Ingen aprilsnarr

Tusen takk for all respons etter forrige innlegg!! Siden sist har jeg overrasket Emil med en liten spa-date på The Well. Nora kom på besøk, men det han ikke visste var at hun skulle være barnevakt resten av dagen. Jeg holdt meg unna badstuene osv siden jeg er gravid, men det var så koselig å få et lite avbrekk fra hverdagen.

Jeg hadde ikke booket noen behandlinger på forhånd, men det var ledig en 75 min gravidmassasje som jeg tok, og Emil fikk… 25 min. Hahah. Men må innrømme at jeg ble litt skuffet over den massasjen for å være ærlig. Synes det er mye bedre å bli ordentlig knadd der jeg er stiv enn hva det er med rolige strøk på magen (akkurat det var egentlig bare rart..) og dessuten kilte det hele tiden? Lyset i rommet slo seg av og på hele tiden og da jeg skulle reise meg opp etterpå hadde jeg nesten mer vondt i kroppen enn da jeg la meg ned.

Jeg har nemlig fått SÅ vondt i bekkenet nå. Egentlig stråler det ned hele veien fra korsryggen og lårene, og det gjør vondt å gå. De lange trilleturene er det bare å glemme akkurat nå, for plutselig stopper hele kroppen opp og jeg klarer såvidt å ta en fot foran den andre. Vet ikke om det er dette som kalles bekkenlåsning eller bekkenløsning. Isjiasplager. Et eller annet. Burde jeg kanskje booke fysio eller kiropraktor? Si fra om dere har noen tips??

Sånne plager gjør at jeg blir i dårlig humør, og det hjelper ikke at Sander er ekstra klengete (og tung) og krever at jeg bærer han mye mer enn tidligere. MEN – det var veldig hyggelig med litt kjærestetid, og vi spiste en god middag i badekåper, plasket rundt i bassenget og så kjøpte vi med oss masse godteri på veien hjem etterpå.

Selv om det gjør vondt å gå, så kan jeg ikke akkurat sitte på sofaen hjemme på dagtid heller – og Sander koser seg heldigvis fortsatt veldig i vognen sin fortsatt. Fikk forresten beskjed om at han har fått barnehageplass her om dagen! I en barnehage jeg ikke engang hadde hørt om.. Som ligger et godt stykke unna. Fikk altså ikke plass på noen av ønskene våre, og det ser ikke ut som det blir noen tidligere barnehagestart enn august heller (ikke at jeg forventet det, men hadde et lite håp) – men jeg takket hvertfall ja til plassen og så får vi håpe at det går an å bytte etterhvert.

Drømmen hadde jo vært om han kunne gått i den som ligger rett ved oss, det hadde gjort livet perfekt! Men det ordner seg sikkert, vi får uansett ta en tur innom og se på den barnehagen han har fått plass i, det kan jo hende at den er kjempebra og vi har jo heldigvis bil. Den skal riktignok byttes ut med en stasjonsvogn snart, forhåpentligvis før mini kommer 🙂

I helgen følte vi at vi måtte finne på noe å gjøre, så vi tok en tur til Leos Lekeland. På en lørdag. Dere kan tro det var crazy tilstander, haha! Den lille småbarnsavdelingen var stort sett okkupert av større barn, men Sander synes det var spennende å sitte i ballbingen og se på alt som skjedde rundt seg. Det holdt riktignok å være der i 30 min.

Vi måtte hele tiden «redde» Sander unna armer og bein fra dem rundt, og det var en gang jeg holdt på å dø av latter av ansiktsuttrykket til Emil da en gutt på sikkert 5-6 år prøvde å kaste baller på det lille ansiktet hans, så hardt han kunne. Skulle tro det blikket ville få han til å slutte, men neida. Ikke hjalp det å si fra heller.. Andres barn er definitivt ikke alltid søte og sjarmerende, det er sikkert. Men men. Det funker sikkert bedre å ta med seg såpass små barn dit på en hverdag når det er litt roligere, men nå vet vi hvertfall at Sander likte det!

Lørdagskvelden var Emil ute og jeg koste meg hjemme alene med smågodt og podcast-redigering. Nå i begynnelsen har jeg vært litt stressa mtp det tekniske og hvordan alt funker, så har brukt litt tid på å sette meg inn i det. Selv tror jeg neste episode blir enda bedre og morsommere enn den forrige, så klikk dere gjerne inn på itunes eller spotify om dere vil abonnere på kanalen vår Annette & Emil, så får dere den opp i feeden på onsdag 😀

På søndag fikk vi besøk av storebroren min og familien hans, spiste vafler og var ute i det fine været. Jeg skjønte ikke helt hvorfor Sander plutselig sov så lenge i dag, men det har jo selvfølgelig med stilling av klokken til sommertid å gjøre. SÅ deilig! 1. april og det betyr… at neste måned blir jeg mamma til en til. Ingen aprilsnarr. Litt spent på hvordan det faktisk kommer til å bli, ettersom Sander skal klype og bite alt han kommer over for tiden. Ting, voksne eller barn, det spiller ingen rolle.

Tre gode venner og det som ser ut som et avslappende formiddag, heheh ikke helt realiteten

I dag har jeg hatt besøk av Tonje, Nina og barna deres, og det var jo en konstant oppgave å redde de andre vekk fra munnen hans. Men jeg har lagt merke til at han akkurat har fått en ny tann, så det har kanskje noe med saken å gjøre. Ser for meg at lille mini må ligge i babynestet sitt oppe i høyden (typ.. spisebordet?) den første tiden her hjemme, sånn at vi slipper overskriften «gutt på 1 år drepte nyfødt lillebror». Neida, uff.

Denne uken er storebror Nemo hos oss, og han fyller 8 år til helgen! Han var jo faktisk bare fire år gammel da Emil og jeg var på vår første date, tenk det.. <3 Håper dere har hatt en fin helg og start på uken.

Comments

 1. Madeleine says

  Jeg var også nylig på 75 min gravidmassasje på The Well og det var mer ubehagelig opplevelse. Måtte ligge så mye på ryggen også? Tenkte akkurat samme som deg :/

  Sander er så søt <3

  • Annette Haga says

   Nei det var ikke helt suksess det der, men men.. Får heller se frem til neste massasje – uten baby i magen!

 2. Linn says

  Så herlig med The Well! Men du må jo benytte deg av badstuene selv om du er gravid. Forrige gang var jeg der da jeg var 35 uker gravid og da fikk jeg et eget lite håndkle til magen som jeg skulle dynke i kaldt vann og ha over magen mens jeg brukte badstuene for å hindre overoppheting. Helt magisk 🙂 Anbefales for stive kropper!

  • Annette Haga says

   Jo, det burde jeg kanskje ha gjort, hørtes smart ut! 🙂 Får tenke på det neste gang, selv om det mest sannsynlig blir etter fødselen!

 3. Monika says

  Hei!
  Tips i forhold til bekkenløsning! Jeg gikk på «gruppetime» med fysioterapeut i varmtvannbasseng. Ble mye bedre i bekkenet. Så absolutt noe å teste ut om dere har det i nærheten.

 4. Christine says

  Heii! Jeg lurte på hvilken størrelse du har i den hvite, sorte og oransje faux fur jakken fra Second Female? Håper det er greit at jeg spør <3

 5. Iris says

  Vi hadde lillebror i nest, i en lekegrind (øverste hakk). Nettopp for at ikke storebror (4 år) og storesøster (2 år) skulle finne på å løfte han opp når han sov.
  Veldig glad jeg kjøpte den, for de skulle ordne med lillebror HELE tiden, men i grinda fikk han fred?

 6. Eva says

  Vi fikk ikke den bhg vi ønsket med barn nr 1 vi heller, så endte opp med å stå på venteliste i ett år. Da fikk vi endelig plass i nabo-bhg! Vel verdt ventingen og null stress å bytte. Så deilig å kunne gå til barnehagen på 3 minutt, spesielt med to barn ?

 7. S says

  Hei! Anbefaler absolutt å få en kiropraktor til å se på bekkenet ditt. Det er oftere låsning enn løsning, og like ofte sitter problemet i korsryggen. Jeg er kiropraktor selv, og kanskje litt inhabil, men slike ting ser vi hele tiden. Og som oftest har kiropraktikk veldig god effekt på bekkenplager 🙂 Jeg har hatt veldig god effekt av det i mitt svangerskap. Jeg vet ikke hvem som praktiserer på Kolbotn, men det finner du sikkert ut av. Lykke til, og oppsøk hjelp! Slike plager er helt unødvendig å gå med, og ikke noe særlig å føde med.

  • Annette Haga says

   Takk for tips, i dag er det verre enn noensinne så jeg kjenner meg litt desperat akkurat nå

 8. Kristin says

  Unner ingen bekkenløsning, for min del var det vondt fra uke 20, men det som hjalp meg, eller holdt det i sjakk var kiropraktor og bbhugme puta 🙂 jeg skjønner også at det kan være vanskelig å ikke bære Sander, men i så fall prøv å «sette» han oppå magen, i stedet for å bære på den ene hofta – det hjalp også meg. Lykke til med innspurten, synes det er så fint å følge med deg og den fine familien din 🙂 og hørte å podcasten deres i dag, gleder meg til onsdag!

 9. Karen says

  Ååå! Merket jeg nesten ble litt sint på deres vegne. Kaste ball med vilje i fjeset på et annet barn… Ikke greit! Jeg hadde litt samme type smerte som du beskriver der og det var låsning. Gikk noen runder til kiropraktor og merka raskt bedring heldigvis! 😀 Lykke til fremover! Håper du slipper vondt frem til fødselen 🙂

 10. Mari says

  Det høres ut som låsning i bekkenet. Ta kontakt med fysioterapaut og kiropraktor med en gang! De kan hjelpe deg med å bli kvitt alle smerter. Jeg hadde det selv og ble nesten kvitt alt ubehag. Anbefaler Klinikk for alle ?

 11. Martine says

  Anbefaler også bekken og barn på Storo! Fikk enormt mye hjelp der når jeg slet med bekken. Gikk vel 4-5 ganger, og så klarte jeg meg selv med øvelser osv.

  • Annette Haga says

   Så godt å høre at det hjalp deg!! Storo blir litt langt unna når jeg ikke tør å kjøre bil dit (hehe…..) og er alene med Sander på dagtid, men skal notere det.

 12. Bliss says

  Lekegrind 🙂 Det beskytter den lille fra den store. Og så kan du evt sette grinda på nederste nivå og ha den store oppi og den lille på utsiden 🙂

 13. Karoline says

  Huff, det er vondt! Jeg hadde låsning i bekkenet/nederste del av ryggen fra uke 8, og prøvd eførst kiropraktor. Det var ingen suksess for å si det mildt, men fant heldigvis en manuellterapeut som hjalp meg og holdt meg gående helt til jeg fødte (og etter fødsel) nesten uten smerter! Så jeg vil anbefale manuellterapeut 🙂 det er en videreutdannet fysioterapeut med fokus på skjelettet. Og hvis du finner en med driftsavtale så betaler du kun egenandel før du får frikort.

 14. Bekk says

  Er 99% sikker på at du har bekkenlåsning og det er det kiropraktor som fikser på null komma niks. Han/hun behandler siden som er låst + at du gjør egne bekkenøvelser minimum 1 gang om dagen selv. Jeg ble helt fri for låsing etter 4 ganger hos kiropraktor 😀

 15. Veronica says

  Jeg hadde bekkenløsning i svangerskapet og fikk bekkenlåsning etter fødsel. Sistnevnte ble jeg kvitt med 3 turer til kiropraktoren.. Da jeg hadde bekkenløsning fikk jeg beskjed om å ta det rolig og gjøre knipeøvelser. Forskjellen var at låsning kjentes ut (for meg) som en slags ilende smerte som startet i korsryggen og gikk nedover benet ved bevegelse, mens ved bekkenløsning hadde jeg smerter i symfysen ved gange. Bekkenløsningen ble borte av seg selv litt før fødsel. Huff, håper du finner ut av det. Det er utrolig smertefullt å ha bekkenplager – ikke minst med tanke på hvor lite mobil og gretten man blir av å ha det så vondt.

 16. Tygg says

  Altså: jeg ler meg IHJEL av podcasten deres!!! Fortaett med den!! Anbefaler også kiropraktor for bekkenløsning! Det var som å komme ut som et nytt menneske for meg iallefall

 17. Siri says

  Jeg slet med store bekkenplager/bekkenløsning. Kunne ikke snu meg i senga uten å våkne. Gikk til fysioterapaut og opplevde forverring for hver time jeg hadde desverre. Da anbefalte han meg å bade i varmere vann-basseng eller badekar. Det var en drøm! Musklene slappet av på helt annen måte! Håper det letter for deg ?

 18. Cat says

  om du bor på kolbotn, kan jeg anbefale en utrolig dyktig Osteopat som heter Line (Kolbotn Osteopati) Hun jobber mye med kvinner i svangerskap og barn i alle aldere. En venninne gikk dit mot akkurat de samme plagene du beskriver, stråling ned i bena, og på tur føltes det ut som bekkenet låste seg. Hun er superfornøyd!

 19. Leser says

  Enkel hjemmetest for bekkenløsning i korsryggen: ligg flatt på gulvet, løft den ene foten sakte opp til ca 15 cm over gulvet. Gjenta med den andre foten. Hvis du opplever det som vanskeligere enn normalt (evt umulig) å få foten opp fra gulvet har du sannsynligvis en bekkenløsning. I så fall må du unngå alt som provoserer fram smertene, og du kan gjerne gå til fysioterapeut som spesialiserer seg på bekken og få noen øvelser. For meg hjalp ikke behandling så mye, men enkle øvelser med ball hjalp masse. Og mest av alt hjalp det å unngå husarbeid, tunge løft av alle slag og å stå, gå eller sitte på hard stol over tid. Som flere nevner her kan det godt være låsninger i bekkenet du har. Det kan behandles hos kiropraktor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *