Hva skal babyen hete og hvor mange barn vil vi ha?

Hva synes du er det verste med å være gravid?
Det varierer utifra hvilken uke/måned man er i, synes jeg. I begynnelsen var det alle psykiske bekymringer, kvalme og ekstrem trøtthet. Akkurat nå er det verste at det er blitt ubehagelig å finne gode stillinger, jeg er konstant tett i nesen og føler meg tung og sliten.

Hvor ofte/hva trener du?
Sist jeg hadde en ordentlig treningsøkt må ha vært i begynnelsen av 2017. Uff! Var støttemedlem i over ett år før jeg til slutt meldte meg ut av treningssenteret, og fikk et lite mål om å gjøre «mamma-og-babytrening» hjemme i stua på en yogamatte.. Haha, det skjedde aldri. Vet at jeg egentlig hadde hatt veldig godt av å trene, og jeg savner den energien og følelsen man får etterpå! Savner ikke å være støl – det er jo bare vondt – men den gode samvittigheten… Men nå som jeg er over 30 uker gravid føler jeg ikke at timingen er helt inne, så jeg tenker det får være «godt nok» med lange trilleturer, og så kanskje jeg plutselig får motivasjonen tilbake igjen en gang i løpet av 2019.. Lov å håpe. Sist jeg var inne i en god treningsperiode var det først og fremst styrkeøvelser med PT og noen gruppetimer her og der.

Hva er den største forskjellen på å være gravid for første og andre gang?
Jeg rekker på en måte ikke å bli oppslukt i det på samme måte som sist, da var alt så nytt og spennende og jeg hadde bare meg selv å tenke på. Eller, Emil og Nemo også såklart – men det er noe annet nå som dagene mine består av å sørge for at Sander har det fint til enhver tid. Tiden går mye fortere og vi snakker ikke like mye om graviditeten som det vi gjorde forrige gang, men det skal sies at jeg også var i dårligere form sist.. Men jeg har ikke mulighet til å slappe av like mye, så det bare ruller og går 🙂

Kan du beskrive i detalj hvordan morgenene dine med Sander ser ut?
Våkner som regel rundt åtte, og det første jeg gjør er å løpe inn på rommet hans og ta han opp i armene mine og gi han verdens største klem. Så får han morgenstell, og leker ofte med et eller annet samtidig som jeg bruker 1-2 minutter på badet. Ofte prøver han å krabbe inn i dusjen eller rive ned dopapiret samtidig. Og så er det frokost. Han spiser først grøten sin og så får han litt av min frokost. Jeg liker å få ryddet ut og inn av oppvaskmaskinen hver morgen, så da pleier jeg å sette på en liten Babblarna-video til han samtidig, og SÅ er vi klare for leking på gulvet, eller jeg gjør meg klar hvis vi har planer for dagen… Å dusje venter jeg som regel med til han sover kl 11, eller så utsetter jeg det til kvelden hvis jeg ikke har noen spesielle planer.

Hvordan fordeler dere arbeidsoppgaver hjemme?
Jeg rydder, han roter… Neida – eller jo. Vil ikke si at vi har en tydelig fordeling, men jeg er jo ofte hjemme på dagen og da liker jeg å rydde, vaske, brette klær og gjøre det fint. Da blir det mer harmonisk oppe i hodet mitt. Emil lager middag kanskje 8 av 10 ganger, og gjør alle små praktiske ting jeg ikke gidder eller kan, og han gjør alt hagearbeidet på sommeren.

Hva skal babyen hete?
Det holder vi for oss selv til etter fødselen! 🙂 Men det begynner ikke på bokstaven S, som mange tror!

Hva var det siste du kjøpte?
Sånn bortsett fra i matbutikken venter jeg på en pakke med klær fra Newbie som jeg har klikket hjem! Sander trenger litt flere vårlige klær i størrelse 86, så har kjøpt noen nye bukser, hodeplagg og capser til han. Pysjer kjøper jeg mest av på Lindex, elsker dem med glidelås og synes de er så myke og fine.

Hvor mange barn vil dere ha?
Jeg vet at Emil føler seg ganske ferdig med 3 kids, og man må jo ha overskudd og tid til å ta vare på og følge opp de barna man allerede har. Akkurat NÅ kan jeg se for meg å ville ha én til senere, selv om det høres ganske vilt ut å være en familie på 6. Vet ikke om vi hadde taklet den logistikken så bra.. Men det kan godt hende jeg ombestemmer meg eller at Emil setter ned foten og da må jeg jo respektere det. Den samtalen får vi ta om fire-fem år tenker jeg 🙂

Hvor mange tenner har Sander nå?
Fire oppe og tre nede!

Når pleier du å legge deg om kvelden?
Helst før kl 23. Men sovner aldri før etter tolv..

Hvilke vloggere følger du med på?
Åh, egentlig ingen! Prioriterer veldig sjelden å se på youtube, foretrekker heller podcast + gjøre noe annet samtidig, eller se på en tv-serie. Men jeg har sett noen av videoene til Margaux Dietz og synes hun er helt fantastisk!

Pleier du å sitte i baksetet sammen med Sander hvis Emil kjører?
Nei, det gjorde jeg bare da han var bitteliten. Han trives helt ok i bil uten underholdning fra oss, og pleier som regel å sovne hvis vi kjører langt. Så det føles naturlig for meg å sitte foran, selv om det hender at jeg setter meg bak hvis jeg vet at han er i dårlig humør/overtrøtt/sliten.

Deler dere økonomi siden dere er gift?
Vi har ikke felles konto, men et felleskort – selv om vi riktignok glemmer å overføre penger dit.. Så vi pleier faktisk å vippse hverandre for større utgifter, og ellers bytter vi bare på hvem som betaler uten å tenke noe særlig over det. Jeg sløser en del mer, og da vil jeg ikke føle at jeg bruker «hans» penger på ting som bare jeg vil ha, så det har funket fint å ha det sånn hittil.

Hvordan redigerer du bildene dine?
Som oftest Lightroom eller Photoshop! Mobil-versjonen til Lightroom er gratis og lettvint, anbefaler å kjøpe noen presets for å komme i gang.

Kan du tenke deg å bli veganer?
Nei.. Jeg liker kjøtt, men jeg spiser ikke så mye av det (er faktisk mer glad i grønnsaker), men å skulle gå all inn for å utelukke kjøtt og meieriprodukter 100% er ikke noe for meg. Synes det er topp med dem som gjør det mtp dyrevelferd og miljøet, men jeg er nok for lat/egoistisk – og altfor glad i crispy duck, pinnekjøtt og indrefilet til spesielle anledninger – til å kunne være veganer/vegetarianer. Men ting som kjøttboller, kjøttdeig i tacoen osv klarer jeg meg fint uten. Jeg har prøvd å få med Emil på litt flere kjøttfrie middager, men han mener han ikke blir mett.. Kom gjerne med tips til hva dere liker best å spise som ikke inneholder kjøtt, og som er mettende 😀

Comments

 1. Malin says

  Hvis jeg hadde fått to gutter nå så skulle de hete Sander og Tobias, så jeg tror det blir Tobias 😀

 2. Sara Katrin says

  Tine har nettopp kommet ut med tre vegetar alternativer. Jeg har kun prøvd vegetarbollene enn så lenge, og de var veldig gode. De er laget av grønnsaker og ost, så de kan sikkert Sander spise også. Mamma som HATER vegetarmat som pesten, kunne faktisk si igår at disse bollene var veldig gode. Bare merk deg at dem er litt seig, men det skyldes nok bare osten.

  Er ikke vegetarianer eller veganer selv, men har et søskenbarn som er veganer. Hu har servert meg mye vegansk mat og mye blir man faktisk ordentlig mett av. Eneste er at du blir ikke like doven som du gjør når du spiser kjøtt. Men du blir mett og det holder en god stund.

  Anbefaler deg å prøve Oumph i for eksempel spaghetti, taco eller baguetter. De fåes kjøpt fryst på Meny og Eurospar, og de kan marineres i litt olje med forskjellige krydder eller vanlig ferdig marinade du kjøper på butikken. Bare ha det i en brødpose og bland sammen marinaden og la det trekke en liten stund før du steker det i panna.

  Ellers er sikkert vegetardeig fin å bruke til taco eller annen middag der det er vanlig å bruke kjøttdeig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *