- Moodboard -

moodboard

Jeg lager ofte slike moodboards for min egen del, og det er fint å se at dagens inspirasjon består av mye lyst og hvitt.

For noen måneder siden så det ganske så annerledes ut. Det er først den siste tiden at jeg kan tenke tilbake og innse hvor langt nede jeg var. Jeg var så utbrent og nedbrutt at jeg såvidt orket å komme meg ut av sengen. Spesielt månedene oktober, november og desember er de tyngste jeg har opplevd. Det er ikke helt bra enda, men jeg er fornøyd så lenge jeg kjenner de små stikkene av lykke i hverdagen. Jeg trenger ikke å våkne opp verdens gladeste eller legge meg med et stort smil hver kveld, men det er utrolig deilig å kjenne at dagene betyr noe igjen. Min største utfordring er å takle det mentale stresset. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen, og kanskje spesielt entreprenører. Jeg legger aldri fra meg jobben, uansett om det er fysisk eller mentalt. Det surrer konstant rundt med ideer og eviglange to do-lister i hodet. Jeg får aldri helt fri, og ferien min innebærer aldri fullstendig avkobling. Det er et valg jeg har tatt. Da jeg var i Thailand satt jeg oppe til minst tre på natten hver dag, for å kunne holde meg ajour med det aller viktigste. Men alternativet er jo å kutte ut alt! Noe jeg absolutt har vurdert, men kommet frem til at jeg ikke vil. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg får oppleve og gjøre, noe jeg kan takke dere lesere for <3

Det bygget seg opp i ett års tid før det smalt. Jeg ville ikke stemple meg selv som deprimert – ikke på grunn av skam – men fordi jeg ikke ville ta lett på en slik diagnose. Jeg følte heller ikke at mine problemer var alvorlige nok til å gå til en psykolog. Jeg tok tester for å sjekke det fysiske og fikk pratet litt ut, men det er takket være mine nærmeste at det ble bedre. Mamma hjalp meg med å ta kontrollen i hverdagen, hun har hjulpet meg med alt mulig, fra å rydde hele huset, kjøpe inn mat og kjøre meg rundt. Morten har vært verdens snilleste, og ble sittende hjemme med meg hver helg fordi jeg ikke orket å møte noen andre.

Jeg laget noen regler for hvordan jeg vil at dagene mine skal være, og hvordan jeg kan begrense og effektivisere jobbingen min. På den måten slipper jeg at alt flyter rundt, og at jeg veksler mellom jobb og fritid døgnet rundt. Grensene ble tydeligere, og jeg opplevde plutselig litt mer frihet på kveldene. Jeg har også fått dra på to fantastiske reiser så langt i år, og det å komme litt vekk fra den kalde hverdagen her hjemme har hjulpet mye. Samtidig er det alltid deilig å komme hjem igjen. Nå har jeg to fine reiser å glede meg til før det blir sommer her hjemme, og det at jeg har begynt å trene litt igjen hjelper på energien. Jeg er ikke likegyldig til alt 24/7. Jeg ligger ikke våken om kveldene og skulle ønske jeg slapp å våkne neste morgen. Jeg kan fortsatt kjenne at stresset tar overhånd, men da legger jeg meg i badekaret en halvtime og leser en bok. Jeg prøver så godt jeg kan å tenke positivt, og sette problemene mine i perspektiv. Det er virkelig sant at man setter mer pris på det fine i livet når man har vært gjennom motgang.

Comments

 1. Andrea says

  Så fint å lese. Mer struktur hørtes veldig fornuftig ut! Og lekker moodboard, hvilket program bruker du?

 2. Thea says

  Så modig av deg å skrive om det. Ingen problemer er for små til å snakke med en psykolog om, noen ganger kan det være godt å bare få ryddet opp i sitt eget hode. Jeg har kjent på det samme, følt at mine problemer blir så trivielle i forhold til andres – men da fikk jeg beskjed om at den følelsen om å føle seg litt fortapt, og sitte nede i et hull som man ikke kommer seg opp av, den kan være ganske lik uansett hva som har gjort at man har kommet seg dit. Men det er så bra at det går bedre med deg. God helg, Annette. <3

 3. HH says

  Så godt å høre at det går bedre med deg! Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, da jeg har vært gjennom noe ganske så lignende. Jeg er heller ikke helt 100 % enda, men er også kommet dit at jeg igjen kan oppleve små hverdagsgleder og sette pris på ting igjen. Det er også sant som du sier at slike perioder gjør en ikke bare sterkere, men også mer takknemlig og glad i livet når man endelig får det godt igjen. Håper fremgangen din fortsetter og ønsker deg en super helg videre:D

 4. Ingrid says

  Er så glad for at du er åpen om dette, hjelper veldig for oss som også sliter på lik linje som deg. Tusen takk, du er god du <3

 5. pernille says

  Du virker som en så utrolig fin og reflektert person, syns jeg. Jeg syns det er så bra at du (og flere andre bloggere) er åpen om depresjonen din, og jeg blir glad for å høre at det går bedre med deg. Du burde være stolt av deg selv!

 6. Sandy says

  Hi Annette! I just wanted to say thank you for being so honest! I can definitely relate to this post because as a student I often feel overly stressed out and exhausted from the daily grind of things. Like you, I still struggle with this; some days are good, others, not so much. I have never thought about making a mood board before, but I feel like it’s a wonderful idea! I will definitely try it out! I’m also so glad to see that you’re dong a lot better now and that Morten and your mom are so supportive of you! :)

 7. Emilie Flatner Pedersen says

  Så godt å høre at du har det bedre nå, og at du har funnet løsninger for de gangene der ting blir mørkt. Kjenner meg godt igjen, selv om min ‘nede-tid’ var på grunn av noe helt annet. Er så godt å lese et så ærlig innlegg:) Takk for at du deler, du hjelper nok en leser eller fire bare ved å vise at ikke alt er rosenrødt hele tiden hos deg heller. God helg <3

 8. lpumivjl says

  All involving 500 many families cheered as they were given personal first browse through the sculptures showing you the idol throughout the indianapolis Jones tv show selection your is used at beyond just the 6foot3 duplicate 2 1/2 feet fullsized ones progressive Jedi sage»Gi joe» Operation.

  «Why don’t you re-define, One assist caused.

  michael kors handbags on sale

  Style style and design is definitely filled with keen sense associated with effect, novel form. Tory Burch, gentlemen brings you no cost, an individual not merely is so simple, and very reassured. Gentle shade, downy necessities elegant, pay off more awareness into the points regarding Tory Burch qualities, trend fashion features attracted a great deal of followers, today, progressively more admirers usually are boosting.

  merchandise sale naples daily news

  michael kors outlet

  Being a, In case within the five million oriental are purchasing Louis Vuitton stuff, Via high costs, Exactly what LV starting in order to be able for you to help its just emblem? How long prior to it being pass to transport a LV tote?

  All women to know a good thing or two about fashion incorporates a couple of ladies black toms shoes in her cupboard or even in her wardrobe. There aren’t many other colours that appear to be similar in results on ladies toms shoes if they certainly be a set of two black pumps bined with just a little black dress or maybe a set of two big black boots paired with a couple of figure hugging jeans. Black toms shoes for girls are a vital ponent of many designer classic outfits that happen to be augmented for making any woman look her best and they are also on the list of ponents of any woman’s fashion survival kit.

 9. Oda says

  Kjære Annette! Jeg har fulgt deg og bloggen fra 2009, og titter ofte innom enda. Må få rose deg for dette innlegget, og tidligere innlegg hvor du er såpass ærlig. Det krever mot. Ikke alle forstår hvor mye jobb du har, og tror kanskje du lever drømmelivet ( noe du også helt sikkert gjør på mange måter ) uten oppturer og nedturer.. Det er bra du klarer å sette grenser og minske stresset. Du må være stolt over at du har «jobbet» deg opp igjen etter en periode med å være utslitt og utbrent. Håper du får det fint framover, og nyter livet!! Du fortjener å nyte også!! :-) Klem

 10. Nina says

  Bra ting er bedre nå:) Vil absolutt anbefale deg å skrive ned alt som surrer i hodet ditt når du er stresset. Dette hjelper meg når ting står på som verst.

 11. the Thug says

  Hva er det du henter inspirasjonen din fra???? Det er jo sokker i sandalene!!!!! Er du en tysk turist med rumpetaske også? Nei, skjerpings.

 12. runhild_heggem@hotmail.com says

  Her er eit hjerte til deg <3 Uansett om ein har tunge perioder i livet sitt, så blir det alltid bra igjen til slutt :)

 13. maren says

  du er en så utrolig fin og sterk person! takk for at du er så åpen. gode klemmer til deg <3

 14. Stine says

  Tusen takk for at du er så tøff som deler ! Det er virkelig inspirerende <3

  Jeg leser bloggen din fast og elsker åpenheten din !
  Har også fått med meg at du liker bøker og det kan godt hende du har lest begge jeg nå skal forelså- men hvis ikke GJØR DET, og hvis du allerede har gjort det, GJØR DET IGJEN for de er begge bibler :D

  Kunsten å leve -av jan vincent johannesen
  Pippi power (husker ikke forfatteren, men boka er rosa)

  Pippi power er en bok det er ment at man bare skal bla opp på en side tilfeldig hvis man ha en av dag

  Dette er bøker jeg fast gir i bryllupsgaver fordi de er fantastiske :)

  TAKK for at du blogger <3

 15. Isa says

  Hei! Så utrolig tøft av deg å skrive dette innlegget! Det skal ikke være noe å skamme seg over, selv om det dessverre er noe mange gjør.

  Jeg vil bare spørre deg om noe, som du kanskje kan tenke over. Hva om en av dine venninner kom og fortalte deg at hun ikke orket å møte andre mennesker, det er derfor hun ville være inne hver helg. Hun følte at alle hverdagene var likegyldig. Hun ønsket iblant å ikke våkne neste dag, når hun la seg til å sove om kvelden. Men; problemene hennes var ikke – ifølge henne – alvorlig nok for en psykolog. Grunnen til at jeg spør, er fordi at jeg hadde min første psykologtime idag. Og jeg følte helt ærlig på skammen/at jeg var flau. Gikk omvei for å være sikker på at jeg skulle møte så få som mulig. Jeg ble henvist av legen min, som mente jeg hadde en mild depresjon og angst. To ord som jeg ikke forbinder med meg selv i det hele tatt. I mange mnd har jeg kjent på følelser som aldri har vært tilstede tidligere, uten at jeg kunne finne noen grunn. Jeg har det jo så fint! Det er dette mentale stresset såklart, selv om jeg ikke driver egen bedrift, så tar fullt studie og en krevende jobb ved siden av på. Det første jeg sa til psykologen idag var at jeg ikke følte jeg burde være der, for jeg er ikke syk, og jeg har hvert fall ikke store nok problemer. Men etter halvannen time med samtale, så kom vi vel fram til sammen at vi bør sees igjen, for å finne grunnen til at jeg gikk fra stressa og til slik jeg er nå. Og selvfølgelig for å bli bedre, og unngå dette i framtiden. Bare et lite tankespinn.

  Poenget er vel at du ikke skal føle at problemene dine er for små, selv om det er lettere sagt enn gjort. Jeg er fremdeles ikke overbevist om at mine er «store nok», men jeg tror at hvis en venninne av meg ville fortalt meg at hun hadde det sånn eller sånn – og der brukt mine følelser – så ville jeg anbefalt henne å snakke med noen. Det er egentlig veldig rart, at man ikke klarer å snu det, når det faktisk handler om seg selv.

  Jeg vil bare si at du er kjempetøff, og jeg heier på deg! Har lest bloggen din siden 2008, og du har alltid vært til stor inspirasjon. Lykke til videre! :)

 16. Anne says

  Har lest bloggen din i mange år. Du virker som en fantastisk flott person. Er deilig at det finnes bloggere som er ærlige også, og ikke bare skal få alt til å virke som en rosa sky hele tiden. Kjempebra av deg!

 17. marieullevoldsater says

  Så tøff du er. Kjenner meg igjen i masse av det du skriver. Tror det å være tilgjengelig 24/7 spiser på helsa.

  Love M

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *