Gravid – uke 35

I dag har jeg vært hos osteopat for første gang. Det var vel omtrent som forventet: det er ikke så mye man kan få gjort med det faktum at bekkenet har blitt «løsere» og nervene blir irriterte. Hehe, fin setning det der.

Han trykket på alle de stedene jeg har vondt og det var jo liiiitt spesielt å bli knadd på såpass intime områder. Men det føltes absolutt bedre etterpå, helt smertefri blir jeg nok ikke før etter graviditeten er ferdig. Jeg får bare prøve å unngå overbelastning, og huske på å ikke sitte sånn som på bildet over, for eksempel… Ikke ha beina i kors.. Og alltid hvile liggende på siden med pute mellom beina og under magen + gjøre et par øvelser daglig. Nå har jeg gått inn i uke 35!!

Gravid uke 35
35 uker + 2 dager
Trimester: 3
Termin: 18. mai

Siden sist: Nå har jeg begynt å innse at fødselen nærmer seg med stormskritt. 36 dager igjen til termin!

Pluss: Energinivået er faktisk ganske bra, og jeg føler meg ikke like utslitt som jeg har vært tidligere. Humøret er stort sett ganske bra også! ENDELIG er jeg ikke tett i nesen lenger. Halsbrannen har også forsvunnet 🙂

Minus: Med jevne mellomrom føles det ut som om babyen voldtar meg innvendig. Ok, det høres helt sykt ut – men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det? Det er som at han ligger der inne med hodet ned, armen opp i været, og i hånden har han 3-4 strikkepinner som han stikker meg med. Haha. Men det er ikke gøy!!! Jeg er egentlig litt usikker på hva nedpress er, fordi det føles ikke ut som om han skal «falle ut» sånn som jeg har hørt at andre kan oppleve det, men akkurat dette er ganske ubehagelig og da må jeg selvfølgelig stønne, sukke og okke meg. Vet ikke helt hvem som synes det er mest irriterende av meg og Emil. Ellers er det jo dette med bekkenet da.. Vanskelig å finne en god stilling å sovne i på kvelden. Ellers har jeg det bra!

Vektoppgang: Ca 9 kg

Babyens størrelse: Barnet er nå ca 45 cm lang fra hodet til føttene og veier mellom 2,5 – 2,7 kg. Eller, vi får jo se. Sander veide 2,95 da han ble tatt med keisersnitt 1 uke før termin, så det kan godt hende at han ikke er fullt så stor som appen min sier. Nå er hvertfall fosterbevegelsene mer som knuffing, og det er mye aktivitet der inne, spesielt på kveldstid.

Cravings: Samme som alltid: jordbær + melkehjerter, sjokolademelk, hobby, pepsi max og vaniljeboller. Usunn mat som gir mye lykke <3

Ukens must-have: Et par sorte dressbukser som er super-elastiske i livet, kjøpt på Bik Bok for sikkert fem år siden. Jeg føler meg hakket finere med dem enn gravidtights – selv om jeg elsker å gå med det også.

Innkjøp: Her har jeg vært lat. Jeg vet egentlig ikke om vi mangler noen ting nå. Ny barnevogn er rett rundt hjørnet hvertfall!

Comments

 1. Hanne says

  Åh, godt å høre at det finnes flere som går amok på usunn mat! Jeg er 30+4 og har lyst på is, boller, kaker og alt imellom hele tiden! Har vært så fornøyd med vektoppgangen min så langt (rundt 9 kg nå, og var redd det skulle bli 25, liksom!), men det kommer jo sikkert til å gå åt skogen nå :p Jeg er så heldig å få kaffe på sengen hver dag av mannen min, noe han har gjort i alle år, og nå MÅ det liksom være noe søtt til! Ellers er jeg heldig og ikke har en eneste plage, annet enn at det selvfølgelig begynner å bli tungt, og at jeg har litt halsbrann. Syns egentlig alt går altfor fort, selv om jeg gleder meg fryktelig til rosévin i sommer, da 😉 Masse lykke til med innspurten, det er kjempegøy å følge deg!
  Klem fra Hanne

  • Annette Haga says

   Så koselig kommentar, tusen takk! Masse lykke til videre i svangerskapet og med fødsel <3 klem!

 2. L says

  Du er så heldig som skal få oppleve dette en gang til! Jeg gleder meg til å (forhåpentligvis) bli gravid igjen! Jeg vil gjøre alt sammen en gang til! Og da med den kunnskapen jeg har nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *