet gikk kl 2 på natta-ellers kjente jeg ingenting, så ble satt igang etterhvert!
  Med førstemann kjente jeg flere timer at nå er det noe på gang, så startet riene til kvelds.

  Masse lykke til ?

 37. Odette says

  Eg fekk veear tidleg på morgonen den dagen eg skulle bli satt i gang, 11 dagar over termin. Eg var så lei!! Glad for at eg slapp å bli satt i gang, men fødselen vart ikkje noko høgdepunkt sidan han var stor og kom som stjernekikar. Eg kan i ettertid seie at eg fekk utruleg god hjelp og oppfølging, og kroppen si evne til å gro er heilt utruleg. Men, håpar ting vert annleis viss eg vert gravid igjen…

 38. L says

  Det finnes jo folk som har nesten helt flat gravidmage! Og du har jo gått opp nok i vekt! Dette kommer til å gå såå bra!

 39. L says

  Hos oss merket jeg det rimelig eksplosivt av at vannet gikk midt på natten. 3 dager over termin.

 40. Tine says

  Kjære Annette!

  Jeg har nå ledd meg i hjel gjennom podkast-episodene deres. Dere er ordentlig morsomme å høre på, og jeg synes det er veldig fint hvordan dere har tematisk regi på hver episode. Veldig interessant og inspirerende å få innblikk i hvordan to så forskjellige mennesker lever med hverandre og elsker hverandre.

  Jeg har fulgt bloggen din i mange år, og må si at det er først gjennom podden jeg føler man blir ordentlig kjent med deg som person. Så reflektert og kvikk! Jeg skal innrømme at jeg har hatt litt fordommer mot deg og andre mammabloggere som fronter freshe mamma-kropper. Etter å ha fått en datter selv for halvannet år siden, har jeg blitt litt ekstra oppmerksom på glamifisering av nybakte mødre. Hvorfor må man egentlig vise fram kroppen sin etter fødsel gjennom sosiale medier? Samma om man har hengemage med strekkmerker eller ser ut som en modell (som deg??), så skjønner jeg liksom ikke poenget med å fokusere på det. Kan ikke vi få fri fra dette presset i barseltiden og fokusere på andre viktigere ting. Drit i kroppen! Selv var jeg like slank og rask etter 3 dager, men hadde null behov for å fokusere på det i det offentlige. Håper dette «Yummy Mummy»-fokuset forsvinner når min datter en dag skal bli mor.

  Uansett! Jeg ble veldig positivt overrasket over å høre hvor åpen og reflektert du er på podden. En påminnelse om at personer er mye mer enn det som kommer frem på perfekte Insta-bilder.

  Ønsker dere alt godt nå i tiden fremover!❤️

 41. A says

  Hei.
  Skjønner deg så godt, jeg hadde termin 7.mai og fra 1.mai var jeg utålmodig.
  Hos meg begynte det med typiske menssmerter hele formiddagen og så fikk jeg en blødning i det jeg skulle gå å legge meg. Ble litt redd siden blod jo er litt skummelt når man er gravid så ringte til føden og ble beroliget med at det ikke uvanlig pga modning. 10 minutter senere kom første rie. Hadde en fin fødsel på abc på Ullevål og fødte en fin og våken gutt kl 8 morgenen etter. En helt fantastisk opplevelse! Vondt ja, men absolutt håndterlig og så verdt det.

  Masse lykke til

 42. Karen says

  Jeg synes jeg hadde en sånn en fin fødselsopplevelse! Tenkte allerede samme dag at dette kunne jeg gjort om igjen ? Jeg tror slimproppen gikk 8 dager før fødselen startet, men jeg er ikke helt sikker. Det var 5 uker før termin, så jeg antok det ikke var det, men hvem vet. 4 uker og 1 dag (36+2) lå vi og så på TV når jeg plutselig trodde jeg hadde tissa litt på meg og ikke kunne skjønne det siden jeg ikke var tissetrengt. Gikk på badet og skjønte kjapt at vannet hadde gått. Da var klokka 23.35. Gikk tilbake og sa ifra til mannen som syntes jeg kunne spare meg for den tåpelige spøken, men så kom seg kjapt opp av sofaen når han skjønte at jeg ikke tulla ? ringte Ullevål siden jeg egentlig skulle være på ABC, men man ikke kan føde prematurt der. Der ba de meg om å ta en tur via Kalnes siden vi var hos svigers i Fredrikstad og få en sjekk før vi dro til Ullevål. På Kalnes fikk jeg beskjed om at de ikke bare sjekker. Det ble der eller ikke der. Når hun jeg snakket med fikk vite at jeg var 36+2 ba hun meg komme med en gang siden jeg skulle få antibiotika hver 4.time. Vi fikk pakka noen ting og sagt ifra til svigermor. Fikk noen murringer nærmere halv ett og klokka ett ble jeg skrevet inn og undersøkt. Da hadde jeg 2cm. Riene kom med halvannet minutt mellomrom i bilen, så jeg satt og løy til mannen som visste at man drar til sykehuset når det er rundt 5minutter mellom hver. Ville ikke risikere at han ble stressa og grisekjørte ? den ene rien avløste den andre på sykehuset og jeg var skikkelig kvalm. Etter det jeg følte var en evighet kom endelig jordmor og vi fikk beskjed om at det bare var å gå rett til fødestua. Vel oppe i fødesenga tok det ikke lang tid før jeg måtte kaste opp og jeg klamra meg til lystgassmaska frem til jordmor ville ta den fra meg. Ba om å få beholde den selv om ho skrudde av gassen. Var så godt å ha den å holde i og fortsette å fokusere på pusten. Var fullstendig i min egen verden og fikk så vidt med meg hva de rundt meg sa. Tenkte de kunne si det på nytt om det var noe som gjaldt meg ? Skal ikke late som om at det ikke var vondt, men jeg trodde faktisk det skulle være så mye verre. På et punkt tenkte jeg at jeg skulle ønske mora mi var der bare for å så lure på hvordan i all verden jeg tenkte ho skulle klare å gjøre det mindre vondt ? 03.48 var i hvert fall det perfekte lille gullet mitt ute, så det gikk vel som en styrtfødsel tror jeg ?

 43. Stine says

  Med nr 1 våkna jeg av rier på natta 2 dager over termin og fødselen var i gang. Merka ingenting kvelden før. Med nr 2 gikk vannet 9 dager på overtid, men skjedde ingenting før jeg ble igangsatt(en modningspille) 11 dager over termin. Da startet fødselen veldig raskt.

 44. Eva says

  Nyrestein er dødsvondt, men etterpå satt du igjen med..? Ingen ting!

  Fødsel er dødsvondt, men etterpå sitter du igjen med verdens fineste premie.

  Og du kommer til å føle deg så stolt og lykkelig, at du aner ikke! Det er helt rått, så bare gled deg. 😉

 45. Monica Storsve says

  Slimproppen gikk 6 dager på overtid 12 timer før riene startet. Måtte tisse 04 på natten, å da startet riene ut av det blå. De varte 45-60 sek med 5 minutter intervaller. Dro inn på sjekk 08.00 med 1 cm åpning. Ble lagt inn 11.15. Åpningsriene synes jeg var det Aller værste med hele fødselen å jeg brukte 21 timer på å få 4cm åpning. Hadde bestemt meg for ingen epidural da jeg er livredd nåler. Men etter 24 timer å jeg bare hadde fått 5 cm åpning, utslitt, ingen søvn eller mat. Måtte jeg krype til korset. Epidural er LIVETS SPRØYTE! Å jeg kommer til å anbefale til alle å ta den. Fikk spise litt, sove litt, slappe av og hente inn ny energi som var absolutt nødvendig. Kjente så å si ingenting lengere (så kun på skjermen at jeg hadde rier). Etter et par timer, ble vannet tatt for å prøve å få litt hyppigere rier og mer framgang. Siden det ikke ga noe effekt så fikk jeg rie fremkallende klokken 09 . Så tok det det ca 2 timer fra 5,5 cm til 10 cm åpning. Pressriene kom, å endelig fikk jeg jobbe med kroppen og vite at hun er her innen veldig kort tid. 20 min med pressrier, så var hun ute. Hadde rier hvert 5 min fra første rie og til ungen var ute, som resulterte i 31 timer med rier og smerte?
  Lykke til med innspurten, selv om fødsel er det værste jeg har opplevd (å smertene var på en helt annen måte og plass enn va jeg hadde sett for meg) så ville jeg ikke vært foruten opplevelsen ❤️

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Jeg får prøve å tenke at smertene tar slutt på et eller annet tidspunkt, og premien er heldigvis verdt det! Jeg håper jeg får epidural jeg, så fint å høre at du vil anbefale det 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *