Gravid – uke 29

Nå har jeg gått inn i tredje trimester, er i 29 svangerskapsuke og «gravid-uke 30», om det gir mening 🙂 Sist gang regnet jeg det litt annerledes, så da følte jeg meg alltid mer gravid enn jeg egentlig var.. Uansett, det begynner sakte men sikkert å nærme seg! Den lille bollen er over 70% ferdigbakt, og jeg kjenner at jeg gleder meg mer og mer.

En ting man ofte hører om er at gravide er hormonelle.. Men min erfaring er at hormonene herjer TI TUSEN ganger mer etter fødselen. Og PMS-en min ble totalt annerledes: plutselig var det 7-10 dager i måneden jeg ikke kjente meg selv igjen i det hele tatt. Absolutt alt og ingenting kunne irritere meg eller få meg til å gråte, og jeg følte meg som en tikkende bombe. Verste følelsen i verden! Jeg er ikke noe glad i å krangle og vanligvis prøver jeg alltid å unngå det, men ikke under disse periodene. Klin umulig å skille mellom hva jeg følte og hva pms-monsteret følte.. Humøret mitt har vært tusen ganger mer stabilt det siste halve året, etter at jeg ble gravid på nytt. Håper ikke det blir like ille igjen etter fødsel, men nå er jeg kanskje litt mer forberedt på det.. Det høres kanskje ikke så ille ut, men FY det er det virkelig. Andre som kjenner seg igjen i dette?

Gravid uke 29
29 uker + 3 dager
Trimester: 3
Termin: 18. mai

Pluss: Føler det er veldig mange typiske gravidplager jeg slipper unna. Jeg har f.eks kun våknet med leggkramper to ganger hittil, ikke hatt halsbrann eller forstoppelse, ingen hevelser/vann i kroppen, ingen strekkmerker eller pigmentflekker, og når jeg først sovner om kvelden sover jeg godt hele natten. Er aldri kvalm lenger og ingen ryggsmerter. Kan jo ikke være annet enn veldig takknemlig for det!! Jeg må fortsatt si at jeg synes dette svangerskapet har vært hundre ganger lettere enn sist – selv om jeg har barn fra før av, og ikke kan slappe av like mye som jeg gjorde sist.

Ellers har jeg vært på en kjempefin kontroll hos jordmor! Hun sa at det var første gang hun opplevde å høre hjertelyden så tydelig i uke 28, og han lå visst med hodet ned. Det kan jo forandre seg, men gøy å vite ettersom jeg trodde hodet hans var oppe ved ribbeina.. Klarer tydeligvis ikke skille så godt mellom disse kroppsdelene, jeg..

Minus: Kroppen begynner å føles litt tyngre, og nå er det en del overdeler som har blitt for korte. Av og til kjennes det ut som om bekkenet låser seg når jeg reiser meg opp etter å ha sittet lenge, men det pleier å gå seg til fort.

Babyens størrelse: Barnet er nå ca 36 cm langt og veier mellom 1,4 – 1,6 kg. Huden begynner å få et mindre rynkete preg og hjernen er i stand til å regulere kroppstemperaturen og styre pusten. Alle indre organer modnes og forbereder seg på å fungere på egen hånd.

Cravings: Vil egentlig ha så «enkel» mat som mulig. Kunne lett spist rundstykker eller toast, frukt, eggerøre og bacon til hvert eneste måltid. Men jo, jeg har faktisk fått én craving. Vitamin Well med rød grapefrukt!! Sikkert mest fordi jeg innbiller meg at den er sunn. Selv om den sikkert ikke er det, haha

Vektoppgang: +6,5 kg

Innkjøp: Vi mangler ikke så mye. Jeg har kjøpt litt ekstra klær i små størrelser, ettersom Sander brukte str 44 og 48 i begynnelsen er det vel ikke så usannsynlig at denne gutten kanskje også er litt liten. Ellers er det jo perfekt at vi kan bruke den samme baby-bilstolen som Sander har vokst ut av, så da mangler vi bare en ekstra isofix-base til bilen. Duo-vogn må vi også skaffe oss, her er det 99% sikkert at vi kommer til å gå for Bugaboo Donkey. Og så tenker jeg at vi skal kjøpe en ekstra Tripp Trapp-stol etterhvert, men det er jo mange måneder til det trengs. Veldig deilig at jeg ikke har en laang liste med massevis av ting vi trenger å kjøpe denne gangen!

Ukens must-have: Ikke akkurat et must-have, men jeg har fått en ny morgenrutine. Hver dag starter jeg med frokost og et glass sjokolademelk sammen med jern, multi-vitaminer, folsyre og b12. Og så har jeg blitt mye flinkere til å spise frukt og grønt, og totalt sett føler jeg det har hjulpet litt på energinivået. Selv om jeg fortsatt ganske ofte legger meg ned og bare hviler når Sander sover på dagen.. 🙂

Comments

 1. Jeanette says

  Er det en grunn til du tar folsyre enda? 🙂 siden det står på pakningen «under graviditet og 1 trimester».. 🙂

   • Karen says

    Tok det hele veien selv siden det jo er i gravidvitaminene 🙂 men min jordmor sa at det faktisk skal forskes på om ikke for mye folat kan være skyld i det økte antallet babyer med stramt tungebånd! Det har visst økt etter anbefalingen om folat kom. Blir interessant å se hva utfallet blir! 🙂

    Aaah! Disse barseltårene. Trodde jeg skulle bli gal av dem! Hang i så lenge og det skulle ingenting til for å vippe meg av pinnen!

 2. M says

  Det anbefales å ikke drikke melk når du tar jerntabletter da det hemmer opptaket av jern i kroppen:) drikk heller et glass appelsinjuice

 3. says

  Eg har fulgt deg siden du starta å blogge,
  svæært sjeldent eg legger igjen kommentarer, men det er så kjekt å følge deg,
  og du bare strååler som gravid, så vakker!!
  Ønsker deg ein fin søndag 🙂

 4. Gravid uke 37👶💙 says

  For en spennende tid i møte! Hvor er det fine undertøysettet fra? Er det for gravide? Nydelig var det vartfall🤩

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *