Min torsdag – 10 spørsmål og svar

1. Det beste med denne uken:
At det snart er julaften! Jeg har ikke hatt så mye julestemning siden jeg var liten, og den har jo vart hele desember. Gleder meg sånn til Sander skal møte nissen for første gang, hehe. Og så synes jeg det er helt ok at vi får dobbelt opp med julefeiringen i år. Dette må dessuten være første gang jeg har blitt ferdig med alle gavene i goood tid, og helt sluppet unna gavestresset de siste dagene før jul.

2. Det verste med denne uken:
Klarte å ødelegge favorittgenseren min i vask. Jaja.

3. Dette tenker jeg mye på:
Hvor heldig jeg er som bare forbinder julen med alt som er fint. Det tar jeg virkelig ikke for gitt, og jeg vet hvor vanskelig denne høytiden er for mange. Verden er urettferdig, og det er viktig å sette pris på det man har og ikke alltid sammenligne seg med dem man tror har det bedre. Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er for familien min, at vi er friske, trygge og har det bra, alt annet spiller egentlig ingen rolle. Den beste er å kunne glede andre, og hvis du har litt penger til overs etter alle innkjøp og utgifter i desember vil jeg oppfordre til å gi noe til andre som trenger det, enten det er å donere bort julegaver, vippse litt penger til en familie som trenger julehjelp (finn.no), gi til en veldedig organisasjon eller på en eller annen måte gjøre noe fint for et medmenneske som du ikke kjenner. Litt er bedre enn ingenting.

4. Dette gjør jeg i dag:
I morges forsov jeg meg, så jeg rakk ikke julefrokosten på jobben. Hadde tenkt til å ta turen innom der for siste gang, men Sander og jeg våknet ikke før halv ti i dag. Vi har blitt forkjølet begge to, hoster og nyser om hverandre her hjemme, og de siste nettene har han slitt med sovingen pga han er så tett. I tillegg er det enda flere tenner på gang.. Så vi var litt trøtte og slitne, og fant ut at det var best å bli hjemme 🙂 Hadde egentlig tenkt til å skrive ferdig dette blogginnlegget tidligere i dag, men formen min ble bare verre utover dagen, så da Emil og Nemo dro på fotballavslutning endte jeg opp med å ta med meg Sander hjem til mamma og pappa. Hver gang jeg kommer hjem føler jeg meg som et lite barn igjen, som får legge meg i sengen og bli servert mat <3

5. Dette har jeg på meg
Samme som i går… Joggebukse og grå kosegenser. Fikk et lite hint av Emil om at jeg ikke lukter sånn kjempegodt, så nå får jeg komme meg i dusjen, haha. Og så skal jeg bare legge meg. Hva skjer med immunforsvaret mitt som gravid!?!? Dette funker ikke.

6. Dette ser jeg på:
Vi har akkurat sett ferdig The Innocent Man på Netflix, den må dere se! Åhhh jeg kjenner jeg blir så provosert av å se true crime-serier som dette.

7. Dette hører jeg på:
Podcasten Andersen og Jakobsen, den anbefales <3

8. Dette irriterer meg i dag:
2018 føles litt som det året der «alle» har latt seg bli krenket av alt, alle og ingenting. Gjerne på andres vegne, eller over ting som er helt uviktige. Det er nesten så jeg blir litt overrasket over at man orker å bry seg så mye, at man har tid, energi og overskudd til å engasjere seg i alt alle andre gjør. For all del veldig fint at folk er samfunnsengasjerte, men noen ganger tenker jeg at det kan være en god ting å være litt mindre hårsår, og ikke minst tåle at folk mener annerledes enn seg selv, uten å måtte stå frem som en selverklært moralvokter. En annen ting er feks bloggere som på død og liv alltid skal forsvare seg, som ikke takler konstruktiv kritikk og bruker tiden sin på å debattere i kommentarfeltet sitt – haha, jeg bare skjønner det ikke. For det første, så kan det godt hende man selv sitter med fasiten, men MÅ man alltid overbevise andre om at man har «riktig»? Det vil jo alltid være mange som er uenige, uansett hvor godt man argumenterer, man kan aldri please alle. So what? Jeg bare synes det er litt rart at man ikke kan leve med at vi mennesker er forskjellige, og derfor ser ting på forskjellige måter. Tror oppriktig alle hadde hatt det litt bedre om vi brydde oss mindre om hva andre gjør riktig eller galt når det kommer til helt uvesentlige ting, og heller fokuserer på oss selv, å ønske andre mennesker godt, og slutter å lete etter feil med alt og alle.

9. Dette spiser jeg i dag:
Hatt null matlyst, så har først og fremst fått i meg masse c-vitamin, kjeks og vann, og så spiste vi fisk til middag. Nå har hodet lyst på sjokolade (har alltid søtsug på kveldene), men det smaker jo ikke noe godt…

10. Morgendagens planer:
Håper formen er bedre enn den har vært i dag, for vi må få gjort ferdig «julevasken» her hjemme ordentlig og ordne det siste vi trenger til helgen! Emil og svigermor skal ta seg av å handle julematen, og så tenkte jeg å ta en tur ut for å fikse et par ting til borddekkingen. På kvelden har vi barnevakt og planen var egentlig stand-up, men jeg tror vi dropper det og heller drar ut på en liten middagsdate.

Comments

  1. beate says

    Hei fineste!<3 AMEN til punkt 8!!! Hva om ALLE bare kunne holde litt mer kjeft og ikke dele og fortelle ALT de tenker, mener, og syns hele tiden! Hvor har høfligheten og respekten blitt av? Det å være hyggelig, være glad på andre sine vegne? Da er man et godt menneske synes nå jeg! Det hadde nok vært mye mindre drama og krig om ALLE tok et tak i seg selv. AMEN! 😉 Jeg digger deg sååå Anette!<3 My favorite!<3 Ønsker dere en riktig fin jul!<3 Varme gode juleklemmer til skjønne deg!<3<3<3

  2. Jessica Nilsson says

    God bedring!! Jeg må spørre, har du kjøpt juletreteppen fra Bloomingville på nett eller fysisk i butikk? Skulle gjerne hatt en før mandag :O takk for bra blogg!! God jul!!

  3. Mia says

    Du har en super blogg som jeg stadig titter innom:-) Så fint du skriver, og jeg er så enig, så enig i nr.8. Er så takknemlig for å leve i et land der det er lov og mulig å være forskjellige, tenke forskjellig og gjøre forskjellig så lenge man ikke skader andre. Så la oss sette pris på det og være litt mer rause og bære litt over med hverandre. Håper dere blir veldig fort bedre og kan kose dere maksimalt i julen! Dere er en nydelig familie, og du er nok den vakreste bloggeren, og har både hode og hjertet på plass<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *