Spørsmål & svar

Vil du skrive hva du fikk bruk for på sykehuset av det du hadde pakket med deg? Skal selv føde på a-hus i juli, med første barnet. Så trenger all tips jeg kan få!
Under fødselen hadde jeg ikke behov for noe, annet enn at jeg på et tidspunkt spurte om Emil kunne finne frem lypsyl til meg. Ble så tørr på leppene! Hårstrikker er ellers greit å ha. På barselhotellet hadde jeg for det meste bare på meg sykehusskjorten eller en amme-bh, så de eneste plaggene jeg fikk bruk for var en sort bukse og en kimono. Ta med deg noe komfortabelt som ikke strammer!

På dag 2 droppet jeg netting»trusen» og skiftet til eget undertøy. Emil var hjemom denne dagen og da ba jeg han om å ta med bbhugme-puten til meg. Den var god å ha til amming og soving de første nettene. Ellers: sjampo, balsam, dusjolje og litt annet stæsj fra toalettmappen, men det viktigste for meg på sykehuset var Multimam-kompresser, mat, drikke, snacks, godis, kamera, airpods, telefon og lader. Ammeinnlegg begynte jeg ikke med før senere, men til hjemreisen var det greit å ha et par ull-innlegg i bhen! Den siste kvelden så vi litt tvserier på macen, det var veldig hyggelig 🙂 Når det gjelder ting til babyen trenger du ikke ha med noe annet enn en liten lue og det du vil at h*n skal ha på seg på hjemreisen, og kanskje ett-to pledd du liker godt. Masse lykke til!

Fikk du klyster under fødselen?
Nei! Det rakk jeg ikke. Men trengte det visst ikke heller, for det kom ikke ut noe derfra… Utrolig nok, når jeg tenker på hvor hardt jeg presset ?

Nå som du har født, hvordan vil du sammenligne det med å ha nyrestein?
Heheh, å føde er mer intenst, men jeg hadde det vondere over lengre tid (og med null pauser) med nyrestein. Dessuten kom det ikke noe godt ut av det siste. Så fødsel er bedre, selv om det smertemessig er omtrent uutholdelig på det aller verste.

Fikk du epidural?
Nei! Men jeg fikk spinalbedøvelse og det var helt fantastisk. Det har samme virkning som epidural (tror jeg?), bare at det fungerer raskere.

Hvor er babynestet fra?
Det er fra en nettside som heter Style by C, men det røyter overalt, så jeg vil egentlig ikke anbefale det.

Jeg har nettopp fått en liten baby selv og da jeg ikke produserer nok melk må vi gi erstatning i tillegg. Nå koker vi vann som vi oppbevarer i kjøleskap, varmer den mengden vi skal ha i vannbad til hvert måltid og blander i pulver. Hvordan gjorde du det? Og hva med når du var ute og måtte gi erstatning?
Vi varmet opp kokt vann i mikroen og blandet med pulver. Skulle vi være ute en stund varmet jeg vannet ekstra sånn at det ble ok temperatur til måltid 🙂 Hadde med pulver i stellebagen og blandet på farten. Eventuelt kan man ta med seg to termoser, en med varmt vann og en med kaldt, så blander man det sammen. Det siste tror jeg er det vanligste, men på «småturer» synes jeg vår måte å gjøre det på funket helt fint.

Kan du skrive et innlegg om navnevalg? 
Jeg synes Matheo er et så fint og koselig navn! Jeg bestemte meg for at han skulle hete det samme dagen som vi var på ultralyd og fikk vite kjønnet, og så gjaldt det bare å få Emil til å bli enig med meg.. hehe. Det klarte jeg overraskende lett, så det er litt rart at ikke det var mer oppe til diskusjon da vi skulle bestemme oss for navnet til Sander. Men jeg elsker begge navnene like mye, og de passer perfekt sammen også synes jeg. Det er like mange bokstaver i begge navnene og de har både a og e på samme «sted» i navnet. Ikke at det spiller noen rolle (?), men det var aldri noen andre navn som var aktuelle denne gangen.

Jeg er gravid for første gang og føler meg ekstremt usikker og gruer meg litt til alt sammen. Er livredd for hva andre forventer av meg som mor, redd for å skuffe noen og har så mange bekymringer. Tenk om jeg ikke vet hvordan/hvor ofte jeg skal amme, skifte bleier, stelle babyen osv.. Har du noen tips?
Ingen vet hvordan det er å bli mamma for første gang før man faktisk er det! Så dette er en vanlig bekymring som de fleste har i forkant… Men det spiller ingen rolle hvor forberedt man er før man plutselig sitter der med babyen sin, det er en rolle man vokser inn i. Og morsinsinktet kommer til å kicke inn, du kommer til å bli kjent med babyen din mer og mer for hver time og du lærer deg hva du skal gjøre. Man prøver og feiler, og blir litt klokere for hver dag 🙂 Og du må ikke være redd for å stille MASSE spørsmål til jordmødre på sykehuset eller helsesøster på helsestasjonen. Det kommer til å gå kjempebra. Jeg hadde aldri skiftet en bleie i hele mitt liv før etter jeg ble mamma, så alt var helt nytt for meg. Men ha troen på deg selv, det er ditt barn og ingen kan ta bedre vare på det enn deg. Den første tiden med baby er unntakstilstand, og det er ingen som kan «forvente» noe av deg, så du må senke kravene til deg selv.

Hvordan er overgangen fra 1 til 2 barn?
Denne uken er det jo alle tre her, og det er en stooor forskjell. Matheo har hittil vært like rolig som storebroren sin da han var nyfødt, men likevel er det en enorm overgang. Dødsslitsomt! Og veldig koselig. Men slitsomt. Haha. Sander sitter ikke stille et sekund på dagtid, så det gjelder å ta en time om gangen, men jeg er evig takknemlig for at han sover natten gjennom!! Jeg prøver å fordele tiden min mellom dem best mulig og ikke stresse med ting som rydding, vasking og andre ting som egentlig ikke er så viktige…

Comments

 1. Emily B says

  Gratulerer så mye! Herlighet for en fin familie❤️

  Prøv å legg babynestet i fryseren, så kanskje det slutter å loe/røyte! Pleier å gjøre det med sånne gensere, det pleier å funke så verdt et forsøk kanskje??

 2. Therese says

  Så koselig lesing! Har selv en baby på snart året, og håper virkelig å få en til om ikke så lenge. Men vi trenger litt hjelp i prosessen, så får se når det blir:) Kunne du skrevet noe om amming denne gangen vs forrige gang? Vi har ganske like historier, og jeg fikk ikke ammet mitt første barn heller. Syns dette var litt kjedelig, da jeg hadde sett for meg det. Så håper jeg kan amme nr to når den tid kommer. Går ammingen greit denne gangen for deg? Ha en nydelig helg, du superkvinne!?

 3. Ida B says

  Gratulerer så mye med lille Matheo <3 Han er virkelig skikkelig nydelig!
  Skjønner greia med navn og bokstavene haha tenker akkurat samme som deg når jeg foreslår navn til vår baby, det betyr jo ingenting, men det er jo litt kult og klinger ekstra fint om de har litt symmetri.

  Svarene på spørsmålene var kjempenyttige! Skal selv føde på Ahus i september.

  Kommer du til å skrive om fødselhistorien? Jeg er ihvertfall veldig nysgjerrig, syns det er så koselig og motiverende <3 Eller forteller du kanskje i podden? 😀

 4. Ida says

  Kjære Annette, jeg venter tvillinger i slutten av August og leter høyt og lavt etter en lignende kaninbamse som den hvite du har i sengen. Kan du fortelle meg hvor den er kjøpt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *