Hvilken fase er den beste?

OLYMPUS DIGITAL CAMERApinkppp3OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeans – ASOS, Tskjorte – Vila, Trenchcoat – FrontRow, Joggesko – Nike, Hårklype – H&M

Her er gårsdagens antrekk, i dag har jeg ingen planer om å ha på meg noe annet enn tights, tøfler og kosegenser. Bytter bare ut tøflene med sneakers om det slutter å regne og vi skal ut på en liten tur senere 🙂

Nå har vi byttet ut liggedelen på vognen med sittedel – og det er da man innser at man ikke har en liten baby lenger. Sander vil helst følge med på alt som skjer ute i denne store verden. Spørsmålet er bare om han kommer til å sove like godt i den nå.. Jeg har vanligvis lagt han til å sove i vognen på dagtid, men når jeg ikke er ute og triller tror jeg at jeg kommer til å legge han i sengen i stedet. Tiden hvor han bare sov overalt hele tiden, gjerne oppå meg eller liggende i babynestet på sofaen føles ut som en evighet siden. Samtidig har det gått så fort, snart er han et halvt år gammel. Nå våkner han alltid blid som en sol, skravlende og smilende til meg med de to små tennene sine, og jeg tenker hele tiden at «dette er den beste fasen» – det har jeg gjort siden han var nyfødt, litt spent på om det kommer en dag jeg våkner opp og tenker «ok, nåååå er flaksen min brukt opp…»

Comments

 1. Re says

  Hehe sånn tenker jeg også! Her ble det en veldig fin fødsel i godn form etterpå og en veldig nydelig baby som allerede etter 6 uker begynte å sove hele natten:O nå er hun 2 måneder og jeg har aldri hatt det så fint som nå. Bare nyter og nyter. Tenker som deg at jeg er redd for at flaksen Snart er brukt opp!

  • Annette Haga says

   Så fantastisk!! 😀 Jeg pleide å tenke HVER kveld at » i natt… så kommer han sikkert til å våkne og bli helt umulig», men det skjedde faktisk aldri. Noen babyer er jo bare veldig glade i å sove, og får «riktig» døgnryme tidlig. Det er jo bare å nyte som du sier! <3

 2. susanne says

  Når han skal begynne i barnehage så sover de i vogn,så er en stor fordel at de er vant til å sove i vogn (som ikke er ute på tur) fra før 🙂

  • Annette Haga says

   Det er jo sant… Problemet er bare at han liker å vri seg helt til siden når han skal sove, og det funker ikke helt med disse selene oppi. Men får prøve å venne han til det kanskje da, evt bruke en vogn med liggedel i barnehagen (?) 🙂

   • Vilde says

    De fleste barnehager krever at det er seler i vognen. Plutselig reiser de seg opp og kan falle ut. Min sover på mage i seng og i seler i vogn på ryggen. Det er utrolig hva de tilpasser seg

   • Emma says

    Jenta mi er vandt til å turne i søvne. Så hun har aldri likt å sove i vogn, kun hvis hun har vært så trøtt at hun ikke har klart å stå i mot søvnen (noe som sjeldent skjer, haha). Men nå etter hun begynte i barnehagen så sover hun i vogn på dagtid. Hun sover ikke i nærheten så lenge som hun gjør i senga, men jeg mener det er en tilpasningsperiode. Så ikke stress over det nå, hvis du ønsker at han skal sove i senga på dagtid nå mens du har han hjemme. Det som ikke fungerer hjemme, fungerer ofte i barnehagen 🙂

 3. Maren says

  Hei! Sønnen min må også bevege seg fra side til side før han sovner. Jeg byttet faktisk til sportsdelen nettopp og det jeg har gjort er å la han sovne i den mest tilbakelente stillingen på den sportsdelen (da kan han fremdeles vri hodet frem og tilbake) så fester jeg bare selene når han har sovnet. Hvis jeg går tur med han så kan han fint ligge å sove der uten å være festet også når jeg går å ser på han hele tiden! Funket faktisk mye bedre enn jeg hadde trodd å sovne der. Ha en fin uke <3

 4. Mathilde says

  Du er så fin, Annette!! Jeg har tre gutter på 5, 2,5 og 1,5 år og alle mine har vært som du beskriver Sander. De har alle sovet natten gjennom og 12 timer + siden de var 4 uker gamle, så de fins!!! Ingenting er bedre når de sover godt og vi foreldre kan være ordentlig uthvilte så vi kan nyte barna våres alt vi kan 🙂 vil foresten anbefale deg å la han sove i vogn. Selene blir de vant med, og de sover så mye bedre ute i vogn. De sover også i vogn i barnehagen, så det er jo også mye lettere for både deg, Sander og de i barnehagen om han er vant med det fra før 🙂 ønsker deg en fin uke, Annette. Så moro å følge deg som mamma <3

 5. Maria says

  Hei! Deler en liten erfaring fra vår liv:
  Datteren min liker også best å sove på siden og beveger seg mye før hun sovner, men hun sover som en stein i sittedelen til Bugaboo! Det jeg gjorde da vi byttet var å bare legge henne i vognen til dagsoving fra vi byttet, og det har gått strålende 🙂 Vet noen barn kun vil sove i seng på dagtid om de blir lagt der ofte. Vi ønsket ikke det da vi synes det ble litt lite fleksibelt. Veldig kjekt at hun kan sove hvor som helst på dagen så lenge vognen er med 🙂
  Har også en venninne som byttet fra Emaljunga til Bugaboo da de fikk nr to (første barnet var 1,5 da andremann kom). Hun var spent på overgangen fra vogn hvor sportsdelen kan bli helt flat og til Bugaboo, men datteren hennes sov bedre i sittedelen til Bugaboo. Verdt er forsøk 🙂

 6. Astrid says

  Vår sov både i sportsdelen på vognen og i seng inne, så dersom han sover godt nå så kommer han sikkert til å håndtere begge deler bra fremover også 🙂 Det er heller ikke i alle barnehager de sover i vogn. I vår sover de på madrass på gulvet.

  Jeg trodde ikke på de som sa det den gang min første var ganske ny, men det blir faktisk bare bedre og bedre og bedre (men alltid med faser som er litt tøffere, feks pga tenner som ødelegger søvnen, trass som er krevende o.l.). Men nå er vår første 2.5 år, og jeg synes fortsatt han blir bare mer og mer morsom og kul å være sammen med 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *