Sander sin første jul

Sånn her startet vi vår lille julaften. Jeg kommer aldri til å glemme min første jul som mamma, kose-barometeret ble sprengt! Hvit jul i tillegg, kunne jo ikke bedt om mer.

Sander har blitt så glad i å sitte oppi lekegrinden sin nå, og kan faktisk sitte der en god stund og aktivisere seg selv med lekene sine. Ganske praktisk når man farter rundt i huset og gjør alt klart til julemiddagen. 🙂

Se så fin i kjole og hvitt!

Overdelen er faktisk bare en body med påsydd «jakke» og sløyfe, jeg fant den på Lindex rett før jul og så hadde han bare en sort kosebukse til. Jeg hadde lyst til at han skulle se pyntet ut, men uten at det ble stivt og ukomfortabelt, så det var jo helt perfekt.

Maten ble sååå god i år, takket være han her. Verdens beste mann, og pinnekjøtt-damper. Nå er jo pinnekjøtt relativt enkelt da, kjøper du en pakke med bra biter og vanner det ut lenge nok er mye gjort – men det ble altså heeeelt perfekt! Det handlet egentlig mest om å bare time det sånn at alt ble varmt samtidig, og flaks for oss så ble det timet helt perfekt mtp Sander også.

Han sovnet to minutter før vi begynte å spise, og våknet ikke før vi var halvveis i desserten. Da var han klar for å smake på litt sjokolademousse og å ENDELIG kunne rive papiret av pakkene han har siklet på siden starten av desember.

21 uker gravid og stappmett etter tre porsjoner med julemiddag = litt for trang kjole utover kvelden, så jeg endte opp med å skifte til noe med stretch ganske kjapt. Ellers tror jeg både meg og den lille puddingen i magen hadde hatt pusteproblemer resten av kvelden.. Kjolen er forresten fra Self-Portrait til dere som har spurt!

Vi prøvde å være ganske effektive med pakkene i år, med fire barn blir det rett og slett ganske kaos! Spesielt siden Sander vil stå 99% av tiden og helst dra til seg alt som ligger på stuebordet. Ikke en eneste papirbit får ligge i fred, hehe. Da klokken var rundt 21 og vi gikk ned for å legge han, var det like før jeg sovnet stående.

Da Emil og jeg våknet på julaften var vi ganske slappe begge to, så etter en lang dusj og frokost lå vi på sofaen frem til det var på tide å kjøre til mamma og pappa!

Vi feiret julaften sammen med min familie for første gang, så det blir nok annethvert år fremover. Får prøve å snike inn en julefrokost der neste år – helt vilt å tenke på at vi da både har Nemo, Sander oooog en liten en til 🙂

Bodyen min er fra Nelly (gammel) og skjørtet er fra Asos.

Selve julaften var (heldigvis) litt roligere for oss, ettersom vi bare var seks voksne og en baby. Jeg er ikke vant til å være så mange sammen på julaften jeg, ser for meg at det må være heeelt crazy med 15-20 stk?! Andre tenker kanskje at det er rart å være så få som vi pleier å være, hehe, det kommer jo an på hva man er vant til.

Sander sovnet rett før vi skulle spise middag kl 17, og så holdt vi han våken til rundt kl ni. Da la vi han bare i babysengen i underetasjen, SÅ glad for at det funket så bra! Hadde egentlig trodd det skulle blitt mer sutring disse dagene, men det virker som om han bare har kost seg.

Etter pakkene hadde vi egentlig planer om å spille brettspill, men det tok jo evigheter før vi ble ferdige med alt. Det går liksom ikke like kjapt unna når det bare er oss voksne som plukker frem en og én pakke fra under treet (vi pleier nemlig ikke å dele dem ut på forhånd), men koselig var det. Sander fikk en kjempefin gåstol, vognpose, leker, klær, sengetøy, pynt til rommet sitt og masse annet fint. Men likevel var gavepapiret det mest spennende!?

Første møte med julenissen <3

Stor stas og ingen gråting…. vi får se hvordan det blir neste jul!

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *