Seteleie?

Har en litt dårlig dag i dag, kan man si. Jeg hadde gledet meg sånn til denne uken og bare kunne pusle rundt her hjemme og kose meg, og så har jeg selvfølgelig blitt syk. Startet med vondt i halsen og hodet for noen dager siden – og i går ble det så ille at jeg såvidt klarte å prate, og hostet så hardt at jeg kastet opp. NULL søvn i natt og feberverk i hele kroppen. Tanken på fødsel akkurat nå er ganske dritt. Så håper jeg blir frisk fort, har i alle fall ingen planer om å gjøre noe som helst annet enn å hvile.

seteleie034I går var jeg på ny kontroll hos jordmor og alt virket fint. Bortsett fra at hun nå følte seg sikker på at han ligger i seteleie (forrige kontroll fikk jeg vite det motsatte). Så i morgen skal jeg på ultralyd på Ullevål for å vite det 100% sikkert. Åh, jeg orker ikke helt å stresse meg opp på dette nå kjenner jeg..

Seteleie er det siste jeg ønsker, men samtidig har jeg hele veien prøvd å unngå tanker om den «perfekte fødsel» siden det mest sannsynlig bare fører til skuffelse – man får ta det som det kommer! Viktigste er at babyen har det bra. Men jeg synes jo selv at jeg har kjent hikking veldig lavt nede, noe som egentlig tyder på hodeleie. Samtidig er det en ganske stor «klump» helt øverst som jordmor mente mest sannsynlig var selve hodet, og ikke føtter/ben… Så får se hva jeg får beskjed om i morgen. Nå skal jeg lage meg en kopp te med sitronvann og ta dagens tredje dusj før jeg prøver å sove litt til! ❤️

Comments

 1. Linn says

  Hei! Må bare slenge igjen en kommentar, jeg fødte selv for 4 uker siden. 14 dager før termin var jeg hos jordmor for en innvendig sjekk hvor jeg fikk beskjed om at hodet var festet, dagen etter dro jeg inn på sykehuset jeg skulle føde på fordi jeg hadde kjent lite liv. Der tok de en ultralyd hvor de fant ut at det var seteleie, og hun hadde mest sannsynlig ligget i seteleie i 3-4 måneder. Jeg hadde en stor «kul» helt øverst til høyre på magen, så det jeg hele tiden har trodd at har vært føtter har da altså vært hodet hele tiden.

  Når babyen ligger i seteleie får man alltid valg om vaginal fødsel eller et keisersnitt, og om en velger vaginal så blir du undersøkt om bekkenet ditt er stort nok til å klare og føde vanlig. Dette gjøres da ved røntgen. Slik var iaf prosedyren ved Rikshospitalet. Jeg valgte keisersnitt da jeg har hørt mange forskjellige historier om vaginal seteleiefødsel, og det var betryggende at jeg fikk en dato å forholde meg til!

  Masse lykke til med fødsel, sov masse før den lille kommer og nyyyt tiden fremover- den går så alt for fort!!

  • Annette Haga says

   Tusen takk <3 Så bra at du fikk tatt en ekstra sjekk på sykehuset da! Synes det er betryggende å vite 100% sikkert jeg, ettersom jordmor ikke alltid sier riktig.. Gratulerer så mye med babyen din <3 Og håper alt står bra til med deg etter keisersnittet!

 2. Susanna says

  Uff håper du blir helt frisk ganske så snart og slipper dette så lenge. Er ikke gøy å være syk rett før fødsel spesielt. Jeg ble og fortalt på en kontroll mot slutten at hun lå i seteleie etter det hadde vært det motsatte tidligere, men det viste seg å være feil etter nærmere sjekk. Kan hende at du har rett fortsatt. Ønsker deg masse lykke til, det går helt fint uansett. Gleder meg til å se din lille S. Du kommer til å bli en fantastisk mor, det merker man. Bare sluttspurten igjen nå, så kommer den aller beste tiden, bare å glede seg, som jeg vet du gjør masse:)

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Neiii det er ikke noe moro å være syk så tett på termin altså.. Får virkelig håpe at det ikke blir noe verre hvertfall 🙂 så bra det viste seg at babyen din ikke lå i seteleie likevel! Jeg håper på det samme 😀

 3. Lise says

  Hei! Ville berre dele min erfaring: 1 ule før termin blei eg sendt videre til ekstra ultralyd, pga dei mistenkte at jenta mi satt i seteleie. Dagen etter var eg litt nervøs etter mykje googling om seteleie. Men ultralyden viste at ho låg i hodeleie, så eg erfarte verfall at det var dumt å tenke for mykje på det , spesielt før ein veit :p
  Lykketil med siste innspurten

  • Annette Haga says

   Det er det jeg tenker også – at det er ikke noe poeng i å bekymre seg unødvendig! Får se hva de sier i morgen rett og slett, kanskje han ligger helt fint i hodeleie:) Håper det!

 4. Sandra says

  Hei! Jeg må legge igjen en kommentar ang seteleie selv.
  Da jeg var litt over 37 uker på vei trodde jm også at min lå i seteleie, jeg ble derfor sendt direkte til en lege her i Ski for å dobbeltsjekke og de så klart og tydelig på UL at han lå i seteleie. Fikk derfor time hos Ahus på en fredag hvor de tok røntgen, pratet med meg ang tanker om fødsel/ks. Bildene ville komme ut på mandag og da måtte jeg bestemme meg, dro dit på mandag og alt så fint ut, jeg ønsket å fortsatt føde vaginalt men de ønsket å ta en siste sjanse på å «snu» han, og det er den delen jeg angrer på at jeg sa ja til. Det var så ubehagelig og vondt da de pressa hardt og hadde koblet meg til så mange ledninger. Dessuten gjorde dette at vannet gikk om natten og fødselen var i gang bare noen timer etter jeg hadde vært der.

  Ang setefødsel så kan jeg anbefale det, de måtte klippe meg og jeg fikk epidural. Det tok en del timer men presseriene var bare 10min!! Jeg ble tatt god vare på og angrer ikke på vaginal setefødsel!

  Masse lykke til<3

  • Annette Haga says

   Uff, det hørtes ikke noe behagelig ut i det hele tatt – jeg har lest mye negativt om vendingsforsøk.. 🙁 Men så bra at det gikk fint til slutt og at du hadde en god opplevelse <3 Tusen takk!

 5. Camilla says

  Hei 🙂

  Ville bare legge igjen en kommentar, det er så koselig at du har » kommet tilbake» og deler med oss.
  Det har vært en fryd og kunne følge deg de siste mnd´ene, du stråler av lykke – det har jo vært mange flotte nye hendelser, men likevel føler jeg at du har funnet plassen din om jeg kan si det på den måte og jeg er så glad på dine vegne. Merkerlig kanskje når jeg ikke engang kjenner deg, men ville bare si at det er så flott å se! 🙂

  Lille jenta mi blir allerede 2 år i mai, tiden flyr så altfor fort og det vil du nok høre alle si, så du må bare huske å nyte det til fullt. Hjertet ditt kommer til å føle som det skal eksplodere av kjærlighet og noen dager kan være tøffe, men de er små så kort og alt til sin tid og det kommer ikke til å vare for alltid, sånn som evnt våken netter 🙂

  Ang fødselslen så var det noe jeg hadde grudd meg til, men man får liksom ikke gjort noe. Stol på de som er rundt deg og ikke minst kroppen din. Det er utrolig hva som skjer og hvordan den forbreder seg. Det viktigste er at dere begge har det bra og så kommer han ut på den ene eller andre måten, ting faller seg natrulig på plass. Da blir det en perfekt fødsel tror jeg 🙂

  Lykke til og slapp av nå så mye du kan!

  Selvom jeg runder snart 36 år, ville jeg bare si også at det varmer mitt hjerte ( som skillsmissebarn) hvordan det ser ut som du har tatt i mot din finebonus sønn. Det er det dessverre ikke alle som klarer.

  Klem

 6. Maria says

  Hei!

  Jeg var i litt motsatt situasjon. Var sikker på at babyen lå i seteleie, men jordmor var uenig. Ble ikke sendt til ultralyd. Under fødselen når vannet gikk oppdaget de at hun lå i seteleie. Men vet du hva, det gikk helt fint 🙂 Det viktigste før en fødsel er å være innstilt på at det er umulig å forutsi fødselens forløp. Når babyen blir lagt på brystet ditt er det verdt alt strevet! Jeg fødte for øvrig nr. to etter fire dager med feber. Kunne ikke fatte hvordan jeg skulle orke det, men det gikk også helt fint.

  Lykke til 🙂 Du kommer til å kjenne at du har krefter du ikke ante at du hadde! Og om ikke lenge får livet en ny dimensjon og hjertet kommer til å vokse så det verker i brystet!

  -M

 7. Elisabeth L says

  En i familien tok keisersnitt pga seteleie ikke ble funnet ut før vannet hadde gått, hun hadde også fått beskjed om at babyen hadde snudd seg og fortalte ofte at han hadde snudd seg, så tror det er bare bra at du skal på ultralyd og bli 100% sikker 🙂 Masse lykke til og god bedring <3

 8. Julie Victoria Ulven says

  Hei! Jenta mi lå også i seteleie i mange uker, og jeg vurderte «ytre vending», men fikk først høre om kiropraktor som kunne løsne opp i bekken osv slik at babyen klarer å snu seg selv. Dette er også tryggere både for deg og baby. Det funket på meg! Det er uansett ikke bortkastet hvis det ikke fungerer, siden det løser opp andre spenninger før fødsel. Men annbefaler dette altså. Ullevål kiropraktor, hun her er spesialist på denne typen fødselsforberedende kiropraktikk. Håper hun har ledig tid til deg:) Jeg var der bare 2 ganger før fødsel, og dette resulterte altså i at babyen min snudde seg bare 1-2 uker før jeg fødte.

  Annbefaler på det sterkeste å ringe Maria Torheim Bjelkarøy på Ullevål kiropraktor klinikk. Lykke til!

 9. Sara says

  Lillefrøkna i magen min ligger også i seteleie, og sjansen er stor for at hun blir det fram til hun vil ut. Er selv i uke 32, så hun kan fortsatt snu seg, men dette får jeg heldigvis god oppfølging på i ukene som kommer. Og om babyen ligger i seteleie så får man som flere har skrevet velge mellom vaginal fødsel og keisersnitt, men det vil bli betraktet som en risikofødsel. Vaginal fødsel gjennomføres kun dersom du selv ønsker og at det er fysisk mulig (mtp bekkenet ditt og plass). Jeg har valgt å tenke positive tanker rundt dette. Ingen leger vil utsette noen for større risiko enn nødvendig, og det viktigste er vel å stole på egen kropp og styrke. Har hørt flere fortelle om vellykkede setefødsler, men det er jo langt færre som har det kontra de som føder vaginalt med hodeleie. Keisersnitt er jo heller ikke risikofritt, så her må man bare føle på hva som kjennes riktig ut på det tidspunktet avgjørelsen skal tas. Lykke til! Håper du raskt blir kvitt forkjølelsen så du får en god oppladning til kommende uke(r)/dag(er) 🙂

 10. Karoline says

  Håper du føler deg bedre veldig snart. Jeg fødte selv for noen måneder siden. Det var en utrolig opplevelse! Vondt selvfølgelig, men på en overkommelig måte. Jeg har bare gode erfaringer å dele og det å ha en avslappet-tar det som det kommer-holdning tror jeg bidro til den positive opplevelsen. Jeg gikk inn med åpent sinn og en tanke om at jeg var i de beste hender og ville lytte til råd og veiledning rundt smertelindring underveis. For meg fungerte dette veldig bra. Jeg fødte riktignok ikke i seteleie, men jeg har et par venninner som har gjort det, og det gikk veldig fint. Som med mye annet hører man mest om de tilfellene der det ikke går så bra. Jeg vil ønske deg masse lykke til uansett, dette fikser du. Lytt til kroppen, pust dypt og forsøk å slappe av underveis så går dette finfint. Gode klemmer til deg:)

 11. Thale says

  Åh, håper på at jordmor tok feil. Erfarte selv dette mot slutten av svangerskapet mitt. Fordelen er jo at du får se lille en ekstra gang på kontroll <3
  Masse lykke til med alt du har i vente. Du har virkelig så mye fint foran deg <3 Det er utrolig fint å få følge deg litt på reisen 🙂 Stor klem!

 12. Tonje says

  Ikke gru deg og vit at du er i de beste hender! <3 Jeg har født barn både i hode- og seteleie på Ullevål og synes ikke seteleie var noe annerledes enn en «vanlig» fødsel. Hvis legene måler bekkenet ditt til å være stort nok og mener at vaginal fødsel er den beste løsningen, ville jeg stolt på det. Masse lykke til. Snart er han her! <3

 13. Janne says

  Et tips jeg fikk av jordmor før fødsel var å se for meg den perfekte fødsel.. Man vet jo ikke hva man går til men likevel syns jeg det var fint å leke med tankene om hvordan min drømme fødsel ville vært. Det hjalp meg med alle tanker og bekymringer som følger med de siste ukene.

  Masse lykke til med innspurten. 🙂

 14. Linn says

  Hei!

  Ville bare si at jeg fødte i seteleie i august 2015 og hadde en kjempe positiv opplevelse! Hadde jo aldri født før, så visste jo ikke forskjell på en fin og vanskelig fødsel. Men jeg var akkurat like langt som deg på vei når de bekreftet det og da hadde hun mest sannsynlig ligget i sete siden uke 27-28 og var tydeligvis happy med det.

  Jeg ble godt veiledet på sykehuset og visste at om ikke jeg prøvde i sete, ville det i verste fall ende opp i keisersnitt. Men da hadde jeg hvertfall prøvd 🙂 Og heldigvis for oss gikk det kjempebra!

  Jeg var som deg, like nervøs, før vi bestemte oss, nettppp fordi man automatisk tror seters fælt og fordi man hører så få solskinnshistorier. Men min fødsel var virkelig en sånn solskinnsopplevelse, og hele historien min kom på trykk i bladet Babydrøm. Tror ikke det fins digitalt, men har en kopi av bladet hvis du ønsker eller trenger flere råd.

  Ut skal babyen uansett og til syvende og sist må man bare velge det som føles riktig 🙂

  Masse lykke til!

 15. Oda says

  Anbefaler setefødsel på det sterkeste. Hadde selv en fantastisk fødsel i seteleie uten noe smertelindring. Følte meg trygg og ivaretatt hele tiden. Var førstegangsfødende og hadde en fødsel på 4 timer. Om den neste ligger i seteleie gjør jeg det lett igjen!

 16. AC says

  Lykke til uansett hva det ender med 🙂 jeg fødte i fjor og som mamma sa til meg; det er grenser på hvor lenge det får holdt på.

  Ang forkjølelsen, hvis du hoster til du kaster opp kan du prøve å legge en våt klut over nese og munn når du skal slappe av eller sove. Da puster du inn fukt så slipper du å hoste så mye. Lite kjerringråd (elsker kjerringråd!) nå som du ikke kan ta hva som helst av medisiner 🙂 og til neste gang du kjenner sår hals så kok vann , la det bli lunken og ha i litt salt og gurgle det to tre ganger den dagen. Fjerner bakterier . Funker hver gang.

 17. Anette says

  Hei! Ville også fortelle om en kjempe fin setefødsel! Har født 3 ganger, og med nr 2 var det setefødsel! Det gikk helt fantastisk og ingen komplikasjoner eller noe. Du får ekstra leger osv tilstede og de tar så godt vare på deg! Lykke til unasett om det blir sete eller vanlig eller keisersnitt!

 18. Patri says

  Hi!! Love your outfits! But one question why don’t you post in English anymore?? Congrats for your baby!

  • Annette Haga says

   Thank you! I don’t have my blog as a job anymore, it’s basically just a hobby so I don’t prioritize spending my time on translating anymore! Unfortunately.. But please feel free to use google translate <3

   • Patri says

    Thank you! I try with google translate but doesn’t work correctly I don’t know why.
    So sad you don’t work in your blog any more I really like it your outfits and travels. Have a nice day!

 19. K says

  Du har en fin innstilling til det med fødsel 🙂 man kan ikke kontrollere hva som skjer og det er blodig og gørrete uansett 😉 masse lykke til! Kanskje snur han seg i siste øyeblikk?! Ut kommer han uansett, på den ene eller andre måten 😉

 20. Karen-Christine says

  Lykke til med det forestående altså! Må bli så godt å endelig få se ham på annet enn UL og holde ham i armene <3 Hvor er den fine genseren du har på deg fra? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *