1 år CakeSmash

Annonse (sponset kamera)

I går fylte Sander ett år og feiringen startet vi med cake smash! Jeg hadde først tenkt å finne en flink fotograf, bestille en skikkelig fin kake og få tatt proffe bilder i studio, men så ombestemte jeg meg. Det trenger jo ikke å være så komplisert, og med litt planlegging kan man jo bare fikse det selv hjemme 🙂

Hvorfor cake smash? Jeg har inntrykk av at det er litt vanligere i USA, hvor konseptet er å ta noen morsomme bilder av barn som fyller 1 år og får lov til å ødelegge/spise kake for første gang. Sikkert en teit trend, men jeg synes det var en morsom måte å starte bursdagen hans på <3 Halvparten av kaken rørte han faktisk ikke, så den spiste vi senere på kvelden!

TIPS TIL CAKE SMASH-FOTOGRAFERING:

✨ Først og fremst gjelder det å finne en brukbar bakgrunn, så her ryddet jeg unna spisebordet og tok ned alle bildene som hang på veggen. Det blir finest om du har mest mulig dagslys i rommet (her fikk jeg inn lys fra vinduer på begge sider), men hadde det vært mørkere ville jeg satt opp studiolys fra hver side, sånn at det ikke blir for mange skygger.

Hvis du googler feks «diva ring light», så får du opp litt alternativer til det perfekte selfie-lyset, mange youtubere bruker dette for å lage makeup-tutorials osv.

✨ Sett opp all pynten kvelden før. Det er ikke like lett å stelle i stand samtidig som man har en som krabber rundt og vil rive ned alt… Jeg brukte en stor kosebamse som erstatning for Sander, sånn at jeg fikk testet sånn ca hvor i rommet han skulle sitte. Dessuten gjorde jeg mange endringer på bakgrunnen underveis: hang opp masse stæsj og så tok det ned igjen, byttet plass på ting osv.. Kanskje ikke noe alle gidder å bruke tid på, men jeg koser meg med sånt. Hvis du ikke liker fargen på veggen eller gulvet (eller er redd for søl) kan du kjøpe en stor fotorull med hvitt papir, men det droppet jeg.

✨ Test ut kameraet i forkant!! Det er veldig kjedelig om du steller i stand til en fotoshoot og ender opp med blurry, mørke eller uskarpe bilder. Sørg for at du har masse plass på minnekortet, at batteriet er ladet og at du får testet ut innstillingene på kameraet. Jeg bruker Olympus E-M10 Mark III, og synes bildene ble SÅ fine! Jeg hadde på «Sequential High», sånn at kameraet ikke tar pause mellom knipsingen, og jeg bruke hovedsakelig linsen 17mm.

Tidligere har jeg bare vekslet mellom standard-objektivet og 45mm, men 17mm er min nye favoritt. Jeg synes bildene blir mye lysere og skarpere av den, og et lite tips om du bruker Olympus er å passe på at du har endret innstillingen inne på menyer til «keep warm color off» – bilder kan nemlig fort bli veldig gule innendørs hvis ikke. Ellers brukte jeg bare P-funksjonen på innstillinger, og synes det ble mer enn bra nok. Jeg tok noen bilder med iphone også, men forskjellen på kvaliteten er så latterlig stor!

✨ Ha et ekstra sett med hender. Tro meg, når barnet blir satt ned foran kaken er det best at man sitter klar bak kameraet i samme sekund – for plutselig er kanskje alt smashet utover hele rommet. Men i vårt tilfellet skjedde faktisk det motsatte. Sander bare satt der. Så på meg, så på kaken, så bak seg.. Og krabbet vekk. Det hadde jeg ikke forventet, haha. Men så snart han skjønte at det var kake og at han fikk lov til å gjøre hva han ville med den (!), da satt han der leeeenge.

Det gikk mye roligere for seg enn jeg hadde trodd, jeg kunne bytte objektiv på kameraet flere ganger, flytte på kaken, blåse litt såpebobler på han, osv osv. Han gikk heller ikke helt bananas, så det ble faktisk ikke så mye søl. Men det er greit å ha med en ekstra person, sånn at du bare trenger å tenke på å ta fine bilder.

Jeg har fått så mange spørsmål om hvor alle «propsene» er fra, så det lister jeg opp her! Ingenting er sponset, og når man bestiller fra etsy må man regne med ekstrakostnader som toll og moms, det vet dere sikkert.

✨ Macrame-pynten: Denne henger egentlig et annet sted her i huset, men den funket fint som en liten backdrop til shooten. Den kjøpte jeg her, og det er masse ulike størrelser og design å velge mellom.

✨ Ballonger: WILD-ballongene er 35 cm store og de kjøpte jeg på Honeyoak, det samme med one-ballongene. Den store 1-ballongen på 86 cm er fra festogmoro. For å feste ballongene til veggen bruker jeg en skikkelig sterk dobbeltsidig teip, det finner man på feks Jernia.

✨ Blomster: Hvorfor kjøpte jeg ikke bare falske blomster til pyntingen av bryllupet vårt? Haha, det er hvertfall et godt tips om man skal pynte en arch eller lignende, for disse er kjempefine og mye rimeligere enn å dekorere med ekte blomster. Dessuten kan man jo bruke dem igjen og igjen… 🙂 Jeg kjøpte denne varianten, og da fikk jeg to deler som har silkebånd på baksiden. Så er det rett og slett bare å knyte dem fast der man vil.

✨ Banner: Båndet med «one» på er egentlig ment til å feste på spisestolen til barnet, men det funket ikke helt på Tripp Trapp. Så da hang jeg det like gjerne opp! Du finner det her.

✨ Kaketopper: Den fine kakepynten er herfra, og hvis du ser på blomstene som ligger under 1-ballongen så er disse også egentlig ment til å pynte opp kaker (herfra). Suuuperfine!

I en alder av 28 år har jeg aldri laget bløtkake før. Det er ikke spesielt vanskelig, men for å spare tid gikk jeg for en enkel løsning. Jeg kjøpte ferdige kakebunner som jeg pyntet med krem, og inni hadde jeg fyll med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver..

Utseendemessig prøvde jeg meg på en enkel «naked cake» ala dette, ble sånn halvveis fornøyd med resultatet, men den skulle tross alt smashes rimelig fort… Pynten på toppen var det som reddet den, føler jeg 😀

Det så hvertfall ut som om Sander koste seg i går, og senere på kvelden hadde vi en kjempefin liten feiring med familie og et par venner, gaver, ballonger og enda mer kake. Sikkert en kombinasjon av sukker og mange inntrykk som gjorde at natten ikke utspilte seg helt som vanlig, men man fyller bare 1 år en gang!

Comments

  • NM says

   Hej,
   Väldigt fina bilder! Vart får man köp kamperan du använder och har du rabattkode på den?

 1. Camilla says

  Utrolig flotte bilder av Sander! 😀

  Lurer på om jeg kan spørre hva slags gulv dere har? Er det laminatgulv og hvilket i så fall hvis du vet? <3

 2. Nina says

  Så fine og proffe bilder og så flink du har vært til å finne fine props! Og Sander er nydelig da!

 3. beate says

  Hei skjønneste dame!<3 Åhhhh, digger dette konseptet jeg! 😉 Så bra at valgte å ordne det selv!!! Syns det er mye mer sjarmerende og ekte i forhold til de som bruker en formue for å få en "perfekt" bursdag til en 1 åring liksom. Hver sin smak selvfølgelig, men digger din måte å gjøre det på! Jeg liker ikke ordet perfekt sjenerelt jeg da! 😉 Digger deg sååå Anette!!! Stor god klem til fineste deg!<3<3<3

 4. Christina says

  Så flotte bilder. Og gratulerer med en 1 åring i hus😊

  Er på utgikk etter nytt kamera, og husker du la ut en rabattkoden på dette kamera for en tid tilbake. Tror du at du vil gjøre det i nærmeste fremtid igjen? 😊

  • Annette Haga says

   Tusen takk 😀 Jeg vet ikke om jeg får gi ut flere rabattkoder, men håper det – skal høre med Olympus 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *