Min lørdag: 10 spørsmål & svar

sander4uker

1. Det beste med denne uken:
Det absolutt beste må være at Sander smilte ordentlig til oss i går, mange ganger! Og vi har fått mye mer kontakt med han, selv om han ikke fester blikket særlig lenge om gangen, så er det blitt tydelig at han ser oss. Veldig koselig!

2. Det verste med denne uken:
Jeg har måttet avlyse omtrent alle avtaler fordi jeg rett og slett ikke har orket. Når Sander sover på dagtid har jeg trengt å slappe av selv, og gjøre de tingene jeg ikke får gjort mens han er våken.. Har nesten isolert meg litt – og jeg synes det er litt kjipt å være «den personen». Men så tenker jeg samtidig at det er jo ikke så veldig rart? 9 måneder med å være gravid og sliten, en operasjon med mye smerter i ettertid, masse problemer med ammingen og så en infeksjon med feber på toppen av det hele. Men med en gang jeg begynte å tenke at det er ok å faktisk BARE ta vare på babyen og meg selv en stund til, så begynte det å lette litt. Og trilleturene i frisk luft – det hjelper også på humøret når jeg har følt at det har vært litt tøft.

3. Dette tenker jeg mye på:
Hvor annerledes forholdet blir med én gang man får en nyfødt. Jeg synes det er superviktig at man fortsetter å være «kjærester» og ikke bare foreldre sammen. Helt i begynnelsen var det så overveldende at vi glemte hverandre litt oppi det hele (det føltes hvertfall sånn for meg), men nå føles det veldig bra – og det er sånne små ting i hverdagen som betyr mye for meg. At man ser hverandre – er flinke til å gi hverandre oppmerksomhet, nærhet og bekreftelse, selv om det ikke bare er oss to å tenke på. Jeg kjenner meg ikke igjen i det jeg har lest om at «mor får dekket behovet for nærheten av babyen».. Den kjærligheten man får til barnet sitt er helt vanvittig, men jeg har jo ikke blitt noe mindre forelska i mannen min av den grunn! Når Sander ligger på brystet til Emil føles det faktisk innimellom ut som om hjertet mitt skal eksplodere. Tenk at dette er familien min<3

4. Dette har jeg på meg:
Akkurat nå har jeg på meg en lysegrå kosedress og tøfler. Har ikke rukket å dusje, skifte eller pusse tenner enda – og klokken nærmer seg ett.. Så etter dette innlegget skal jeg fikse meg raskt, mate Sander og ta han med ut på trilletur.

5. Dette hører jeg på:
Hører på de samme podcastene som vanlig: Alice & Bianca, Lørdagsrådet, Synnøve og Vanessa… Må researche litt om jeg har gått glipp av noe annet bra, for jeg trenger mer å høre på til trilleturene 🙂

6. Dette ser jeg på:
I går kveld begynte vi på Netflix-serien Papirhuset, og den er SÅ spennende! Litt glad for at vi har funnet en ordentlig bra serie å se sammen igjen, for den siste tiden har det kun gått i Viaplay, TV2 Sumo og Dplay (Bloggerne, Camp Kulinaris, Gift ved første blikk, Stories from Norway – ja, egentlig bare norske og lette underholdningsprogrammer)

7. Dette gjør jeg i dag:
For første gang på lenge fant jeg ut at, i dag – i dag skal jeg få ut et blogginnlegg igjen! Hehe. Så det var dagens plan. Emil er med Nemo på fotballcup nå, og senere i dag skal vi fikse litt i huset sammen og kanskje ha noen timer barnevakt i kveld, for første gang. Mamma og pappa er jo fem minutter unna, siden Sander tar flaske så er det jo ikke noe problem. Så enten tenker jeg vi kan dra en liten tur ut for å spise middag sammen vi to, eller så ender vi opp på sofaen slik som vi har gjort hver kveld de siste ukene.

8. Dette irriterer meg i dag:
At jeg fortsatt må rense såret hver dag. Og jeg lurer på om det virkelig kommer til å bruke flere måneder på å gro.. Dessuten er jeg blitt hvit som et spøkelse! Solarium er uaktuelt så jeg må klikke hjem noe selvbruning asap.

9. Dette spiser jeg i dag:
Sjokolade. Og pizzasnurrene jeg bakte sammen med Nemo i går! ❤️

10. Morgendagens planer:
Sove lenge (haha.. eller ikke). Får se om jeg får til litt mer blogging igjen, eller om rydding av huset prioriteres – noe jeg forøvrig gjør hele tiden – har blitt ryddeGAL etter at Sander kom til verden. Vi skal hvertfall på bursdagsfeiring hos søsteren til Emil med hans familie, så det blir hyggelig. Sander har jo flere fettere og kusiner, og jeg tror han og Stella (som er nærmest i alder) kommer til å få mye glede av hverandre etterhvert.

Comments

 1. Henriette says

  Du må høre på «Bra damer» med Guri Solberg. Skikkelig bra podcast, og man blir « kjent» med mange damer man ikke nødvendigvis vet så mye om fra før. Lett og god underholdning 🙂

  Hvor er genseren på bildet fra? Kjempefin!

 2. Mia says

  Hei!

  Du virker som en flink mamma! ☺️ Hvordan er det å kombinere rollen som bonusmamma og mamma synes du? Har Nemo vært sjalu?

  • Annette Haga says

   Hei! Det har gått veldig fint, passer på at han får ekstra med oppmerksomhet når han er her. Han synes det er stas å bli storebror<3

 3. Elisabeth L says

  Det er så godt å høre fra deg, hihi, selvom jeg skjønner godt hvor travelt hverdagen blir 🙂 håper virkelig såret blir bedre snart! og det er faktisk bare kjempebra at du fokuserer på deg og babyen. Denne tiden går så fort forbi, plutselig er han superaktiv, og da får man ikke slappet av så mye lengre, selvom det bare er koselig da <3

 4. says

  Det er så koselig å følge med på bloggen din om dagen, gratulerer med skjønne Sander! Måtte bare kommentere nå og tipse deg om et par podcaster om du ikke har hørt på disse; Konspirasjonspodden, Uløst, P3 dokumentar og Let’s Discuss er bra og spennende. Hvis du følger med på Made in Chelsea syns jeg også Private Parts er underholdende, og har hørt at VG’s Kjærlighetspodden er bra, men den har jeg foreløpig ikke hørt på.

 5. L says

  Jeg har totalt isolert meg etter at jeg fødte for 4 uker siden. Jeg er fremdeles sliten etter hard og lang fødsel, og jeg vil ikke eksponere babyen for masse folk. Vet jeg snart må ta meg selv i nakken og komme meg + baby ut.

 6. Aina says

  Så fin han er 🙂 ja, det er viktig å være kjærester og. Er litt vanskelig de første ukene å gå fra kjæresterollen til foreldrerollen, men det er så fint når det går seg til <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *