Hat/elsk med flytting

Annonse – rabatt på flyttehjelpkk88

Ingen digger flytting. La oss starte med det negative først:

1. Det er sykt slitsomt. Og føles ut som om man aaaldri kommer i mål. Når det endelig føles ut som om man nærmer seg, så oppdager man de x antall usorterte posene/bagene/eskene man har gjemt unna innerst i boden, på loftet hos mor og far eller hvorsomhelst – poenget er at man finner ting man ikke visste man hadde, og som man egentlig skulle ønske bare forsvant. Samtidig vil man jo ikke kvitte seg med noe man kaaanskje kan ende opp med å trenge, uten å gå gjennom det først.

2. Man starter med å være flink til å sortere og pakke ned med lapper utenpå eskene, og har et bra system. Så begynner man å nærme seg de store skippetakene på slutten, og ender med å skli FULLSTENDIG ut. Plutselig ender undertøyet sammen med kjøkkentingene, skoene med kamerautstyret – og man klarer ikke huske hva man har pakket hvor.

3. Det er ikke bare den nye leiligheten eller huset som er dyrt – det er alt som følger med også.. For det er garantert ikke alle møbler som passer inn, og man trenger kanskje å pusse opp litt (bare det å male et par rom koster fort flere tusenlapper), for ikke å snakke om alle de nye pyntetingene, plantene, hyllene osv som man bare mååå ha.

flytting94Samtidig må jeg si at det er mange ting jeg liker med flytting også. Selv om det ikke føles sånn når man står midt oppi verdens største kaos.

1. Følelsen av en ny start, og alle de fine scenarioene man ser for seg i hodet om hvordan man skal ha det fremover.

2. At man blir litt tvunget til å sortere og organisere absolutt alt (dette punktet utgår litt dersom du er typen som bare stæsjer ting vekk i skuffer og skap, da). Det er ganske digg å få kvittet seg med en del ting, og lage system på det man eier. Jeg blir litt flinkere for hver gang, haha – men nå skal vi forhåpentligvis ikke flytte igjen på mange, mange år.

3. All inspirasjonen og motivasjonen man får når det kommer til interiør! Når man har bodd et sted over en periode blir man til slutt litt blind på hvordan man har det, og tar ikke like kjapt «tak i ting».

4. Den følelsen når man for første gang kan legge seg ned på sofaen i det nye hjemmet sitt, finne frem pepsi maxen og stratosen/fruktskålen/whatever og sette på en film. Da er det gjerne en god stund siden sist og føles så ekstra, ekstra deilig.

flytting04

Jeg må forresten tipse dere om flyttebyrået jeg nå har brukt for tredje gang, for jeg er SÅ fornøyd. Denne gangen fikk jeg litt rabatt (derfor annonsemerking), men jeg hadde booket dem uansett: HMH Home Management. Da jeg flyttet fra Oslo til Bærum brukte jeg både tjenestene flyttebyrå og flyttevask, og senere hadde jeg omtrent alt av møbler og ting på lagring hos dem i flere måneder. Når jeg da skulle flytte til leiligheten på Majorstua gjorde de hele jobben – og kjørte dessuten innom flere stopp på veien for å hente/levere ting. De er hyggelige, proffe og flinke – og aldri har noe som helst blitt skadet eller borte. Jeg har flere sinnsykt tunge speilkommoder, og jeg hadde aldri stolt på noen andre enn dem til å frakte disse, hehe…

I forkant har Emil og jeg kjørt MANGE turer med alt mulig frem og tilbake til huset (for å spare litt penger mtp timesbetalingen), men aldri i verden om vi skulle bære ned de tyngste tingene fire etasjer altså. Jeg syns hvertfall selv at det er en fordel at man slipper å måtte veie antall tunge kolli på forhånd, og HMH både demonterte – og monterte tilbake – blant annet spisebordet og sengen vår.

En litt morsom ting er at jeg denne gangen spurte om pristilbud fra flere flyttebyråer. Det endte med at jeg fikk et par tilbud, og bekreftet til slutt HMH både til flyttingen og selve flyttevasken (så deilig å slippe gjøre den jobben selv..). Så jeg stusset litt først da det ringte på døren og det kom 2 menn (ikke 3 som avtalt), og ingen av dem snakket norsk heller. Den team-ansvarlige fra HMH som jeg hadde snakket med på tlf litt tidligere på morgenen gjorde det nemlig, – men jeg tenkte, jaja – dette går sikkert bra. Fem minutter senere ringte det på igjen, og plutselig stod det FEM flyttemenn i leiligheten. De fra HMH hadde på seg gensere med logo, og jeg bare .. ok, hvem er egentlig de to andre som holder på å bære ned ting nå?

Haha, det viste seg altså at det ene flyttebyrået bare bestemte seg for å sende noen til døren min, selv om jeg verken muntlig eller skriftlig hadde bekreftet tilbudet deres.. Syns litt synd på dem, samtidig hadde jeg jo ikke gjort annet enn å sende en prisforespørsel – så jeg er glad det ble løst opp i såpass tidlig! Og jeg kan anbefale HMH på det varmeste, jeg har inntrykk av at det er de absolutt proffeste i bransjen, og verdt hver krone! I dag blir leiligheten rengjort og klar til overtagelsen i morgen, med garanti på vasken dersom neste eier skulle være misfornøyd med noe. Så i kveld skal vi bare fortsette med å skru opp møbler og rydde ting hjemme i det nye huset vårt 🙂 Men først: fysioterapi. Håper det kan hjelpe med bekkenplagene mine, som bare blir verre og verre.

llPS: hvor flaut er det ikke når alt er tømt, og der sengen stod ligger det igjen verdens største hauger med støv og…. en truse….

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *