Sommerferie og SOME-detox

Blogg, hva er det igjen?? Haha. Jeg kan jo late litt som jeg har slengt meg på SOME-detox-trenden – som jeg forøvrig synes er en super ting – men detox vet jeg ikke helt om det kan kalles. De siste ukene har vi hatt sommerferie alle sammen, vært på hytta i Sverige, hjemme igjen et par dager og er nå tilbake i Sverige igjen.

SÅ magisk vær, og helt perfekt for Sander som løper naken rundt ute hele dagen, og Matheo koser seg skyggen nedi vognen eller uv-teltet. Min vinterbleke kropp har endeliiiig fått farge, så selv om jeg innerst inne drømmer om å kunne få mer enn 5 minutter alenetid i solen, så har jeg det veldig bra! Bare LITT trøttesen her, så hver gang jeg tenker å sette meg ned for å blogge så sovner jeg før jeg kommer så langt.

Det er ikke så altfor mange uker igjen til barnehagestart, noe som blir stas! Det blir digg å kunne være hjemme og fokusere 100% bare på Matheo noen timer i strekk, men det er jo også fint at det kan bli en myk overgang for S å begynne der. Tenker vi starter med noen timer om gangen, for jeg ser for meg at jeg kommer til å savne han veldig fort… Men kjenner at jeg faktisk ikke er nervøs i det hele tatt for om han kommer til å trives, jeg er sikker på at han kommer til å elske det. Før jeg fikk barn var jeg overbevist om at dersom jeg ville ha muligheten til å være hjemme ville jeg ventet så lenge som overhodet mulig med barnehage, men nå tenker jeg helt annerledes.

Det eneste som bekymrer meg litt er dette med at alle barna må sove ute i vogn. Jeg trodde det var vanlig med soverom innendørs i barnehager, men der Sander begynner må de sove ute. Det er han for det første absolutt IKKE vant til. Så litt spent på hvordan det kommer til å gå faktisk… Og hvilken vognpose burde jeg kjøpe? Gi meg gjerne noen gode tips!! Har nemlig bare en supervarm vognpose til de kaldeste dagene, men hva med resten av året? Og har dere noen andre anbefalinger til en førstegangs-barnehagemamma? 🙂 Selv om Emil har gjort dette før, så gjør vi ting veeeldig forskjellig.

Mobilen min for tiden består av 90% bilder av mine barn, 9% av mat og 1% av meg – kanskje derfor jeg satser mer på podcast i denne perioden. Haha, jeg har ikke sminket meg på 1 måned og ser meg såvidt i speilet… Sist gang jeg gjorde det siste så fikk jeg en tanke om å bare la etterveksten ta over hele opplegget og gå for den opprinnelige, kommunegrå-looken for life. Så slipper jeg å tenke på hvordan jeg skal få plass til en frisørtime inn i dette kaoset. 😂Neida. Men det ser ut som om jeg sparer ut en lugg, fordi jeg har fått masse nytt hår i fronten som er kort og krøllete og umulig å gjøre noe som HELST med, men jeg har gitt opp uansett, så det går bra. Har nemlig konkludert med én ting og det er at jeg har ALDRI følt meg så stygg, sliten og stressa som i denne perioden, men det går helt greit fordi jeg vet at det ikke varer for alltid. Og selv om de siste to månedene har vært ganske overveldende så har det vært så mange fine øyeblikk oppi det hele, og hjertet mitt eksploderer av kjærlighet, og det er det viktigste 💗

Nå ser alle andre på fotballkamp og etterpå skal vi se mer Love Island UK. Det er min store guilty pleasure og det sier kanskje litt at jeg faktisk sendte en chat-melding til TV2 Sumo på Facebook og etterlyste søndagens episode fordi den ikke ble publisert som planlagt. Hvor nørd kan man bli 😅Men du kødder ikke med livets serie!! Så i desperasjonens time endte vi opp med å finne en streaming-side og nå ser vi episodene mye før de slippes i Norge, haha.

Tenk at Matheo har blitt to måneder gammel. Allerede! Han har ingen faste rutiner enda, annet enn at han har begynt å sove tungt fra 19/20-tiden og frem til klokken elleve. Etter det er det russisk rulett. Så jeg håååper han snart blir bedre i den lille magen sin. I ukens episode av Annette&Emil snakker vi forresten litt mer om hvordan det er å ha to så tette barn, så sjekk ut podden om du vil:)

Comments

 1. Kari says

  Skjønner at du gruer det til barnehagestart, men vil råde deg til å høre med barnehagen hvilken tilvenning de anbefaler. Selvsagt kjenner du ditt barn best, men har også opplevd mange ganger i barnehage at tilvenning tar veldig lang og unødvendig tid i de tilfellene der foreldrene ikke helt tør å slippe barnet. Vis også for barnet at barnehagen er en trygg plass å være. Det kommer til å ta lang til for han å bli trygg om du feks alltid snakker om at han sikkert har lyst å være hjemme, sikkert savner mamma osv. Det her er ikke ment som kritikk altså 🙂 god sommer!

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Er ganske bevisst på det du sier, og jeg ser faktisk for meg at han kommer til å elske det – og at det blir verre for meg, haha. Samtidig blir det deilig for meg å være hjemme med bare 1 barn og vite at han har det kjempefint & får masse sosial stimuli i bhg 😀

 2. Stine says

  Anbefaler easygrow lite vognpose, den er helt super på vår og høst 😊 Og ikke bekymre deg for soving i vogn, de barnehageansatte får til det, og barna sover gjerne enda bedre ute i vogna 👍🏼

 3. Camilla says

  Jeg er helt imponert over alt du faktisk får til med to små! Var ofte jeg ikke rakk å spise før kl 14.00 de første månedene da jeg var hjemme med ett barn 🙈
  Datteren min er 1,5 år nå, og sover også ute i vogn i bhg. Det har gått kjempefint selv om hun ikke var vandt til det på forhånd. I vår barnehage ordner barnehagen med vogn og utstyr selv, og der sover barna bare med vanlig sommerdyne/vinterdyne, og ikke vognpose. Kan jo være at dette er noe deres barnehage også ordner selv?

  • Annette Haga says

   Tusen takk! <3 får se litt hva de andre foreldrene gjør når det er innkjøring 😀

 4. Karen says

  Veldig fornøyd med easygrow lite-posen 😊 myk, god og lun 😊 Også kjekt med den lille lommen på posen som gjør at smokken kan ligge lett tilgjengelig for de ansatte når det er sovetid. Ønsker dere en fortsatt koselig sommer!

   • Tine says

    Barnehagen der mine går har et veldig smart system med smokker – en liten kopp med smokker som tilhører hvert enkelt barn. Men det er veldig lurt å merke alt navnelapper. Kan anbefale navnelapper.no. Klistremerker som kan settes rett på klær,sko, smokker osv. Av vognposer er easygrow lite helt fantastisk! Mykt stoff, og barnet kan fint ligge oppi der med åpen pose på sommerstid uten å bli kald i skyggen. Vi er superfornøyde med den. 🙂 Minste min hadde første dag på ny avdeling i dag, har kun sovet i vogn tidligere, men på den nye avdelingen sover de inne på matter. Hun sovnet som en stein og sov 1,5t. Barna får en annen stimuli i barnehagen enn hjemme, med mange inntrykk. Så plutselig vender han seg til det kjempefint. Lykke til med barnehageoppstart, det vil nok gå veldig bra. 🙂

 5. Rikke says

  Anbefaler på det sterkeste å øve på vognsoving hjemme før barnehagestart – dette gjør overgangen med soving lettere for barnet deres i barnehagen. De fleste barnehager praktiserer vognsoving ute ved mulighet nå, hilsen pedleder i barnehage! Lykke til med barnehagestart 🙂

 6. S says

  Som barnehagelærer og mamma har jeg noen ting jeg vil anbefale! Først og fremst: MERK KLÆRNE! De forsvinner så lett i kaoset i barnehagen og det er ganske kjedelig å miste én sko eller den dyre Kivat-lua. Sørg for at det er nok skifteklær i kurven til enhver tid – altså; ta med nytt når det er byttet klær i løpet av dagen og gå gjennom det som ligger der innimellom; man trenger ikke 5 par sokker og ingen bodyer 😉 Og til slutt: følg med på ukeplaner/månedsplaner så slipper dere å glemme turdager og foreldremøter, det er overraskende mange som er dårlige på det! Lykke til med barnehagestart 😊

 7. Hilde says

  Herregud, på den nest siste setningen leste jeg «så jeg håper det går bedre med den lille i magen»😂 har ikke hørt på siste podcast-episoden og trodde det kanskje hadde blitt avslørt noe der xD

 8. Christina says

  Tips fra en pedagog i barnehage 😊:

  – Å sove ute i frisk luft er kjempegodt for barna, og kommer til å gå helt fint 🙂

  – I tillegg til vinterpose, så er det fint med en sommerpose også. Disse er tynnere, og Easygrow har mange fine, men merket spiller ikke så stor rolle. Husk myggnetting. På vinteren kan du når du leverer Sander legge en varmeflaske/1.5 litersflaske med varmt vann nedi vognposen. Så er den god og varm til sovetid.

  – Bruk tid god tid på tilvenningen, og gjerne gi han noe kortere dager i starten om dere har mulighet for det. Det er mye inntrykk å ta inn over seg for en liten kropp. Vis interesse for personalet, og vis Sander at dette er personer du føler deg trygg på. Usikkerhet smitter. Når det har blitt tid for at Sander skal være litt alene, så er det også viktig at «hade» betyr «hade». Lærer han seg at ved gråt så kommer mamma/pappa tilbake, så er det ekstra vondt når dere faktisk må gå. Etterhvert så er gjerne gråten borte så fort dere ikke synes mer. Snakk med personalet om noe oppleves som vanskelig.

  – Men det viktigste, spør personalet om alt dere lurer på:)

 9. Margrethe says

  Vi er veldig fornøyde med easygrow lite som vår-/høstpose. 😊 Lykke til! Han får nok barnehagerutinene på plass så fort som bare det. Tenk på alle som ikke får til å skifte bleier på stellebord hjemme fordi ungene blir krakilske, men i barnehagen går det alltid fint… 😅

 10. says

  Å sove i vogn i barnehagen er helt topp! Jeg har jobbet i mange barnehager, og der hvor barna sover ute i vogner sover de mye bedre enn de som sover inne. Dette fordi vogna er et trygt sted de kjenner til (selv om de ikke er vant til å sove der fra før av), og de får mer ro og frisk luft ute. Og ikke bekymre deg om at han ikke er vant til det, i barnehagen er rutinene annerledes, og han kommer til å venne seg til det med en gang! Har opplevd mange foreldre som sier at barnet deres absolutt ikke kan sove i vogn, men fra første dag i barnehagen går det likevel helt fint. Kjøp en sommervognpose, og ha et teppe i vogna til når det trengs litt ekstra varme fremover. Lykke til 🙂

 11. Silje says

  I barnehagen mitt barn gikk i hadde de dyner/tepper til periodene det var litt varmere, bare spør når dere har innkjøring. De satte mer pris på foreldre som hadde skikkelig gode vognposer, vi hadde i saueskinn, det er jo oftere kaldt enn varmt liksom. Og ikke bekymre deg for at han ikke sover i vogn hjemme, når han ser alle de andre sover i vogn, så gjør nok han også det, bare til å gi beskjed at han ikke pleier det hjemme. Men barna lærer fort at ting er forskjellig i barnehagen og hjemme. God kommunikasjon mellom dere og barnehagen er igrunnen det viktigste, og de gir nok fort beskjed om noe utstyr eller noe annet mangler. Kos dere mens det er ferie, så går nok barnehagestarten superbra, tenker jeg 🙂

 12. Bekk says

  Såååååååååååå søte gutter du har! Nydelige <3 livet ass, så verdt pføle seg stygg og sliten, når barn gir så overveldende mye kjærlighet og glede for hele livet og tilværelsen 🙂 hvor liker du å handle barneklær?

  • Annette Haga says

   Tusen takk <3 litt forskjellig, men er veldig glad i Polarn O pyret, Nameit, Kappahl Newbie, Lindex, H&M.. og har shoppet litt fra utlandet her og der, mye Ralph Lauren da vi var i usa sist!

 13. Linn says

  Blir nok stas å begynne i barnehagen for Sander. Han vender seg nok fort til å sove i vogn ute. Gjør det i min barnehage og min frøken hadde aldri sovet ute i vogn noen gang. Men de sover visst nok bedre ute så det gikk helt fint. Du får kjøpt vår/sommer pose. Vi hadde en tynn fin pose fra Easygrow kan anbefale den. Eller ser jeg mange bruker tynne ull eller bambus tepper. Lykke til med barnehage start☺️☺️

 14. Ina-Andrea says

  Hei 😊 hvordan har dere gjort det med foreldrepenger og permisjon denne perioden, siden de er så tette?

  • Annette Haga says

   Forrige permisjon var ferdig før denne startet, så det var bare å lage ny søknad på nav!:)

 15. Nadia says

  I bhg jeg jobber i sover ungene også i vogn og det pleier alltid å gå seg til etterhvert med nyoppstarte barn 🙂 De sover alltid bedre ute enn inne hos oss hvertfall! Anbefaler deg å kjøpe et lett helseteppe når det er som varmest for oftest ligger de bare i bleia når temperaturen er som nå. Så har easygrow veldig fine og lette soveposer 🙂 Det kommer nok til å gå kjempe fint!

 16. Eva says

  Holder med en varm vognpose, også evt. en tynnere til vår/sommer. Også ull i bunn av vogna, og evt. et ullpledd på toppen. Ull eller fleece på ungen, og en balaclava på toppen. Også regulerer de i barnehagen hvor mye/lite de kler på. Du kommer nok til å bli overrasket over hvor lite klær de kler på dem (blir i hvert fall jeg innimellom), men husk at de er i konstant bevegelse og lek så blir nok varmere enn vi tror.

  Har også en på to mnd., og storesøster har hatt en del lange dager i barnehagen. Tenker at hun har det gøyere der enn hjemme, hvor hovedfokus er «IKKE VEKK LILLEBROR».
  Også kommer du til å ha han en del hjemme uansett, for de fleste er mye syke første året i barnehage (smittehage). Hehe..

 17. Tonje Andersen says

  Begge mine gutter var aldri vant til å sove dupp i vogna når de kom i bhg-alder, og jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå. Men de sov godt i vogna si fra dag 1 😂 De små overrasker stadig 😊

 18. Sofie says

  Vår ble så mye bedre i magen etter å ha vært hos en kiropraktor som er spesialist i nyfødte. Også kan mamma få en liten sjekk samtidig 🙂

 19. Hanne says

  Har ikke noe med innlegget å gjøre, men hvor er de sorte og hvite/gullsandalene i instastoryen din fra?😍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *