Utstyr til babyen – Del 1

Annonse

barnashus0422Dere aner ikke hvor glad jeg ble da jeg fant ut at Barnas Hus ville inngå et lite samarbeid med meg! Det er min favorittbutikk når det kommer til å handle inn ting til babyen, og den store butikken deres på Alnabru er virkelig verdt et besøk (eller flere..).

Det beste med dette samarbeidet er at jeg har fått muligheten til å velge meg ut noen ting selv – etter helt eget ønske, og ikke måttet forplikte meg til f.eks ett merke. Barnas Hus har et gigantisk utvalg av de aller beste produktene til de minste, og her er noen av tingene vi har plukket ut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Bilstol fra BeSafe
Noe av det viktigste er å kjøpe en trygg og sikker bilstol til barnet. Vil anbefale alle å lese denne artikkelen, og huske å bruke bakovervendt bilstol helt fra barnet er nyfødt. Riktig montering er også helt essensielt (det er bare å spørre de ansatte i butikken om hjelp – så er du helt sikker).

besafe-4Det vanligste er å montere med Isofix, og så trenger du bare å klikke babystolen enkelt av og på denne. Jeg vil forresten dele noen av tipsene jeg har fått, som går på å sørge for at selene er stramme – og tett inntil halsen – samt unngå tykke klær og store hetter (bruk heller ull og evt. en bilstolpose). Løs bagasje i bilen utgjør en risiko dersom man skulle være så uheldig å kollidere eller bråbremse.

Jeg har hørt så mye bra om bilstolene til BeSafe – og det var også et av merkene jeg ble anbefalt å se på i butikken. BeSafe iZi Go Modular er et modulsystem som består av en Isofix-base og to bilbarnestoler. Når barnet vokser ut av babysetet, benyttes neste sete på samme basen 🙂 Vi likte best fargen Midnight Black, men det er flere fine fargevarianter å velge mellom! PS: Siden det er viktig at barnet sitter bakover er det smart med et baksetespeil!

2. Babyseng

Vi valgte den søte Troll Retro Crib, og jeg elsker det skandinaviske, retro designet! Dessuten er sengen av god kvalitet og trygg for barnet, med glatte og brede sprinkler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGleder meg til å vise dere barnerommet etterhvert, akkurat nå står sengen plassert i stuen!

Jeg vil dessuten tipse om denne artikkelen med 6 ting du bør tenke over når du velger seng, og hvordan man skaper et trygt sovemiljø (med huskeliste fra Landsforeningen Uventet Barnedød).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUansett hvilken seng du velger så bør babyen få en ny og ren madrass, og dette fikk bli med oss hjem ❤️

Helsemadrass fra Babysleep med trekk i 100% bomull (kan vaskes på 60 grader)
Jerseylaken fra Turiform i bomull
Dundyne fra Dozy 65×80, som anbefales av Astma- og Allergiforbundet
Ensfarget sengesett fra Dozy i fargen Pale Green (såå fin farge og i 100% bomull)
Mønstret sengesett i 100% bomull fra Turiform
Helsetepper i fantastisk bomullskvalitet fra Turiform, som gir ventilasjon og varme.

3. Vippestol
Jeg har hørt sååå mye bra om BabyBjörn sine vippestoler, og har fått dem anbefalt av alle jeg kjenner som har barn. Jeg vurderte først om jeg skulle velge Stokke sin (som passer perfekt til Steps-stolen), men jeg er glad jeg landet på denne. Får bare håpe på at bebis også liker den 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiden vi har kjøpt så mye i nøytrale farger som hvitt, sort og grått, ble det mørkeblått på denne. Vippestolen kan brukes allerede fra babyen er nyfødt, og den har et ergonomisk og mykt design som gir en naturlig gynging – uten batterier. Denne lekebøylen med trefigurer passer perfekt til.

4. Bodyer & pysjer
Jeg har kjøpt inn ganske mye til garderoben hans allerede, men noe jeg manglet var litt enklere bodyer og pysjer i skikkelig god kvalitet, og hos Barnas Hus fikk jeg øynene opp for merket Reflex!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADisse plaggene er helt fantastiske, i kvaliteter som ull, bambus og økologisk bomull. Dessuten er de praktiske mtp at de kan kneppes hele veien ned (og en 3pk med bodyer koster rundt 149,-). Det er noe helt annet å kjøpe babyklær i fysisk butikk enn på nettet, og disse må man bare kjenne på for å skjønne hvor gode de er!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 5. Must have: papirservietter
Barnas Hus anbefalte meg dessuten disse skånsomme papirserviettene, som har mange bruksmuligheter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAServiettene er ekstra myke, og kan brukes både med og uten vann. De inneholder ingen fargestoffer eller parfyme, og er velegnet til spedbarn, følsom og sensitiv hud ❤️ Den utrolig søte bamsen er faktisk en spilledåse som jeg fikk i babyshoweren min, og den finner du her!

Vi har jo såklart kjøpt en del mer utstyr til babyen selv også, men jeg tenkte å starte med dette innlegget – og så kommer del 2 om ikke så altfor lenge! 🙂

Comments

 1. Silje says

  Babybjörn er fantastisk! Anbefaler engangskluter fra rema, Coop eller andre butikker, da de er mye mykere enn de du har kjøpt. De kjennest litt som flanell tror jeg? Vi bruker dem til rumpevask og til snørr. De blir aldri såre på nesen med dem:)

 2. Anna Bjørke Kallestad says

  Hei!
  Har vært fast leser i alle år og følte det var på tide å legge igjen noen ord. Er så gøy å lese bloggen etter du begynte å dele litt fra livet ditt utenom mote. Merkes at du legger ned tid og sjel i alt du gjør! Du stråler og du vil for alltid være min favorittblogger:-)

  • Annette Haga says

   Åh tusen takk, for en fin kommentar å få! <3 Jeg synes det er morsommere å blogge mer personlig enn tidligere, så gøy at du setter pris på det:)

 3. Marianne says

  Så søte klær, og enig i at Reflex har fantastisk kvalitet. Har termin et par dager før deg, og lurer på hva du tenker ang str? Kjøper du mest i 56, eller «garderer» du med 62? Man vet jo aldri hvor stor barnet er når det blir født og hvor fort han/hun vokser.. Synes det med størrelser er så vanskelig! 🙂 Vil jo helst begynne å bruke mye av det jeg kjøper med en gang, men samtidig kjedelig om det blir for smått etter 2 uker..

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg har kjøpt inn ganske mye i alle størrelser (opp til 9 mnd faktisk, hehe). Jeg har til og med klart å kjøpe str 48 (prematur) ved en feil, men har en del både i 52, 56 og 62. Så får vi bare se hvor mye vi rekker å bruke av det minste, eller om man kanskje ikke får brukt det i det hele tatt :O

 4. Kristin says

  Hei!
  Så koselig med babyutstyr 🙂 Er så morsomt å følge med på hvordan man ordner istand til den lille. Jeg ligger selv et par uker bak deg i løypa (riktignok med nummer to, men like stas)
  Et tips; den første måneden kan det være en fordel med omslagsbodyer til babyen (da slipper du å trekke over hodet) og også bukser/heldresser med ben 🙂

  Gleder meg til fortsettelsen!!!

 5. Madeleine says

  Syns det nesten er fælt at du blir såpass sponsa når du har en inntekt som kunne dekt dette uten problemer.. Jeg vet om altfor mange som ikke har råd til en seng engang. Nei, jeg støtter ikke dette. Adjø bloggen!

 6. mari says

  Hei Annette <3
  Så flott at du har kjøpt inn økologisk ull til babyen. Visste du at bomull er den planten i verden som er mest sprøytet i verden? Det babyen har på kroppen kommer også inn i systemet, så pass på!
  klem

 7. Elle says

  Vippestolen er det jeg har brukt mest av ALT utstyr jeg har kjøpt. Min er 3,5 mnder nå og han elsker å sitte i den 🙂 genialt når du skal tømme oppvaskmaskin/få i deg en matbit! Bilstolen er og veldig praktisk og enkel å få til med. Belag deg på å ikke få brukt sengen på en stund .Sånn er det vertfall her, men kanskje lille S liker egen seng bedre enn min lille M. Reflex har utrolig mye gode klær, ull og bambus er favoritt her. Anbefaler å ha klart litt bleier, salve, olje ol. Liksom de tingene man trenger når man kommer fra sykehuset og ikke orker tanken på å springe rundt i butikker. Forresten var min baby født til termin ca 3400 gr og svøømte i 50, så tror ikke det gjør noe at du har de bittebittesmå klærne og. Masse lykke til videre frem til fødsel <3 du er så vakker til vanlig og graviditeten må jeg si forsterker det.

 8. Ivana says

  Gratulerer så mye med den lille! Et tips er å kjøpe bæresjal eller sele. Anbefaler å gå innom Bæreglede i Oslo. Der fikk jeg kjempe god hjelp når jeg trengte hjelp med å bruke bæresjal. I tillegg så har de gode ergonomiske seler som er bra for både baby og bærer.

  Ikke ansatt der altså, bare en som ble frelst av bæring under permisjonstiden. Det har hjulpet oss så mange ganger <3

 9. Kathrine says

  Det går en del tusenlapper i begynnelsen når man venter førstemann! Så utrolig kjekt å bli sponset! 🙂 Men, jeg synes dessverre Barnas Hus har tapt seg veldig de siste årene. De har nesten ikke varer i butikken på Alnabru og det er blitt en utrolig uinspirerende butikk. Jeg synes butikken er en trist affære når de har så stort butikkareal og så lite varer. I tillegg er det få merker å velge mellom og utvalget er i tillegg ofte utplukket! De må seriøst ta noen grep.. Før var Babyshop den kjipe butikken, men ting snur! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *