Klare for barnehagestart!

Annonse

Nå nærmer det seg barnehagestart her!! Egentlig skulle Sander hatt sin første dag den 7. august, men så ble det flyttet til den 19. august (siden jeg er hjemme i perm ble vi nedprioritert, og det kan jeg forstå, men nå gleder jeg meg til de første innkjøringsdagene!) Vi har allerede lekt en del i barnehagen han skal begynne i både på ettermiddager og i helger (da er det åpent for alle), men det blir både rart og koselig å se han der på dagtid sammen med masse andre barn.

Nå har jeg fått krysset av nesten alle tingene på listen som vi må ha på plass, og er i full gang med å merke alt vi har av Sander sine klær her hjemme. Og Polarn O. Pyret har sendt meg noen kjempefine plagg som er helt perfekte til barnehagestart!! De har et utrolig stort utvalg av barneklær som er fine, men i tillegg praktiske – og det er minst like viktig! Og sokkene deres – det er de BESTE. Både til nyfødte og litt større barn (og jeg har prøvd sokker fra alle mulige merker) 😀

Denne fine skalldressen er vind-og vanntett & har et avtagbart fleecefôr inni. Så den kan brukes både om våren/høsten og i mildere vintervær. Passer perfekt sammen med luen og vantene, og jeg elsker de stripete støvlene! Her bestilte jeg størrelse 23 og de er litt store, men passer fint med tykke sokker oppi (det er jo meningen) 🙂 Til høsten tror jeg den blå fleecen kommer til å bli en stor favoritt, myk og god samtidig som den er vindtett og vannavvisende.

Skallbuksen- og jakken er både vind- og vanntette, og buksen dekker godt opp på brystet med justerbare remmer. Og så digger jeg det stripete settet under! Barn er jo så fine i farger, og jeg som i begynnelsen kledde Sander i 90% hvitt og 10% grått overrasker meg selv med at garderoben hans har blitt såpass fargerik nå.

Haha, bildet til venstre illusterer hvor mye Sander elsker den nye regnhatten sin. Han vil ha den på seg hele (!) tiden, uansett vær og vind – både inne og ute… Den har fleece ved ørene og i nakken, og logoen på bremmen fungerer som refleks! Regnvottene har også fleecefôr inni, og den stripete regnjakken har avtagbar hette og reflekser foran og bak.

Alle P.OP+ medlemmer får nå 20% rabatt på et helt kjøp ved å handle minst 3 varer!
Her blir du medlem, og tilbudet varer ut søndag 11. august.

Du kan sjekke ut høstens nyheter fra Polarn. O Pyret her, det er så mye fint!

Her er forresten listen vi fikk fra barnehagen med ting vi bør ha på plass:

 2 stk body
· 2 stk strømpebukse
· 2 stk sokker
· 2 stk bukser
· 2 stk gensere
· Innesko
· Regntøy
· Parkdress
· Støvler/gortex
· Utesko
· Ullgenser/fleece
· Ullbukse/fleece
· Ullsokker
· Lue
· Votter
· Varm dress

+ Bleier, smokk/kosedyr, teppe til vognen, vognpose, myggnetting, regntrekk, solkrem, vannflaske, solkrem, sinksalve og matpakker.. Det eneste jeg er litt usikker på er hva slags innesko jeg burde gå for.. Noen som har et godt tips til meg her? Blir alltid så takknemlig når jeg får forslag fra dere! Venter forresten på å få levert vårposen til vognen fra Easygrow nå, ettersom så mange av dere anbefalte den!

PS: Sjekk ut instagram-profilen min om du vil vinne et gavekort fra Polarn. O Pyret på 1000 kroner 😀

Comments

 1. Tilde says

  Så spennende! Lykke til!
  Jeg har selv to tette, å her ble det viktigste når eldste skulle i barnehagen hygiene (for du aner ikke hvor mye syk man kan bli. man tror man skjønner, men nei).
  Anbefaler det eneste som hjalp for oss… både barn og voksen som henter lever i barnehagen her vasker hender med en gang de kommer hjem. Å ikke minst, bytt sokkene deres med en gang de kommer hjem! Det utgjorde stoor forskjell her etter tips fra andre mødre:)
  Håper Sander trives i barnehagen, å du får litt rolidager hjemme:)

 2. Tobarnsmamma says

  Skinntøflene fra Nøstebarn. Sitter godt på, er myke og behagelige, og varer gjerne over flere størrelser fordi de er elastiske. Lykke til med oppstarten!

 3. Marita says

  Hei. Masse lykke til med barnehagestart:-)
  Jeg er barnehagelærer og anbefaler alltid de tøflene i skinn. De er tynne, men man sklir ikke på gulvet. Fordi barna er så små, så anbefales det egentlig å gå mest barbeint for at foten skal formes riktig(og blir kjent ned underlag), men de skinntøflene anbefales. Eks melton.

 4. Bente Halorsen says

  Hei!
  Dumt at du blei nedprioritert for oppstart grunna perm. Det er faktisk ikke noe barmehagen har lov til. Alle har rett til å begynne i barnehagen den måneden betalinga. Ansatte/styrar har ikke lov til å utsetta oppstart bare fordi der passer dei bedre.

  Du skal i så fall betale mindre den første måneden.

  Hilsen styrer i barnehage 🙂

 5. Ina says

  Jeg vil anbefale og vente litt med innkjøp av ordentlig innesko. Er på vår 3. barnehage nå, og alle har sagt at barna skal ha innesko. Men har enda til gode å se at det blir mye brukt. Får barna våre velge, blir det barfot. Og selv om du tar innesko på når dere kommer om morgenen, er det ikke sikkert de ansatte gidder å ta de på igjen etter at de har vært ute..

  Men.. det jeg egentlig ville si var at jeg er så misunnelig på stilen din! Ser at det du har på deg er både komfortabelt og praktisk, men allikevel så fresht! Så jeg ønsker meg god gammeldags blogging med «dagens outfit» Hehe.. Så inspirerende!
  klesskapet (og budsjettet?) ditt er nok hakket over mitt, men en kan jo drømme!

  • Annette Haga says

   Takk for tips og fin kommentar!! Det blir kanskje mer fokus på det igjen etterhvert, men i dette kaoset tenker jeg omtrent null på hva jeg har på meg av klær for tiden! Men skal notere meg det og se hva jeg får til i fremtiden<3

 6. Karoline says

  Anbefaler de lave sandalene fra move melton, suuper myke og gode! Er ikke i veien når de sitter på knærne og leker (som de stivere, høye tøflene og skoene ofte er).

 7. Christina says

  Innesko anbefales ikke til barn på småbarnsavd med tanke på fotmotorikk og ganglag. Merkelig at dette er et krav fra bhg synes jeg.

  Hilsen pedagog i barnehage og fotterapaut.

 8. Cecilie says

  Vi hadde god erfaring med tynne og myke skinntøfler (selges mange steder) når de var minst, ikkesåvarme og hang godt på. Fra de var 2 1/2 ca har vi brukt sandalene etter sommeren for det er så varmt i bhg vår. Så mine sendes uten innesko nå, de kommer om noen uker når sandalene legges bort for sesongen:)

 9. Linda says

  Masse lykke til med barnehagestart.

  Mine to små gutter bruker Superfit Freddy sandaler inne i barnehagen. Luftige, myke og med hælkappe. Vi er veldig fornøyd med disse, de finnes i mange forskjellige farger og er ofte på tilbud.

 10. Vilde says

  Jeg kjøpte innesko, skinntøfler, men ble aldri brukt. Barnehagen sa at ungene var med interessert i å kaste de rundt seg enn å ha de på. For oss ble det bortkastede penger

 11. Kati says

  Skinntøflene fra melton, ble anbefalt de av de ansatte når jenta vår begynte i bhg, var omtrent like gammel som Sander. De er kjempe godt brukt, og de er myke og sitter godt på foten. Er som å ha på seg sokker.

 12. Lena says

  Haha, har kjøpt akkurat de samme klærne til min gutt som begynner i barnehage neste uke! Veldig fine. Jeg har også to gutter med 13 mnd mellomrom som er født ca samtidig som deres, så hører en del på podden deres, som jeg forresten synes er veldig morsom. Jeg kjenner meg veldig igjen i beskrivelsene fra hverdagen for å si det sånn. Flott at dere deler 🙂 Lykke til med barnehagestart!

 13. Karen says

  Vi har skinntøfler fra Melton som flere over også har nevnt 😊 de fra Nøstebarn blir det samme, men de er økologiske og litt dyrere. Kanskje en anelse mykere. Jeg har tidligere jobbet i bhg. og der ville vi ha tøfler av to grunner. Mindre sjanse for at de sklir når de er oppe og går samt at hvis brannalarmen går (det er jo f.eks. øvelser jevnlig), så kan de ansatte ikke stå og holde på hele gjengen på armen ved oppsamlingplassen og da er det greit om de som kan gå selv kan stå på bakken. Man kan jo ikke bruke tid på å hente sko ved en alarm og det er litt greit om de ikke må settes ned på kanskje fuktig bakke i sokkelesten 🙂

 14. Vibeke says

  Så spennende med bhg start🤩
  Er pedagog på småbarnsavdeling i bhg, og det er så mye bedre for de små å få gå uten sko eller tøfler;) Lykke til:)

 15. Marianne says

  Innesko: Kivat sine sandaler, modellen Rullsand, som er veldig myke i skinnet. På høst/vinter fikk jeg tips om at man kan fortsette å bruke de, bare med en tykkere sokk i. Barn blir fort så varme på bena, så tette tøfler er det mange som ikke anbefaler.

 16. Blum says

  Ser du skriver «matpakker».. er det til frokost eller lunsj? Trodde alle barnehager serverte lunsj nå.

  Jobber selv i barnehage og henger meg på de andre her som mener det er best uten innesko.

  Om brannalarmen går og barna ikke har sko, så er det jo evt bare å bytte sokker etterpå, tenker jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *