Lifehack, «ny sofa» og verdens beste pizza

blogg80404Denne uken startet med et smell, i negativ forstand, jeg har vært syk (igjen!) og det er ikke kjempegøy når man skal ta vare på en som er snart 6 mnd hele dagen. Man må jo bare skjerpe seg og holde det gående på dagtid, og så heller bruke kvelden til å slappe av og legge seg tidligere. Heldigvis sovner han fortsatt fort om kvelden.. Så jeg har klart å sove meg frisk(ere), selv om jeg har våknet i snitt 4-5 ganger per natt for å gå inn på rommet hans og snu han tilbake på ryggen. Han er like glad i å ligge på magen som meg, haha.

Men selv om uken startet litt dårlig og jeg har følt meg både syk, litt tiltaksløs, sliten og i dårligere humør enn vanlig, så begynte det heldigvis å snu før helgen. Jeg har funnet ut at jeg ikke orker å ha dager der jeg er hjemme fra jeg står opp til jeg legger meg (er i utgangspunktet ganske hjemmekjær og har ikke så sterke behov for å være sosial i løpet av en dag). Men det er det slutt på nå, enten om det er å gå en lang tur på 2 timer, stikke på senteret og handle, dra innom kontoret for å henge litt med kollegaene mine eller å møte venninner til lunsj – bare jeg gjør noe annet enn å henge hjemme dagen lang så er jeg happy. Og så har jeg alltid noen prosjekter jeg prøver å få tid til, som gjør at jeg blir i ekstra godt humør, enten det er å ommøblere og fikse ting hjemme, lage fotoalbum eller planlegge et eller annet.

I det siste har jeg fått oppheng på å teste ut nye oppskrifter. Emil er i sjokk. Det er nemlig han som står for 95% av middagene her hjemme, og plutselig kommer han hjem til chili con carne eller pasta med krabbe og hjemmelaget saus. Okeei jeg innser at jeg har blitt en LITT kjedeligere person etter jeg ble mamma, ettersom rydding, cupcakes og matlaging har blitt temaer på denne bloggen…. Men det lever jeg ganske godt med. I går laget jeg pizza med creme fraiche-saus (blandet med olje, hvitløk, chili, oregano) og det var SÅ mye bedre enn vanlig tomatsaus! Med sjampinjong, chorizo, ananas og masse ost på toppen – vi endte opp med å spise opp hele langpannen bare vi to, og ble liggende flatt ut resten av kvelden.

Et lite tips om du er lei av å måtte finne ut hva du skal spise til middag rundt kl tre-fire på ettermiddagen hver dag, lag et notat på telefonen der du skriver opp absolutt alle gode/enkle middager du liker eller pleier å lage. Så researcher du litt nye ting, og setter det opp på listen i tillegg. Enda bedre er det jo om man planlegger alle ukens middager i forkant, men der er ikke jeg… Så dette notatet er blitt min beste venn, ettersom det ellers er fort gjort å bare tenke «taco eller spagetti». Jeg dør litt av meg selv som skriver dette, men jeg finner glede i sånne ting 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet har tikket inn mange spørsmål om sofatrekket mitt igjen, etter jeg viste på Instastory at vi har byttet fra mørkeblått til sort. Det er som å ha fått inn et helt nytt møbel i stuen, og jeg ELSKER å ha sort sofa! Neste plan er å tapetsere veggen bak tv-en og male kontrastveggen i stuen/kjøkkenet og trappen, så skal jeg vise dere det også 🙂

Jeg har blogget om det tidligere, men trekkene mine har jeg bestilt fra Covercouch.com, og det er massevis av ulike stoffer og farger til alle mulige IKEA-møbler. Man kan bestille hjem ulike stoffprøver på trekkene helt gratis, og det kan være smart ettersom det er litt vanskelig å få ordentlig inntrykk gjennom et bilde på dataen. Jeg har Kivik-sjeselong og nå har vi byttet til trekket Palermo Black i 100%polyester, helt genialt om du vil ha en fløyelssofa som ikke er vanskelig å holde pen (det er bare å vaske over evt. flekker med en våt klut, og jeg bruker en klesrull for å fjerne hår og støv).

Angående pris, frakt og toll så er det ulike priser for trekkene, jeg så at mitt er på -20% akkurat nå, og koster litt over 3000 kr. Ganske mye rimeligere enn å bytte ut sofaen fullstendig, spesielt siden jeg synes sofaen vår er så digg å ligge og sitte i 🙂 Frakten er gratis, og da tar det noen uker før det kommer på døra med DHL. Toll og moms blir fakturert i etterkant, det er jo ulempen med å handle fra utlandet, men likevel verdt det etter min mening – jeg kunne feks aldri kjøpt en designersofa til 30 000+, da hadde jeg vært livredd for å sitte i den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dag ville svigermor passe Sander i noen timer, så vi skal dra ut på lunsj og kanskje shoppe litt. Håper dere har en fin helg!

Comments

 1. Maren says

  Hei på deg! Jeg har en sønn som begynte å sove på eget rom da han var Fire mnd og merker han sover veldig mye bedre der. Men lurte på om du pleide å ha babycall på på natta eller satser du bare på at du hører han? Vanskelig det der! Sander er innmari søt!!! Ha en superfin helg!!

  • Annette Haga says

   Hei! Vi hadde brukt babycall hvis ikke rommet var vegg-i-vegg (vi hører han veldig godt, selv når han ligger og prater lavt med seg selv). Takk for kommentar!<3

 2. Maria says

  Hvordan funker det med å bytte trekk, bytter du på bare løser deler eller får man byttet på rammen også? Om du skjønner hva jeg mener 🙂

  • Annette Haga says

   Man må ta sofaen ordentlig fra hverandre, slik at rammen får samme trekk som de løse putene <3 Jeg hadde ikke klart det selv (dessverre finnes jeg ikke handy), men det ser egentlig ikke så altfor vanskelig ut, og det går veldig fort 😀

 3. L says

  Men trenger du å legge han på ryggen igjen da? Min sover nesten bare på magen. De kan ligge på magen om de kommer seg på magen selv! Da er de sterke nok!

  • Annette Haga says

   Han trenger å bli lagt tilbake på ryggen når han våkner, snur seg til magen og skriker høyt (fordi han ikke klarer å snu seg selv enda, haha). Det har skjedd en del i det siste. Han har sovet noen netter på magen og det har gått fint, men tidligere var jeg litt bekymret for det. Men grunnen til at jeg har gått inn og lagt han på ryggen igjen er fordi han ligger og hyler, hehe

   • Hege says

    Hei:)

    Har du prøvd sovepose? Yngstemannen vår var helt vill i senga og havnet på magen og kom seg ikke tilbake! Disse soveposene kommer også med seler som brukes de første dagene (hvis man vil) og etter en uke sluttet mini å snu seg:p

 4. kristina says

  Så stilig med svart!! :O

  Hvor er det du lager de collagene du har på innlegget under med klær du ønsker for høsten ? 😀

 5. S says

  Hei! Takk for tipset om Covercouch <3 Hva syns du om Black Velvet i forhold til Palermo black? 🙂 Syns det er så vanskelig å velge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *