How I curl my hair: Step by step

Annonse

oktober-curls0vFestsesongen nærmer seg, og da tenkte jeg det var på tide å lage et innlegg som har blitt etterspurt lenge. Nemlig fremgangsmåten på hvordan jeg lager krøllene mine! Jeg elsker bølger, og har det like gjerne til hverdags som til fest. Men jeg bruker naturligvis litt lengre tid foran speilet når jeg skal ut – og ønsker at resultatet skal holde lengst mulig. Til hverdags synes jeg ikke det gjør noe om krøllene går over til svake bølger i løpet av dagen, men det som gjør HELE forskjellen er om jeg bruker stylingprodukter eller ikke. Hvis jeg går rett fra dusjen til hårføneren og krølltangen, så blir resultatet som regel ganske flatt og kjedelig. Håret mitt er typisk skandinavisk og glatt, så jeg trenger ekstra tekstur og volum for å best mulig resultat. Slik gjør jeg det:

mindrekrøller5Før jeg føner håret bruker jeg en varmebeskyttende spray fra Toni & Guy, denne bruker jeg faktisk hver dag. Da beskytter jeg håret mot ekstra slitasje fra føning, krølling og retting! For å få mer volum på toppen, påfører jeg Spritz & Liquid Mousse fra samme merke, og jeg føner alltid håret bakover/oppover.

mindrekrøller4Etter føning setter jeg opp en del av håret – og jeg liker best å starte med å krølle underhåret. Etter jeg har laget den lille knuten øverst på hodet, deler jeg det resterende håret i midten. Etter at jeg har krøllet én seksjon med hår legger jeg den bak på ryggen, så er jeg sikker på å få med meg alt 🙂 Jeg synes resultatet blir best ved å variere hvilken retning jeg krøller – jeg tar annenhver seksjon innover og utover rundt krøllstaven (som er 38mm tykk.) Og som du ser på bildet over så krøller jeg ikke helt ut i endene, jeg synes den helhetlige looken blir finest sånn.

mindrekrøller3Slik ser det ut når jeg er ferdig med å krølle det underste håret. Jeg har 180 grader på krøllstaven, og holder hver seksjon rundt 8 sekunder før jeg slipper.

mindrekrøller2Så samler jeg alt håret jeg allerede har krøllet med en klype, og tar ned resten av håret. Jeg sprayer lett over med hårsprayen Glamour Firm & Hold Hairspray før jeg grer det gjennom med en børste (da holder krøllene seg bedre i nyvasket hår). Jeg starter igjen bakerst og jobber meg fremover – på samme måte som beskrevet ovenfor. Annenhver gang krøller jeg innover og utover!

mindre-krøller1Når jeg kommer til fronten synes jeg det blir finest å krølle vekk fra ansiktet. Når jeg er ferdig lar jeg det kjøle seg ned før jeg avslutter med hårspray igjen. Til slutt grer jeg gjennom håret med fingrene eller en børste! Hvis jeg vil ha ekstra tekstur og volum bruker jeg Sky High Volume Dry Shampoo. Denne er kjempegod!

oktober-toniHer er produktene jeg har brukt! Jeg har nå vært ambassadør for Toni & Guy i over ett år, og synes det er skikkelig gode stylingprodukter som holder det de lover, til rimelige priser. Hele serien er nå på 30% avslag hos Vita i 44 og 45, så sjekk det ut her 😀

Comments

 1. Cecilie says

  Kjempefine krøller!
  Men du, lurte på en ting anngående kolleksjonen din. Jeg har så inderlig lyst på den lyse champagne kjolen med åpen rygg, men den ble jo utsolgt mens jeg skulle betale (den lå i handlekurven min og jeg var i kassen), syntes det var kjempedårlig av nelly at det i det hele tatt er mulig å ta den fra meg sånn… Det er den nydeligste kjolen jeg har sett, ble så lei meg når den ble utsolgt.. Plis si det kommer noen inn igjen! Måtte jo selvfølgelig bestille kjolen i blå da, så den er på vei til meg 🙂 men vil veldig gjerne ha den lyse og!

  • Annette Haga says

   Takk 🙂 Så dumt at den ble utsolgt før du rakk å handle! Men det er dessverre en limited edition-kolleksjon.. Du får følge med – kanskje det kommer noen returer! Glad du fikk tak i den blå hvertfall, utrolig koselig å høre at du likte kjolene 😀

 2. Cecilie says

  Takk for svar Annette 🙂 Dumt at det var en limited edition- kolleksjon, for den var fantastisk! Ja, gleder meg til å få den blå, så skal jeg følge med om det kommer noen returer på den lyse 🙂

 3. Hanna says

  Hei!
  Jeg pleier egentlig ikke å kommentere, men nå er jeg bare så spent på hvordan bryllupsplanleggingen går at jeg ikke klarer å la være!
  Kunne du skrevet et innlegg om det snart?
  Kos deg så mye på ferie videre!
  Klem

 4. stine says

  Har du prøvd Volume plumping mousse? 😀 Hvilken syns du isåfall fungerer best for å få volum i håret; den eller Glamour 3d volumizer spray?

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg bruker begge to, bytter litt frem og tilbake! Men hvis jeg må velge så kanskje moussen – og så fullføre med tørrsjampoen sky high 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *