Noen gikk inn i huset vårt

På fredag var jeg på julebord med jobben, eller Closing Party som det også ble kalt. Det var både hyggelig men også litt trist, med tanke på prosessen som foregår nå. Vi spiste 4retters på Restaurant Einer, og da festen startet etterpå kjente jeg at det fristet mest å komme meg hjemover 🙂

Kjolen min er forresten fra Ganni.

For noen dager siden skjedde det forresten noe ganske ekkelt. Sist gang jeg hadde lignende følelse i kroppen må ha vært da jeg satt på et fly fra Dubai hjem til Oslo, hvor det var noe som begynte å brenne høyt oppe i luften, og etter mange minutter med hyling og gråting rundt meg fikk vi til slutt nødlandet.. Lukten av røyk er ikke noe du er keen på når du sitter ombord på et fly høyt oppi luften – men det er en annen historie.

Jeg var alene hjemme med Sander, og hadde akkurat lagt han ned i sengen og gitt han flasken med melk som han får før han sovner. Emil og Nemo har vært på fotballtrening og jeg regner med at de kommer hjem når som helst, så jeg synes ikke det er så rart at jeg hører ytterdøren åpner seg.

Det er helt stille og lytt i huset, og jeg hører tydelig at noen kommer inn, lukker døren etter seg og går videre innover. Så hører jeg at vasken på badet oppe blir slått på for fullt. Kjenner at jeg får en litt rar følelse i kroppen, ettersom jeg ikke hører noen stemmer, og Emil og Nemo pleier alltid å snakke sammen når de kommer hjem. Så jeg går noen skritt opp trappen, titter ut vinduet og ser at bilen til Emil ikke er der… Jeg ser at døren til badet i gangen er lukket, og vasken står fortsatt på for fullt der inne. Så tenker jeg at Emil kanskje har kjørt Nemo hjem og så dratt videre for å handle i butikken – men jeg har bare en uggen følelse, og går ned på rommet til Sander igjen. Ringer Emil og skjønner fort at de er ganske langt unna fortsatt, begge to. Så da legger jeg på, for jeg tør ikke snakke. Jeg begynner å lure på om jeg har innbilt meg alt sammen, men er 100% sikker på at det har jeg ikke. Det var musestille i hele huset da jeg ga han melken, og soverommet hans er bare noen få skritt fra trappen opp til inngangsdøren, så kontrasten fra total stillhet til at noen kom inn – og at vasken ble skrudd på for fullt – det var jo ikke noe å lure på.

Så ser jeg ned på Sander, ser opp trappen igjen og lurer på hva jeg burde gjøre… Jeg har ikke akkurat noe å forsvare meg med, og jeg er ikke spesielt keen på en konfrontasjon når jeg er alene hjemme med barnet mitt. Om det er en psycho person som er inne i huset vårt burde jeg låse oss inne på badet nede tenker jeg, så jeg tar med meg Sander og gjør akkurat det. I tillegg til vannet som renner i etasjen over hører jeg små knirk og dunking, så jeg får Emil til å ringe pappa og be han komme, de bor tross alt bare fire minutter unna og jeg tør ikke gå fra Sander og sjekke badet alene. Jeg føler meg gaaaanske sikker på at det ikke er noen innbruddstyver, da hadde det sikkert vært mye mer støy og fotskritt, men hele situasjonen føltes bare så ekkel.

ENDELIG – etter å ha sittet på baderomsgulvet i det som føles i en evighet – med en liten gutt som er totalt forvirret over at han ikke skulle sove likevel – så hører jeg stemmen til pappa, så da løper vi opp. Da var det selvfølgelig ingen der lenger, men vasken stod fortsatt på. Så min teori er kanskje at det må ha vært et barn (?) som måtte på do eller var tørst? Eventuelt en voksen med samme behov? Eller et spøkelse!!? Haha, neida. Jeg skal hvertfall aldri, aldri, aldri være alene hjemme uten å låse ytterdøren mer. Reelt sett var det sikkert ikke en farlig situasjon, men man kan jo aldri vite helt sikkert, det skjer jo mye rart i denne verden…

Senere samme kvelden kjente jeg faktisk babyen i magen bevege seg for første gang. Stakkars lille, med tanke på alt adrenalinet jeg hadde i kroppen. Skulle SÅ ønske at vi hadde hatt et overvåkningskamera i gangen, så jeg hadde fått svar på hvem det faktisk var. Får bare håpe at ingen har gjemt seg i et skap eller under en seng, man hører jo om sånne historier iblant.

Resten av helgen har hvertfall vært veldig fin! Vi har spist årets første pinnekjøtt, bakt pepperkaker og lussekatter – noe som er ca det beste jeg vet i denne verden.

Det beste med søndagskveldene er nye episoder av Orderud og Lykkeland, og etterpå så vi episoden der Helene sjekker inn på nyfødtavdelingen (NRK). Noe så grusomt, jeg gråt fra start til slutt. Det er kanskje ikke noe jeg akkurat vil anbefale andre gravide å se på… Veldig trist. Det samme er serien The Cry, helt forferdelig!! Men noen ganger er det nesten litt godt å se på noe som får tårene til å renne også.

Comments

 1. Sara Katrin says

  Må si jeg finner det litt rart at folk er mer opptatt av klærne dine enn den absurde situasjonen du har vært oppi. Jeg skjønner hvertfall godt at du blei redd..men så rart at krana fortsatte å gå når det ikke var noen der da dere sjekka badet!
  Tenker også veldig på Sander..hvordan han kunne reagert og det var en psycho i huset deres. Jeg hadde blitt vettskremt selv, foråsidetsånn.

  Men godt at faren din kom og at det ikke ble noe verre enn det som var.

  Ps: Gratulerer så mye med lille i magen 🙂
  Veldig kjekt å høre at det har gått så bra denne gangen. Jeg unner deg det❤️❤️❤️
  Jeg blir alltid glad på andres vegne når jeg ser folk skal ha barn..skulle mer enn gjerne ha fått det selv, men jeg mangler fortsatt det rette mannfolket som må hjelpe til, så det blir lenge til det blir min tur, kan du si…haha!

 2. says

  For en jævlig opplevelse! Jeg var hjemme alene for et par helger siden da mannen var på reise (noe jeg ikke har vært på lenge) og ble helt paranoid. Begynte å tenke på «hva gjør jeg om det plutselig er noen inne i huset som har kommet seg inn uten at jeg har lagt merke til det?» osv… Følte meg veldig forsvarsløs der jeg lå alene og gravid haha. Uff…. Heldigvis skjedde det aldri noe, men anbefaler deg å låse døren hver gang du/ dere kommer hjem – for man vet faktisk aldri. Du kan jo også gå til innkjøp av overvåkningskameraer? Er mange bra der ute som du kan styre med en app på telefonen osv, det gir hvertfall en ekstra trygghet i hverdagen 🙂

 3. Therese says

  Så skummelt?
  Selv har jeg ytterdør med smekklås på.
  Man kan skru av så den ikke låser seg automatisk, men jeg føler en trygghet i at døren alltid er låst.
  Godt å høre at det gikk bra med dere❤️

 4. Charlotte says

  Så forferdelig ekkelt! Godt det gikk bra med dere <3

  Kan jeg spørre hvor den "kosedressen" til Sander er fra? Han er såååå skjønn! Gratulerer med lille i magen 🙂
  Hvordan ser en typisk dag ut for Sander med mating, soving osv? 🙂

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Dressen hans er fra Patpat trooor jeg, er lenge siden jeg kjøpte den! Det andre spm ditt tar jeg med i neste innlegg spørsmål & svar 😀

 5. Elisabeth L says

  Så utrolig ekkelt å lese dette! Men veldig bra at foreldrene dine bare bor 4 min unna 🙂 men hele hendelsen er likevel veldig merkelig! Hørte du at noen gikk ut igjen før faren din kom? Hvor langt tid tok det fra du hørte noen var inne til han kom?

  • Annette Haga says

   Hei! Jaa veldig. Jeg låste meg jo inne på badet nede og siden springen stod på for fullt fra badet oppe, var det vanskelig å høre noe annet enn vannet i rørene. Satt der vel i 15 min-ish, ventet først en stund på Emil før jeg skjønte at pappa ville komme fortere, hehe.

 6. INGEBORG says

  Kan anbefale Nest-kameraene du finner på Elkjøp og POWER! Da får du sett live eller opptil x antall timer/dager bakover, alt ettersom hva du trenger! Håper det aldri skjer igjen!

 7. Mia says

  Så merkelig at folk spør om klærne når du forteller noe så ekkelt!
  Håper det går fint med dere, og at det ikke vil skje igjen!

 8. Jenni says

  Å jeg kjenner følelsen. Har hatt en lignende episode hjemme selv og skal love deg at døren vår alltid er låst uansett på døgnet. Kjipt å ikke vite hvem og hvorfor, men hold dørene låst så skjer det ikke igjen. Og lykke til med baby i magen. Gleder meg over bloggingen din igjen. Klem

 9. Julie says

  Så forferdelig ubehagelig og skremmende opplevelse!! Ikke noe kjekt… Men tipper det var et barn som du skriver som lånte toalettet deres, Spesielt siden vasken ikke ble skrudd av, tenker det er litt typisk barn? <3
  Men uansett skremmende når du ikke kan vite…
  Anbefaler dere å skru opp kamera, svigerfar har kamera som aktiveres ved bevegelse, også får han opp varsel med bilder og korte videosnutter på mobilen, hver gang noe beveger seg. Til og med det er en fugl osv.. Vet dessverre ikke hvilken type det er, men den var kjøpt på komplett :-).

  Gratulerer så masse med nurket i magen, håper dere får en fin tid fremover, og god jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *