Tips til tørr vinterhud

Annonse

A-DERMA for liten og stor

Jeg har vært glad i A-Derma sine produkter og brukt dem trofast siden jeg ble gravid for første gang, og jeg kan anbefale dem på det varmeste. Serien inneholder skånsomme, beroligende produkter for hele familien, og baserer seg på den plantebaserte og aktive ingrediensen Rhealba® havrekim ekstrakt. Jeg elsker dem først og fremst fordi de gir MASSE fukt. Noe som er gull verdt på vinterstid. Vi har dessuten fått et litt tørrere inneklima her hjemme etter at vi installerte varmepumpe, noe som ikke akkurat har hjulpet på Sander sine eksemutbrudd. Vi fikk bekreftet av fastlegen at han har atopisk eksem (på ryggen og armene) og da er det én ting som gjelder: å fortsette å smøre, smøre, smøre.

Tidligere har jeg prøvd å unngå «oversmøring», fordi jeg har tenkt at kroppen stort sett regulerer seg selv, og at små babyer og barn ikke trenger unødvendig mye med produkter – så jeg har brukt fuktighetskrem fra A-Derma litt her og der, ved behov. Men plutselig hadde jeg slurvet litt i et par dager, og da hadde han blitt så tørr og sår at han begynte å hyle da jeg skulle ta på krem. Det må ha svidd noe voldsomt stakkars, men etter at vi fikk inn rutine på å gi han full innsmøring 3-4 ganger daglig har det hjulpet SÅ mye! Forskjellen er faktisk enorm, og nå er nesten alle de røde «flekkene» helt borte – han er fortsatt tørr, men det har blitt så mye bedre. Jeg har forstått det sånn at atopisk eksem hos små barn ikke kan “kureres” med produkter, ofte går det bort av seg selv med tiden, men det anbefales at man smører huden jevnlig med fet fuktighetskrem for å forebygge og lindre kløing.

A-Derma Exomega Control er delt inn i tre konsistenser, fra nærende til nærende + og nærende ++. Nå går vi altså for det siste, som er Exomega Balm. Den har en fet konsistens og er derfor perfekt til vinteren, og kan gjerne brukes forebyggende selv når huden føles bra, slik at man unngår utbrudd. Et lite tips for å unngå uttørking av huden er forresten å begrense bading/dusjing og ikke ha altfor høy temperatur på vannet. I stedet for såpe kan man bruke f.eks A-Derma Exomega Control behandlende badeolje.

Nå har jeg fått inn et par nye produkter til Emil og meg på badet også, ettersom A-Derma lanserer 3 nyheter denne vinteren. To supergode dusjsåper og én bodylotion, som alle gir masse fukt, noe hvertfall jeg har et sterkt behov for denne tiden av året. Jeg er sikkert ikke den eneste som får panikk av å se ned på leggene mine og få et lite sjokk over hvor gråaktige og tørre de kan bli på denne årstiden, men det er jo fort gjort å fikse! Først og fremst vil jeg anbefale å velge en skikkelig god dusjsåpe, for da er du ikke helt avhengig av å «måtte» smøre inn med krem etterpå – noe som kan føles litt stress på hektiske dager.

TRE NYHETER:

 • A-Derma Ultra-Rich Shower Gel: Renser og fukter huden med masse næring. Dufter av blant annet rose, jasmin og ylang-ylang og passer til tørr og sart hud.
 • A-Derma Hydra-Protective Shower Gel: Renser, gir huden næring og etterlater huden med en «second skin-effekt». Denne kan også brukes i ansiktet og i håret. Dufter av blant annet iris, jasmin og sandeltre, og passer til normal/sart hud.
 • A-Derma Body Lotion 24H Hydration: Som navnet tilsier holder denne på fuktigheten i hele 24 timer, og jeg liker så godt at den er lett i konsistensen og absorberes raskt. Perfekt å smøre inn med etter å ha dusjet med ett av produktene over 🙂 Passer til normal hud.

De to dusjsåpene er såpefrie og ikke-allergifremkallende, og virker ganske like ved å lese beskrivelsen. Den største forskjellen er at de inneholder litt ulike ingredienser, og dufter forskjellig. Emil foretrekker A-Derma Hydra-Protective (han bruker den også som sjampo, og denne anbefales til svømmere med sart hud pga klorvann), mens jeg foretrekker Ultra-Rich fordi jeg føler huden blir sååå myk av den. Men det er litt hipp som happ, de er gode begge to. Produktene ble lansert i apotek den 15. februar.

Et siste tips for dere mammaer der ute er forresten SOS-serien A-Derma Dermalibour+. Det er baby-produkter man ikke nødvendigvis bruker hver dag, men et «must-have» i perioder med sår, rød og irritert hud. Barrierekremen gir super beskyttelse i det kalde og sure været, gjenoppbygger huden og beroliger irriterte områder. Repairing cream/stick er gull verdt når det kommer til bleieutslett og forkjølelsesperioder med snørrete/rennende neser (brukte den på meg selv for noen uker siden faktisk, haha). Finnes både som krem eller liten stift, og den siste er perfekt å ha med på farten i stellevesken eller bilen.. 🙂

Comments

 1. R says

  Elsker produktene fra A-derma! Bruker de selv og på datteren min. Hun har også atopisk eksem. Frem til hun var rundt 1 år hadde hun utbrudd over hele kroppen. Var helt forferdelig! Nå er hun 3 år og er helt fri for utbrudd mesteparten av året. Hun får en liten flekk her og der på vinteren, men det plager henne ikke. Håper Sander vokser det av seg også 😊

  • Annette Haga says

   Så bra! Smører du fortsatt huden daglig, eller trengs det ikke lenger? Satser på at han vokser det av seg, men nå føler jeg vi allerede har fått det mye mer under kontroll heldigvis! 🙂

   • R says

    Hun bader i badeoljen til A-derma hver kveld, så smører vi med krem på de tørre flekkene til de er borte. Sjeldent de dukker opp 😊

  • Annette Haga says

   Så bra det hjelper! Blir det med én gang verre hvis dere slutter å smøre daglig, eller hvordan er det? Har du testet Exomega Control-serien? 🙂

 2. Julie says

  Supert tips 🙂 Jeg lurer på hvor den søte sparkedressen til Sander er fra?:-)
  Skulle gjerne hatt en til min egen Sander, hehe!

 3. Eva says

  Et lite tips til røde, tørre flekker hos barn: Bephanten eller Inotyol salve.
  Disse svir ikke og er helt suveren på tørr hud. Funker fantastisk på sprukne mammahender også! Når de tørre, såre partiene er helet, kan vanlig fuktighetskrem brukes igjen (om nødvendig).

  • Annette Haga says

   Er så fornøyd med Exomega Control at jeg ikke vil/har behov for å bytte, men Bepanthen bruker jeg til andre ting faktisk! 😀 Takk for kommentar!

 4. nina says

  Dere er så fine <3 har selv atopisk eksem (er 24 år, så ikke liten baby akkurat) men bruker a-derma sin exomega balm hver dag…. Merker tydelig forskjell av å bruke den. Masse lykke til videre i svangerskapet, gleder meg til å følge med på hvordan hverdagen blir når du får en liten til.

 5. marie j says

  SÅ glad du tipser videre om A-Derma, for det har vært produktene vi har brukt på datteren vår som også har atopisk eksem. Helt vilt hvor masse det hjelper på rød hud og veldig gode produkter å bruke selv også, selv om man ikke har atopisk eksem=)

 6. Anita Uggedal says

  Har dere trekt. Håper jeg vinner. Har psoriasis og reiser til Gran Canary 2.3. Sol og sjø er fin behandling. Det er også gode produkter som A-derma.Er storforbruker på salver,kremer osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *