Gravid – uke 40

gravid-oppdateringSiste gravid-oppdatering. Tenk det. Føles ut som jeg har vært gravid i en evighet, samtidig som spesielt de siste månedene og ukene har gått så vanvittig fort. Nå gleder jeg meg sånn til å bli mamma, får tårer i øynene flere ganger daglig fordi det går opp for meg at det skjer veldig, veldig snart.

Graviditetsuke 40 (39 uker + 1 dag)
96,8% av graviditeten har passert
Trimester: 3
Kalendermåned: 9
Kjønn: Gutt

Neste kontroll: Nå skal jeg ikke på noen flere kontroller hos jordmor, ettersom det er planlagt keisersnitt. Jeg var på Rikshospitalet i dag, der jeg tok blodprøve og fikk mer informasjon om selve operasjonen. I går kveld fikk jeg forresten plutselig veldig vondt i magen, og følte på meg at han kanskje ville ut.. Til slutt var det såpass kraftig at jeg hentet fødebagen – og daa ga det seg.. Selvfølgelig, hehe. Så det var nok bare noen mer intense kynner enn vanlig.

Babyens utvikling: I følge appen Preglife veier han nå mellom 3,4 og 3,6 kg, og er ca 51 cm lang. Selv veide jeg under 3 kg da jeg ble født, og jeg har fulgt kurven litt under gjennomsnittet, så det blir spennende å se hvor stor han faktisk er.

gravid-oppdatering04Kropp & forandringer: Jeg synes det er morsomt å få høre at man bør «sove så mye man kan før babyen kommer». Hallo…? Jeg som alltid har pleid å sove SÅ tungt – hver eneste natt – og som aldri kommer meg opp av sengen uten å slumre… Det er som om kroppen forteller meg at det blir annerledes fremover, fordi jeg klarer ikke sove så mye jeg vil. Ellers er formen ganske så bra akkurat nå! Når det kommer til kroppens forandringer, så er det i all hovedsak dette med at magen har blitt større – naturlig nok. Jeg har fått en pigmentflekk i ansiktet, men ingenting ellers, sånn sett tror jeg det må være gode «gravid-gener» i familien – heldig med det!

Vekt: Har ikke lagt på meg den siste uken, så den totale vektøkningen er på ca 11 kg.

Ukens craving: Ikke noe spesielt nytt, sjokolademelk er fortsatt helt topp – men jeg har faktisk mindre lyst på sukker enn jeg pleier. Ellers savner jeg Nestea Peach, men det er helt umuuuulig å få tak i. Finner det absolutt ingen steder 🙁

Innkjøp: Nå skal jeg ikke kjøpe noe som helst mer før etter han er født. Det aller siste jeg kjøpte var en vognlenke til barnevognen, og enda en supermyk kosedress til meg selv.. Nå har jeg snart flere kosedresser enn kjoler, haha. Har dere forresten tips om en praktisk og fin stelleveske? Jeg tenker å vente litt med å kjøpe det for å kunne teste de vanlige veskene mine først + se an behovet etterhvert, men blir glad for anbefalinger.

Comments

 1. Kristine says

  Lykke til med innspurten 🙂 Vi endte faktisk opp med å kjøpe denne: http://www.outnorth.no/fjallraven/totepack-no-4-wide?gclid=EAIaIQobChMI1bCkxdLn2QIVlhoYCh0UxgqiEAQYASABEgKxaPD_BwE#Redwood fra Fjällraven! Ville ha en enkel og tidløs stellebag som kunne brukes også ved andre anledninger! Vi har samme vogn som dere (Bugaboo Fox), og synes disse passet godt sammen 🙂 Jeg er i uke 37, så jeg har ikke fått prøvd den ut enda, men den er i hvert fall romslig og oversiktlig med flere lommer. Sist hadde jeg en stellebag fra Emmaljunga som kom med vognen, men denne var så stor at den bare ble rotete. Ikke er den spesielt pen heller!

 2. Åshild says

  Kjære deg. Du er så nydeilg fin, og virkar berre så god og jordnær <3 Har vore så kjekt å fylgje bloggen din spesielt no etter at du vart gravid! Eg er sjølv gravid og lurar på om du kan tipse om kor du har kjøpt dei deilige kosedressane dine? Eg har termin i mai, så kanskje ikkje av det tjukkaste slaget 😉 Masse, masse lykke til med innspurten av svangerskapet og tida framover. Me er så heldige som får oppleve dette <3

  • Annette Haga says

   Tusen takk, så koselig! Jeg har en del fra Bik Bok som jeg er veldig glad i, og ellers noen fra blant annet Lindex, Victoria’s Secret og ASOS <3

 3. Camilla says

  Ble mamma for tre uker siden, og anskaffet meg nettopp stellevesken/sekken fra Kaos – super fornøyd! Og gleder meg til å bruke denne både nå, og etter at jeg er ferdig med å bruke den som stellebag!

 4. Astrid says

  Elsker stellematten til skiphop, er en sammenleggbar matte med plass til våtservietter og bleier. Jeg brukte bare denne oppi en vanlig veske. Genialt med integrert matte når man skal skifte bleier andre steder enn hjemme 🙂

 5. Martine says

  En venninne hadde en smart stelleveske fra day 🙂 kunne legges ut så man kan bruke den som underlag men også stor og god plass

 6. Hege says

  Lykke til med siste innspurt og keisersnitt! Så utrolig spennende =D Gleder meg til å høre navnet hans.

  Vi kjøpte skip hop stelleveske duo signature i fargen grå. Både mannen og jeg er veldig fornøyde med den. Den er litt kjønnsnøytral. Mannen ville aldri gått med veske eller en veldig feminin stellebag, så den har funket perfekt til vårt bruk. Dersom du får til ammingen er det jo ikke så mye utstyr som skal med. Mye står med MME, flaske og varmtvann osv.

 7. Sara Katrin says

  Og jeg som var i ferd med å spørre hvor den bikinien kom fra..haha. plutselig oppdaga jeg at den var tegna. Haha. For en kreativ sjel du er.

  Lykke til med siste innspurt og fødsel.
  Håper vi får se et lite glimt av den lille prinsen deres.

 8. Connie says

  Hei, jeg vil bare tipse om en stelleveske som jeg er fornøyd med, det finnes flere like typer med forskjellig navn/merker og i mange forskjellige farger/mønster. Det eneste minuset er måten den evnt henger på vognen hvis man ønsker å ha vesken over «styret». Har hatt emmaljunga stelleveske som jeg var fornøyd med, men ville prøve noe nytt, og da ble det en type sekk denne gangen 🙂 https://goo.gl/images/9g186h

  Med vennlig hilsen Connie

 9. Rebekka says

  Jeg elsker veskene fra State of Escape! De er håndlaget av resirkulert neopren, rommer seriøst hele livet mitt og kan vaskes i maskin! Finnes blant annet på Juice på Eger, vet jeg:)

  Stor klem og masse lykkeønskninger fra meg<3

 10. Therese says

  Veldig fornøyd med Ida Ising sin stelleveske! Den kan man brette ut enkelt med én hånd,så har man alt man trenger til bleieskift 🙂 Gratulerer med lille!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *