Gravid – uke 29

28weeks5daysTredje trimester! Wohoo. Nå føler jeg at tiden går ordentlig fort, og det er bare 1 måned til vi flytter. Som jeg gleder meg til det!!

Termin: 21.03.2018
Gravid uke 29
28+5
81 dager igjen…

Siden sist? I går var vi på svangerskapskontroll hos jordmor, og fikk se gutten vår på 3D! Vi fikk riktignok ikke med oss et bra bilde hjem ettersom han gjemte seg hele tiden, enten bak armen eller den ene foten. Men altså, han ser jo virkelig ut som et lite menneske nå! Og jeg skal faktisk få komme innom igjen neste uke og prøve å få tatt noen bedre bilder. ❤️

Ellers var det aller beste å få tatt målingene og vite at alt ser fint ut. Akkurat på streken! Siden vi gjorde ultralyd i tillegg til undersøkelsen målte jordmor også størrelsen på hode, mage og lårben igjen – og konkluderte med at han foreløpig er ca 4% større enn gjennomsnittet. Større! Det er jo ikke så mye da, men siden både Emil og jeg var ganske små babyer hadde jeg heller trodd det motsatte. Bra han koser seg der inne, selv om jeg merker jeg gleder meg mer og mer til at han kommer.

Babyens utvikling: Fosteret er nå 27 uker gammelt. Han er cirka 36 centimeter lang og veier rundt 1400 gram.

Vektøkning: 8 kg!

Kropp og forandringer: Den siste uken føler jeg at det har skjedd MASSE. Det er som om jeg blir større for hver time, noe jeg kjenner godt på hele kroppen. Jeg har tidligere blogget om at gravid/ammeputen er en av mine must haves i hverdagen, men nå.. Nååå er det virkelig et must for å si det sånn. Jeg klarer rett og slett ikke å finne en behagelig liggestilling uten den.

Jeg har fortsatt mange kynnere hver dag, og noen ganger føles det ut som om magen er konstant hard. Og jeg har begynt å merke antydning til noe som jeg tror kan være bekkenløsning/bekkenlåsning på høyre side. Det har hendt et par ganger at det har låst seg fullstendig på den ene siden og da føles det helt umulig å reise seg uten hjelp fordi det stråler såpass hardt i rumpe, hofte og ned benet. Krysser fingrene for at det bare har vært noen enkeltepisoder og at jeg slipper at det blir altfor plagsomt.

Navle – inn eller ut? Den popper ut når jeg står oppreist, men synker ned når jeg ligger.

Giftering – av eller på? Samme som sist – fortsatt på, og ingen hevelser i fingre eller ankler.

Innkjøp: Vi fikk så mye fint til jul: heldresser, ullsett, bodyer og verdens fineste babynest. Januar og februar blir nok månedene for å gå til innkjøp av alle de større tingene, utstyr osv som vi mangler. Blogginnlegg om dette kommer senere :)

Comments

 1. Jeanine says

  Du ser helt fantastisk ut ! Håper graviditeten fortsetter like bra som den har vært hittil! Og angående det at de sier han er 4% større enn gjennomsnittlig nå, det bør du ta med en klype salt. Mamma fikk beskjed om at jeg var nærmere 4 kg før hun fødte men jeg kom ut og veide 2700g. Så de kan ta feil. Nyt den resterende tiden! Gleder meg til å følge med. Og godt nyttår til deg og dine.

 2. Marie says

  Hei Annette<3 Så fint at du har et så bra svangerskap!
  Men jeg lurer på en ting.. Jeg får ikke lastet inn bildene fra bloggperioden ting fra 2014(ca) og bakover, er dette noe med min mac og iphone eller finnes de ikke mer..?
  Juleklem til deg

  • Annette Haga says

   Hei! Takk for kommentar. Det er nok en teknisk feil – skal forsøke å få det fikset etter nyttår!

 3. Tonje says

  Hei:)
  Gratulerer så mye med en liten gutt på vei! Jeg er selv gravid med nr.2 nå og kjente meg godt igjen i de bekkenplagene og smertene du beskriver. Ville bare tipse om noen superdyktige kiropraktorer ved «Bekken og barn»:) Jeg har fått utrolig god hjelp der, da det viste seg å være låsninger i ryggen som førte til bekkensmerter og strålende smerter ned i beinet. Det føltes veldig trygt å få hjelp av noen som har spesialisert seg på gravide og barn:)

  Kos deg videre i svangerskapet og lykke til med siste innspurt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *