Ukens spørsmål & svar // Fotobok, keisersnitt og fra amming til flaske

fotobok1Hvordan lager du fotobøkene dine?
Akkurat denne som jeg har vist frem på Instastory laget jeg hos JapanPhoto, synes det er så fint at man kan legge på gullfoliering!

Hvor shopper du mest klær og ting til Sander? Og hva er favorittmerkene dine innen babytøy?
Litt forskjellig, men jeg har nok handlet mest fra Jollyroom, Barnas Hus, Minikids, Lindex og Kappahl 🙂 Av merker har jeg blitt veldig glad i Hust & Claire, Absorba, Newbie og Reflex!

Hvilket UV-telt har dere, og er dere fornøyde? Er så mange å velge mellom!
Vi kjøpte et som var ganske basic og stort, det funker helt fint mtp at det gir god skjerming og er mye plass inni, til å legge babygym, tepper osv. Det ser sånn her ut. Men jeg er egentlig på utkikk etter et nytt som er enda mer «stabilt» og som dessuten også fungerer som en slags lekegrind/babygym. Har tittet litt på dette!

Vet ikke om du har skrevet om dette tidligere, men hvordan fant du ut at du var gravid?
Siden vi var midt oppi bryllupsplanlegging hadde vi ikke akkurat «gått inn for» å prøve å bli gravide rett før bryllupet kan du si. Men jeg visste jo at det var en mulighet for at det kunne skje, og sånn 1-2 dager før jeg skulle få mensen oppførte jeg meg plutselig helt merkelig, hvertfall i følge Emil, haha. Følelsene mine var litt overalt, så vi fant ut at jeg skulle ta en test. Jeg hadde en liggende hjemme, og vi klarte ikke helt å bli enige om den viste to svake streker eller ikke. Dette var den 9. juli i fjor. Jeg husker det var søndag, for vi kjørte rundt til søndagsåpne butikker for å finne en graviditetstest der man slipper å tolke strekene (jeg ville vite svart på hvitt om jeg var gravid eller ikke), og etter å ha kjørt innom 2-3 butikker dro vi ned på apoteket på Oslo S. Så kom vi hjem, og fikk det bekreftet. Ettersom det ikke var så altfor mange måneder siden jeg spontanaborterte, så kom ikke det store lykkeruset som vi kjente på den aller første gangen. Men etter noen uker dro vi på ultralyd (den 22. juli faktisk), fikk vite at det var 2 stk og da følte jeg på en måte at det var dobbelt så stor sjanse for at det ville gå bra. Hvertfall med én av dem.

gr0

Har dere tenkt å ta med Sander på babysvømming?
Ja, det virker sååå koselig! Tenker vi begynner på det mot slutten av sommeren og utover.

Jeg er uke 32 og lillegutt ligger i seteleie. Jeg håper han snur seg innen uke 36, men forbereder meg på at det ikke skjer. Angrer du på at du valgte keisersnitt? Du hadde en del smerter og litt komplikasjoner i etterkant og lurer derfor på om du ville valgt setefødsel om du kunne valgt igjen?
Hei! Nei, jeg angrer ikke på valget mitt, så jeg hadde gjort det igjen om det var seteleie. Men det er meg, det finnes sikkert mange andre som ville valgt annerledes 🙂 Det kan godt hende at setefødsel hadde vært en bedre opplevelse, men det får jeg jo aldri vite. Keisersnitt er vondt, men det er ikke intenst vondt som jeg kan forestille meg at en «vanlig fødsel» er. Jeg var uheldig som hostet såpass mye i dagene etterpå og at jeg fikk infeksjon, men det kunne ha vært verre. Noen har sikkert like mye vondt etter en vaginal fødsel også, det kan jeg ikke uttale meg om. Ulempene er riktignok mange med keisersnitt, jeg ville googlet litt om det negative rundt det, sånn at du tar det med i en eventuell vurdering (kanskje droppe forum-innlegg og heller finne litt mer generell informasjon). Det er vanskelig å skjønne hva det innebærer å bruke «lengre tid på å komme seg» før man plutselig er i situasjonen selv og hver minste lille bevegelse er vond, samtidig som du skal ta vare på en liten baby og amme hver 2-3 time. Men – det går jo over!! Jeg tror det er ganske vanlig med seteleie i uke 32, men uansett om det blir setefødsel, keisersnitt eller «vanlig vaginal fødsel», så kommer det helt sikkert til å gå kjempebra. Snakk med jordmoren din <3

Jeg lurer på om du er redd for at sønnen din skal få sol på seg? De skal jo ikke være i direkte sol, men noen ganger er det jo uungåelig når man f eks skal bære dem til skyggen eller en labb kommer i sola. Selv er jeg litt hysterisk..
Jeg synes ikke det er så vanskelig å unngå at han skal få sol på seg. Enten ligger han i UV-teltet, oppi vognen eller på babygym i skyggen med solhatt, eller så er vi innendørs. Om han får litt sol på vei inn-ut steder, så er det jo snakk om få sekunder og det stresser jeg ikke over!

Har du fortsatt vondt i keisersnitt-såret?
Nei. Jeg kan på en måte «kjenne det» litt innimellom, men som regel tenker jeg ikke over det. Det tok jo over 2 måneder før det grodde ordentlig pga infeksjonen, og det er fortsatt rødt og ikke så veldig pent. Men jeg tror de med vilje la snittet under en tatovering jeg har, så arret er laangt under bikinilinjen, lavere enn gjennomsnittet såvidt jeg har skjønt – så det er ikke akkurat synlig. Det er uansett ikke vondt eller plagsomt lenger.

Har du lyst å fortelle mer om overgangen fra amming til flaske og da Sander havnet på sykehuset?
Vi kjørte til legevakten midt på natten fordi han virket veldig dårlig og slapp. Den bilturen var noe av det verste jeg har vært med på, fordi jeg var så usikker på om han pustet eller ikke. Sånn i ettertid kan det høres hysterisk ut – men der og da var jeg så redd. På legevakten fikk vi beskjed om å kjøre til A-hus, hvor det ble tatt blodprøve (husker jeg gråt så mye, syntes så synd på han stakkars), og så ble vi liggende på barneavdelingen til neste dag. Etter hver amming veide vi han for å se hvor mye han fikk i seg, og siden det var såpass lite ga vi flaske i tillegg. Husker det plutselig gikk opp for meg på sykehuset at han hadde blitt så tynn. Som en liten fuglebaby. Jeg fikk så dårlig samvittighet over at jeg ikke hadde oppdaget det tidligere, at jeg ikke hadde skjønt det i det hele tatt! Men han hadde jo ikke vært noe annerledes eller sutrete på tross av at han nesten ikke fikk i seg melk. Det hadde vært noen slitsomme uker med ammingen og jeg bestemte meg for at NÅ gir jeg bare flaske fremover, og det var ingen gradvis overgang – jeg tror han bare var lykkelig og fornøyd over å endelig få nok mat igjen 🙂

Comments

  1. Lene says

    Er litt nysjerrig på hvordan dere kom fram til etternavn, var det noe som bare kom naturlig eller diskuterte dere det lenge? Vi er selv usikre, og uenige forsåvidt.. hehe, jeg vil ha mitt til slutt fordi det klinger bedre, mens han vil ha sitt til slutt, og da synes jeg nesten det er finere å bare bruke hans etternavn. Ser at dere har ditt etternavn til slutt!! 😀

  2. Mari says

    Hei! Gøy å lese om livet som småbarnsmor og søteste Sander:) Jeg lurte på om du ville dele dine erfaringer som flaskemamma? Er det vanskeligere å være «mobil» fordi melken må lages til hver tredje time? Har du brukt masse ekstra utstyr som baby brezza, flaskevarmer osv, eller har du kokt kaldt og varmt vann på termos? Og hvordan fungerte dette helt i starten når de spiser hver tredje time hele døgnet? Vi er litt i samme situasjon her, men syntes det virker som så mye mer jobb med flaske, men man kan jo venne seg til alt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *