Mine nyttårsforsetter

Quizen er printet ut. Kahooten er klar. Bordet er pyntet ferdig. Oooog nå venter Kalkunen med stor K på at Emil skal kaste seg over den i morgen. Jeg foreslå å kjøre sånn kalkun-i-pose-opplegg, men ble nedstemt. Så jeg står for tilbehøret i morgen, og har sagt fra meg alt ansvar når det gjelder stuffing, håndkle-metode og helsteking. Begynner med andre ord å bli rimelig klar for nyttårsfeiring i morgen!

Søndagen har blitt brukt til å blåse ballonger og pynte ferdig til i morgen, hvor vi blir 9 voksne og 6 barn. Jeg har aldri hatt spesielle forventninger til nyttårsaften-feiringer, det er jo en sånn typisk dag der ingenting går etter planen og festen aldri blir så morsom som man har sett for seg.. Men i år blir det helt annerledes og det er så nice! Siden jeg er gravid og uansett skal drikke brus hele kvelden, passer det meg helt perfekt å 1) være hjemme hos meg selv… 2) spise en god middag med mennesker jeg er glad i… og 3) spille quiz og brettspill, fremfor å henge på et utested med folk som er altfor fulle.

Dessuten har vi kjempefin utsikt over Oslo og Holmenkollen selv herfra, så jeg krysser fingrene for at det ikke blir for mye tåke! 🙂

2018 har vært det aller fineste året hittil, det er umulig å toppe. Tenk at jeg startet året med å være gravid, og avslutter det med å være gravid igjen… Det er rart at ordene «kone», «småbarnsmor», «bonusmamma» og «huseier på Kolbotn» faktisk beskriver meg, det høres jo ut som en fryktelig etablert og litt kjedelig person, haha. Neste år fyller jeg 29 da, så jeg er jo strengt tatt ikke fjortis lenger – men tiden går LITT for fort eller!? Jeg har faktisk et par nyttårsforsetter for 2019 som jeg tenkte å dele med dere.

I 2019 vil jeg…

♥ Bli flinkere til å stå opp tidligere i helgene, sånn at Emil også kan få sovet ut litt. Har seriøst dårlig samvittighet fordi jeg ALLTID sover mye lenger enn han, hver eneste helg. Skjerpings!!

♥ Få meg ny jobb. Eller i det minste finne ut hva jeg kan tenke meg å drive med etter at neste mammapermisjon er over.

♥ Stresse mindre med tiden. Hørt om tidsoptimist? Vel, jeg er tidspessimist. Jeg tror alltid at ALT tar mye lenger tid å gjøre enn hva det i realiteten gjør, og stresser meg derfor opp helt unødvendig.

♥ Bry meg litt mindre om rot, spesielt i barseltiden! Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har ryddet vekk noe som Nemo eller Emil skal bruke fem minutter senere, og det er så unødvendig. Men mest av alt må jeg bli flinkere til å kunne la ting flyte litt, uten å bli psycho.

♥ Høre litt mindre på podcast, og ringe vennene mine oftere i stedet.

♥ Få inn litt mer romantikk i hverdagen. Noen tips? Annet enn å lage en god middag sammen eller gi hverandre massasje, typ? Jeg kan være flink til å planlegge store overraskelser, men jeg vil bli bedre på gjøre små ting i hverdagen som gjør mannen min glad.

♥ Det er så mange bøker jeg har lyst til å lese, og det er jo faktisk bare å droppe tv-tittingen på kveldene og komme i gang med det. Før leste jeg nemlig bare på ferie, men deeet er ikke like lett å få til lenger.

♥ Ikke ha for høye krav til meg selv, eller ha forventninger til hvordan hverdagen blir med to så små, tette barn. Det viktigste i livet mitt er å være en bra mamma, og det må jeg huske at at jeg er. Jeg gjør mitt beste – det tror jeg alle gjør – og man må ikke være så hard mot seg selv.

Og så er de de kjedelige tingene som trening, sunn mat, holde orden på regnskapet mitt hver måned i stedet for å la det hope seg opp osv osv – meeen det er sånt jeg vet uansett ikke kommer til å skje.. Kan ikke være perfekt heller.

GODT NYTT ÅR ♥

Comments

 1. Hilde Elin Smenes says

  Hei! Så fint pyntet! Rett og slett nydelig. Herlig mål for 2019! De klarer du å oppnå, garantert! ?

  Du svarte ikke på kommentaren min i forrige innlegg. Når kommer «Whats on My iPhone» innlegget ut? <3

 2. Anne says

  Liker bloggen din veldig godt, syns du virker fornuftig og positiv. Imponert over at du får til mye samtidig som småbarnslivet. Liker og at du skriver en del rundt det, jeg har ikke barn selv. Godt nytt år!

 3. Siw says

  Jeg ønsket oss (?) fuelbox for par til jul. Nå har vi prøv det to kvelder og det er veldig kjekt. Kan anbefales mtp hverdagsromantikken. Kjekt å snakke sammen om oss ?

 4. R says

  Hvilke podcaster hører du? Kan du eventuelt skrive et innlegg om det? Jeg er helt ny på podcast og vet ikke helt hvor jeg skal starte 🙂

 5. l.A says

  hverdagsromantikk som jeg og samboeren gjør;-)
  Alltid spis middag sammen (lager og ofte sammen da vi kommer samtidig hjem), har lange samtaler rundt middagsbordet om alt mellom himmel og jord.
  Tenner alltid lys under middagen uansett hva vi serverer;) og noen ganger koser oss ekstra med god juice -alkoholfri drikke fra vinmonopolet <3
  Tar en dusj sammen på kvelden.
  Lager litt frukt eller noe annet snacks, setter oss sammen i sofaen å har samtaler(uten tv’titting).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *