Trilleturer, vinter og rutiner

Jeg har egentlig aldri vært spesielt glad i å gå tur. Og jeg trodde ikke det kom til å forandre seg selv om jeg skulle få barn, for selv om «alle» går lange, daglig trilleturer i barselpermisjonen så er det jo ikke noe jeg blir tvunget til å gjøre. Eller, man vil jo naturligvis at barnet skal få litt frisk luft, men å gå en flere timers lang trilletur per dag har vært uaktuelt i mitt hode. Sander har alltid sovnet i vogn, og i begynnelsen synes jeg det var litt kjedelig å «bruke opp» søvnen hans på trilletur, fordi da ville jeg heller enten bruke den tiden til å sove selv, rydde hjemme, dusje… eller et par av de andre tusen tingene jeg følte at jeg ikke hadde tid til (selv om babyer gjerne sover typ hele dagen i begynnelsen, må le litt av det nå).

Men etterhvert begynte jeg å like det mer og mer, Sander ble jo født i mars og det var så DIGG å kjenne at det ble mer og mer vår for hver dag! Jeg tror min absolutte favoritt-trilleperiode var i august og september, for da begynte dagene hjemme plutselig å bli litt «kjedeligere» og han gikk fra å være en rolig baby til å bli ekstremt aktiv. Så jeg følte at vi måtte komme oss ut litt for å få tiden til å gå. Men det blir for kjedelig å bare gå i sirkler her i området, så vi gikk hver dag frem og tilbake til senteret, for å handle mat & annet smått, hente ut pakker, eller bare kjøpe en chai latte og gå tilbake igjen. Alltid med airpods i ørene og en morsom podcast, og det ble høydepunktet i løpet av dagen. Dessuten er det et par bakker her og der, så det er vel det nærmeste jeg kommer trening…

Så kom vinteren. Og Emil sine permisjonsuker. Snø. Glatte veier og kortere, mørkere dager og vi har nok vært inne her i huset litt vel mye. Så det ble en slags pause fra denne daglige rutinen som jeg hadde blitt så glad i, fordi jeg er ikke den som triller i all slags vær. Mange gjør jo det, mer eller mindre frivillig. Men jeg har ikke giddet, rett og slett… Har heller kjørt til senteret og trillet litt med han der inne, bare for å «gjøre noe ute av huset». Jeg har brukt regntrekk på vognen én gang, og det var på en to-minutters tur ned til butikken, haha.

Men nå kjennes det ut som dagene endelig blir lysere igjen, og bakken er ikke dekket av snø og is, så jeg er overlykkelig. For jeg trenger den 1 – 1,5 timen med frisk luft, bevegelse og egentid (ja det blir faktisk egentid, for da kan jeg kose meg med enten tlf-samtaler eller podd) og det er ikke lenge til det blir ordentlig vår!! Dessuten føler jeg meg litt som en «flink» mamma av å være igang med daglige trilleturer igjen, fordi jeg ser hvor spennende han synes det er å titte rundt på trær, biler og andre mennesker. Vinn-vinn.

Noen av dere som har «orket» å trille hver dag gjennom hele vinteren, selv om været har vært helt kaos? Isåfall, fordi dere vil eller må? Litt nysgjerrig på det 🙂 Vet at noen har barn som ikke liker å være i vogn i det hele tatt, hva gjør dere da? Bæresjal eller dropper det helt?

Disse bildene representerer ikke mitt «egentlige jeg» på trilletur, bare så det er sagt… 9/10 ganger ser jeg ut som en uteligger og håper jeg ikke møter på noen jeg kjenner. Så det blir ikke dokumentert heller, haha 😀 Jakke fra Klingel, mom-jeans fra Good American, boots fra Isabel Marant og solbriller fra Nelly!

Comments

 1. Anette says

  Vi triller hver eneste dag, men det er kun fordi vi har hund og den må naturlig nok luftes, haha! Bor i tillegg i regnbyen Bergen så du kan jo tro at regntrekket er blitt flittig brukt..

 2. Y says

  Har absolutt ikke trillet hele vinteren! Delvis pga mørkt når jeg kommer fra jobb, delvis pga starten av graviditeten har vært tung og i januar mest på grunn av all snøen og at det rett og slett ikke har vært så lett å trille andre steder enn midt i veien… Nå som det er lysere og barere på veiene er det deilig å få trillet litt mer igjen!
  Hva tenker forresten dere å gjøre med vogn til de små, siden de blir så tette? Blir to relativt tette her også, men er så usikker på hvordan vi skal løse det 🙂

  • Annette Haga says

   Skjønner deg godt 😀 Vi skal ha en duo-vogn! Føler nesten vi «må» det, siden det er så tett aldersforskjell. Tror vi kommer til å gå for Bugaboo Donkey, hørt mye bra om den!

 3. Gk says

  Vi har trillet så og si hver dag, men har hold oss hjemme ved sykdom eller sprengkulde. Og det er det flere grunner til. I starten var det fordi han sov lengre i vogn, nå som han er større elsker han å se seg rundt, syns han virker blidere etter en tur og fordi jeg syns det er godt å komme seg ut 🙈
  Lengden på turen varier fra 30 min til flere timer, ikke alltid vi tar en langtur. Vi veksler mellom byvandring og marka 😄

 4. Oda says

  Kjenner meg igjen, men er noen ganger ogte eneste måten å få hu til å sovne… 🙄 hvordan sovner Sander på dagen? Er det bare å legge han ned? Synes søvn er SÅ vanskelig 😢

  • Annette Haga says

   Han er vant til at vi legger han i sengen på rommet sitt, sånn som på kvelden.. Som regel sovner han i løpet av 5-10 min, men noen ganger surrer han litt hvis han ikke er mett/ordentlig trøtt. Da sovner han som regel hvis vi gir han en flaske med erstatning. Eller så pleier vi å time det med bilkjøring (om vi skal kjøre et stykke – for han trenger helst minst 30 min søvn per gang). Husker ikke sist han sovnet i en stillestående vogn – på trilletur sovner han da – litt spent på hvordan det blir når han skal begynne i barnehage.. Hvor gammel er jenta di? 🙂

   • Oda says

    Så flinke dere er!! 😄 lurt å time med bilkjøring ja. Hun er litt over 5 mnd, men merker hun «plages» veldig av utviklingstrinnene, og alt er så interessant på dagen så hun spiser seg opp på natten… så ligger og ammer hele natten føler jeg🙈 men det blir forhåpentligvis bedre når det blir mer fast føde på dagtid 🤞

 5. C says

  Har en gutt på snart 7 mnd. Han er ikke noe glad i å sove alene og sover enda i senga sammen med meg. Han sover heldigvis godt i vogna, så det blir rundt to turer hver dag. Første lur tar han om morgenen, da triller jeg bare i gangen. Så er det to turer ute, uansett vær. Første trilletur på rundt to timer og siste trilletur på en time. Takk Gud for podcast, slik at man har litt underholdning på tur. I starten sov han masse oppå meg i sofaen, nå er han ikke interessert i det noe mer. Er ikke alltid like gøy å ut, når man helst vil sitte inne. Men barnet må jo sove 🙂

  Hvordan er Sanders soverutiner?

  Klem fra C

  • Annette Haga says

   Hei! Oj, det hørtes sporty ut 😀 Skjønner godt at du gjør det sånn, spesielt hvis han ikke liker å sove alene! Sander har alltid vært ok med at vi legger han ned i sengen sin og går ut, han pleier å finne søvnen selv ganske fort, så der er vi heldige. Han pleier å sove rundt 11 og 15:30, alt fra en halvtime til 1,5 time, det varierer. Og så legger vi han rundt kl 19 og står opp kl 8 som regel. Godt sovehjerte! Litt spent på om det blir like «enkelt» neste gang, tror dessverre ikke sannsynligheten er så stor for det :O

 6. Sol says

  Vi triller alle dager det ikke regner eller er nedbør. Eller, når det var sinnsyke mengder snø, orket jeg rett og slett ikke. Følte meg som en snøplog. Har Donkey tvillingvogn, og det er tungt nok i seg selv. Nå som det er snøfrie veier igjen, synes jeg det er så deilig med den egentiden igjen. Alltid podcast på øret her også:-)

 7. Lou says

  Med min første gikk jeg tur hver eneste dag – gjerne flere ganger for dagen også. Han sov best i vogn, og var han i dårlig humør, så stoppet han alltid med grining når han kom i vognen 🤣 Trodde det kom til å bli likt med nummer to, men merker klart at dette er en annen baby. Hun HATER vogn!

 8. Synne says

  Triller hver dag, opp til flere turer, men ikke alltid så lenge som en time. Noen ganger bare 10-15 min slik at hun sovner og jeg kan utnytte sovjettiden til andre ting. I starten var det godt å komme seg ut når hun skulle sove, da fikk jeg et lite push til å bevege meg litt og ta noen små powerwalks. Nå tror jeg kanskje jeg har fått en baby som bare vil sove hvis hun blir trillet i søvn:o, for ganske vanskelig å få henne til å sove skikkelig andre steder enn i vogna…

  Liker veldig godt innleggene dine der du skriver om rutiner og hverdag med Sander:)

  • Annette Haga says

   Hvis Sander sovner i vognen så våkner han ALLTID hvis jeg slutter å trille, så det er jo hvertfall positivt at din fortsetter å sove når du kommer hjem igjen da! 😀 Og du får jo ekstra trim av det, haha – men skjønner godt at det kan føles litt upraktisk hvis man alltid «må» trille. Takk for kommentar <3

 9. Annette says

  Vi er ute hver dag. Noen ganger bare kort og andre ganger lengre. Min har ikke vært en vogn-baby så vi har brukt bæresele masse. Nå har det endelig løsnet litt så da kan han sitte i vognen. Deilig! Fordi han begynner å bli tung🙈( født samme måned som Sander.) Vi har også bruk akebrett mye. Men nå er jeg sykt lei av snø!

  Veldig fine bilder her! Lo av uteligger-kommentaren. Det er nemlig kun slik jeg ser ut på trilletur. Blir nesten flau over meg selv😅😂 så veldig godt at flere kjører samme stil!

  • Annette Haga says

   Åh hahah hadde aldri orket å gå tur med Sander i bæresele nå som han er over 10 kg hvertfall! Så bra at gutten din har begynt å trives bedre i vogn nå da 😀 akebrett var jo smart, det skal jeg huske på neste vinter:)

 10. Vilde says

  Mindre andre hatet å være i vogn så vi byttet det fort ut med åpen barnehage. Så utrolig kjekt å se hvor mye han koste seg der og mange hyggelig mennesker

 11. Mette says

  Har absolutt ikke vært mye ute på trilletur i vinter. Bestemte meg når jeg var gravid at jeg skulle gå masse turer, sånn ble det ikke 🙈 Han er 6mnd nå og er ikke kjempe fan av vogna, og det er nok muligens min feil🙈 Kjenner meg så igjen når det kommer til å «bruke opp» sove tiden, den er for min del ganske hellig altså, elsker å rydde og vaske, dille rundt eller bare ligge i sofaen og faktisk følge med på en serie osv😅 Dessuten så hater jeg snø,glatte veier, pakke på meg masse klær og alikevel fryse, da frister liksom pysjbuksa inne i varmen mer.Nei huff, må bli bedre på å få litt frisk luft, har helt ærlig vært LITT for mye hjemme vi også. Nesten litt flaut faktisk 🙄

  • Annette Haga says

   hahaha men det er jo helt lov. Trilleturer er vel først og fremst for mammaen sin del:) kanskje du er som meg og vil kjenne mer «behov» for de turene etterhvert! Og nå blir det snart sååå mye deiligere å gå tur ute 😀

 12. Rebecca says

  Vår gutt ble født i oktober, og vi har gått trilletur hver dag siden. Han var mye urolig de første mnd, og sov lite – men han sovnet i vognen. Vi har heller ikke skaffet oss bil enda, og kommer nok heller ikke til å skaffe oss det med det første – så går uansett hvor vi skal. Koser oss med vogna 👶

 13. Elisabeth says

  Begge mine barn har sovet best ute, i vogn som trilles. Har gledet meg sånn til lange trilleturer, så muligens litt min egen feil at det soves best i vogn 🙈😅 Prøver jeg å legge inne blir det bare altfor korte dubber, så da har det fungert bedre å trille en lengre tur på formiddagen, og en litt kortere tur på ettermiddagen, slik at det ikke blir for lite søvn😊 Også har det vært viktig for meg med frisk luft, og veldig koselig med trilletur sammen med barselgruppe og en god kopp kaffe med seg😌😊

 14. Andrea says

  Ble ofte trilletur i starten, gikk til Lillestrøm hver dag. Men når han begynte å nærmet seg ett år begynte han å bli utålmodig og ville ikke sitte lenge oppi vogna lenger.
  Nå er han 13 mnd gammel og har lært seg å gå. Og da er vi ofte ute å bare går litt rundt i gata her vi bor. Det liker han. Men det blir vel flere trilleturer igjen når våren kommer 🙂

 15. A says

  Hei:)
  Sønnen min strevde veldig med søvnen bade dag og natt første året og de første månedene (med kolikk, refluks og mye magevondt), sov han kun oppe på brystet til meg eller mannen min eller i bæresele. Nektet å ligge i vogn. Så vi kom oss nesten ikke ut, var en krevende periode helt annerledes enn jeg så for meg.

  Så kom neste fase hvor han begynte å like å sove i vognen, så da ble det trilleturer. Han klarte kun å sovne ute i vogn som ble trillet, så da trillet jeg tre ganger til dagen, helt til han våknet (etter 1-2 timer). Meeeen, selv om jeg var kjempe trøtt, været var elendig (måtte kjøpe støvler, turbukse og annet utstyr jeg aldri har eid) og jeg ikke fikk brukt sovetiden til å sove selv, spise etc, var faktisk den friske luften med lydbok fra storytel og podcaster noe som «reddet» meg i det som egentlig var en tøff tid, det er jeg overbevist om. Jeg fikk egentid, så mennesker, input på øret, fikk litt perspektiv og han fikk søvnen han trengte for å trives og være i godt humør i våkentiden sin . Etterhvert som han nærmet seg året jobbet vi med å gradvis trille med mindre og mindre bevegelser og til slutt sovne i vogn som sto i ro. Voldsomt tålmodighetsprøve – men vi trodde på det og det gikk! Nå sovner han og sover hele luren sin (1.5-2 timer) i stille vogn både hjemme og i barnehagen. Nå er jeg fødeklar og venter nestemann, kjempe spent på hvordan den babyen er 🙂

  Liker veldig godt bloggen din og dine beskrivelser fra hverdagen er favoritt innleggene.
  Ønsker deg en fin dag – med eller uten trilling 😉

 16. Marie says

  Jeg har en gutt på snart 8 måneder og noen uker triller vi ingenting og noen uker triller vi kanskje 2-3-4-5 turer, kommer veldig an på været og lysten 😉 Har kanskje trillet to turer frivillig i regn, haha. Han sover rundt tre ganger i vognen på trappen ila dagen, og da sover han som regel mellom 1-1,5 time. De siste månedene sover han ALDRI lengre enn 45 minutter når jeg triller tur, så trilleturene har vært mer for min del for å få litt trim og luft. Hadde nok trillet oftere hadde han sovet lengre 🙂

  Vi byttet til sportsdelen for en måned siden, men jeg har faktisk aldri hatt han sittende i den. Må kanskje sette han i vognen en dag å trille så han får se litt, og ikke kun for å sove. Tanken har faktisk ikke slått meg før, haha! Alt handler om søvn :p

 17. Cassandra says

  Så deilig for dere begge med frisk luft!:) her sover lillebror(9mnd) ute i vogn på dagen. Da sover han ca 3t, hvis vogna står stille🙈 dersom vi skal noe og velger å trille, våkner han eller sovner ikke før vogna er i ro.
  Utover dette trives han veldig godt ute, så vi er ute og utforsker stort sett hver dag dersom været tillater det. Da får han enten sitte i bæremeis eller så er vi rett og slett ute i hagen der han kryper rundt selv 🙂 det varierer veldig hvor lenge vi er ute, alt fra 20 min til 2timer.
  Her er det snart barnehage-start så det er veldig bevisst at jeg går ut med han på den måten, for det er ganske hardt for mange små å vende seg til utetiden i barnehagen når de har vært lite ute hjemme 🙂

 18. L says

  Hahaha! 😆

  Jeg har barn som er en uke yngre enn din. Han nektet 100 % å ligge i vogn de første tre mnd av sitt liv. Og så var det den heten i fjor og det var jo et helvete.. så da kom vi oss ikke ut. Etter at han er stor nok og kan sitte og se ut i vogna så går det så det griner! Da er det ut på tur så og si hver dag, men jeg tar det enten før eller etter hans 2-3 timers dagsoving sånn at jeg kan sove også! Har vært ute i all slags bullshit vær og det gjør jeg bare fordi han skal få frisk luft. Sånn at han sover godt til natten, hvilket han ikke gjør uansett!

 19. Cecilie says

  Med førstemann trillet jeg hele tiden. Ei som kun sov når vogna (eller bilen) var i bevegelse, heldigvis liker jeg hodt å gå tur. Med nummer to ble det ikke hver dag, han sov best hjemme og jeg nøyt å gjøre litt andre ting. Han ble fort urolig i vogna, så synes det var kjedelig å ikke begi meg ut på skikkelig lange turer.

 20. K says

  Jeg triller bare de dagene det er fint vær eller jeg har planer om å treffe noen etc. Lager gjerne smoothie eller kaffe som jeg tar med og så hører jeg på lydbok eller podcast og nyter finværet og naturen. Jeg elsker det! Min er 9 mnd og hun sover gjerne første lur i sengen sin mens andre lur legger jeg henne ofte i vognen ute og da kan hun sove opp til 3 timer. Deilig med så mye tid til hva enn man vil kose seg med.

 21. Siri says

  Dette her var akkurat som å lese om meg selv. Jeg har heller aldri vært noe fan av å gå turer, så jeg har naturligvis ikke gått så mange turer med min sønn på 7 måneder. Kjenner at jeg kan få litt dårlig samvittighet av det inni mellom da jeg føler at «alle» andre går turer hver dag. Jeg synes som deg at det er dumt å «bruke opp» søvnen hans på å gå tur. Da vil jeg mye heller finne på noe annet gøy for meg selv inne! F.eks drive interiør, planlegge ferier, bake, ærend osv. To andre årsaker til at jeg har gått lite turer er rett og slett fordi han som liten aldri likte vognen (ble bedre med sittedel) og så har det i tillegg vært mye dårlig vær mens jeg har hatt permisjon i høst og vinter.

  Neste baby vil jeg gjerne få på vinteren slik at vi kan gå mot våren og sommeren når han vokser til:-) Kjekkere å være ute da!

 22. Blum says

  Trillet mye med eldste i all slags vær og temperatur (ikke når det var mange minus), av egen fri vilje selvsagt. Kom ikke i gang med turer før hun var 3 mnd.. men etter det trillet vi nesten hver dag.

  Når jeg fikk nr 2 var ikke eldste fylt 2 år så da kjøpte vi dobbeltvogn, det var fantastisk! De dagene eldste ikke var i bhg så trillet jeg tur mens begge sov, herlig med egentid.
  Jeg trillet en del med nr 3 også, men av praktiske grunner ble det mindre enn med de andre to.

  Å trille er noe av det jeg savner mest med permisjonstiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *