Spørsmål & svar – Keisersnitt og rutiner

Når er termin?
Først var den rundt 19. mai, men nå er den justert til 12. mai. Det kan jo godt hende den blir endret igjen på den ordinære ultralyden, så det blir spennende å se!

Lurer på ang keisersnittet, har operasjonssåret blitt bra igjen, mtp at det bare gikk 6 mnd før ny graviditet?
Det tok noen måneder før det grodde ordentlig bra, men nå merker jeg ikke noe til det. Selve arret er fortsatt ganske rosa, og har ikke bleknet i det hele tatt, men jeg tror ikke det skal være noe problem.

Jeg lurer på om du kan skrive om hva du tenker angående å få barn så tett?
Det blir kjempestas! Og sikkert dobbelt (trippelt?) så slitsomt! Samtidig er det nok slitsomt å få flere barn uavhengig av aldersforskjellen, så det er vel bare å ta det som det kommer tenker jeg.

Hvor er det beige settet fra?
Det er fra Chiquelle! Perfekt kosesett både som gravid og ikke-gravid synes jeg, og buksen er høy på livet. Har kjøpt det i sort også, men det raknet i en søm på armen veldig fort.

Tenker du at du vil føde vaginalt dersom babyen ikke ligger seteleie denne gangen?
Og er det anbefalt å bli gravid igjen så tidlig etter keisersnitt?
Jeg har ikke inntrykk av at man har noe «valg» akkurat, det blir nok vanlig fødsel på meg denne gangen! Den aller største ulempen med et nytt keisersnitt for meg, slik jeg ser det, ville vært at jeg ikke kunne løftet Sander på 6 uker etter fødsel. Han er jo fortsatt så liten og det hadde vært veldig trist. Ellers synes jeg jo det var tøft med keisersnitt, men jeg tror ikke vaginal fødsel er spesielt gøy det heller for å være ærlig… Haha. Det er ikke anbefalt å bli gravid igjen så fort for noen, uavhengig av keisersnitt eller ikke, men dette har jo mange gjort før meg, så jeg krysser fingrene for at det skal gå fint.

Når begynte dere å legge Sander tidligere? Og hvordan trappet dere ned på klokkeslettet, bare begynte dere rett fra 22/23 til 1930, eller gikk dere gradvis?
Helt i begynnelsen pleide han å ha en våken og «aktiv» periode rundt kl 21-23, og hadde vi han oppe i babynestet med oss på sofaen hele kvelden, og la oss samtidig. Men så begynte han plutselig å sovne ganske tungt kl 21, så da testet vi å legge han nede i sengen sin rundt den tiden. Det gikk veldig fint, og da han var litt over 2 mnd ble det en naturlig overgang å legge han kl 19 i stedet. Vi merket at han ikke hadde behov for noen «aktive» perioder etter dette, annet enn at han noen ganger våknet for mat – men så sov han alltid videre etterpå. Så jeg føler egentlig at det skjedde av seg selv, og siden vi startet med det såpass tidlig så har det vært ganske enkelt – og han er vant til å sove 12-13 timer i strekk. Han har nok sovet mindre på dagtid sammenlignet med en del andre babyer på samme alder, men vi har vært heldige med at døgnrytmen hans alltid har vært «riktig»

Hvor er teppet under juletreet deres fra?
Det fant jeg i en nettbutikk som heter Frk Fryd 🙂

Hvilken selvbruning bruker du? Har så lyst å være fin og brun selv, men får ikke prioritert solarium med en liten en som krever meg 24/7.
Jeg bruker av og til JetSetSun, den gir veldig fin glød og brunfarge. Jeg pleier å spraye den rett i ansiktet og halsen før jeg skal noe spesielt. Hvis du tenker å smøre inn hele kroppen med selvbruning så vil jeg anbefale en mousse som du påfører med vott – jeg liker både St Tropez og Sunspa.

Hvordan ser en typisk dag ut for Sander med mating, soving osv?
Han sover 2 ganger per dag (som regel kl 11 og kl 15:30), og spiser for det meste grøt, middagsglass og brødskiver. Måltidene varierer litt. Han får fortsatt en flaske MME når han legger seg for kvelden. Vann til alle måltider ellers!

Hvilke tørrsjampo fra Lindex er det du bruker?
Den er rosa og heter Texture & Volume!

Hvordan blir det med foreldrepermisjon og rettigheter ift foreldrepenger når man blir gravid når man fortsatt er i perm og ikke jobber? Bare nysgjerrig på hvordan dette er.
Hei! Det kan du lese om her!

Jeg var selv gravid for første gang i høst, men mistet i uke 12. Etter din spontanabort, hvor lang tid gikk det før dere prøvde igjen?
Jeg hadde en SA i februar, og ble fridd til i mars – og da bestemte vi oss for å gifte oss den kommende sommeren. Så tanken var at det hadde passet perfekt å prøve igjen etter bryllupet. Men det gikk jo ikke helt etter den planen, for jeg ble plutselig gravid i juni 😀

Tenker dere duovogn når baby kommer? Hvilken evt?
Ja, det skal vi nok skaffe oss! Har ikke bestemt hvilken enda. Kom gjerne med tips!

Comments

 1. Helene says

  Hei Annette 🙂
  Lenge siden, men vi hang litt i perioden da vi drev med de rare nettsidene og forum (msn groups?) haha. Uansett, jeg har fått to tette gutter, ca samme aldersforskjell som Sander og din vil få. Jeg har ikke prøvd mange søskenvogner, men gikk rett på bugaboo donkey, så er eneste erfaring jeg har. Veldig fornøyd, siden den kan veksle mellom å være enkeltvogn eller duovogn. Det kan ikke de andre søskenvognene på markedet hvis jeg gjorde rett research.
  Håper du får et fint svangerskap 🙂
  Jeg mimrer tilbake til høygravid og måtte bruke feiebrett til å koste opp lekene til eldste fordi magen var i veien. Haha.

 2. Vilde says

  Bugaboo donkey!! Altså den er så praktisk. Jeg likte ekstra godt at man kan bruke den som enkelt vogn når bare ene er med. Og det er superpraktisk når den ene går i barnehage. Da pleide jeg å legge fra meg sete hennes og traske videre med minstemann. Jeg har egen sovevogn som står fast i barnehagen til hun eldste.

 3. Camilla says

  Hei:) Jeg har selv to barn med 14 mnd mellomrom som nå er (snart) 2 år og 8 mnd. Det er såklart veldig travelt men mest av alt utrolig gøy. Og det blir bare bedre og bedre med tiden når de blir mer opptatt av hverandre. Så du har mye å glede deg til!:) og angående søskenvogn så er det ingen som slår bugaboo donkey 😉

 4. Jorunn says

  Med to barn på under to år så sier jeg også: Bugaboo Donkey er uvurderlig og verdt hver eneste krone. Lett og enkel å manøvrere og ingen bedre følelse enn å slappe av med to unger sovende i samme vogn i stedetfor å bære en. Lykke til, blir sikkert både fantastisk artig og slitsomt 🙂

 5. Mona says

  Hei!
  Har fulgt bloggen din ei stund, og har vært veldig spennende å følge med når jeg har vært prøver selv. Men nå har jeg fått positiv test? men hva gjør jeg nå liksom? Det går å veksler mellom å tenke på det å «glemme det ut», og glede meg og ikke helt tro at det er sant. Hva gjorde du/dere dagene/ukene etter positive tester? Hvor lenge gikk det før det faktisk gikk opp for deg at det var en spire i magen?

 6. Tina says

  Sander kan basically spise det samme som dere (minus melkeprodukter og mye salt og noen andre matvarer, Google it) Matglassene er jo så dyre og trasige?? Introduser egg, så kan du lage div lapper, grove vafler med plantemelk, eggerøre/omelett osv.

 7. Marte says

  Hei

  Ville bare si gratulerer med graviditet nummer 2 ? jeg gikk litt tilbake til et eldre innlegg å tenkte bare å si at jeg fikk barna mine like tett som dine, det er nesten 13 måneder mellomrom mellom dem å de er som tvillinger, går ikke ann å skille dem fra hverandre. Jeg fikk en sønn i juni i fjor som var nummer 3 og fant ut nylig at jeg er gravid igjen med nummer 4, noe som egentlig var uforventet og ikke helt planlagt da vi tenkte å stoppe på nr 3. Men vi skal også ha en gutt til å det blir 12 måneders mellomrom mellom disse guttene som mine to eldste. Helt fantastisk å ha de så tett ? jeg har tatt keisersnitt med alle mine så dette blir mitt 4. Men er ikke bekymret da det gikk så fint med alle de andre ? vil også anbefale deg å kjøpe bugaboo donkey, har hatt den i 4 år nå å den er verdt hver krone ? lykke til med resten av svangerskapet ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *