Gravid – uke 31 & 32

gravid-mandala

Termin: 21.03.2018
Gravid uke 32
31+6
60 dager igjen…

Siden sist? Vi har vært på fødselsforberedende kurs, og i helgen tenkte jeg faktisk å få skrevet dette fødebrevet, selv om det er litt tidlig. Jeg har også vært gjennom glukosebelastningstest, og fy søren så kvalm jeg ble av å drikke det sukkervannet. Jeg tenkte jeg skulle være kjapp, men måtte svi litt for at jeg drakk det opp for fort.. Er veldig glad for at kvalmen min forsvant rundt uke 18 og at jeg ikke føler meg uggen hver dag – det er virkelig det verste.

Babyens utvikling: Nå er han ca 39 cm lang og veier mellom 1,8 – 1,95 kg – på størrelse med en kokosnøtt. Alle sansene fungerer, de indre organene fortsetter å modnes og lungene forbereder seg til å puste på ordentlig.

Kropp & forandringer: Nå har det plutselig skjedd mye på kort tid, og jeg har lagt på meg totalt 10 kg. Fortsatt ingen strekkmerker eller pigmentforandringer, men magen har blitt utrolig mye større. Og jeg som synes den var stor fra før, haha, har jo fortsatt 8 uker igjen!

Kjønn: Gutt, og navnet hans begynner på S ❤️

Ukens must haves: Myke, gode plagg i kashmir og ammeputen min fra BBHugMe (tydeligvis ikke den eneste som digger denne!)

Innkjøp: Nå har jeg fått kjøpt flere ammebh-er, ammesingleter, ammeinnlegg osv. Vi har dessuten bestemt oss for vogn og en del annet utstyr nå, men siden vi ikke har kjøpt det helt enda venter jeg litt til med å vise det frem:)

Cravings: Lite med cravings, annet enn sjokolade og kakao med krem. Luktesansen min er forsterket ganger tusen, så det er heller det at jeg unngår en del matvarer jeg tidligere har vært glad i.

Pluss:
1. Babyen og jeg deler samme blodtype, så alt det stresset med blodprøvene og en eventuell sprøyte kan jeg eeeendelig legge fra meg.

2. Paris-turen vår nærmer seg og jeg gleder meg vanvittig til kjærestehelgen vår! Vi har ikke planlagt så altfor mye annet enn å booke steder til lunsj og middag, så vi får se an formen og ta resten på sparket.

3. Jeg kjenner meg for det meste veldig heldig, takknemlig og lykkelig. Det er deilig å tenke på at «belønningen» er rett rundt hjørnet.

Minus:
1. Kynnere x 1000! Ikke fullt så ille hver eneste dag, men godt over gjennomsnittet etter hva jeg har forstått.

2. Ettersom magen har vokst såpass mye er det veldig få av de vanlige klærne mine igjen som fortsatt passer. Tidligere har jeg helt fint klart å dra på meg en god del vanlige skjørt og andre plagg, men nå er det blitt et umulig prosjekt. Så jeg kjenner meg ganske begrenset på antrekksfronten, ingen krise, men litt kjedelig er det jo.

3. Jeg får flere og flere tanker som handler om selve fødselen og synes det er skummelt. Jeg har ikke fødselsangst, men til tider får jeg panikk når jeg tenker over hva som faktisk skal skje – og hvor lite forberedt jeg egentlig er..

Comments

 1. Hege says

  Åå så spennende! ❤️ Har dere undersøkt leveringstid på vogna dere har bestemt dere for? Mange merker har veldig lang leveringstid 🙂

 2. Maria says

  Så spennende å følge deg og lille! 🙂 Kan du dele lunsj- og middagsteder i Paris etterhvert? Skal til Paris i mars, hadde vært gøy med noen tips til hvor det er fint å spise 🙂 Ha en god helg <3

 3. Stine says

  Gleder meg så til å følge de videre med baby og hus! 😀 Håper vi får se før og etter bilder av huset! 😀
  Også er jeg spent på navnevalget! Hihi
  Ha en fin helg skjønne deg! <3

 4. Stine says

  Veldig koselig å følge deg i graviditeten. Jeg har nettopp funnet ut at jeg er gravid selv, og synes det er rart å tenke på at jeg menneske skal vokse fram inni magen min. Du skrev tidligere at du hadde fått litt uren hud. Avtok dette etterhvert? Jeg er i uke 7 og er nå skikkelig plaget av kviser og urenheter. Håper virkelig det gir seg. Masse lykke til med innspurten. Stor klem

 5. Maja J says

  Dette kommer du til å klare sååå fint! Er jordmor, og vil anbefsle deg å lese Ina May Gaskins «Guide to Normal Childbirth». Den er heeelt fantastisk som fødselsforberendende bok<3 Lykke til!

 6. Ingeborg says

  Hei Annette 🙂

  Syns det er veldig gøy å lese oppdateringene dine, får tilbake gode minner fra da jeg gikk gravid.

  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du beskriver vedrørende fødsel. Hos meg var det så ille at jeg begynte å hyperventilere og grine ukontrollert når jeg tenkte på fødsel. For meg gikk det på det å ikke ha kontroll og at jeg var redd for at noe skulle skje med lille<3 for min del hjalp det veldig å lese om fødsel, både positive og negative erfaringer og se fødeavdelingen på fem.

  Under min fødsel opplevde vi blodtrykksfall, noe som opplevdes ubehagelig. Men, i og med at jeg var forberedt på ulike scenarioer så fikk jeg ikke panikk.

  Helsevesenet i Norge er helt utrolige, jordmødrene er dyktige og vet hva som skal gjøres. En barnelege er aldri langt vekke.

  Til tross for min store frykt for å føde kan jeg med hånden på hjertet si at jeg sitter igjen med eg utrolig og fantastisk opplevelse, og det med noen små komplikasjoner.

  Det er bare å glede seg!:)

 7. Anette says

  Hei!

  Ville bare tipse deg om boken «Fødsel». Har ikke lest den selv, men den handler om valgmuligheter kvinner har i fødsel. Bildene er tatt av Eva Rose som er en veldig kjent fødselsfotograf, så boken er nok verdt investering bare på grunn av det. Hun tar helt utrolig flotte bilder!
  Fødte selv for 3 år siden, og når jeg tenker tilbake på den dagen er det utelukkende positivt! Følte meg som superwoman! Haha..

  https://www.haugenbok.no/bok/I9788292776452?gclid=CjwKCAiA7ovTBRAQEiwAo8dPcagAX6MbYY4QXgzmisPtzxryiNe_e3JthIHRIG4NdT6UFNTC4sYrYhoCQJIQAvD_BwE

 8. Thea says

  Et råd jeg fikk før fødelen min for drøye syv måneder siden var å ta den som det kommer, og det fungerte veldig bra for meg 🙂 Når man er førstegangsfødende aner man jo ikke egentlig hva man går til, og da er det ikke så lett å skulle forberede seg og bestemme detaljer i forkant. Jeg syntes i alle fall at det var helt umulig å ta stilling til detaljer rundt fødselen som hva slags smertelindring jeg ønsket osv. Stol på at kroppen vet hva den skal, og at du er i veldig trygge hender på sykehuset. Jeg endte opp med ingen smertelindring, og fødelen gikk MYE lettere enn jeg hadde sett for meg i forkant. Gjør det lett igjen både en og to ganger 😉 Masse lykke til med resten av graviditeten, fødselen, og ikke minst den fantastiske tiden som venter dere etterpå 🙂

 9. Mari says

  Har fulgt deg ganske lenge nå. Og fy flate må bare si det, du kler å være gravid! Du stråler! Unner deg virkelig alt godt. Klem fra trofast leser

 10. Åshild says

  Jeg fødte en gutt i juli (førstegangs), og jeg må bare få si det; det er den fineste opplevelsen jeg har vært med på. Det finnes så mange skrekkhistorier der ute, at jeg føler det er viktig å si at det finnes noen av oss som syns fødselen var en fantastisk opplevelse! Javisst gjør det vondt, men det er langt fra uoverkommelig 🙂

  Jeg gikk inn i fødselen med en tanke om at dette har veldig mange gjort før meg, og ettersom jeg (naturligvis) ikke visste hva jeg gikk til, så følte jeg det ble vanskelig å forberede meg i forkant. Man kan verken planlegge eller kontrollere en fødsel. Har imidlertid forståelse for at her er man forskjellig:-) Mitt tips er uansett å gi deg hen til opplevelsen. Det gjorde jeg, og det ble uten tvil den beste natten i mitt liv- så langt.

  Lykke til med innspurten- du har verdens beste premie ved målstreken 🙂

 11. Silje Kristine Lindsveen says

  Vil bare gi deg et lite tips; vent med å kjøpe amme bh-er og slikt til babyen er her! Jeg trodde jeg var såååå lur som kjøpte alt før jeg fødte, men nå sitter jeg her med flere bh-er som rett og slett ikke passer fordi puppene er MYE STØRRE enn jeg noen gang hadde trodd de skulle/Linn bli. Gått fra 75C til 70F, liksom… 😮

 12. Elisabeth L says

  Det går virkelig fort, du ser helt fantastisk ut<3 er så gøy å følge deg gjennom graviditeten, får masse gode tips jeg skal spare på 🙂

 13. Ida says

  Etter min mening var fødselen fantastisk, var sikker på det skulle være mye vondere. Et lite tips som hjalp meg under fødselen var musikk, ta med en trådløs høytaler og lag en motivasjonsliste. Det var gull når riene tokk seg opp og kunne se positivt, fokusere og se fremover. Lykke til ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *