Gravid – uke 33 & 34

gravid-31-22111

Siden sist? Det var så gøy å møte flere av dere på gravidyoga-eventet! Nå har jeg også fått kommet meg på kontroll på Kolbotn sin helsestasjon, og møtt jordmoren som skal følge meg videre i graviditeten og etter fødselen. Hun var så varm, hyggelig og flink, så jeg føler meg veldig godt tatt vare på.

Babyens utvikling: Den lille ananasen er nå ca 42 cm lang og veier mellom 2,1 og 2,3 kg. Plassen i livmoren minsker for hver dag, og barnets bevegelser blir større og langsommere (oh yes!). Nå kjenner jeg virkelig at han har vokst seg stor, men jeg er usikker på om han har lagt seg med hodet ned eller ikke, det får jeg forhåpentligvis svar på neste gang. Krysser fingrene for at jeg slipper seteleie/keisersnitt.

Kropp & forandringer: Jeg har fortsatt mange kynnere, så jeg (prøver) ta det en del med ro.. Vekten varierer fra dag til dag, men totalt har jeg gått opp rundt 10,5 kg. Har fått noen kommentarer om at det kun synes på selve magen at jeg er gravid, men det har definitivt gått utover lår og rumpe også, haha  – har måttet gå til innkjøp av en haug med nytt undertøy fordi det meste har blitt for smått.

Husker dere forresten at jeg blogget om preggo-jeansene til H&M som jeg hele tiden syntes skled ned? Nå er problemet blitt det motsatte, og det kjennes ut som jeg skal sprekke… Ellers ser det som om navelen min har forsvunnet, den verken går inn eller spesielt mye ut, bare kamuflerer seg i ett med huden..

Liv i magen: Det er så rart hvordan babyen plutselig legger seg slik at magen stikker laaangt ut på den ene siden og jeg virkelig kan se hvordan han beveger på seg. Jeg kjenner ganske mye gjennom hele dagen – mer når jeg slapper av såklart -, men dersom jeg plutselig ikke har kjent noe på en stund trenger jeg bare en liten slurk med brus, så er det full fest:)

Neste kontroll: Jeg skal til jordmor igjen den 22. februar, og så tenkte jeg å begynne med modningsakupunktur etter uke 36. Noen som har erfaring med dette?

Ukens cravings: Jordbær, yoghurt, havregryn med melk, stratos, kakao med krem… Mmm. Men dette er cravings jeg like gjerne kunne hatt uten å være gravid 😀

Ukens must have: Har opparbeidet meg en liten samling med ammebh-er nå, og jeg må tipse dere om denne. SÅ fin! Ikke sponset, har kjøpt og betalt selv – min absolutte favoritt i samlingen så langt.

Innkjøp: Nå begynner det aller meste å komme på plass, og det siste som gjenstår er stellekommode og andre ting til babyrommet (det tar jeg etter flyttingen), diverse småting som flasker og smokker, samt å pakke fødebagen. Eller, det dukker nok opp flere ting etterhvert som jeg sikkert har glemt – men det er jo fortsatt et par uker igjen. Tenker jeg skal få samlet alt i et blogginnlegg når vi har fått flyttet og sortert alt, om dere vil se?

Pluss:
1. Jeg lengter så utrolig mye til å møte den lille nå, og det er så rart å tenke på at graviditeten snart er over. Føles ut som om jeg har vært gravid i en hel evighet. Jeg synes jeg har vært veldig heldig som ikke har hatt noen større plager, og selv om jeg kjenner meg «tung» og sliten, så kunne det absolutt vært tusen ganger verre. Jeg klarer fortsatt å komme til overalt med barberhøvelen selv forresten, haha – nyter det så lenge jeg kan!

2. Det kan ta litt tid før jeg sovner om kvelden, men jeg sover GODT. Det er jeg glad for!

3. Håret mitt har blitt tykkere og finere den siste tiden (men er forberedt på at det vil forandre seg etter ammingen…)

Minus:
1. Hallo, jeg har SÅ mange mareritt. Og forferdelig rare, ekle drømmer som føles såpass virkelige at det tar litt tid før jeg klarer å få dem ut av systemet. Flere ganger har jeg  vært såpass sur på Emil fordi han har gjort noe kjipt i drømmene mine, eller bare våknet med en skikkelig dårlig følelse som har sittet i kroppen et par timer. Litt komisk egentlig, men det føles jo så ekte.

2. De første ukene i svangerskapet reagerte huden min helt dritt, og ble ganske så uren og kvisete – før det plutselig snudde og den ble kjempefin. Har vært bortskjemt med fin hud i mange uker nå, før det helt nylig plutselig har begynt å poppe frem noen små luringer igjen.

3. Jeg orker/rekker aldri alt jeg planlegger å gjøre i løpet av en dag, og det kan fortsatt stresse meg – selv om jeg VET at jeg bare bør la det ligge.

Comments

 1. Kristine says

  Modningsakupunktur er så bortkastet! Jeg hadde 4 behandlinger og fødte 14 dager på overtid etter å ha blitt satt i gang. Det hele endte med at de måtte finne frem tangen.

 2. Mari says

  Hei!

  Jeg fikk modningsakupunktur med tanke på at jeg skulle bli satt i gang en uke før termin. Ble fortalt at det normalt tok 2-3 dager på førstegangsfødende når en blir satt i gang. Jeg fikk en pille og 9 timer senere kom hun til verden 🙂 Vet jo ikke om det var takket være akupunkturen, men angrer ikke på jeg gjorde det. Masse lykke til <3

 3. Anett says

  Tok modningsakupunktur med min førstefødte, var der ca 5 ganger – hun endte opp 10 dager over tiden – så jeg gjentok det ikke med nestemann.

 4. Elle says

  Tips til deg som lever av å skrive: Det heter ikke «føles ut som». Det er: det føles som om. Cezinando har sørget for at mange har begynt å snakke/skrive feil.

 5. Anne says

  Ååå det er så morsomt å følge med deg, Anette!! Du er virkelig et stort forbilde <3 Når du har tid og orker, hadde det vært veldig gøy med flere videoblogger! Heier på deg, og ønsker deg alt godt fremover!

 6. Ingvild says

  Lykke til med de siste ukene! Det er så kjekt å følge deg i denne tiden (og inn i nytt hus etter hvert)!

 7. Eirin says

  Du må bare nyyyte det tykke håret! Alle i min barselgruppe og venninner ellers har mista (masse) hår om de har fått til å amme eller ei, så har ikke noe med amming å gjøre. Klarte ikke å gå med håret ned når jeg mistet hår, så ekkelt. Og jeg følte jeg mista mye til vanlig- men nei!;p
  Såå koselig å lese om graviditet, lengter tilbake, men er veldig takknemlig for at gutten er ute.
  Lykke til videre<3

 8. Eva says

  Kjenner meg igjen med alle disse rare og fæle drømmene! Våkner forvirra hver morgen, jeg! Hehe! Men bedre enn bekkenløsning og andre plager..

 9. Elisabeth L says

  Det har virkelig godt å fort, og du ser bare utrolig bra ut 🙂 er ikke gravid selv, men kjenner meg så igjen ang. drømmer, man vet det ikke er sant, men likevel blir man bare skikkelig sinna på partneren sin, haha! Lykke til med de siste ukene, blir spennede å følge deg <3

 10. Vivian says

  Ikke akkurat modningsakupunktur, men jeg fikk akupunktur for plagene; lite søvn, sinne, hormoner, vondt i rygg, kynnere. Det hjalp det altså! Lille ble forsåvidt født dagen etter termin 🙂

 11. Madeleine says

  Det er ikke nødvendigvis sånn at man må ta keisersnitt hvis barnet er i seteleie. Mange førstegangsfødende føder helt fint i seteleie, men det forutsetter selvfølgelig at man har blitt klarert for dette. Modnings akupunktur hadde jeg ikke kastet bort en krone på. De jeg kjenner som har prøcd dette har endt opp med kraftige maserier i flere døgn uten no særlig virkning. Ammebh ville jeg ventet med å kjøpe til etter du har kommet hjem fra sykehuset, du må regne med at puppene blir hvertfall dobbelt så store. En løs og behagelig spileløs bh er det som funker på sykehuset, evt en av ammebhene som har passet i svangerskapet 🙂 Masse lykke til!

 12. Rikke says

  Du stråler om dagen!! Så glad på deres vegne i tiden som kommer 🙂 Stas å følge med på alt som skjer med flytting og bebbis på vei 😀
  Sjekk ut babylifeclinic.com. Åpen og gratis helsestasjon som gir kommende mødre råd og tips i hverdagen som kommer, blant annet ammehjelp som mange kanskje synes er sårt å spørre om. Fantastiske produkter til mor og barn som helt rene og naturlige! Holder til Majorstuen, anbefales virkelig <3

 13. Emilie says

  Hei Annette,
  Et spørsmål helt uavhengig av innlegget ditt, men håper du kan svare på det allikevel 🙂 Hadde de som leverte blomster til bryllupet deres de høye vasene selv, eller leide dere/kjøpte dere disse? Og hvis det siste er tilfellet, hvor gjorde dere det? 🙂 Tusen takk for svar.
  Hilsen Emilie
  PS: lykke til med siste del av graviditeten! 🙂

 14. Siri says

  Jeg gikk til akupunktør på Kolbotn Medisinske Senter mens jeg var gravid; Magnhild. Dyktig akupunktør! Der har de også bra trening for mor og barn 🙂

  • Annette Haga says

   Har ikke kjøpt inn det enda, tenkte lete rundt etter mer inspirasjon selv. Kan lage et innlegg om det! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *