Gravid – uke 38

Gravid uke 38
38 uker + 1 dag
Trimester: 3
16 dager til termin

Siden sist: Takket være at min kjære mann har gått ut i permisjon for å være hjemme med meg og S, så får jeg hvilt kroppen mye mer! Veldig glad for det, og jeg gleder meg enormt til å bli kvitt denne bekkenløsningen. Kanskje litt dumt å forvente at det skal forsvinne rett etter fødsel, men jeg krysser hvertfall fingrene for det. Ellers har jeg vært en ekstra gang hos jordmor, der jeg fikk vite at mini ikke er så innmari stor. Hun tviler på at han kommer til å bli mer enn 3 kg. Men han følger hvertfall sin egen kurve – så jeg fikk beskjed om å ikke bekymre meg for det. Da jeg var gravid med Sander var han nærmere «gjennomsnittet» på kurven, likevel var magen mindre. Så det er nok ikke tull at magen blir større gang nr 2! Selv om den kanskje ikke ser så stor ut på bilder så merker jeg stor forskjell. Men kanskje det har noe å si hvordan de ligger inni der også? Mini har hvertfall hodet laaangt nede, ikke helt festet enda, men han har ligget i hodeleie ganske mange uker nå. Neste kontroll er onsdag neste uke!

Pluss: Jeg sover hele natten gjennom, hurra for det!Jeg er også veldig glad for at jeg kjenner masse liv i magen. Og selv om fødselen nærmer seg nå, har angsten for å føde faktisk blitt mindre den siste tiden ? Selv om kontrollfreaken i meg helst gjerne vil vite akkurat når det skal skje, sånn at jeg kan planlegge perfekt etter det. Veldig rart at man faktisk har null kontroll over det aller største man opplever i livet! Ellers har jeg ingen hevelser/vann i kroppen, håret har blitt tykkere og huden er litt finere enn vanlig.

Minus: Ehm ja, det var jo bekkenløsningen det.

Vektoppgang:  Det virker som om vekten har stagnert litt, selv om jeg spiser alt jeg har lyst på. Jeg husker hva jeg veide dagen før fødsel sist, og jeg er 4 kg unna det nå, så jeg kan godt tenke å gå opp litt mer. Samtidig er det jo ikke bra å stappe i seg masse usunt «bare fordi» heller.

Babyens størrelse: Som en melon! Han har ikke like god plass der inne lenger, og ofte kan jeg se det jeg troooor er en fot eller et kne trykke seg utover.

Cravings: Sorbet-is. Mango eller bringebær ?

Ukens must-have: Tightsen min fra Run&Relax, mykeste og diggeste gravidplagget jeg eier.

Innkjøp: ALT ER KLART! Ny vogn, ny bil (med to baby-bilstoler installert), og den gamle babysengen er satt opp på soverommet med nyvasket sengetøy. Alle klærne er sortert og det eneste vi mangler er å skru opp selve rammen rundt et lite garderobeskap. Til og med de søte små bleiene i str 1 er stablet sammen og ligger klart. Det eneste som står igjen på to do-listen er å dra innom apoteket og kjøpe med noen multimam-kompresser til fødebagen, så slipper jeg å tenke på det senere.

Comments

 1. Charlotte says

  Hei☺️ Altså misunnelig på hvor nydelig du er! Du kler den magen så godt.
  Håper du blir kvitt bekkenløsning så fort som mulig. Det er vondt å gå med det over lengre tid.
  Kos deg så godt du kan frem til fødselen.

  Stor klem fra Charlotte<3

 2. Vibeke says

  Jeg hadde bekkenløsning, låsing og det som var i mitt andre svangerskap, fødte i mai i fjor. Det begynte alt i uke ti. Var helt håpløst og så fryktelig vondt. Ble tidlig sykemeldt og var lite hjelp i meg på hjemmebane. Mitt første svangerskap som var to år før var fryd og gammen fra dag 1 til siste slutt. Men, 4 uker etter fødsel kjente jeg ikke en eneste vondt. Det kommer innimellom om jeg sitter lenge på dårlige stoler El. Men stort sett blir man bra igjen. Håper det for din del og. Lykke til med siste innspurt?

  • Annette Haga says

   Uff, det er virkelig ikke bare-bare å være gravid! Tusen takk ❤️❤️

 3. Thea says

  Hei Annette! Jeg har fulgt deg leeenge nå og det er så hyggelig å følge deg som gravid og spesielt podden med Emil!! Veldig gøy å bli litt bedre kjent med dere begge to på den måten. Synes du er en av de få som faktisk klarer å blogge på gamlemåten – og synes det er så koselig 🙂 Men, over til noe helt annet, hehe. Er det en 8+ telefon du har? Jeg sliter så innmari med å bestemme meg for telefon og lurer sånn på om den er for stor eller om det bare er digg… Hva synes du om den? Masse god bedring med bekkenet og lykke til med fødsel når den tid kommer!! Stor klem fra meg! <3

  • Annette Haga says

   Tusen takk Thea!! ❤️ Ja jeg elsker Plus, man venner seg til størrelsen på 1 dag og jeg ville aldri gått tilbake til en mindre!!

 4. Maren says

  Du er altså så nydelig! Digger podcasten deres 😀 hvilken tights er det fra run&relax? 🙂

  • Annette Haga says

   Tuuusen takk! Vet ikke om den har noe navn. men det er en gravid-tights som er høy på livet og lysegrå i fargen, kjempemyk og mega-stretchy!!!

 5. Karen says

  Hvis du har bestemt deg for å gi ammingen en ny sjanse, kunne ikke du laget et innlegg med inspirasjon til ammetøy nå på sommeren? ?

 6. Christina says

  Lykke til med siste innspurt 🙂 Du ser flott ut!!!

  Elsker podcasten deres!!! Så gøy å høre alle historiene deres og ikke minst at dere er så dønn ærlige.

  Har du trukket vinner av kameraet enda fra Instagram konkurransen? 😀
  Og vil det komme en rabattkoder på det kamera en gang snart?

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Så hyggelig å høre at du liker podden!! Vinneren er trukket og kontaktet (står i kommentarfeltet på konkurransen) <3 Ja, tror jeg skal få dele ut en rabattkode i nær fremtid, håper på det! 😀

 7. Hege says

  Hei.
  Ser ut i fra tidligere innlegg at du kjøpte en ganske liten babyseng i starten til det første barnet ditt. Vil du anbefale dette, eller heller gå rett på en større seng? Hvor lenge kunne han bruke den lille sengen?:)

  • Annette Haga says

   Den lille sengen er kjempesøt, men har du plass til større – så kan du like gjerne kjøpe en større (tenker jeg). Du kan jo ha babynest oppi i begynnelsen for eksempel – vi byttet til en større sidebyside-seng etter et par mnd og nå sover han i en Sebra-babyseng som vokser med barnet. Man merker når man trenger å bytte til en seng med lavere sengebunn (når barnet blir stort nok til å kunne sette seg/reise seg – sånn at de ikke faller ut!). Klem! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *