Lille M

Annonse (sponset kamera)

Dagene mine går i ett for tiden, men jeg satser på å få til mer jevnlige oppdateringer etterhvert!

De gangene Sander og Matheo sover samtidig har jeg prøvd å ta noen fine babybilder her hjemme, for det er så koselig å ha til senere. Jeg har satt så stor pris på de bildene jeg tok da S var nyfødt, og flere har jeg fått forstørret og rammet inn. Og jeg kan jo nesten ikke være noe dårligere denne gangen.. Selv om jeg ikke engang har blitt ferdig med den første «gravid-fotoboken min», hahah – jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å bli ajour med noe som helst igjen?

Her ser dere litt bedre hvordan han ser ut, fineste lille vennen 🧡

Utseendemessig er Matheo ganske så forskjellig fra Sander som nyfødt, samtidig som de har flere likhetstrekk som kommer mer og mer frem. Jeg er veldig spent på hvordan han kommer til å se ut når han blir enda litt større, for når de er så små er det som om de forandrer seg for hver time som går.

Personlighetsmessig er han ganske lik storebroren sin, han er stort sett fornøyd hele tiden og sover mye. I utgangspunktet er han ikke så glad i å ligge for seg selv, så det har blitt litt samsoving på oss. Men nå har vi kommet inn i en kveldsrutine som fungerer ganske bra, så han sover i egen seng ved siden av oss fra rundt midnatt. Så pleier jeg å amme eller gi flaske en gang midt på natten, og da hender det vi samsover resten av natten etterpå hvis ikke han sovner tungt med en gang. Jeg har ingenting i mot samsoving og jeg elsker å ha han inntil meg, men det føles tryggere (og jeg sover bedre) når vi ikke gjør det på natten. På kvelden ligger han alltid oppå en av oss på sofaen frem til vi går og legger oss 😊 Det er en ganske stor kontrast når jeg tenker på den første barseltiden, for nå er det jo fullt kjør hele dagen frem til kl 19 og det er først da jeg kan gi Matheo 100% av oppmerksomheten min. Heldigvis sover Sander hele natten sier jeg bare… 😂

Bildene er tatt med Olympus-kameraet mitt, og de har nå en kampanje ut juli hvor du ved kjøp av kameraet E-M10 Mark III får med et gratis 45mm objektiv 📷💫 Sjekk det ut her!

Mine beste tips til å ta bilder av nyfødte er å ikke vente for lenge med fotograferingen – det er helt i begynnelsen at de gjerne sover masse og tungt på dagtid og da er det enklere å få tatt fine bilder enn når de blir større. Timingen er alfa omega! At temperaturen er varm nok i rommet er viktig hvis man skal ta bilder med lite/ingen klær, og lyssettingen har masse å si! Du kan f.eks plassere en madrass i et rom som slipper inn masse dagslys fra vinduene. Jeg synes spesielt at sovebilder er veldig koselige, men også våkenbilder så lenge babyen er mett og fornøyd 😊 Nå gleder jeg meg skikkelig til å få det første «ekte» smilet etterhvert (og ikke bare sovegrimasene), men han har faktisk allerede begynt å feste blikket og se veldig tydelig på oss. Det tror jeg ikke at Sander gjorde fullt like tidlig.. Og jeg lover å ikke sammenligne dem alt for mye, men det er litt vanskelig å la være nå i begynnelsen.

I morgen skal jeg være alene med begge to hele dagen, så nå trenger jeg å maxe den skjønnhetssøvnen som det er mulig å få. Eller vent, la oss erstatte det med «survival sleep», da det er et mer passende ord å bruke kjenner jeg…😅 Ordet unntakstilstand er ganske beskrivende for å være ærlig, så her er en generell unnskyldning til mine venner som ikke har fått telefon/sms fra meg den siste tiden: jeg kommer sterkere tilbake… jeg lover!

Men! Podcast slutter vi ikke med – og her kan dere høre ukas episode 🌟

Comments

 1. Sara Katrin says

  Lille Matheo er så skjønn <3 Dere to er heldige som har så fine gutter i livene deres! Håper jeg er like heldig som dere en gang 😀

  Hørte forresten på podcasten deres tidligere idag mens jeg var ute å beisa plattingen. Som alltid måtte jeg flire litt, og jaggu skal det sies at du og jeg er veeeeldig like på mange ting. Vanskelig å ramse opp alt her, men kort fortalt så har vi mange ting til felles. Både når det kommer til ting vi liker / ikke liker, synspunkter og interesser. Kan hvertfall nevne at vi er like usunne begge to. Jeg heller klarer ikke grovbrød eller grove ting generelt, jeg spiser med glede sjokolade til frokost og SUPRISE – jeg også har vært iste narkoman i sikkert åtte år nå..Så der har vi noe til felles da…Pluss litt til..Hehe.

  Men du..Hørte du ville sende inn sånn DNA test til MyHeritage på podcasten idag. Jeg vil råde deg til å IKKE gjøre dette, da det sies at DNA – testen kan brukes til andre ting enn bare å "grave" frem dine aner osv. Jeg har hatt lyst til å gjøre det samme selv, men har bestemt meg for å ikke gjøre det siden det ikke virker så trygt som man skal ha det til. Vil anbefale deg å gjøre det samme, for sikkerhets skyld.

  Ellers må jeg bare skryte av podcasten deres og også si gratulerer så mye med lille Matheo <3 Han er til å smelte av! <3

 2. Nina says

  Så nydelig han er!! Fine bilder – du er så flink til å ta bilder. Btw, digger podkasten til deg og Emil. Sitter og ler høylytt alene;) jeg får snart baby, så håper jeg det blir trilletur med podkasten deres på øret! Hilsen Nina

 3. Kristin says

  Nydelige bilder! Venter spent her også… 40+0 i dag! Kom nå lille venn 💙
  Hvor lenge er rabattkoden gyldig?

 4. Kristine says

  Herregud så nydelig! <3 og gratulerer med vel overstått fødsel. Syntes han likner veldig på Emil! For noen nydelige barn dere har:) og elsker virkelig podcasten deres, sitter å ler for meg selv, dere er så morsomme, åpne og ærlig! Keep up the good work:)

 5. Jessica says

  Har denne koden sluttet å fungere? fikk ikke rabatt da jeg la den inn i handlekurven 🙁

 6. Mia M says

  Han er virkelig nydelig♥️ Tror kanskje han ligner på deg, de endrer seg jo en del så det bli spennende å se. Fantantiske bilder- du har så fin blogg! Nyt babytiden den går så fort!

 7. says

  Så nydelig <3 Har ikke kommet ajour med albumene jeg heller. Har et helt album med kun det første året, haha. Vanskelig å velge ut noen bilder.

 8. S says

  Hei! Gratulerer med nydelig nytt familiemedlem. Ville bare legge igjen en kommentar her om at den siste podcast-episoden var helt fantastisk! Skikkelig rørende avslutning med kjærlighetserklæringen til Emil! Smelt! Digger dere!

  Hilsen
  Travel tobarnsmor til to tette!

 9. Susanne says

  Hei!

  Hvor er bærereimen til kameraet ditt fra? Og blir linsen automatisk lagt til når man bestiller kameraet? 🙂

 10. Jen says

  Hei! Kan du dele hvor du har kjøpt det nydelige bambi settet til nyfødt bildene? Såå fint! Event. Merke ? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *