Tropevarme og 5-min-makeup

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg regner med at jeg ikke er den eneste som holder på å smelte bort i denne tropevarmen? Ikke for å klage. Men vi har kjøpt både vifte og aircondition, hengt opp laken foran vinduene på den ene siden i huset og likevel har jeg vært nødt til å rømme ut i skyggen, eller campe nede i tv-stuen. Det er heldigvis deiligere temperatur på soverommene! Glad ikke planløsningen var motsatt. Uansett – denne uken har vært fin! Jeg startet mandagen med å føle meg relativt uggen og binge tv-serier frem til Emil kom hjem fra jobb med god samvittighet, og ellers har jeg vært mye på farten med Sander.

I går tok vi bussen inn til byen kl 10 og dro ikke hjem igjen kl 16.. Har foreløpig ikke skjedd så altfor ofte at vi er ute såpass lenge i strekk men det gikk så bra, selv om han ikke sover i nærheten like mye på dagtid som for bare noen uker siden. Angret kanskje litt på at jeg tok bussen hjem i rush-tiden og vi var 3 stk med barnevogner så jeg måtte stå hele veien – men herregud. Heller det enn å parkere bil inne i byen. Har min faste parkeringsplass som ALLTID er ledig på Kolbotn-senteret, om den er opptatt så kjører jeg heller hjem igjen. Neida. Det er ikke fullt så ille. Bare nesten.

Jeg har forresten laget en makeup-tutorial på hvordan jeg sminker meg på kun 5 minutter (looken under) i samarbeid med bareMinerals – den kan du sjekke ut her! Jeg må forresten anbefale den nye mascaraen deres, Lashtopia heter den – det er virkelig den BESTE jeg noensinne har prøvd. Jeg hater å bruke lang tid med mascara, og denne sparer meg for så mye tid, dessuten blir resultatet bedre enn alt annet. Jeg tør jo ikke prøve meg på vippeserum fordi jeg er redd for alt som kan forårsake irritasjon, kanskje ikke så rart med tanke på hvor vanvittig store allergireaksjoner jeg fikk den tiden jeg brukte vippeextensions.

--4En ting som forresten er veldig uvant for meg er hvor lite stress jeg har i livet mitt akkurat nå. Jeg har egentlig bare ett ordentlig mål hver dag og det er at Sander skal ha det best mulig. Foreløpig har det jo gått veldig fint, jeg trodde aldri at disse elleve første ukene med baby skulle være «enkle». Det føles helt tabu å si det!! Som om det er for godt til å være sant – men det er sikkert en kombinasjon av at 1 – jeg var forberedt på at han skulle skrike masse (trodde alle nyfødte gjorde det) og 2 – at han er heldig som ikke har det vondt!

Jeg har fått så mange kommentarer om at det sikkert kommer til å bli mer utfordrende etterhvert – og jeg tror på ingen måte at det kommer til å være like lett alltid. Det er jo mange faser man skal gjennom, og sikkert noen perioder som kommer til å være fryktelig slitsomme. Men så langt er jeg så takknemlig for disse elleve ukene. Dere får minne meg på det senere hvis jeg klager… 😉 Det er jo ikke min fortjeneste – det er flaks, og jeg tror ALDRI i verden vi kommer til å være like «heldige» med neste. Jeg føler meg så takknemlig som får være hjemme med han og kose meg hver dag, det skjer så mye nytt hele tiden. Dere som har barn – når begynte de å le for første gang? Sånn ordentlig? Det gleder jeg meg til!

Comments

 1. Camilla says

  Jeg er så enig med deg. Min lille er noen måneder eldre enn din, og jeg må fortsatt klype meg i armen for å forstå at dette er virkeligheten. Tror det handler mye om at jeg var forberedt på å føle meg som en sliten vaskeklut 24/7!

 2. Vilde says

  Det er godt mulig at det blir like enkelt hele veien. Min eldste er to år og er veldig veldig lett å ha med å gjøre. Alle sier vi ikke visste hva det ha barn og at vi kom til å kjenne det med nummer to. Nummer to nærmer seg ett år og utenom at han ikke liker vogn så er han supeeenkel å ha med å gjøre. Selv om det ikke nødvendigvis er vår fortjeneste så tror jeg de plukker opp energien vår også. Er vi rolige og er samholdet i familien bedagelig så tror jeg ungene også blir det. er det mye stress og krangling så tror jeg de plukker opp det og blir mer grinete/stresset og utagerende. Så får vi se fem år frem i tid om jeg enda mener det haha.

  Så en liten klapp på skulderen skal du få lov å gi deg selv.

  Ellers så var min første tre måneder når hun lo ordentlig. Han minste var bare tre uker og ler enda av alt

  • Annette Haga says

   Det høres jo fantastisk ut <3 Hvordan synes du det har vært å få to så tette? 🙂

   • Vilde says

    Det var ikke helt planlagt og jeg gruet meg en del da jeg var gravid. Jeg fikk alle skrekkhistoriene på løpende bånd. Nå var eldste bare fire måneder når jeg ble gravid igjen og jeg følte at jeg gikk glipp av mye de siste tre månedene av graviditeten. MEN! Det er jo så kjekt nå. Straks mini var ute så var energien min tilbake og det alene gjorde en verden i forskjell. Storesøster er veldig omsorgsfull og har enn så lenge ikke blitt sjalu. Travelt er det jo, men ikke på en negativ måte. Så sover begge mine ganske så bra om nettene 🙂 det hjelper på!

 3. says

  Hei Annette!
  Jeg har et lite spørsmål ang. vielsen din 🙂 Jeg skal gifte meg til sommeren og jeg har booket samme trio som du hadde under velsen, men jeg er litt usikker på hva vi ønsker at de skal spille under innmarsjen. Jeg vet at du hadde river flows in you og den syntes jeg er helt nydelig. Jeg har forsøkt å finne en god versjon på youtube med cello, piano og fiolin, men klarer ikke finne noen representativ variant. Så jeg lurer på om du tilfeldigvis har noe lydopptak av de de spiller den i vielsen din som du kunne tenke deg å dele? Evt. om du kjenner til en versjon på youtube som likner? Blir veldig takknemlig for svar! Klem

  • Annette Haga says

   Heei! De spilte den SÅÅ bra. Så siden du skal ha samme trio kan jeg love du blir fornøyd om du ber dem spille den altså. Men opptak kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med:(

 4. Ida says

  Kan godt hende du fortsetter å være heldig, min er straks 9 måneder nå og har vært like blid fra dagen hun ble født. Vi har ikke hatt en eneste våken-natt enda, og hun skriker «aldri». De gode periodene kan altså vare veldig lenge! 🙂

 5. K says

  Jeg har samme type baby som deg, hun bare sover, smiler og spiser. Har nesten ikke hørt henne gråte ordentlig, og hun er 5 uker. Sover 8-10 timer i strekk om natten også. Tålmodig og bare god. Hun sovner også alene uten hjelp. Jeg forventet som deg mye babygråt, uro og våkenetter, men det har vi vært heldig å slippe. Hun får åpenbart nok melk og har ingen vondt i magen, så det er godt. Jeg hadde også en kort og naturlig fødsel på ABC som jeg ikke syntes var så vond som alle skal ha det til. Så du kan tro folk synes jeg er irriterende siden alt har gått fint med både graviditet, fødsel, amming og baby. Man merker at folk egentlig ønsker det verre for en, veldig synd. Jeg tror også det gjør mye at man ser behovene til baby tidlig og så reagere da, og ikke til de gir senere signaler. I tillegg til å være rolig, da babyene leser kroppsspråk veldig tydelig og kopierer. Stresshormoner i kroppen går dessuten ut i melken, som gjør at den smaker annerledes og i tillegg gir babyen vondt i magen og de gråter mer, som gjør moren igjen mer stresset. Ond sirkel det der, hehe.

  • Annette Haga says

   Så hyggelig å høre at alt har gått så bra for dere!! Det er jo bare å håpe at det fortsetter sånn 😀

 6. Tuva says

  Jeg syns det er så rart at man alltid skal få høre «ja, men bare VENT til blablabla»… Som om man liksom skal gå å grue seg til ting blir «verre» :p Man har jo valgt å få barn, og de fleste vet at de skriker innimellom, og at det er utfordrende når de begynner å frese rundt, men det er liksom en del av det da. Trenger ikke grue seg på forhånd tenker jeg :p Jeg har ei som blir 4 uker i morgen, og vi har også hatt veldig fine barselsuker så langt <3 Det er bare å kose seg tenker jeg, og da ting som de kommer 🙂

 7. Anne B. says

  Jeg fikk nr. 2 nå i mars og tenkte at jeg aldri i livet kom til å bli like heldig som med nr.1. Hun sov nettene gjennom fra dag 1, kun med én mating pr natt og sovnet igjen etter hun hadde spist. Enkel å ha med å gjøre på dagtid og aldri plaget med luft eller andre ting. Hun er nå 5 år og alltid vært enkel å ha med å gjøre. Så har vi også vært konsekvent under oppveksten så hun vet hva som er ok og ikke. Det får man mye igjen for 🙂
  Så nå er jente nr 2 her og det er en ren kopi av søsteren. Spiser ikke på natten lenger, hun sov gjennom fra ca 1 mnd. Så hun sover 8-10 timer om natten. Uthvilt mamma kan man trygt si.
  Så det går faktisk an, hehe 🙂 Føler meg veldig heldig!

 8. Ingvild says

  Min sønn begynte å le når han var rundt 3-4 mnd. Magisk øyeblikk 😀
  Det kan du glede deg til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *