Min helg i bilder

Emil har pappaperm og jeg er tilbake på jobb – eller det vil si, denne mandagen har jeg «kafé-kontor». Litt deilig å komme seg ut av huset noen timer og kunne ta igjen mail uten å bli distrahert hvert femte sekund. Det er nemlig myyye fart i han her for tiden:

Den fine gåstol-bilen fikk vi til jul, og den er helt super! Tok litt tid før han skjønte konseptet med den, men nå fyker han rundt og krasjer inn i alt mulig, uten å skade seg. Er det heeelt teit å kjøpe en hjelm til en baby? Har noen av dere gjort det? Det eneste som gjelder for tiden er å stå, stå, stå, og å holde seg fast i bordet/sofaen mens han går rundt. Han har ganske god kontroll allerede, men jeg får likevel litt hjertet i halsen når han hele tiden er så mye opp og ned og overalt.

Helgen har vært fin! På lørdag stekte vi vafler og fikk besøk, og så ble det en impulsiv date-night på Emil og meg. Vurderte først om vi skulle dra på kino og se Bohemian Rhapsody, men fant ut at den kan vi se når vi skal til USA, så da kjørte vi 5 min til Villa Sandvigen. En koselig, gammel restaurant som familien min alltid pleide å spise på ved spesielle anledninger da jeg var liten. Husker jeg alltid ble for utålmodig til å sitte ved bordet hele kvelden, så da pleide jeg og broren min å gå ut og leke rundt huset.

Tror ikke jeg har vært der på rundt 15 år, men det var koselig! Vi var omtrent de eneste i lokalet og spiste oss mette på supergod mat. De gangene vi drar ut og spiser bare vi to er det nesten som om vi glemmer at vi har barn, for da snakker vi plutselig om alt mulig annet.

Sander har vokst ut av de fleste luene sine, så det var på tide å kjøpe noe nytt. Dette fine settet med lue og hals fant jeg på H&M. Så fint! Han bruker alltid balaclava eller hals nå som det er så kaldt ute.

I går var vi på familiebursdag med masse kaker og godt, og da vi kom hjem så vi ferdig serien «You». Jeg synes egentlig det var elendig skuespill/cheesy replikker fra start til slutt, men den var jo spennende. Så ble vi litt sultne og jeg gikk inn for å sjekke foodora, var forberedt på å bli skuffet og så… what!? Det er hele 3 (!) restauranter som leverer hit. Syklisten rotet seg riktignok bort i tåken, så vi ventet i 1,5 time før en som jobbet på restauranten kom kjørende med bil. Haha. Ikke verdens utvalg, MEN sushien var supergod! Noe av det jeg savner mest med å bo i byen var muligheten til å kunne bestille digg mat hjem til både frokost, lunsj og middag..

Forresten, vi har begynt på den svenske serien «Vår tid er nå», og jeg lurer på om den tar seg opp? Har sett et par episoder men vet ikke om den er verdt å fortsette på eller ikke.

I dag skal jeg starte smått med å lage en pakkeliste og finne frem litt klær til reisen, tenk at vi drar allerede neste helg. Det blir så bra!!

Comments

  • Lina says

   Alt med måte, tenker nå jeg. At han sitter i gåstolen sin noen minutter pr dag kan jeg ikke forstå at skal ha noe å si? Eller er jeg helt på jordet?

 1. Anette says

  Nå er jeg ikke tilhenger av å være «mammapoliti», men ville bare gi beskjed dersom du ikke har hørt at det frarådes sterkt å bruke sånne gåstoler til baby. En venninne av meg trosset rådene fra både helsestasjon og fysioterapeut og brukte det likevel, fordi gutten hennes var så frustrert over å ikke komme seg rundt. Frustrerende for mor også selvfølgelig med en ufornøyd baby!
  Det endte med at hun fremdeles går ukentlig til fysioterapi med han fordi han må lære seg å bruke hele foten/fotbladet da han endte opp med å gå rundt på tærne da han skulle prøve å gå uten. Alt med måte er sikkert greit, og jeg regner egentlig med du er ops <3 Sånn i forhold til hjelm så forstår jeg fristelsen, det ble en del knall og fall her også når jenta skulle ut og utforske, haha! Men det går stort sett veldig veldig fint, og det er det de lærer av <3

 2. Malin says

  Hei Annette 🙂

  Liker bloggen din veldig godt, du er superflink til å skrive!

  Har nettopp sett ferdig begge sesongene av Vår tid er nå, og jeg ble faktisk hekta. Opplevde også det at jeg ikke var heeelt engasjert i begynnelsen, men etter noen episoder ble det bra 🙂 Synes også sesong 2 var veldig spennende! Så kanskje du også liker den bedre etter hvert 🙂

 3. Stine Fjeldseth says

  Helly! Såå fine bilder <3

  Kommer «Whats on my iPhone» innlegget den nærmeste fremtid? <3 SÅ spent på det!!!

  Eelsler sushi, så når jeg så det bildet – så har jeg bestemt meg for å ta med det hjem fra jobb i dag 🙂

  Ha en fin dag!

  Mvh, Stine

 4. Carina says

  Så gøy med tur! Vi drar om et par uker vi også. Så her skrives det pakkelister til den store gullmedaljen! Kanskje du ville laget et innlegg på hva man pakker med seg til en baby på flytur/ferie? Du begynner jo å bli proff på dette vil jeg tro?

 5. Marlene Higseth Enger says

  Hei, Nette 🙂

  Jeg også etterlyser det innlegget der du viser telefonen din – hvilke apper du sverger til og hvordan du har organisert sidene dine!!:-) Håper å se dette meget snart, nettopp kjøpt meg ny iPhone, og trenger sååårrt info 🙂

  Klem, Marlene H. Enger

 6. Ida Skogstad says

  Når kommer innlegget vedr. telefonen din og appene??? Så i kommentarfeltet at du skulle lage det snart 😀 Gleder meg! Kos deg masse med familien din <3

 7. Ane says

  Vi hadde en sånn gåstol til datteren vår, og syns det var tipptopp. Datteren min gikk før hun var et år, og har aldri hatt noe problemer pga den. Så til hun over her som kjente en som fikk kjempeproblemer med å gå pga den… altså.. enten så satt hu ungen i den 9 timer pr. dag, eller så er det kanskje helt andre grunner til at han ikke kan gå ordentlig. Er jo en ganske kort periode de gåstolene er aktuelle!

 8. Tiffany says

  Hei!
  Jeg har brukt gåstol til min lille jente som straks fyller 1 år, har ikke hatt noen problemer med verken at hun går på tær eller noe. Hun lærte seg å gå ved 10 måneder og går helt perfekt, dette etter å ha brukt gåstolen i 2 måneder. Tenker det er greit og ta alt med en klype salt jeg, se og føl på hvordan Sander takler gåstolen selv- alt er veldig individuelt!

  Ekspederte deg når du kjøpte halsen og luen til Sander og må bare si at du er såå vakker og at Sander var så skjønn! Og masse god tur til USA ?

  • Kristin says

   Heldigvis går det bra for mange 🙂

   Likevel er det vist ved forskning at gåstol gjør at barna går senere, samt at det har vært en del alvorlige ulykker. De lærer seg en «falsk trygghet». Noen kan ende med å bli tågjengere, som nevnt over her, men det er nok et mindretall. Likevel går de glipp av verdifull læring med knall og fall, og ikke minst å øve på overganger mellom ulike stillinger. De får mye mer ut av å leke på gulvet og reise seg og gå langsmed diverse møbler. Hvis du vil trene på å gå (som absolutt ikke er nødvendig) kan du sette ut litt ulike ting å støtte seg på, f.eks. krakk, lekekasse, småbord, som han kan gå mellom – så kan du øke avstanden litt etterhvert.

   Hilsen barnefysioterapeut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *