Snapshots og fordommer

Jeg prøvde å gjenskape et lite påskebilde fra i fjor – som du kan se her – men var ikke akkurat så lett å få Sander til å ligge/sitte i ro. Haha, tenk at han fikk plass oppi det egget! Må nesten ta vare på det til neste påske også, selv om det har blitt litt ødelagt – så kan jeg fortsette med påskebilde-tradisjonen 😉

Et bilde fra helgen hvor vi dro inn til Aker Brygge for bursdagslunsj med Emil sin familie. Så fint vær og digg å endelig kunne sitte ute! Sander er veldig enkel å ha med på restaurant, så lenge man gir han biter av mat annethvert minutt…

Jeg pleier alltid å bestille parmapizzaen til Olivia, og det var først etterpå jeg kom på at det egentlig er «nei-mat» for gravide. Men jeg regner med at det går fint, det er jo uansett ikke så mye å gjøre med nå. Gleder meg veeeldig til Emil og jeg kan ha en ordentlig kosekveld med ost, kjeks og vin etter fødselen.

På søndag tok vi en tur ned til Hvervenbukta, og det var vi tydeligvis ikke alene om. Folk lå på stranden (!) og badet (!!), mens vi frøs i skyggen og syntes det blåste kaldt. Jeg orket ikke å gå så langt, så vi satte oss heller litt i solen for å spise boller.

Ukens høydepunkt er at jeg har fått hjelp av Susanne, og sammen sorterte vi ALLE klær Sander har brukt (og ikke brukt) fra han var nyfødt til nå. Det har vært et punkt på to do-listen som jeg har gledet meg til å kunne krysse ut, for nå kjenner jeg meg mye mer klar for at mini skal komme 🙂

Jeg fant frem hva som skal være med i fødebagen og sorterte de minste størrelsene i bokser som vi satte nede i underetasjen. Så fordelte vi alle plagg etter størrelse og type, la dem i poser med lapper oppi, og samlet det i esker som skal opp på loftet. Nå blir det enkelt å hente ned poser med klær etterhvert som han blir større, og da er jeg allerede ferdig med sorteringsjobben. Heeelt magisk. Det eneste som er dumt er at ingen av de små kosete teddydressene kommer til å bli brukt, ettersom han kommer til  å være for stor for dem når sommeren er over 🙁 Men jeg sparer på dem i tilfelle det skulle komme en liten en til senere. Ellers får jeg gi det bort til venninner etterhvert.

Senere i dag skal vi ta en tur til Ski, og da tenkte jeg å kjøpe de aller siste tingene vi trenger. Et par nye plagg i størrelse 50 (husker det overrasket meg at Sander brukte str 50/52 i over to måneder) og en ekstra stellematte. Siden stellekommoden står inne på Sander sitt rom tenker jeg at vi kan ta bleieskift inne på badet på natten. Og så skal vi kjøpe en ekstra kommode som kan stå under trappen i gangen, og etter deeeet mangler vi vel bare noen nyfødt-smokker, nyfødt-bleier og en ekstra nesesuger. Det var alt? Har jo fire uker igjen, men det føles bra at ting er på plass.

I dag har vi forresten sluppet ny episode av podcasten vår!! Håper du vil gå inn og høre, og husk å abonnere slik at du får opp episodene så snart de slippes. Temaet denne gangen er fordommer (?), både når det gjelder hva andre tenker om oss, men også hva vi tenker om andre… Haha, jeg ler så mye av denne episoden. Forresten!! Jeg vil gjerne høre hvem av oss dere er mest enige med? Vi har jo forskjellig syn på det meste. Det er helt innafor å spise pølse og drikke sjokolademelk offentlig, eller?

Du finner oss på iTunes Podcaster her og Spotify her

Kom gjerne med ønsker til temaer vi kan snakke om eller send inn spørsmål om dere vil at vi ta opp en problemstilling f.eks, det hadde vært gøy!

Håper dere har en kjempefin påskeferie ?

Comments

  • Annette Haga says

   Har ikke telt, men tror jeg har rundt 6 bukser, 8-10 pysjer og 10 bodyer i str 50. Har litt prematur også, og en del mer i 56. Er jo forskjellig hvor store de er som nyfødte og hvor fort de vokser. Man trenger egentlig ikke så masse, men greit å ha litt sånn at man slipper å sette på vaskemaskinen hele tiden, sånne bibs er veldig smarte mtp gulping:)

 1. Tuti says

  enig med deg om spising. noen ganger begynner jeg å spise mens jeg setter matvarer i posen.
  har også de samme fordommene om menn og thai/filipinske damer.
  jeg er ikke norsk, så beklager om jeg skriver feil ??

 2. Ida says

  Hei,

  Hvor er den nydelige luen med dusk på fra? Handler for tiden inn alt det siste jeg trenger også (har termin i juni) og den luen fikk jeg veldig lyst på 😀

  • Annette Haga says

   Heei! Den er fra en random britisk nettbutikk jeg fant for eviiigheter siden, og har byttet mail-adresse etter det, så finner ikke tilbake til ordrebekreftelsen:(

 3. I says

  Mange permesanoster er faktisk pasteurisert og da går det uansett fint. Ikke alle som er pasteurisert da, men går jo bra uansett! <3

  • Annette Haga says

   Solbrillene er fra nelly, vet ikke helt hva de heter. Klærne er Holzweiler og NA-KD:)

 4. Trala says

  Har en fordom mot mennesker som ikke klarer å uttale kj-lyden skikkelig. Tenker på de på samme måte som du gjør med skrivefeil (veldig enig i den fordommen!). Hører dere begge sier schole og schøtt etc istedet for kjole og kjøtt. Det visste jeg ikke dere gjorde før jeg begynte å høre på podcasten deres.

  Men utrolig fin podcast dere har, min favoritt! ?

  • Annette Haga says

   Hahah!! Jeg er ikke så flink til å huske på kj-lyden, håper ikke det er foooor ille! Takk for at du gjorde meg bevisst på det, skjønner godt det er en fordom, hehe. Tusen takk, gøy at du liker å høre på oss! <3

 5. Line says

  Åå jeg elsker podkasten deres! Lo så mye? Er helt lik deg på dette med praktiske ting, så ringer også mannen min/pappa for hjelp ?? Hehe! Selvfølgelig kan man spise pølse og drikke sjokolademelk offentlig, har virkelig ikke tenkt på at det ikke er greit ?
  God påske til dere?

  • Annette Haga says

   Haha tusen takk, så hyggelig å høre!! Bra jeg ikke er alene 😀 Gøy at du hører på oss, og god påske til deg også <3

 6. Martine says

  Elsker at du oppdaterer bloggen så ofte igjen ?
  Har vært fast leser i mange år, så det er gøy at du er tilbake!

  Hvor er forresten antrekket fra??

 7. Erle says

  Hei!

  Elsker bloggen din, og ble også utrolig glad når dere lagde podcast!! Virkelig et høydepunkt i uka mi 🙂

  Jeg lurte på om du kunne snakke litt om det å bli bonusmamma, og hvilke forventninger Emil hadde til deg med tanke på Nemo. Uten å virke dømmende, synes jeg det virker som du er veldig opptatt av Sander, mens Nemo er mer «Emil sin sønn» om du skjønner hva jeg mener? Dette er kanskje fordi Nemo ikke skal eksponeres like mye på bloggen som Sander, men jeg er likevel nysgjerrig på om du behandler de to forskjellig, og hvordan din rolle er i forhold til Nemo. Jeg er selv tobarnsmamma, for samboeren min er bonuspappa til min eldste sønn. Jeg synes det var vanskelig i starten, men nå går alt helt supert og han ser virkelig på begge guttene som sine sønner og gjør ingen forskjell på de.

  Håper dere kan snakke litt om dette i neste podkast 🙂

  God påske til hele familien <3

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Ja det er et tema vi skal ta opp, takk for innspill 🙂 enn så lenge kan jeg svare kort at det er et bevisst valg å ikke dele like mye om Nemo som Sander. Både fordi han ikke er mitt barn – men også fordi han er såpass stor at jeg ikke ønsker å utlevere han på den måten. God påske!

 8. Aase says

  Elsker både bloggen og podcasten deres! Må virkelig gi dere skryt for at dere er så lite selvhøytidelige og at dere ikke blir fornærmet over noen av de fordommene dere fikk mot dere! Tror jeg hadde reagert på noen av de selv 😉 Dere er gode!! 😀 Good påske til dere!

 9. K says

  Denne episoden var morsom! Jeg er totalt enig med Emil angående å spise pølse og annen ekkel mat gående på gaten og hvert fall ikke på offentlig transport. Mat som ikke griser eller lukter er en helt annen sak. Har også fordommer mot folk som drikker brus fra plastflaske gående på gaten. Deler alle dine fordommer også, Annette, haha!

 10. Seline says

  Noen temaer jeg gjerne hører om på podden er ferier dere har vært på sammen, fordeling av fritid mtp. sosiale aktiviteter, og økonomi i forhold 🙂 Ha en god påske!

 11. Eva says

  Ville bare skryte litt av podcasten deres.. Syns den er artig, og veldig gjenkjennelig! Har mange av de samme fordommene som deg. Enig i dette med rettskriving, men mener vel at kj-lyden går inn under der *kremtkremt* ? Også at du skal ha fordommer mot folk som gir barna sine tøysenavn, også er du sammen med en fyr som har oppkalt sønnen sin etter en Disney-fisk! Haha.. ?
  God påske!

 12. Siri says

  Hei! Hvor er den stolen dere har med til Sander på restaurant fra? Ser super praktisk ut 🙂 Hører på podden – er fan!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *