Lillebror

Magefølelsen stemte, så det er altså en liten gutt vi venter på!

I uke 13 var vi på ultralyd og da tippet hun faktisk jente, men det tok jeg ikke helt innover meg. Så selv om det var som vi trodde, så reagerte jeg litt rart etter den siste ultralyden. Noe jeg har dårlig samvittighet for nå. Det er veldig individuelt hvor mye man tenker på, eller i det hele tatt bryr seg om, kjønn – men i mitt tilfelle hadde jeg innerst inne håpet litt på jente denne gangen. SÅ politisk ukorrekt å si! For det betyr ikke at jeg ikke vil ha en gutt til. Det er helt fantastisk med gutter og jeg elsker å være guttemamma. Jeg har nok bare alltid sett for meg at jeg kom til å få en datter også. 

Så da vi fikk bekreftelse på at vi venter en gutt til, gikk det opp for meg at det mest sannsynlig ikke kommer til å skje, og det var litt rart. Jeg tror ikke det er noe «bedre» med jenter enn gutter, jeg tror ikke man får et bedre forhold til en datter enn en sønn, MEN jeg har alltid ønsket meg et mor-datter-forhold som jeg har hatt med min mamma. Sikkert fordi jeg er jente selv?

Dette er tanker jeg tror noen kan kjenne seg igjen i, mens andre vil bli sjokkerte og krenket. Fordi det er jo ikke «lov» å håpe på et kjønn mer enn det andre. Man skal for all del være takknemlig så lenge man er så heldig at man kan bli gravid og få et barn. Og selvfølgelig er jeg veldig takknemlig for det! Hadde vi brukt lang tid med prøving og slitt med å bli gravide hadde helt sikkert ikke disse tankene engang streifet hodet mitt, men det gjorde det altså.. Uansett. Jeg tror det blir suuuperkoselig for både Sander og Nemo å få en lillebror, og ikke minst praktisk for oss ettersom alt kan arves. Jeg er sikker på at den lille gutten vår er helt perfekt akkurat som han er. På én måte synes jeg også at det er fantastisk med en gutt til, jeg er tross alt vant til gutter 🙂

Det er mer tanken på at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å oppleve å få være jentemamma også – den følelsen måtte jeg la synke litt ordentlig. Hva er grunnen til at jeg har tenkt at det er viktig for meg å bli det? Det handler ikke om overfladiske ting som kjoler eller dukker, men kanskje mer om identifisering og interesser (selv om man uansett ikke har noen garanti for sånt). Men jeg klarte egentlig ikke å finne noen gode grunner for hva jeg følte, for alt handler i bunn og grunn om personlighet og ikke kjønn.

Og dette er jo ikke noe man snakker høyt om. Fordi det kan være så sårende for andre å høre, man fremstår bortskjemt, egoistisk og utakknemlig. Det finnes tross alt så mange som ikke kan bli gravide, så mange som mister barna sine, barn som blir født med sykdommer og har spesielle utfordringer. Likevel tror jeg ikke det er helt unormalt å ha noen sånne tanker inni seg, og man må få lov til å eie de følelsene man har. Og så går det – etter min erfaring – fort over.

Nå har vi funnet det perfekte guttenavnet til babyen i magen, og jeg blir helt varm inni meg når jeg ser for meg den lille gjengen vår. Jeg føler meg veldig, veldig heldig, og jeg gleder meg til familien vår blir «komplett». Forhåpentligvis blir de mammadalter alle sammen <3

Comments

 1. Karoline says

  Å, jeg kjenner meg så igjen! Jeg har en gutt som er noen måneder eldre enn din, og venter barn igjen omtrent på samme tid som deg. Har akkurat de samme tankene rundt dette med kjønn. Vi venter antagelig en gutt igjen. Og det blir fantastisk, men en pitteliten «sorg» over å antagelig ikke få det mor-datter forholdet jeg har forestilt med siden jeg var lita jente og lekte med dukker.

 2. Guttemamma says

  Takk for at du er så ærlig. Da jeg fikk min andre gutt fikk jeg nærmest en type «kjærlighetssorg». Var veldig sårt å tenke på at jeg mest sannsynelig aldri kommer til å få en datter. Men klarte heldigvis å fordøye disse følelsene. Etter lillebror kom har jeg aldri tenkt på det igjen. En perfekt liten gutt og familien føles komplett. Kjennes ikke lenger ut som at jeg «må» ha en datter. Tror det er kjempe viktig å være åpen om disse følelsene, for de er så naturlige 🙂

 3. Elisabeth L says

  Ååå først og fremst gratulerer så mye til dere ? og jeg må bare si med en gang at jeg skjønner godt hva du mener, og du må ikke få dårlig samvittighet for det! Tror veldig mange kan relatere seg til dette selv om de har barn eller ikke. Syns det er trist at man ikke «bør» snakke om sånt, og det er nettopp derfor jeg liker bloggen din, for du tar opp viktige temaer! Men er det slik at dere kun ønsker to barn??

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Vi får jo 3 gutter nå da, så vi får se om et par år om vi har overskudd og lyst på flere 🙂

 4. I says

  Gratulerer så mye? Så heldige dere er. Fint at du skriver om ting som er litt tabu, tror mange kan kjenne seg igjen i dette. ❤️

 5. Emilie says

  Så kjekt med en gutt til, gratulerer 🙂

  Jeg skjønner hva du mener med kjønn. Synes det er helt OK å si at man ønsket det ene mer, fordi som du sier så betyr ikke at man ikke vil ha det andre!

  Jeg har ikke barn selv enda, men har som du sier et ønske om en datter slik at man får et slikt mor-datter forhold. Jeg kan godt få en sønn også, men vet ikke om hadde fått meg til å stoppe før jeg fikk en jente, Hehe. Får håpe jeg får jente som nr 1 eller 2 så jeg ikke trenger proppe ut så mange…?

  Nå er jeg allerede tante til en jente på 1år så hvis jeg ikke får en jente så har jeg nå henne og potensielt fremtidige niseser ?

  Gutter er fantastiske også altså ??

 6. Nora says

  Hei! Gratulerer så mye!

  Jeg lurer på hvordan du har redigert dette bildet? 🙂 Er den blå «skyen» lagt på i etterkant eller er det «ekte» om du skjønner? 🙂 Har lett etter en effekt hvor man kan legge på slikt i etterkant, så måtte bare høre!

  Klem

 7. Elise says

  Først, gratulerer med en lillebror. Tenk så kjekt med brødre!
  Og det å ønske et bestemt kjønn er Såå lovt!! Tror de aller fleste som har en gutt(inkludert meg) drømmer om å få oppleve en datter. Tror det er tabu å si høyt. Klapper for at du faktisk tør å si det høyt????? Oog hvem vet hva fremtiden bringer?????????????

 8. Ane says

  Syns ikke det er rart å tenke i det hele tatt, og du skal ikke ha dårlig samvittighet. Som du sier så handler det jo ikke om at du ikke VIL ha gutt, du hadde bare sett for deg noe annet..
  Da jeg ble gravid første gang så jeg for meg en gutt, og syns det var rart at jeg skulle få en jente. Dette handlet nok mye om at vi hadde et veldig fint guttenavn klart, som jeg hadde så lyst til å bruke. Haha.. utrolig teit, jeg veit! I dag ville jeg selvfølgelig ikke byttet henne bort mot alt i verden (og vi fant verdens fineste navn til jenta vår) Nå venter vi en lillebror, og jeg er kjempeglad for at vi får en av hver. Vi får også nå brukt navnet vi falt sånn for den gangen. MEN! Denne gangen hadde vi i tillegg klart et veldig kult jentenavn, som jeg nå er litt skuffet over at vi aldri får brukt! Aaah… Hehe.. og som du sier har det selvfølgelig ingenting å si, da det viktigste er et friskt barn. Men, men… 🙂

 9. Madelen says

  Gratulerer! <3 Det er veldig lov å både tenke og føle det sånn, du er absolutt ikke alene om det. Vi venter ei jente og har samme termin som du hadde med Sander! Masse lykke til videre ?

 10. K says

  Jeg skjønner så godt hva du mener! Jeg har alltid ønsket meg å få jente, og heldigvis fikk jeg det på første. Jeg også tenkte at jeg ønsket samme mor-datter forholdet som jeg har med min mor. Shopping og champagne, utenlandsreiser, en som arver smykkene mine osv osv. Skal sies at jeg er veldig jente-jente og da synes jeg det er ekstra stas å få en datter man kan pynte opp med detaljer! Uansett hvor overfladisk og tullete noen synes det høres ut, men alle skjønner vel at man så klart ønsker seg friske barn først og fremst ?

 11. Christine says

  Jeg kjenner meg så utrolig godt igjen! Vi fikk også en gutt som vår førstefødte og da jeg ble gravid med nr to ble jeg veldig lei meg da det ikke var en jente. Husker jeg kunne gråte meg i søvn fordi jeg tenkte at jeg aldri kom til å oppleve å få en datter. Hver gang jeg hadde venninner som ble gravid håpet jeg de skulle få gutt, og jeg ble veldig sjalu hver gang noen ventet en jente. Fire år etter lillebror ble født var jeg plutselig gravid igjen, og jeg husker fortsatt følelsen jeg fikk da jordmor sa babyen i magen mest sannsynlig var en jente. Skulle jeg virkelig oppleve å bli jentemamma? Jeg husker jeg slet med å ta det hele innover, fordi jeg var så utrolig redd for å bli skuffet hvis det plutselig skulle komme ut en gutt istedenfor. Jeg følte at «alle» som hadde to gutter, garantert fikk gutt som nr tre. Og den lille tissen kunne jo ha vært gjemt på ultralyd bildet, det tenkte i hvert fall jeg.
  Men ut kom ei jente, og familien føles virkelig komplett. Jeg hadde aldri den følelsen av at jeg var ferdig etter å ha fått de to eldste, så jeg er så glad for at vi prøvde på nr tre. Nå sitter jeg ofte med dårlig samvittighet for de «vonde» følelsene jeg hadde fordi jeg fikk to gutter, og spesielt i forhold til alle venninne mine jeg ikke klarte å glede meg sammen med. Jeg elsker jo disse guttene mine over alt, og det å se den gleden de har av å være med lillesøster for hjerte til å eksplodere ❤️

 12. Marthe says

  Takk for at du er så ærlig, og gratulerer så mye❤️ Det var en lettelse å lese innlegget ditt. Jeg har kjent litt på skammen over at jeg «ønsket» meg en gutt, men venter ei lita jente. Men er godt å vite at jeg ikke er den eneste som jobber med disse tankene.

 13. Vilde says

  Det er så godt å lese og jeg er så glad for at du snakker om alle disse vanskelige tingene man tenker inni seg men ikke tørr å si høyt. Jeg husker så godt at jeg tenkte akkurat deg samme som deg dag jeg fikk en gutt. Jeg lå våken hele natten etter ultralyd og lurte på hva jeg skulle gjøre med en gutt og hvilket forhold jeg ville få til han. Og jeg kjenner meg veldig igjen i at det nok handler om at man gjerne har drømt litt om å skape samme forhold som man selv hadde med sin mor og interesser. Jeg må ærlig si at jeg tenkte mye på det gjennom svangerskapet, men da han ble født var alt glemt. Og han er jo virkelig det mest fantastiske nydeligste gutten jeg har møtt og jeg kunne ikke sett for meg en verden uten han. For Sander er det nok ekstra kjekt siden de i tillegg er så tett i alder. Jeg gleder meg på dine vegne

 14. Anonym says

  For et flott innlegg, som om jeg skulle sagt det selv. Fint at du setter ord på slike tabubelagte temaer. Er i samme situasjon som deg, venter en lillebror i magen. Følte på meg at det var en gutt i magen og har sagt i mot alle som trodde det var en lillesøster, men jeg var nok innerst inne mest beskyttende mot meg selv fordi jeg ikke ville bli «skuffet» dersom det var en gutt til. Jeg er så klart veldig glad for en et foreløpig friskt foster og glad for en gutt, men forstår godt følelsene dine.

 15. Sofie says

  Gratulerer!!! Så flott at du skriver om disse tankene. Jeg var sikker på jeg hadde en liten gutt i magen da jeg ble gravid. Men da dette viste seg var en jente ble jeg veldig overasket og lei meg fordi det føltes som om jeg hadde «mistet» gutten jeg trodde jeg hadde i magen. Helt ærlig tok det lang tid og omstille seg og jeg leste på nettet om hvor mange som hadde fått oppgitt feil kjønn på ultralyd flere ganger. Utrolig rart å tenke på nå. Sikkert hormonene også som spilte inn. Veldig glad det ble jente i dag, men det er noe med hva du hadde sett for deg. Kjønnet har ingenting å si, det er fantastisk uansett, men tror veldig mange har slike tanker. Det må være lov å håpe på et bestemt kjønn av ulike grunner og flott du er ærlig og skriver om dette på bloggen.

 16. Kristin says

  Gratulerer så mye 🙂 har selv 2 gutter. Den yngste er ca 1 uke eldre en din. Å eldste er 3år. Hadde selv ett bittelite håp på jente sist. Men jeg ble heller ikke overrasket over at det skulle komme en gutt til. Å når jeg ser på gutta når dem leker sammen nå, så føles alt helt riktig, og familien er komplett selv om det ikke ble noen jente baby ?

 17. Ari says

  Hei, må bare kommentere for første gang her..
  Jeg er selv gravid i uke 23, og tok alle «kjønnstester»,quiz, gender prediction og alt tull som finnes for å finne ut av kjønn før oul. Tredje og siste barnet vårt her. Alt tilsa gutt. Og det var jeg ønsket meg så inderlig. Når jordmor på oul sa at det mest sannsynlig er jente ble jeg helt knust. Og sint. Ikke fordi den lille vakre jenta ikke er ønsket,men kun og kun fordi jeg hadde ønske om en gutt. Så når jeg nå så at du skal få gutt kjente jeg lite støkk. Som jeg føler hver gang noen sier de skal få gutt rundt meg nå. Og det er så vondt, kunne virkelig ønske jeg ikke følte det slik. Men det er vel slik vi mennesker er 🙁

 18. Tine says

  Ååh, dette synes jeg var skikkelig fint skrevet! ? Først og fremst- gratulerer så mye begge to!??? Jeg kjenner meg igjen i det du beskriver og kjenner også så mange andre som tenker og føler det likt. Moren til samboeren min satte hammeren litt på spikeren i forhold til dette(jeg er ganske sikker på at det ikke er hennes eget ordtak, men jeg hadde ikke hørt det før); «det er nå engang slik at en sønn har du til låns, mens en datter har du for alltid». Det stemmer i hvert fall godt i min familie og omgangskrets. Gutta får liksom en ny «mor» når de finner seg en make ?
  Også smelter selvsagt hjertet mitt bare av tanken på å se den flotte mannen min med ei litta tulle ?? Videre synes jeg vi skal være uhyre stolte av å leve i et land hvor det er såpass stas å bringe jenter til verden! ❤️

 19. Marie says

  Dette kjente jeg meg veldig igjen i. Er gravid med nr 2, har termin bare noen dager før deg og vi venter gutt nr 2. Jeg vet jeg ikke kommer til å bry meg når han først er her, og kommer sikkert til å ha kjempe dårlig samvittighet for at jeg i det hele tatt hadde disse tankene. Har hele livet sett for meg at jeg skulle få en datter, så er det er en liten sorg som nå må bearbeides. Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å få flere barn, og dette mor-datter forholdet jeg alltid har sett for meg kommer derfor ikke til å bli realitet. Og det er jo litt trist. Men samtidig ville jeg ikke byttet ut gutten vi har for noe i verden, og kommer selvfølgelig til å føle det samme med nr 2. Fint at du setter ord på disse tankene, og godt å vite at jeg ikke er alene om å tenke sånn 🙂

 20. L says

  Gratulerer så mye! Jeg ønsker meg tre sønner!! Ble helt frelst etter at jeg ble guttemamma og nå vil jeg bare ha fler!

 21. Stine says

  Gratulerer så mye med lillebror ? Blir nok veldig stas for storebrødrene og dere. Hvem vet kanskje det blir en liten fashionista down the road? ? Blir gøy å høre hva slags navn dere har valgt ❤️

 22. Ida says

  Jeg reagerte likt med min andre gutt 🙂
  Har et veldig godt forhold til mamma, er veldig mamma jente, å har vel alltid drømt om en datter siden jeg var veldig ung.
  Og vi vil forsovet kanskje prøve med en til:) MEN denne gangen går jeg med tanke om at jeg mest sannsynlig får en gutt til ( da farfar er 1 av 5brødre) det er tabu og snakke høyt om dette på ønske kjønn og jeg forstår på mange måter hvorfor men dette er følelser som kommer o graviditet ofte og ikke i fødsel. Ville ikke byttet gutta mine med noe i verden! Og for et forhold og bånd vi har <3 skal heller blir den mest jentete fotball mammaen på tribunen ? i tillegg opplevde jeg under graviditeten med andremann at absolutt alle sa det var en jente denne gangen noe som fikk meg til å tenke enda mer på det. Uansett konklusjonen er vi er så heldige som får mulighet til å bære frem barn og uansett kjønn er det Fantastisk 🙂

 23. Julie says

  Jeg skjønner hva du mener ? Når jeg var gravid følte jeg at jeg bar en gutt og var egentlig litt skuffet over det (siden jeg bare ønsker meg et barn), men så var det ei lita jente. Å som du skriver så ønsket jeg å oppleve det fine mor- datter forholdet, men å denne gangen vare mammaen i stedet for datteren. Nå ønsker jeg meg selvsagt ei jente til, fordi jeg alltid ønsket meg ei søster når jeg var liten. Så ja, jeg er helt håpløs ?

 24. Anja says

  Jeg forstår så godt hva du mener. Her har vi to nydelige jenter, men far til barna følte nok veldig på det du skriver når han innså at han ikke får en sønn. Jeg gjorde også det altså, men det var nok tøffere for han. Men, som du skriver, så går det over, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med familien vi har i dag! Gratulerer med lillebror, det er stor stas med to tette!

 25. Anonym says

  Synes det er greit du sier det og fint at du er ærlig. Handler ikke om at guttene ikke blir elsket, for de blir jo like høyt elsket. Jeg har mistet mammaen min og har derfor et lite ønske om ei datter en gang jeg kan ha det savnede mor-datter forholdet til!
  Gratulerer med graviditet nr. 2!:)

 26. Nina says

  Jeg syns det må få være lov til å si det man føler innerst inne. Selvfølgelig er du takknemlig og alt det der, men det betyr jo ikke at man ikke kan ha visse følelser og tanker om hva man har sett for seg eller kunne tenke seg. Jeg er selv gravid og merker at jeg håper litt på jente (må alltid forte meg å si at det selvfølgelig er viktigst at alt er bra med babyen – og det er jo det for all del) fordi jeg har et så godt forhold til min egen mamma, og jeg tror spesielt hvis man har et godt mor-datter forhold er det noe man gjerne har lyst til å «videreføre» og det er jo ganske naturlig spør du meg. Det handler ikke om dukker og rosa kjoler liksom! Uansett, lykke til videre med graviditeten og guttene dine 😉

 27. Isak says

  Gratulerer <3 hvilken bokstav starter navnet på? OG SÅÅ kult bilde! Er det ekte røyk eller er det redigert?

 28. Cec says

  Gratulerer så mye!! ? Det er veldig normale tanker!! Tror mange kvinner har et håp om å få ei jente, er nok mange menn som ønsker seg en gutt og? Men som du sier, hadde det blitt jente er jo ikke det garanti for noe! Det kan like gjerne komme ut ei skikkelig pappajente som liker «gutte»ting- som at det kommer en skikkelig mammagutt som mer enn gjerne vil dele alt av følelser og tanker med mammaen sin 🙂

  Men tenk så heldige de er – to så tette brødre, det kommer de til å ha mye glede av i årene som kommer?

 29. Camilla Elstad says

  Skjønner veldig godt va du mener!
  Fikk jente først,håpet veldig på gutt på nr 2.
  Men de kom en til jente?
  Var litt trist,men nå leker se så fint ilag å elsker samme ting så nå ville jeg ikke ha byttet tilbake til gutt!

 30. Christina says

  Jeg tror det er ganske naturlig å håpe på en av hver. Jeg mener det er helt greit at du innerst inne håpet på en jente i og med at dere har gutt fra før av. Hadde du hatt jente hadde du sikkert tenkt at det ville vært gøy med en gutt?
  Selv har jeg en jente på Sander sin alder og hadde så følelse på gutt selvom jeg gang på gang ble fortalt at det var jente på ultralyd. Hehe! Lykke til med alt. Jeg synes dere er utrolig tøffe som får to så tette. Men tenk hvor mye glede de kommer til å få av hverandre. Og siden begge er gutter vil de sikkert få et enda nærere forhold. Alltid en kompis i nætheten?

 31. A says

  Så koselig! Gratulerer! Tenk det fine brødreforholdet de får når de vokser opp sammen med bare ett år som skiller dem! 🙂

  Jeg ønsker selv en gutt, og det er nok bare av den enkle grunn at jeg ønsker å få oppleve å være guttemamma OGSÅ, selv om jeg elsker å være mamma for en jente.

 32. Anna says

  Har termin samme dag som deg, med gutt nr 2. Kjenner litt på denne «sorgen» selv, men vi får satse på litt «mammadalter» ja ?

 33. Marie says

  Gratulerer med lillebror! ?

  Sier som alle andre her: det er absolutt ikke rart eller dumt eller fælt eller slemt å ha de følelsene du har. At det fortsatt er tabu å snakke høyt om syns jeg er teit. Man kan ikke noe for det man føler.. Det betyr jo ikke at man ikke ønsker det barnet bare fordi det ikke er helt det kjønnet man håpet på. Man vil jo elske det barnet like mye uansett.

  Jeg selv har en jente og før jeg fikk vite at hun var en jente håpet jeg litt på at det var en gutt. Jeg har helt siden jeg var liten ønsket meg en sønn. Ingen spesiell grunn egentlig! Men så sa ultralyden at det var en jente mest sannsynlig og jeg ble glad og egentlig ikke så overrasket heller ? hadde en sterk følelse på jente rett før vi gikk inn til timen. Bare sånn helt plutselig bare visste jeg at det var en jente.

  Jeg elsker henne overalt på jord og det å være jentemamma er kjempekoselig! Og for hennes del (hun har sagt at hun vil ha en lillesøster) så ønsker jeg meg en jente til, men hvis jeg skulle kun tenkt på hva jeg ønsker meg, så hadde det vært utrolig stas med en gutt neste gang!

  Men uansett hva det blir så vil jeg elske alle barna er så heldig å få ❤️

  Så, det at vi ønsker noe betyr ikke at vi misliker eller ikke kan takle det andre. Vi alle vet jo i bunn og grunn at vi er utrolig heldige med de barna vi får og når vi først har de i armene, vil vi jo ikke bytte de ut mot noe som helst i verden!

  Gleder meg til å høre hva lillebrors navn blir ?

 34. R says

  Jeg synes det er HELT greit å ha de følelsene! Selv tenker jeg veldig lite på kjønn og kjønnsnormer i hverdagen, men tenker det er helt naturlig å ønske seg det ene eller andre kjønnet, uten at det har noe å si for kjærligheten du gir til barnet!

  Veldig spent på navnet!!

 35. Mari says

  Fantastisk at du er ærlig om dette. Jeg kjenner meg såå godt igjen. Har ei jente på snart et år. Natta før oul gråt jeg fordi jeg var så redd det var en gutt. Det er jo helt tullete. Men jeg ønska meg sååå ei jente. Og det tror jeg alle jenter gjør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *