Ny jobb! + tanker om blogging som yrke

For noen uker siden var jeg i møter angående jobben min og før ferien fikk jeg et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Så denne uken startet jeg i den nye jobben min!

NY STILLING

Den nye stillingen min er Head of Bonnier Creative Studio, noe som vil si at jeg er teamleder for kommersielle prosjekter i firmaet. Jeg jobber fortsatt i Bonnier, men den store forskjellen er at jeg får mer ansvar og organiserende arbeidsoppgaver i tillegg til den kreative biten, noe som passer meg perfekt! Jeg elsker følelsen av å dra på jobb og være motivert, gjøre sitt beste og føle at man får til noe bra. Mestringsfølelse, det er så deilig det! Tiden fremover blir veldig spennende, og jeg er så.utrolig.glad for at jeg ikke fortsatte å leve inne i den bloggboblen jeg pleide å være i – der absolutt alt handlet om å dokumentere livet mitt på best mulig måte. Jeg er glad jeg nedprioriterte de høye lønningene, dyre veskene og ferieturene hver måned til fordel for en 9 til 17-jobb…

blogg93

Hvorfor? Fordi jeg ikke lenger har «livet mitt som jobb». Jeg trenger ikke å lage og dele innhold basert på livet mitt, og føle presset på at jeg må holde meg interessant/kul/pen/underholdende. Det er så mange som drømmer om å «gjøre det stort» innen blogging, og jeg skjønner det så godt, men for meg er det blitt helt motsatt. Jeg misunner ingen bloggere, fordi den delen om å utlevere seg selv/fotografere alt til enhver tid/aldri ta seg ordentlig, mentalt «fri» fra blogg  (!!), det er bare ikke verdt det for min del. Jeg skjønner at mennesker er forskjellige og at noen elsker det (spesielt i begynnelsen kanskje, når alt er nytt, gøy og spennende med oppmerksomhet).

DERFOR ER IKKE BLOGGING DRØMMEJOBBEN

…Men basert på mine erfaringer vil jeg tørre å påstå at det er flere bloggere enn gjennomsnittet som kjenner på følelsen av stress, nedstemthet, likegyldighet og lett depresjon – faktisk – nettopp fordi det er så lett å føle seg ensom i arbeidshverdagen, alt er egentlig bare ganske «fake», og man er i konstant kamp mot klokken! Og så fremlegges innleggene som «for en deeeilig og avslappende dag jeg har hatt i dag», men NEI – det er bare bullshit, for alt du har gjort er å prøve å fotografere best mulig gjennom dagen, se casually cool og perfekt ut på bildene uten at det ser for «staget ut», stresse med å finne tilbehør/ting og tang i leiligheten som du kan style et produkt med til Instagram, stelle i stand en superfresh frokost som ser mye bedre ut på bildene enn hva det smaker i virkeligheten, og kanskje ta manikyr (og samtidig som du sitter der og tripper over hvor lang tid det tar, så utformer du dagens blogginnlegg i hodet, det gjør hjernen automatisk uansett sted og tid). Haha, jeg sier ikke at dette gjelder for alle – men jeg tror det gjelder for ganske mange…

Så er det opp med dataen på fanget når kjæresten vil se på film/ha sex/kvalitetstid, men du måå bare blogge dagens innlegg, og såå må du se litt etter inspirasjon til det neste blogginnlegget, og så vet du at du har masse planer i overimorgen, så du bør egentlig begynne med innlegget for den dagen også.

And it goes on 😀 Blogging er virkelig ikke en vanskelig jobb i seg selv, men det krever en del å klare å få nok mennesker til å oppfatte deg interessant nok til at de bryr seg om hva du har å komme med. Men selv om det ikke er en spesielt mentalt utfordrende jobb, betyr det ikke automatisk at det er så morsomt/fantastisk/avslappende som det er lett å kanskje forestille seg fra utsiden heller. Og så tror jeg vi alle må bli flinkere til å innse at alt man ser på Instagram ikke er virkeligheten – det er fort gjort å glemme det…

newyrk3

Haha – jeg husker så godt hvordan jeg drasset med meg ekstra sko på shopping i NY, kun for å knipse noen bilder til bloggen <3

UNØDVENDIGE BEKYMRINGER

Samtidig er jeg SÅ glad for at jeg begynte med blogg, og at jeg fikk oppleve alt jeg har vært med på, sånn at jeg har endt opp her jeg er i dag. Det er mye positivt med det også, virkelig! Men jeg ville aldri hatt det som fulltidsjobb igjen. Nå skal jeg blogge på egne premisser, uten «press» og kun fordi jeg selv har lyst – uavhengig av lesertall/inntekter. Det er så lett å se når bloggere taper motivasjonen/kreativiteten/lysten, men det er virkelig ikke rart når man gjør det samme ut og inn dag etter dag etter dag.. Guuud så lei jeg ble av meg selv til slutt, haha!

Nå sporet jeg fullstendig av her – poenget med innlegget var ikke å snakke ned om blogging, dette er kun basert på mine egne erfaringer og tanker. Men jeg kjenner meg så takknemlig og glad for at jeg har en jobb hvor jeg får bruk for det jeg allerede kan, og fortsetter å utvikle meg og lære nye ting. For noen år siden var jeg så stresset over hvor jeg kom til å ende opp karrieremessig…

Tenk om jeg ikke finner en jobb jeg liker/tenk om ikke andre ser at jeg er flink nok og tror på meg/tenk om det ordner seg for alle andre, bare ikke for meg. 

Det er selvfølgelig ingenting som skjer om man bare sitter på sofaen og venter på at noen skal ringe, men – én ting jeg har lært er at jeg alltid stresser unødvendig mye, og at det ikke er så dumt å tenke det ordner seg ❤️ Tenk all den energien jeg har kastet bort på å tenke meg til bekymringer, som aldri har blitt til virkelighet engang! Noen som kjenner seg igjen?

Comments

 1. S says

  Annette <3 Jeg har fulgt deg i mange mange år! Du inspirerte meg til å gi alt da jeg tok en bachelor. Jeg husker jeg leste innlegget ditt gang etter gang hvor du skrev at du fikk A på muntlig og B på bacheloroppgaven. Gjett hva, jeg klarte det samme! Med motivasjon fra deg og dine ærlige tanker og opplevelser her på bloggen. Jeg ble så lettet

 2. S says

  Jeg ble så lettet da du skrev at du har tenkt «hva om det ordner seg for alle andre og ikke meg». Det er akkurat de samme tankene jeg ofte har, men så prøver jeg å tenke at det ordner seg. Jeg er ferdig med utdanningen min og må nå finne meg en jobb, og er livredd for voksenlivet. Det var derfor så godt å lese at ting kan ordne seg. Du er en stor inspirasjon. Tusen takk <3

 3. Lotte says

  Gratulerer med ny stilling! Og TAKK for nok et bra innlegg! Mer av dette! Synes det er knallgøy at du blogger igjen (har fulgt deg siden oppstart), og håper at gleden og lysten din til å blogge holder seg. 🙂 Kjenner meg veldig godt igjen i de to siste avsnittene dine. Er selv på jobbjakt, men føler meg selvfølgelig udugelig og ikke flink nok til å søke på noen stillinger. Så takk for påminnelsen om at man er god nok, og det ordner seg <3 Masse lykke til med både (snart) bursdag og bryllup! <3

 4. S says

  Jeg ville bare si at jeg synes du virker som en skikkelig bra dame, det er en av grunnene til at jeg har fulgt deg siden vi begge var tenåringer! Selv om jeg synes det er litt trist at du ikke blogger like ofte lenger, er jeg glad for at det har ordnet seg for deg karrieremessig 🙂 Jeg kjenner SÅ godt til det med å stresse unødvendig, og jeg har hatt de samme tankene ang. karriere selv. Etter mye frem og tilbake, fant jeg i en alder av 25 et studie jeg virkelig elsker, og det er så deilig å kjenne på følelsen av at livet har falt litt mer på plass. Om to år er jeg ferdig utdannet sykepleier, og jeg kjenner på en helt annen ro enn det jeg gjorde for to/tre år siden da jeg kavet rundt og var redd for at ingen kom til å se at jeg faktisk var god i noe. Uansett, takk for at du fremstår som så mye mer moden, reflektert og ekte enn de fleste andre bloggere! Lykke til videre, både med ny jobb og bryllup 🙂 Klem

 5. says

  FOR et fint innlegg, Annette! Jeg har flere venninner som blogger med ønsket om å bli kjent, men jeg har aldri følt på det behovet jeg heller. Alt du skriver i dette innlegget bekrefter bare mine tanker rundt det hele. Også syns jeg det er så fint at en såpass stor stemme som deg setter lys på at alt du leser på en blogg ikke er virkelighet. De siste par årene har jeg jobbet med forskning innen psykolog om hvilken påvirkningskraft bloggere har, og det er ingen tvil om at dette perfekte livet du beskriver over påvirker unge jenter negativt. Igjen – kjempefint og viktig innlegg <3

 6. T says

  Jeg er så glad for at du tok opp bloggingen igjen – men på egne premisser! Innleggene dine er alltid underholdene og inspirerende, så jeg håper du holder på «hobbyen» din en god stund fremover 🙂
  Lykke til med bryllupet! Giftet meg med drømmemannen i påsken i fjor, og kan melde om at livet som gift er ganske strålende <3

 7. Kristin says

  Hei 😀
  Du har vel litt erfaring med løsnegler, så hvor anbefaler du å sette på hvis man skal sette på negler til sitt eget bryllup?

  God helg 🙂

 8. Grete says

  Takk for at du skrev dette! Vi trenger å se denne siden av bloggingen også. Hva er dine tanker rundt mengde jobbing nå kontra hvordan det var som blogger? Bruker du mer eller mindre tid på jobb nå?

  • Annette Haga says

   I dag er jo arbeidsdagene mine mer «effektive» enn tidligere, men jeg har mye mer FRI (kvelder, helger, ferier) nå enn hva jeg følte at jeg hadde da jeg blogget.

 9. Kristin says

  Hei,

  Et ikke relevant spørsmål til innlegget, men nå har jeg søkt meg ihjel uten å finne noe: hvor får du sydd kjolen din? Jeg skal selv gifte meg, og leter etter noen som kan sy min drømmelkjole:)

  Nyt helgen!

 10. Kristin says

  Hei igjen 🙂

  Takk for svar på mine tidligere spørsmål!
  Jeg lurer også på om du har noen anbefalinger når det kommer til make-up-artister? Eller andre salonger/frisørsalonger osv. som utfører bryllupssminke. Skal gifte meg neste år og ønsker å få sminken min gjort av en profesjonell, og du har vel en del erfaringer her? Hvem/hvor anbefaler du?

  På forhånd – takk for svar! Håper du har hatt en fin helg 🙂

 11. Aapett says

  Jeg liker bloggingen din veldig godt når det skjer på dine egne premisser 🙂 Sunt og inspirerende.

 12. says

  Sikkert ikke så dumt det der med å blogge når du selv føler du har noe du vil skrive om, det blir lett litt press om man føler at man må blogge både et eller to innlegg om dagen, kanskje ikke like lett det å finne på noe å skrive om tilslutt.

 13. says

  Dette var kjempeinteressant å lese, elsker at du er så ærlig om dine tanker rundt blogging som yrke! Og GRATULERER med ny stilling! Det blir spennende å følge med framover <3

 14. Kristin says

  Hvordan gjør du og Emil det med navn-endring? Tar du hans eller han ditt sitt navn? Eller tar dere begge begges etternavn? 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *