Gravid – uke 38 & 39

gravid-blogg-22Hei uke 38+1 (graviditetsuke 39). Og heiiii første mandagen i permisjon! Nå nærmer det seg sånn, og selv om han er velkommen når som helst, så kan han også gjerne vente en stund til 🙂 Er ikke så utålmodig som jeg hadde trodd, men det har kanskje med at jeg ikke er så altfor plaget for tiden, og synes det er deilig med noen rolige dager hjemme..

gravid-blogg122Neste kontroll: I morgen, 6. mars

Kjønn: Gutt

Babyens utvikling: Graviditeten regnes nå som fullgått – tenk det! Babyens vekt fortsetter å øke, og nå skal han veie mellom 3.2 – 3.4 kg. Alle de indre organene er ferdig utviklet, og babyen har det trangt der inne – men jeg kjenner fortsatt mye bevegelse❤️

Kropp & forandringer: Jeg som trodde kroppen var tung tidligere… er det blitt tungt. Det å komme seg opp fra sofaen er blitt livets største utfordring. Har jeg først lagt meg til rette, så ligger jeg der… Jeg har faktisk mindre kynnere nå enn tidligere, og bekkenet har blitt litt bedre (derimot vondt alle mulige andre steder – og har mye nedpress). Men jeg føler at dagsformen varierer noe helt vanvittig fra den ene dagen til den andre – og akkurat nå er jeg blitt megaforkjølet og er mest plaget av vond hals og hodepine. Ellers sover jeg ikke like tungt som tidligere, og våkner av meg selv rundt seks-syv hver morgen uansett hvor trøtt jeg egentlig er.

Vekt: Jeg har gått opp litt over 11 kg nå, og den største vektøkningen skjedde mellom uke 25-30.

Hevelser? Nei, fortsatt ikke hovnet opp noen steder og føler ikke at jeg har så mye vann i kroppen egentlig.

Ukens craving: Åhh jeg elsker det nye kjøleskapet vårt, for iskald sjokolademelk er det beste jeg kan få for tiden. Ellers har jeg oppheng på fruktsalat, og mindre sjokoladesug enn tidligere. Er egentlig ikke så sulten for tiden, og det har nok noe med at det føles ut som om jeg skal sprekke hele tiden. Du vet den følelsen etter å ha spist en 8-retters middag, hvor du befinner deg i så ekstrem matkoma at du såvidt orker å bevege deg? Ca sånn..

Innkjøp: Forrige uke dro jeg på en handletur sammen med mamma, og det var så koselig. Vi dro innom flere steder og fikk kjøpt inn en del utstyr som hun ville ha stående hos seg selv – og da ble det et par småting ekstra med i handlevognen min også. Men nå føler jeg det meste er på plass. Trenger i alle fall ingen flere pledd! Ellers er fødebagen er pakket og klar. Jeg mangler bare noen siste ting som jeg skal kjøpe denne uken (nye kosesokker og noen flere myke & store truser, et par ting fra apoteket og påfyll av snacks – har allerede spist opp det meste jeg hadde pakket…)

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

 1. Tonje Cathrine says

  Så flott du ser ut Anette. Kan tenke meg det er godt å komme på plass i nytt hus. Nå er det bare å nyte tiden til den lille kommer. Har du lyst til å dele tips til fødebaggen? Jeg tenke å pakke den denne uken. Ha en fortsatt fin dag vakre deg.

 2. Therese Brox Nordmo says

  Heihei! Masse lykke til med siste innspurt:) kos deg så godt du bare kan før lillegutt kommer og tar deg med storm. Er par tips til fødebag: jeg hadde ikke klart fødselen uten nesespray (ble så tett i nesen av sykehuslufta), purelan til puppa, scheriproct eller hvordan det skrives (til de nesten garanterte hemoridene) 😉 og noen ekstra kosebukser som passer ei gigableie og en ullcardigan (jeg var varm og kald om hverandre, men det er superviktig å beskytte puppene mot trekk og kulde) så brukte ei stor hårklype til å lukke den igjen rundt puppene:) samtidig som jeg fikk litt luft ellers. Var også helt avgengig av ullsingletter fra Pierre Robert, de holder puppene varme og man blir ikke så svett:)

 3. M says

  Haha, kjenner meg igjen i situasjonen med fødebagen…vet ikke hvor mange ganger jeg har måtte fulle på med snacks siden jeg pakket den for to uker siden…Håpløst!

 4. Camilla says

  Du er nydelig, Annette!! Kos deg de siste dagene og lykke til med siste innspurt. 🙂

 5. Anette says

  Så gøy å følge deg igjennom graviditeten din 🙂 Jeg hadde også spist opp all snacksen i fødebagen, og rakk aldri å kjøpe mer! Skulle ønske jeg hadde rukket det, for en tørr brødskive underveis i fødselen var ikke det beste jeg kunne fått 😉 Masse lykke til med innspurten 🙂

 6. Hanne says

  Så spennende! Jeg har fulgt deg i mange år, husker ikke en gang når jeg begynte å følge deg, men det er så koselig å få følge deg igjennom svangerskapet. Jeg er selv gravid med nr to, som kommer til sommeren. Jeg elske derfor disse baby- og gravid innleggene. Du må gjerne legge ut innhold i fødebagen din. Følte jeg bommet litt sist, og måtte sende mannen hjem for å hente div klær etc. Lykke til fremover<3

 7. Marianne says

  Veldig koselig å følge deg. Ser vi har termin nesten likt, og jeg må si at mitt svangerskap er veldig likt ditt. Samme plagene i starten, men ellers helt tipp topp. Haha, og jeg trenger heller ingen flere pledd.. eller luer.. eller tøfler.. 😉 Lykke til med innspurten <3

 8. L says

  Herlighet, så flott du er! Den nydelige magen, med den fineste skatt inni. Lykke til!!:)

 9. says

  Så nydelig du er! Åh, du får meg til å virkelig glede meg til å bli gravid. Leste det forrige innlegget ditt ang. at spontanaborten har vært noe av det verste du har vært med på. Vært gravid 2 ganger på under et halvt år selv hvor det gikk dårlig begge gangene. Er så grusomt å grue seg til neste gang man blir gravid for å ikke vite om det går bra neste gang eller ikke. Gleder meg til å følge dere i tiden fremover, dere kommer til å få verdens vakreste lille skatt!

 10. Therese says

  Er det mulig å være så vakkert gravid?! Du virker virkelig like pen på innsiden som på utsiden! Lykke til fremover med alt som skal skje:)

 11. Yvonne says

  Du stråler som gravid! Det spørsmålet jeg har har ikke noe med innlegget å gjøre, men om sminken din på de innleggene du har lagt ut med bare minerals, synes du får så fint skimmer av øyenskyggen, er den sånn fra bare minerals eller har du brukt noe oppå? Highliger eller lignende?

  • Annette Haga says

   Tusen takk! Jeg har kun brukt bareMinerals – eeelsker de øyeskyggepalettene deres og veksler mellom 2 stk (med og uten shimmer, trenger ikke noe ekstra highlight). Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *