Første episode ute!

Da er vi i gang!! Vår første episode av podcasten Annette & Emil finner du nå på iTunes (her) og Spotify (her) ? Vi snakker blant annet om konseptet med fødegave, hvor mye (eller lite) Emil har fått med seg av denne graviditeten og hvorfor jeg googlet «hater mannen etter fødsel» + hormonelle utbrudd og ammepress.

Og jeg blir kjempeglad om dere vil komme med noen tilbakemeldinger! Håper dere overlever at redigeringen ikke er 100% top notch, men jeg har lært meg å gjøre det selv – og satser på at det bare kan bli bedre til neste gang 🙂 Tar gjerne imot både ris og ros, spørsmål eller forslag til temaer dere tenker hadde vært gøy om vi tar opp. Og hvis dere liker podden er det stas om dere abonnerer og legger igjen en omtale, eller bare tipser noen dere kjenner om oss.. Eller er det kanskje sånn at vi egentlig bare burde skrinlegge dette prosjektet med en gang? Haha, jeg aner jo ikke om noen faktisk kan synes at det er underholdende å høre på oss, men la oss håpe – for dette vil jeg fortsette med. Ny episode slippes hver onsdag 😀

Comments

 1. Malin says

  Jeg likte den veldig godt, og vet at jeg kommer til å høre på neste gang også! Jeg elsker podcaster som er litt hverdagslige, og som fokuserer på dagligdagse problemer og morsomme hendelser:) Tror de fleste kan kjenne seg igjen i det med å ha en forventning til partneren, og frustrasjonen som følger med når de ikke lever opp til denne.

  Jeg vil høre mer! 🙂

 2. Michelle says

  Tusen takk! Dette er faktisk den eneste podden jeg har hørt på 🙂 Digger dere! Så gøy å høre at dere snakker så fritt og setter ord på noe så mange føler på. Jeg kommer hvert fall til å høre videre. Gleder meg til neste uke.

 3. Madde says

  Jeg synes den var skikkelig morsom! Kanskje litt fordi jeg har maks søvnmangel med en ikke-sove baby, men jeg lo hvertfall, ut høyt? Spesielt på «økt vannlatning; nei, du er ikke svullen»? Gøy med par som podder:)

  • Annette Haga says

   Hahaha det er favoritt-kommentaren min også! Så hyggelig å høre, tusen takk 🙂

 4. Henriette says

  Kjempegøy å høre på! Ja til mer podcast!
  Og til Emil kan du godt hilse og fortelle at fødegave ikke er en tradisjon kun i din familie. Min mor er jordmor, og hun forteller at der er helt vanlig (og at fedre bør) gi den nybakte mammaen en liten oppmerksomhet. Trenger som du sier ikke vært noe stort, men noe som viser at man setter pris på den enorme bragden mammaen har gjort <3

 5. Ingvild says

  Herlig og ærlig podkast! Selv om vi verken er nygift eller har småbarn, så kan jeg kjenne meg igjen i både opp- og nedturer. Det virker som om dere har et lekent, trygt og fint forhold og jeg er så glad for at dere vil dele litt av livet deres. Fortsett med flere episoder 😀

 6. A says

  Hahaha, jeg lo godt! Mannen min sto og så på at jeg hadde vondt mens han spiste potetgull. Dette var i siste fase mens smertene sto på som verst. Han lurte på om jeg ville ha da haha. For å si det sånn, han fikk IKKE lov å ha med potetgull på neste fødsel. Og det er en veldig snill og sympatisk mann jeg egentlig har. Gleder meg til neste episode 🙂

 7. Elisabeth L says

  Har aldri hørt på podcaster i hele midt Liv, men fått med meg at hele Norge gjør det, haha! Fikk ikke sovet i går og tenkte at det sikkert er deilig å høre på noe mens man hviler øynene, men NEIDA! Gjett hvem som ble mer våken pga av latterkrampe flere ganger? ? jeg bare elsker å høre på dere to, skulle ønske dere kunne legge ut 2-3 ganger i uken eller noe <3 elsker den delen der du Googlet at du hata mannen din, og den quoten fra fødebrevet, haha! Takk for at dere gjorde min første podcast opplevelse så bra! Dere er perfekt duo 🙂

  • Annette Haga says

   Ååå så gøy! Stas at vår episode var den første da, og så morsomt at du likte den! ? klem!

 8. Mira says

  Sååå sykt gøy å høre på dere. Lo så masse mens jeg satt på en fullsatt buss hehe! Gleder meg til fortsettelsen 😀

 9. Charlotte says

  Kjempebra podcast! Dette var herlig å høre på, ekte og rett fra sjelen. Jeg blir en fast lytter☺️

 10. Ida B says

  Elsket første epsioden! Hører så og si alt av podder, og deilig å høre en hverdagslig prat mellom et par (de fleste poddene er jo jenter som fniser og fjaser?)

  Personlig liker jeg godt når poddene har en form for «struktur» midt oppi praten, at det feks er noen faste spalter som «dagens opptur» eller «funfacts», eller noe annet relevant til deres hverdag eller interesser. Spørsmålsrunder er alltid gøy å høre på, eller tips og triks, erfaringer osv…hadde også vært gøy å feks høre en problemstilling også se hvor forskjellig du og emil ser på saken evt?

  Dette er sikkert ting du allerede har tenkt på? Men nevnte det likevel!

  Ida

 11. Tuti says

  jeg hører ikke på hverdagslige podder, har en baby så bruker trilleturen til å høre på forklart og aftenpodden sånn at jeg ikke mister kontakten med verden. men dette likte jeg. kan si at jeg ikke fikk fødegave heller.

  • Annette Haga says

   Så hyggelig å høre at du likte den da! Du ble kanskje ikke like skuffet som meg hehe?

 12. Maren says

  Elsket episoden, koste meg på trilletur mens jeg hørte på denne 😀 Gleder meg allerede til neste episode! Dette må dere fortsette med. klem

 13. MARIT says

  jeg likte det så godt! Vi har også fått to barn med ganske godt mellomrom (20 mnd), og veldig morsom og befriende at dere snakker så åpent om stort og smått som oppstår. PS: jeg fikk fødegave første gang, men har fortsatt nummer to til gode!

 14. Mariann says

  Var utrolig gøy å høre på! Ikke minst gøy at dere er så åpne Og ærlige. Gleder med allerede til neste episode ☺️

 15. Vilde says

  Hahahhaa eeeelsker det! Dere er så morsom og dynamikken er spot on. Kjempe gøy! PS Fødegave er helt vanlig i min vennekrets

 16. F says

  Veldig bra podcast! Er selv gravid for andre gang og kjenner meg sååå igjen!! Gleder meg til neste episode 🙂

 17. Sunniva says

  Jeg likte den kjempegodt! Hørte den på flyet og satt og lo godt for meg selv flere ganger, så ikke legg det på hylla. Tenkte ikke noe på redigeringa heller, synes det var kjempebra 🙂

 18. MR says

  Hei, Annette! Dette er kanskje en rar kommentar, men jeg vet faktisk ikke hvem andre jeg kan skrive til… Du og Emil fikk jo barn ganske fort (sett i andres øyne, som har vært sammen i typ ti år før de gifter seg og får barn).. Samboeren min og jeg har (i går) vært sammen i fire år, og dagen før fant vi ut at vi venter barn. Plutselig syntes jeg at ting gikk veldig fort, men det var sånn halvveis planlagt. Jeg har ALLTID drømt om barn og det har vært mitt største ønske så lenge at jeg ikke vet når det startet. Vi trodde ikke det skulle gå SÅ fort, og det siste halve året har jeg vært livredd for og ikke kunne få barn, men det kom rett og slett som et kjempesjokk. Og IKKE på den gode måten. Jeg føler meg så alene oppi alt dette, selv om samboeren min er virkelig verdens aller beste og mest støttende. Vi er relativt unge begge to, og absolutt ingen av mine venner (eller hans) er i nærheten av å få barn. Jeg har ikke engang noen venner som er i stabile forhold engang, enda mindre bor de med noen. Vi har kjøpt hus i en by utenfor Oslo og skal flytte om faktisk nøyaktig en måned.

  Jeg har oppriktig ment at noe har manglet i livet vårt de siste 1-2 årene, og drømt om den dagen vi skulle bli foreldre. Men nå står vi her, og alt jeg har gjort hele uken (jeg visste at vi var gravide, før vi fikk det bekreftet) er å ligge i sengen og gråte. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle reagere slik, og føler meg som verdens verste person. Det jeg egentlig lurer på er om du noen gang følte deg redd første gangen du ble gravid? Jeg vet ikke engang hva jeg tenker til tider eller hva jeg spør deg om, men alt føles ut som et sort hull og man skulle nesten tro at livet mitt er over.. Kanskje jeg er redd for hva andre skulle tenke, at de tror vi går altfor fort frem, eller så er jeg redd fordi jeg føler meg så alene oppi det her. Om du følte noe liknende, har du noen tips å komme med?

  • Annette Haga says

   Hei! Det er nok helt vanlig å få sjokk av at man blir gravid, uansett om det er halvveis eller veldig planlagt. Jeg kjenner mange som har grått og vært triste i laaang tid etter å ha testet positivt! Dette er følelser du må la deg selv kjenne på, og du har jo litt tid på deg (kanskje du kan snakke med en helsesøster, lege eller andre fagfolk for å få råd), det kan jo være hormoner som gjør at du blir litt redd og stressa? Eller så føles det kanskje helt feil, men det er bare du som kan finne svaret inni deg selv – det siste du skal bry deg om er ihvertfall hva andre tenker. Det å være redd er normalt. Livet med barn blir jo helt annerledes enn det man kjenner til, og det er jo ikke rart at så store forandringer i livet er skummelt. Men kanskje du klarer å finne ord på nøyaktig hva det er som gjør deg redd. Hva om du skriver ned alle følelsene dine, lar det gå noen dager og så leser gjennom, og se om du fortsatt føler det samme? Jeg opplevde det ikke sånn, men det betyr ikke at det er unormalt heller! Selv om man har verdens beste kjæreste, så er man jo i bunn og grunn «alene» om selve graviditeten, og det er noe som heter svangerskapsdepresjon også som jeg tror mange opplever (men få snakker om). Du skal hvertfall ikke ha dårlig samvittighet over tankene dine – du føler det du føler. Det kan du ikke noe for. Sender deg en stor klem!!

 19. Tine says

  Gøyal pod, kommer definitivt til å høre på neste også☺️ Men altså Emil… unner deg gjerne en pappagave (for det er jobb for dere også) – men å sette en max pris på fødegave er ganske harry, og det å insistere på samme kroneverdi på gave til deg er helt natta! Håper det var for «underholdningens» skyld ?

  Ps: jeg fikk gave etter begge mine fødsler og satt utrolig stor pris på omtanken?

 20. Siri L says

  Hei! Veldig gøy å høre på podkasten deres 🙂

  MEN jeg må bare påpeke noe som jeg synes er veldig viktig. Ønsker ikke å virke krass eller frekk, bare opplyse dere om noe jeg kan mye om. Nettopp dette her med amming. Nå skal ikke jeg presse på som en annen medisinstudent her, men det høres veldig ut som dere ikke skjønner helt viktigheten av amming? Spesielt Emil. Utsagn som «jeg vil kunne gi han flaske og så trenger ikke du å være bundet til han i 6 måneder» og «se på Sander, han har jo blitt fin han selv med erstatning» er skremmende. Jeg kan ikke understreke nok hvor mye bedre morsmelk er for et barn enn morsmelkerstatning. Forsking og moderne medisin beviser dette gang etter gang. Det at Sander har blitt fin selv med erstatning er ingen overraskelse, for et barn kan vokse og overleve fint på erstatning, men det er ingen tvil om at morsmelk er mye bedre både mtp. utvikling av allergier, eksem, fedme, IQ, immunforsvar mm.

  Bare et par punkter til her for å holde det kort:
  – Hvis man vil kunne ha friheten med en pappa som kan mate så kan man pumpe og gi morsmelk på flaske. Trenger ikke begynne med erstatning (såfremt man ikke mestrer å amme).
  – Du nevnte at mange ikke liker amming, men at de på en måte blir presset til å gjøre det. Det er flere mødre som koser seg med amming versus det å ikke kunne amme og må ty til erstatning. Det er koselig med amming, gir en nærhet og trygghet som ikke kan beskrives og amming er sjeldent vondt når man er over «herde prosessen» som varer i 1-2 uker.
  – Klarer man ikke å amme så er det selvfølgelig helt greit, men å bevisst gå inn for å begynne med erstatning er IKKE anbefalt.

  Vær så snill og hør på de som kan dette.

  Og en siste lille ting: Når dere har en offentlig blogg og podkast så er det ikke rart i det hele tatt at folk lurer på diverse private ting. Dere har jo selv valgt å være et offentlig par som legger ut om diverse ting fra livet deres, så at folk lurer på om du skal amme denne gangen er vel ikke merkelig det? Du var jo veldig åpen om problemet ditt sist. Hvis du ikke vil prate om det med offentligheten denne gangen så er det bare å si det 🙂 Ingen dømmer deg for det.

  Ellers virker dere til å være et veldig flott og gøyalt par 🙂

  • Annette Haga says

   Hei! Takk for tilbakemelding! Jeg forstår flere poengene dine godt. Selv om vi kanskje er uenige om noe også (f.eks dette med forskningen så synes jeg denne er interessant: https://fivethirtyeight.com/features/everybody-calm-down-about-breastfeeding/?fbclid=IwAR2pGU44vCKdnzK6K5pFWaRTN3plVqKrcCGcAfCdu00yRIi9GsHE20kD53E ) – men uansett, takk for konstruktiv kritikk og jeg er helt enig i det du skriver i siste avsnittet egentlig! Det er egentlig ikke så rart at jeg blir spurt – men generelt i samfunnet er det så mye snakk om denne ammingen, og det kan få veldig mange til å skamme seg over å ikke få det til. Jeg mener på ingen måte at erstatning er bedre enn morsmelk, men i mange tilfeller er det omstendighetene rundt som gjør at det blir det beste alternativet etter min mening (der er vi sikkert enige) 🙂 Det er i bunn og grunn et personlig valg. Men forstår reaksjonen din.

  • Lene says

   Helt enig i denne kommentaren. Morsmelkerstatning er fantastisk at finnes og supert for de som ikke mestrer amming, men syns alle bør prøve for barnets skyld. Tenker også at dette blir aktuelt nå mtp meslingsutbruddene som har kommet, hvor de minste ikke-vaksinerte barna er utsatt. Dersom man ammer (eller får morsmelk på flaske) får barnet i seg antistoffer fra mor dersom mor er vaksinert (noe du sikkert er) for meslinger de første 6 mnd. Dette får man ikke med MME. Vet at det ikke er bare bare å få til amming, men på Emil virket det som om dere ikke engang skulle prøve fordi han ville være sidestilt med mor, og det syns jeg er en egoistisk grunn for å ikke amme. Og man kan fremdeles gi flaske, men da mors pumpede melk 🙂

   Og dette er selvsagt et privat valg, men dere valgte jo å snakke om det, så da er man vel egentlig litt åpen for debatt – evt vennligstilte innspill 🙂

 21. Cecilie says

  Jeg kommer til å bli fast lytter! Synes den var kjempegøy. Kjente meg så godt igjen i det at jeg følte jeg ikke fikk nok oppmerksomhet etter fødselen og var et hormonelt monster. Også veldig gøy å få høre Emil sine meninger/tanker og synspunkter! Fortsett å være åpne og dere selv, slik som nå, så gleder jeg meg til å høre mer fremover! 🙂

 22. Nina says

  Jeg elsker podcasten deres!
  Man kjenner seg igjen i det dere snakker om og dere er veldig flinke til å sette ord på ting. Liker at den er så lett og enkel og i tillegg veldig morsomt å få et innblikk i livene deres. Dessuten er det veldig fint å se en annen side av deg på det mer personlige plan 🙂 ekstra unik er at du ikke klipper bort de småkommentarene dere gir hverandre som når du sier til Emil «se, nå hører du ikke etter»!! Til slutt en liten kommentar er at du gjerne kan kutte ned på intromelodien. Føler den er evig lang..

  Ellers; keep up the good work og vi gleder oss til fortsettelsen

 23. -monica says

  Syns dere har laget en fin podkast! Fortsett med det! Det var veldig hyggelig å høre samspillet mellom dere, dere høres ut som en perfect match som utfyller hverandre og det gjør det veldig behagelig å høre på!

  Vil også tipse deg om lokalbedøvelse på pudendal under fødsel, det brukes for de som føder rask! Jeg fikk det og det var SÅ BRA! Haha! Veldig rart at nesten «ingen» kjenner til det, men de på riksen bruker det visst ganske hyppig. Hjalp meg hvertfall MYE!! Også ift avføring, vet ikke om du har hørt det, men mange ønsker klyx før fødsel for å tømme endetarmen.
  Masse lykke til!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *