Gravid – uke 28

Her kommer en ny gravid-oppdatering! Jeg ringte akkurat Ullevål for å høre om blodprøveresultatet av prøven jeg tok på mandag, og det viste seg at… Den prøven var fullstendig bortkastet den også, for de hadde glemt å krysse av for hva de faktisk skulle teste (selv om jeg understreket det sånn femten ganger). Går det an?! Så nå må jeg inn dit igjen og ta en tredje blodprøve. Kjenner jeg blir matt..

Uansett: denne uken har jeg blant annet møtt venninnen min Kaja som ble mamma for bare 2 uker siden, og det er så koselig at vi får barn så tett! Dessuten er vi nå 3 stk i min nærmeste jentegjeng som er gravide, og alle har termin mellom mars og juni. Fra 0 til 3! Da jeg først ble gravid trodde jeg det kom til å drøye lenger før vi ble flere, så det er ekstra hyggelig❤️ Blir så glad av tanken på at barna våre vil være på samme alder og få masse glede av hverandre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATermin: 21.03.2018
Gravid uke 28
27+3
91 dager igjen…

Babyens størrelse: Barnet er ca 34 cm langt og veier fra 1,1 – 1,3 kilo. Tenk det, han har jo blitt så stor!! Nå blir han stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan puste luft, og sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen selv. (Kilde: Babyverden)

Graviditetssymptomer: Nå kan jeg se mye tydeligere hvordan han plasserer seg inne i magen. Det er massevis med bevegelser både om morgenen og kvelden, så jeg har blitt litt kjent med søvnmønsteret hans. Men det er så rart å tenke at det faktisk er et lite menneske, jeg vet ikke om jeg heelt skjønner det..

Ukens must haves: Nå er jeg inne i en kraftig vokseperiode, og det merker jeg godt. Har blitt mye flinkere til å smøre inn magen den siste tiden, for å gi masse ekstra fukt og unngå kløe. Du kan forresten lese mine 10 beste tips for gravide i denne artikkelen (annonsørinnhold) ❤️

Vektøkning: 7,5 – 8 kg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANavle – inn eller ut? Definitivt ut! Ettersom jeg alltid har hatt innover-navle, synes jeg et er ganske rart.. Jeg har (foreløpig) ikke fått noen mørk stripe på magen – kalt Linea Fusca  – men er forberedt på at det kan skje, selv om jeg blir glad hvis jeg slipper det 🙂

Giftering – av eller på? På. Fingrene mine har ikke hovnet opp i det hele tatt, så det er ingen forskjell. Verken forlovelses- eller gifteringene mine sitter spesielt stramt, så jeg får dem like lett av og på som tidligere.

Søvn? Jeg sover veldig godt om natten, og våkner ikke i det hele tatt. Kan derimot synes det er veeeldig hardt å stå opp, men det er jo ikke noe nytt.

Innkjøp: Jeg har klikket hjem denne kjolen, som jeg tenker jeg å bruke enten på julaften eller til nyttårsaften – den er så fin!

Kropp og forandringer: Har ikke kjent noen spesielle forandringer den siste uken, annet enn at jeg fortsatt føler meg tung og blir fort sliten. Jeg har veldig ofte kynnere nå, og magen blir hard som stein flere ganger daglig – noe jeg både ser og kjenner.

babyklær2

Tredje trimester er ikke langt unna, og jeg skal snart på ny svangerskapskontroll igjen og 3D-ultralyd! 😀

Comments

 1. Elle says

  Hei! Heter det gravid uke 28 når man er i uke 27+ noen dager? Jeg har ikke helt skjønt den tellemåten. Jeg har termin 16.03.18 og trodde jeg var i uke 28.

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg er i 28 graviditetsuke og har vært gravid i 27 uker + 5 dager. Det er slik gravidappene jeg bruker regner det:)

 2. Sara Katrin says

  Det er vel kanskje ikke min sak, men jeg har en tremenning fra Kolbotn som heter Kaja og hu skal også ha barn – om hu ikke har fått det allerede da.
  Hu heter Kaja Madeleine og har en tvillingsøster som heter Tina Cecilie.

  Snakker vi om samme person nå? 😀
  Jeg er bare nysgjerrig. Hehe.

 3. CE says

  Gøy å få følge graviditeten din! Anbefaler deg å følge snapen hjemmefodsel (selv om du ikke planlegger og føde hjemme). Masse fin info! Mest rettet mot fødsel da altså.. 🙂
  Og forresten, er du i uke 27+3 sier man at du er i uke 27. Når det kommer til graviditet snakker man om fullgåtte uker. Spør gjerne legen eller jordmoren din 🙂

  • Annette Haga says

   Hei! Takk! 😀 Jeg er i 28 graviditetsuke og har vært gravid i 27 uker + 5 dager. Det er slik gravidappene jeg bruker regner det:)

 4. Gjestemor :) says

  Hei! Jeg fulgte bloggen din før, men helt ærlig så savnet jeg litt at den var litt… ekte, hvis du skjønner? Nå fremstår du så jordnær og god, og du virker så lykkelig <3 Ikke minst skriver du så utrolig bra. Elsker å klikke meg inn her 🙂 Takk!

 5. Lines Smokkelenker says

  Hei!
  For en god stund siden sendte jeg deg en liten overraskelse i posten. Har ikke hørt noe fra deg. Prøvd å melde deg på Facebook også.
  Lurte bare på om du mottok den? 🙂

  • Annette Haga says

   Hei Line! Åh det beklager jeg, kan ikke finne noen mld fra deg. Må ha landet i en annen innboks :O Jaa, har mottatt den og synes den er superfin! Tuusen takk<3

 6. Tonje Cathrine says

  Så flott du er som gravid Anette. Hvor får du kjøpt den A derma kremen? Jeg må bli flinkere til å smøre magen. Tusen takk for tips.

 7. Åshild says

  Hei fine deg! Korleis held du huden sin så fin og fresh i svangerskapet? 😀 Eg har urein hud som aldri før *sukk* (gravid veke 19).

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg har fått mye finere hud etter at jeg ble gravid og tror det er mest hormoner:) Gjør ikke så mye annerledes faktisk.. Så det er jo veldig forskjellig, jeg har nok bare vært heldig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *