Ukens spørsmål & svar // Graviditet og jentenavn

Først og fremst: HVOR vanskelig er det ikke å ta passbilder av en baby? Jeg hadde ingen anelse om hvor mye vi kom til å slite med det.. Han er jo verdens enkleste å ta bilder av med et kamera når man selv står bak det og snakker til han.. Men i den maskinen!? Han ville KUN se til siden eller på knappen, aldri rett frem i den sorte skjermen. Vi slet og svettet, og trykket sikkert på knappen nærmere 100 ganger før vi fikk et bilde som ble godkjent. Phuuuh! Men SOM jeg gleder meg til å få hans første pass i postkassen, og ikke minst til å reise på vår første ordentlig utenlandsferie sammen <3

sander1111
Hvis Sander hadde vært ei jente, hva hadde dere kalt babyen?
Vi hadde bestemt oss for Ellie! Jeg synes det er så fint, men nå har jeg inntrykk av at det har blitt et trendnavn, så vi kommer ikke til å bruke det dersom vi får en jente senere.

Har du oppskrift på den glasuren til cupcakes’ene?
Jeg har testet litt forskjellig, men synes det ble aller best bare ved å blande 50/50 kremost og smør, og så smake meg frem med melis 🙂 Første gangen fulgte jeg en oppskrift som involverte MYE melis og vaniljesukker og da ble det så vanvittig søtt, så etter det fant jeg ut at det beste var å gå etter smak og ikke følge oppskrift. Jeg foretrekker å ikke ha melk oppi, da blir det fort altfor flytende og vanskeligere å sprøyte fint. Men jeg ville nok heller sjekket ut en bakeblogger enn å spørre meg, haha – neste gang skal jeg teste meg frem med smaksessenser også, feks ostekrem med litt smak av banan! Men det blir leeenge til neste gang.

Hva var det beste og det verste å gå gravid?
Det beste var å kunne glede seg over hver det som skjedde inne i magen hver dag og uke, og alle forventningene som følger med å være gravid. Det verste var all trøttheten og kvalmen i begynnelsen, og på slutten da det var så tungt, og slitsomt å finne behagelige stillinger. Jeg slet med å sove godt på slutten. Og jeg hadde ofte vonde kynnere. Men alle sånne «småplager» må man jo regne med, selv om det ikke er så veldig behagelig når man er oppi det. Jeg husker hvor koselig det var å ligge på sofaen og ha en hånd hvilende på magen og kjenne små spark og bevegelser, akkurat den følelsen kan jeg savne innimellom <3

Har du extensions i nå? Tips til fyldig hår?
Nei, det har jeg ikke hatt på veldig lenge, og håret har blitt mye fyldigere og sunnere etter at jeg sluttet. Jeg føner det aldri lenger, og varmebehandler det sjelden – har brukt krølltang 2 ganger på et halvt år: nyttårsaften og 17. mai.. Jeg vil anbefale å kure det ofte, og bruke gode produkter. Gå til en flink frisør som vet hvilke produkter som passer deg best!

Hvor er den hvite skjorten fra?
Den er fra Zara!

IMG_1057

Har det vært mer utfordrende å ha baby etter at han gikk fra nyfødt til å bli 3/4 måneder gammel?
Det har blitt ganske annerledes på flere måter: for det første har man (eller jeg, da..) «landet» i mammarollen litt mer. Jeg føler meg mye tryggere på alt og nå kjenner jeg barnet mitt godt – mtp hvilke ulike faser han går gjennom i løpet av en dag, og hvilke signaler som betyr hva. Vi har funnet rutiner som fungerer for oss, og det blir en slags rytme gjennom dagen. Det er mye morsommere nå som han viser masse personlighet og er veldig sosial og aktiv. I motsetning til da han var nyfødt så har han som regel bare to korte soveøkter på dagtid, så jeg har mindre tid til å gjøre andre ting. Fra 08-19 handler alt om å aktivisere, mate, leke, prate og kose med han, sørge for at han ikke blir overtrøtt, og alltid ligge litt i «forkant» når det gjelder mat og søvn. Men det går veldig fint, og det høres sikkert dødskjedelig ut når man ikke har barn selv, men jeg elsker det jo! Og innimellom blir jeg litt sliten. Det blir man ikke av en nyfødt på samme måte (eller, det kan man sikkert bli – nå snakker jeg av egen erfaring). Jeg er først og fremst sykt heldig siden jeg alltid kan hente meg inn og slappe av på kvelden etter jeg legger han kl 19 og han sover til neste dag, det er jeg sjeleglad for.

Kan du tenke deg å bli gravid igjen?
Ja, jeg vil veldig gjerne ha ett eller to barn til. Jeg vet ikke om det er så vanlig å google «hvor fort bli gravid etter keisersnitt» fire dager etter fødsel, men det gjorde jeg faktisk. Samtidig gruer jeg meg også litt til å måtte «dele opp» tiden på flere barn, og ikke kunne gi Sander like mye oppmerksomhet. Men jeg elsker å være mamma og vil gjerne ha en liten søskenflokk, samtidig virker tanken på å bli gravid igjen med alt det fører med seg virker ganske.. slitsom akkurat nå, haha.

Hvor er den røde, rutete kjolen fra?
Den er fra ASOS 😀

IMG_1693

Hvordan hadde du taklet det om Emil hadde prioritert egne hobbyer og egentid når du gikk gravid? Da snakker vi flere timer i ukedagene og 4+ timer i helgene, hver dag og hver helg.
Jeg hadde nok følt meg skikkelig nedprioritert. Alenetid og egne hobbyer er jo kjempefint, men jeg ville forventet at kjæresten min prioriterte meg på eget initiativ. Spesielt som gravid, med alle plager og hormoner og alt. Kanskje han tenker at han må utnytte tiden sin til disse tingene nå, før babyen deres kommer? Uansett kommer man ingen vei hvis man ikke snakker om det, og man kan dessverre ikke forandre mennesker selv om de er irriterende – men jeg syns du burde være tydelig på hva du føler om det og at dere begge må ofre noe i forholdet for at dere skal ha det bra sammen.

Hvordan overlevde du de 3 første mnd av graviditeten? Jeg er så uggen og sliten at jeg nesten ikke skjønner opp-ned på meg selv.
Åh, jeg føler med deg. Da første tre månedene syntes jeg var fæle. På bryllupsreisen min var det en utfordring å bare gå fra rommet og ned til stranden, huff.. Men jeg tror det var rundt uke 20 at jeg begynte å føle meg bedre! Sov når du kan, og få i deg noe mat så snart du våkner (spis tørre kjeks eller drikk et stort glass vann før du står opp av sengen), det hjelper litt.. Ellers er det nok ikke så mye å gjøre, annet enn å ta det med ro og tenke at for hver dag er du et skritt nærmere.

Jeg lurte på om du ville dele dine erfaringer som flaskemamma? Er det vanskeligere å være «mobil» fordi melken må lages til hver tredje time? Har du brukt masse ekstra utstyr som baby brezza, flaskevarmer osv, eller har du kokt kaldt og varmt vann på termos? Og hvordan fungerte dette helt i starten når de spiser hver tredje time hele døgnet? 
Han spiser fortsatt hver tredje time gjennom dagen (bortsett fra mellom 19-07), og det går egentlig helt fint. Hvis vi skal noe sted får han som regel mat rett før vi drar, og så tar jeg med til x antall måltider avhengig av hvor lenge vi skal være ute. Hender av og til at jeg blander i forkant også, dersom han ikke rekker å spise rett før vi drar. Har ikke brukt noe ekstra utstyr, men synes det har vært veldig greit å ha en del ekstra flasker.

Comments

 1. Silje says

  Neste baby: gå på byporten – Japan foto. 100-150 kroner og gjort på fem minutt!:) verdt det!;)

 2. Pc says

  Med så små er det greiest å få en i fotobutikk som Japan el Elite photo å gjøre det. De tar godkjente bilder til pass

 3. CE says

  Litt seint å si det nå, men du kunne tatt bilde selv. Hehe.. lagt han på et hvitt teppe, og fremkalt på fotobutikk. Sa veit du til neste gang 😉

 4. L says

  Beklager, det hørtes nedlatende ut det jeg skrev i forrige kommentar. Du trenger ikke godkjenne den. Jeg mente det ikke slik. Sander er et kjempefint navn og det er det mange andre som syns også. Sønnen din er utrolig nydelig!

  • Annette Haga says

   Det går helt fint, jeg er veldig klar over at Sander har vært et poppis-navn! Men det er ikke like trendy for nyfødte per dags dato, som det var for noen år tilbake siden 🙂

 5. Ida says

  Jeg kalte datteren min Ellie for over 7 år siden og da var det kun 19 stk i hele Norge som het det, men nå…
  Jaja, hun slipper i det minste andre i klassen som heter det, men får nok en del under seg. Foreldrene mine synes det var et skikkelig gamlisnavn – for de var det bare gamle på 90 år som het det. Elsker fortsatt navnet da ❤️

 6. SI says

  Kalte jenta vår Elli (den norske skrivemåten fra norrønt) i 2017. Ikke møtt på en eneste annen i bhg eller barselklubb, så ikke sikkert det er så trendy 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *