Gravid – uke 30

gravid-uuke300Termin: 21.03.2018
Gravid uke 30
29+6
74 dager igjen…

Siden sist? På ultralyden fikk vi jo se at han lå i seteleie, så jeg håper at han flytter seg med hodet nedover snart. Selv om det er god tid igjen, og sikkert ingenting å stresse med! Ellers har jeg nå booket neste kontroll hos jordmor på helsestasjonen på Kolbotn som vi flytter til snart, og jeg skal få sendt inn søknad om foreldrepenger til NAV asap. Vi har bestemt oss for 100% dekning og så skal jeg ta noe ulønnet i tillegg, så totalt sett blir jeg hjemme i ett år, og etter Emil sin permisjon vil den lille forhåpentligvis være ca 1,5 år når han skal begynne i barnehagen. Det kan jo forandre seg, men foreløpig synes jeg det er en bra plan 🙂 Neste uke skal vi dessuten på fødselsforberedende kurs på Ullevål!

Babyens størrelse: Som et blomskålhode!

Vektøkning: 8 kg+

Kjønn: Gutt ❤️

gravid30022333Pluss:
1. Jeg synes magen er blitt så stor og fin! Det tok jo en stund før jeg følte at den «poppet» og at fremmede kunne se på meg at jeg var gravid, mens nå kjenner jeg meg super-preggo, hehe.

2. Tiden går virkelig fort nå, og jeg gleder meg så masse til å flytte i februar, innrede det nye huset og komme oss på plass. Om bare én måned er jeg dessuten høygravid!

3. I går booket jeg meg en impulsiv massasjetime og det var HELT fantastisk. Det har faktisk aldri vært så deilig med en massasje før, både for kropp og sjel.

Minus:
1. Denne uken har jeg sovet minimalt – jeg klarer bare ikke å finne en behagelig stilling uansett hvor mange puter jeg danderer rundt meg, og kroppen verker. Så trøttheten og energinivået fra første trimester har gjort comeback, for å si det mildt. Etter jobb er jeg helt skutt og det er først når klokken blir rundt 23 at jeg begynner å tenke på alt jeg vil gjøre… en annen dag.

2. Hormoner: helloooo! Føler meg virkelig sårbar og irritabel for tiden, og selv de minste ting kan få meg til å gråte.

3. Som jeg har nevnt tidligere – så kjennes kroppen veldig tung ut nå.. Og jeg har ikke sjangs til å gå opp alle de fire etasjene til leiligheten uten å ta en pause, haha.

Comments

 1. Tonje Cathrine says

  Du ser utrolig flott ut Anette. Nydelig mage. Massarsje hørtes veldig godt ut. Viktig å ta litt godt vare på seg selv når man er gravid. Tok du gravid massarsje? Jeg er i uke 28 + 1 og sliter også litt med søvn. Lykke til på kurs, og ha en fin uke.

 2. Elisa says

  Har du testa bbhugme pute? Alle jeg kjenner som har prøvd den har vært kjempefornøyd! Kan brukes i svangerskapet og til ammepute. Er selv i uke 23 med tvillinger og må ha meg ei sånn pute nå…

 3. Thea says

  Hei! 🙂 så flott du ser ut!
  Håper jeg ikke er for direkte, men jeg lurer bare på om du har opplevd at graviditeten påvirker implantatene på noen måte? Må man f.eks skifte de ut etter en graviditet? Spør fordi jeg har silikon selv, og fordi jeg en dag også har lyst på barn. 🙂

 4. Anne says

  Hei. Jeg har et spørsmål angående brudekjolen din, siden jeg nettopp ble forlovet. Jeg har full forståelse hvis du ikke ønsker å svare, men jeg lurte på hvor mye du betalte sånn ca. for å få designet din egen brudekjole hos Norah Farah?
  Masse lykke til videre med svangerskapet! Stor klem <3

  • Annette Haga says

   Heei! Gratulerer så mye <3 Jeg betalte over det dobbelte av de fleste kjolene jeg så på i salong. Men det varierer HELT utifra hva slags stoff man bestemmer seg for osv. Jeg ville sendt en mail til henne, sagt budsjettet ditt osv og ta det derifra:) Hun er så søt og ikke minst veldig flink!

 5. Elisabeth L says

  Du ser virkelig helt fantastisk ut som gravid:) lurer på om du smører på noen kremer for å unngå strekkmerker?

  • Annette Haga says

   Hei Elisabeth! Tusen takk. Jeg bruker fete, fuktighetsgivende kremer fra ADerma og av og til en flytende olje (bio-oil) 😀

 6. anne says

  Hei,

  lite tips, fortell de som masserer deg du er gravid, ikke all type massasje som er bra, men tror det er viktigst lenger ut i 9svangerskapet altså men det er litt avfallsstoffer i kroppen som frigjøres ved massasje som ikke er så bra for lille nurket i magen :).

 7. Ida says

  Spennende dette Annette, ønsker deg lykke til videre i innspurten 🙂 34+4 her i dag og offisielt høygravid. Kan bare bekrefte for deg at tiden slik du nevner det går fort og sakker ikke akkurat ned den neste måneden. Så det er vel bare å henge med i svingene! Du ser frisk og utrolig fin ut, så dette må jo bare et drømmesvangerskap, tross litt søvnproblemer og energimangel. Hør på kroppen fremover! Av ren nysgjerrighet lurer jeg litt på hvordan du nå gjør det med bloggen ift mammaperm? Siden du skriver at du tar ut 100% dekning, vil du få anledning til å fortsette å fakturere og tjene penger på bloggen mens du er i mammaperm og mottar foreldrepenger fra NAV? Forstår at det i hovedsak er fulltidsjobben din du naturlig nok tar perm fra, men jeg tenker i hovedsak på annonseinntekten og alt som kommer inn via den 🙂 Alt godt ønskes dere begge!

  • Annette Haga says

   Hei Ida:) Jeg kan fakturere som selvstendig næringsdrivende dersom jeg ønsker det og fortsatt få dekket 100% av min vanlige lønn – ettersom det er full jobb i Bonnier jeg tar mammaperm fra. 🙂 Masse lykke til i graviditeten fremover! xx

 8. says

  Så fin du er! Og så utrolig spennende! Min lille frøken bestemte seg for å komme i uke 34 i sommer, og jeg hadde jo ingenting klart! haha!

 9. Camilla says

  Så flott du er 🙂 begynner å nærme seg nå!
  Min datter lå i seteleie gjennom hele siste halvdel av svangerskapet, og det ble dermed setefødsel. Jeg valgte å føde vaginalt. Han har jo fortsatt litt tid på å snu seg, men det kan også godt være han er fornøyd med å sitte på rumpen! 😀 Hvis du har noen spørsmål om det må du bare sende meg en mail 🙂 masse lykke til med siste innspurt, og husk å nyt alt. Det du opplever nå, og i tiden fremover er det fineste i verden <3

 10. Frida says

  Så fin mage! 🙂 Jeg og samboeren min venter en gutt i mai/juni, så det er så gøy å følge deg siden du hele tiden ligger litt foran meg. Suger til meg alt jeg kan av tips og råd! Lykke til videre i svangerskapet!

 11. Tiffany says

  Hei!
  Om du sliter å sove på nettene så kan jeg på det varmeste anbefale deg å kjøpe BBhugme ammepute fra babyshop, den har reddet min nattesøvn i hvertfall!

  • Annette Haga says

   Heei 😀 Ja, jeg bruker denne og er helt avhengig! Men likevel har jeg slitt litt den siste tiden , selv om den er god å ha<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *