Ukens spørsmål og svar: Magefølelsen borte – hvordan velge?

Hei! Jeg vet ikke hvorfor jeg skriver dette egentlig men jeg har lest bloggen din lenge og synes du virker reflektert, jordnær og snill. Jeg er midt oppi tidenes dilemma og trenger sårt noen råd. Hva gjør man når man må ta et valg men bare ikke klarer å velge?? Jeg er så fortvila og lei meg og klarer ikke finne ut hva magefølelsen min vil. Blir bare mer og mer lei meg fordi jeg synes det er så vanskelig og vil helst at noen andre bare skal ta valget for meg så jeg bare utsetter og utsetter. Har du noen tips??
Åh, jeg har vært i flere situasjoner der jeg har følt det sånn selv. Jeg valgte å fjerne delen av spørsmålet som handler om hva selve valget handler om, fordi først og fremst så er dette et valg bare du kan ta selv. Selv om det er vanskelig og du synes magefølelsen mangler, så har du to alternativer i denne situasjonen: det ene er rett og slett å velge, det andre er å grave seg ned i denne fasen der du bare utsetter og utsetter. Og som regel kan det i seg selv være tusen ganger verre enn bare å bestemme deg for noe. Først og fremst prøv å tenke at fortiden får du aldri tilbake og fremtiden kan du aldri nøyaktig vite hvordan blir seende ut uansett. Men hva føler du er mest riktig for deg NÅ? Og hva ser du for deg at de ulike valg-alternativene vil resultere i sånn ca seks måneder frem i tid? Selv om magefølelsen ikke gir deg svaret, så vil du føle deg tusen kilo lettere når du slipper å ha dette hengende over deg, så prøv å basere valget på hvordan du ønsker å ha det fremover. Det er ikke alltid det enkleste valget er det riktige å ta, men det er ingen andre som kan vite hva som er riktig for deg. Mitt beste tips er hvertfall å prøve å forkorte denne fasen der du utsetter, for etter min erfaring er det faktisk det vanskeligste å stå i. Lykke til <3

Jeg lurer på om du kan legge ut hvilke sjampo/balsam/kur og andre hårprodukter du bruker, samt hvordan du styler det?
Dette er veldig enkelt å svare på, for jeg styler aldri håret lenger! Haha. Jeg pleier å vaske håret på ettermiddagen/kvelden og la det lufttørke, og så sover jeg med det i en dott etter det har tørket… Jeg bruker sjampo og balsam fra Hempz (Herbal Healthy Hair Fortifying), og det er det BESTE for mitt hår av alt jeg har prøvd. Ikke sponset – men kjøpt etter tips fra frisøren min. Det er magi sammenlignet med hva jeg har vært borti tidligere, så det anbefales! Et par ganger i uken pleier jeg å bruke hårkur og lillasjampo fra Jarmann Beerenberg, som også er veldig gode. Jeg føner det aldri lenger, og bruker sjeldent hårspray eller andre produkter – innimellom bruker jeg en tørrsjampo fra Lindex, den funker supert 🙂

Kan du gi ett bra skjønnhetstips for en som er i mammaperm og har liiiite tid til å freshe seg opp?
Ok, jeg har skrevet om min favoritt-nattkrem her på bloggen for ikke så lenge siden, og selv om den er helt magisk å sove med, så er den ENDA bedre å bruke på morgenen… Fordi den har en brunaktig farge som gir huden ekstra glød og får den til å se jevnere ut. Dessuten gir den masse fukt. De dagene jeg ikke prioriterer å sminke meg, så klæsjer jeg ofte bare på litt av den, så føler jeg meg finere på to sekunder.

Hvordan fordeler dere ansvaret mtp Sander i helgene?
9 av 10 ganger står Emil opp først i helgene, og lar meg sove lenger (flaks for meg og mitt stooore behov for mye søvn), utenom det er det ikke noe vi tenker på. Det faller seg liksom naturlig hvem som gjør hva og vi føler like mye ansvar for han begge to. Er SÅ glad jeg ikke er sammen med en mann som tenker at mammaen skal fikse og gjøre alt med barnet hele tiden. Sander er like fornøyd uansett hvem det er som gir mat/steller/leker/koser.

Hva står på ønskelisten din til jul?
Interiør (bla. en vase fra Jonathan Adler, duftlys, lyslykter, håndsåpe og Frederik Bagger-glass). Og ting til lille <3

Hva irriterer deg mest med Emil?
At klærne hans som regel havner på gulvet.

Hva setter du mest pris på med Emil?
Alt han gjør for meg, og for Nemo og Sander. Og han får meg til å le hver dag, det synes jeg er viktig!

Tips til noen kjæresteaktiviteter man kan gjøre hjemme på kveldstid, annet enn å se film?
Legge vekk telefonen først og fremst. Lage en god middag og drikke litt vin, gi hverandre massasje eller spille et spill sammen (fuelbox er gøy!)

Er du glad du tok en utdannelse eller føler du at du kunne klart deg uten?
Jeg føler ikke at erfaringen man får av å blogge kan sammenlignes med å ha en bachelor, jeg er veldig glad for det og jeg har fått bruk for det i jobben min 🙂

Hva gjør du nå som Bonnier legges ned?
Det vet jeg ikke enda, og det får jeg ta stilling til litt senere (har ikke engang vært inne på drøftelsesmøte enda). Jeg har fått mye erfaring innen content marketing, så vi får se. Å jobbe freelance er jo et alternativ, men hovedårsaken til at jeg begynte å jobbe i Bonnier var fordi jeg ønsket å kunne utvikle meg faglig og ha en «vanlig» arbeidsplass med kollegaer og faste arbeidstider.

Føler du deg noen gang «fanget» nå som du er gift, har barn og bor på Kolbotn?
Nei, aldri! Det føles helt riktig, og heldigvis for det. Jeg er utrolig takknemlig for at alt har blitt sånn som det er nå og jeg har aldri elsket livet mitt så mye.

Bruker Sander fortsatt smokk? Synes du ikke det er på tide å venne han av med det?
Han koser seg med smokken når han skal sove og det synes jeg bare er bra  🙂 Tenker han skal få kunne gjøre det en goood stund til før jeg eventuelt ser på det som et problem.

Hva var det siste du kjøpte?
En kjole fra Ganni som jeg tenker å bruke på julebord neste helg!

Comments

 1. Eni says

  Hei Annette! 🙂
  Gratulerer så mye med det lille spiret som ligger og gror <3 Du virker som en person som er skapt for morsrollen!
  Bare et lite tips- på spørsmål 3 omtaler du et sponset produkt. Det er likegyldig hvorvidt dette er din personlige mening, at du ikke får betalt for akkurat dette innlegget eller at du ikke nevner produktnavnet. Dette bør du tydelig merke at er reklame 🙂 Håper du tar dette konstruktivt og ikke negativt, for det er ikke ment negativt.

  Elsker bloggen din og gleder meg virkelig til å følge deg i ditt andre svangerskap- og senere som tobarnsmor <3

 2. Therese says

  Takk for svar! Og gratulerer med bebis nr to på vei❤️❤️ Når er termin? Og hvilke tørrsjampo fra Lindex er det du bruker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *