Pakkeliste og ferietips!

Annonse (sponset kamera)o-s

Jeg føler egentlig at jeg har hatt ferie en god stund allerede, men endelig har Emil fri fra jobb! Sommerferien varer riktignok ikke så altfor lenge i første omgang, så disse dagene skal vi nyte max. Nå skal vi snart kjøre til hytta igjen, jeg gleder meg til vi kan få badet igjen! Ellers synes jeg uansett at det er koselig å spille brettspill og lese bøker inne – bare det å komme seg litt bort fra hverdagene her hjemme skal bli ganske deilig igjen.

Vi sparer utenlandsferien til oktober, og det synes jeg er ganske så greit ettersom Sander er så liten. Gruer meg litt til den aller første flyturen! Alt maset med sikkerhetskontroll og ikke minst frykten for at han skal skrike masse oppe i luften.. Dere som har barn: når tok dere med babyen på fly for første gang, og hvordan gikk det? Da tenker jeg i utgangspunktet flyreiser på over 6 timer.. Æææ.

Uansett, akkurat nå er det bare en liten biltur som gjelder og det synes jeg er litt digg. Jeg MÅ alltid lage pakkeliste før vi reiser noe sted, det er eneste måten jeg er sikker på at jeg slipper å glemme noe.

o-sommerKameraet mitt E-M10 fra Olympus er alltid noe av det viktigste jeg har med meg når vi skal reise bort, og helt siden jeg fikk mitt første Olympus-kamera har jeg sverget til dette på ferier. Det er rett og slett det perfekte reisekameraet siden det er så lite og får plass i de aller fleste veskene mine. Ellers så har jeg bare kameraet hengende rundt halsen eller over skulderen, og det er så digg at det veier SÅ lite! Det er en av grunnene til at det er et genialt reisekamera for dem som ønsker kvaliteten som man får av et speilrefleks, minus vekten og størrelsen.

Jeg bruker alltid dette kameraet om jeg f.eks skal lage makeup-tutorials, ettersom wifi-muligheten med telefonen gjør at man enkelt ser nøyaktig hvordan bildet blir seende ut i forkant. Og det er et must når jeg vil ta fine familiebilder på ferier – og ikke vil at noen skal trenge å måtte stå bak kameraet 😉 Mye enklere og bedre enn å satse på at selvutløseren finner riktig fokus av seg selv! Kamerat mitt E-M10 MKlll ble kåret til det beste reisekameraet av Lyd og bilde, og du kan lese testen her 🙂

sommer-444I dag har Emil og en kompis fikset i hagen, mens jeg har hatt besøk av Susanne og Nora. Nå spiser vi pizza og ser på VM (noen mer engasjerte enn andre…), og jeg skal straks pakke ferdig det siste før vi drar til Sverige.

Jeg gidder ikke drasse med meg en full koffert med masse klær, sminke og stæsj til meg selv når vi bare skal være på hytta. Så dette er mine viktigste must-haves:

– 2 sett med koseklær
– 1 par sneakers og 1 par sandaler
– 2 bikinier, 1 badedrakt, 2 par solbriller og solkrem
– 1 cardigan og 1 collagegenser
– 4 t-skjorter, 2 sommerkjoler, 1 jeans, 1 skjørt og 1 shorts
– Hudpleie til ansiktet (serum og nattkrem er det viktigste), bbcream, mascara, leppestift og sminkefjerner
– Sjampo, balsam, tørrsjampo, hårbørste og hårstrikker
– Barberhøvel, fuktighetskrem, deo og parfyme
– Sokker og undertøy
– Macbook + lader
– Mobil + lader + ørepropper
– Lommebok

Det er litt uvant å plutselig skulle pakke for to (Emil får klare seg selv, haha), så dette er hva jeg pakker med til Sander:

– Barnevogn med pledd og kosekluter oppi
– Reiseseng
– Vippestol
– Babygym, bamser og biteleker
– UV-telt
– Stellesekken med alt til bleieskift, flasker, smokker og MME
– Klær: 10 bodyer, 1 genser, 3 bukser, 5 pysjer/heldresser, 4 par sokker
– Badebalje, kluter og håndkle
– 8 kluter/tynne pledd
– Solhatt og smekker
– Neglesaks, nesesuger og paracet

Jeg ser egentlig for meg at han sikkert kunne ha sovet godt i barnevognen på natten, men alt tar faktisk overraskende lite plass i bilen ettersom man kan slå sammen både vogn, seng, vippestol og UV-telt. Babygym og babynest droppet vi forrige hyttetur og da savnet jeg det litt. Og så pakker jeg heller med noen ekstra skift for mye enn for lite 🙂

Comments

 1. Mia says

  Spennende og ikke minst deilig med første ferie! Ekstra spennende med utenlandstur i oktober 😉 du skal se det går så mye bedre enn man tenker på forhånd med fly og lange reiser. Hos oss var førstemann rundt året da vi fløy til NY med henne, nestemann var 6 mnd til Florida, sistemann er kun 3 måneder når turen går til Orlando for en runde hos Disney 😉
  Alle gangene har gått som smurt (håper jeg ikke jinxer dette til siste turen), god forberedelse og god tid er nok nøkkelord på slike turer. Ønsker dere en riktig god sommer og lykke til med flytur mot høsten 🙂

 2. Tilia says

  Vår datter var 2 år og 3 måneder første flytur:)
  Vi ventet så lenge med vilje da vi så for oss at en reise med fly bare ville bli slitsom når hun var mindre. Jeg tror det var riktig for vår del!
  Hun skjønte litt mer, kunne snakke skikkelig og spise flymat selv (veldig god ting for å få tiden til å gå!).

 3. Anniken says

  Fløy med baby på 3 mnd til Usa Og han var jo blitt 4 mnd på veien hjem, det gikk helt supert. På veien ned så sov han hele veien til new York hvor vi bytta fly, og når vi gikk på neste fly så hyla han skikkelig men sovna med engang vi tok av og sov hele veien. Så min erfaring er at det går fint hvis man ikke stresser. Men vi hadde eget sete til han, hvor han satt i bilstolen sin. Og det anbefales…

 4. Stine haugen says

  Vi reiste til Thailand da eldste var 6 mnd. Gikk så fint! Sov mer på flyet enn han gjorde hjemme og tidsforskjellen merket vi ikke! Lurt å planlegge nattflyvninger ved lange turer! Ellers flyttet vi til Gran Canaria da lillebror var bare 4 uker, 6 timers flytur gikk helt smertefritt! Folk må jo ha trodd vi var gale som dro på ferie med en så liten baby! Har man muligheten er det supert å booke eget sete til babyen, da har vi hatt med bilstolen inn på flyet. Babyen kan da sove godt i kjent sete og mor får hvile armene litt! Med eldste tok vi en kort tur som første flytur, kjekt å få testet seg selv og babyen… men garantere seg mot skrik går desverre ikke…. det er uansett helt nydelig for store og små når man kommer frem, så verdt det! God sommer!

 5. Lindis says

  Hei hei! Tur til NY når lillesnupp var 6 mnd, helt uproblematisk. Av erfaring syns jeg det er enklest før de runder året. Og etter de er 2 år. Men fløy alene til Spania med (da) eldste på 4 år og yngste på 1 år, 2 ganger i fjor- det gikk helt fint det også! God tid, tålmodighet, snacks, nye bøker og tegnesaker løser det meste 🙂 Ha en super sommer 🙂

 6. Pernille says

  Lillemann var 4mnd da vi reiste til Curaçao i Karibien. Ca 9timers flytur mener jeg det var. Gikk helt supert! Litt amming/flaske under letting og landing for å forhindre dotter er lurt. Ellers fikk vi en flyseng til han og han sov mesteparten av turen. Han var blitt 5mnd på hjemturen og det gikk også over all forventning.

  Nå er vi i Bali og han var 9mnd da vi reiste. En litt mer aktiv flytur, ikke likemye søvn som forrige gang, men ingen gråt eller ubehag. Hadde med noen leker, lot han krybe litt rundt, se seg om mens vi holdt han stående eller gående, sitte på gulvet med noe som opptok oppmerksomheten hans og fikk til noen gode napper innimellom.
  Tidsforskjellen på begge turene gikk seg til veldig naturlig.

 7. Lene says

  Gartulerer med babis og mammatilværelsen! Jeg lurte på hvor den fine skulderstroppen til kameraet ditt er fra? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *