Gravid – uke 27

Nå begynner jeg å nærme meg tredje trimester, tenk det!! For hver dag som går er det større sjanse for at det vil gå bra med babyen dersom han skulle komme tidlig, noe jeg synes er fint å tenke på. Men jeg krysser selvfølgelig fingrene for at han vokser og fortsetter å ha det bra inne i magen helt til uke 40.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Termin: 21.03.2018
Gravid uke 27
26+1
100 dager igjen…

Babyens størrelse: Denne uken veier han i underkant av én kilo (omtrent størrelsen på et blomkålhode) og er ca 32 cm lang. Lungene er fortsatt umodne, men med mye medisinsk hjelp ville de kunne fungere – dersom babyen skulle bli født nå.

 Graviditetssymptomer: Ingen nye siden sist, kanskje en liten økning i svangerskapskløe på magen og puppene. Men jeg er flink til å smøre meg inn, og det hjelper! Ellers har jeg nok blitt litt trøttere igjen, men humøret har blitt bedre. Det var noen dager for en stund siden jeg var helt sikker på at jeg hadde fått svangerskapsdepresjon – jeg var bare så fryktelig nedstemt, sliten og lei meg. Men det ga seg fort, og nå føler jeg meg mer happy igjen, heldigvis. Huden min har også blitt mye bedre de siste ukene!

Symptomer jeg ikke har kjent noe til: Jeg er så glad for at jeg ikke har opplevd noe til halsbrann eller sure oppstøt, har ingen merkelige cravings, ikke kjent noe til hovenhet, ingen bekkenløsning..

 Vektøkning: Samme som forrige uke, har totalt gått opp 6,5 kg siden jeg fant ut at jeg var gravid. Men jeg føler meg SÅ mye tyngre nå, og det hadde nok vært bra for meg å trene mer. Samtidig kjenner jeg at kroppen trenger hvile og jeg orker ikke pushe meg selv – jeg har vært så redd for å spontanabortere igjen og å utsette kroppen for tunge aktiviteter – så derfor har det blitt litt sånn.

Klær: Det aller meste i garderoben passer meg fortsatt, og jeg synes magen ser mye større ut på bilder enn i virkeligheten. Kanskje det har noe med at jeg også prøver å vise den frem litt mer da. Jeg kan bruke alle de gamle buksene mine dersom jeg bruker strikke-trikset, men jeg synes det er mer komfortabelt med komboen gravid-strømpebukse + skjørt eller maternity-jeans. Skal lage flere innlegg med tips og inspirasjon til antrekk snart!

 Ukens must haves: Gravid/ammeputen fra bbhugme. Den er heeelt fantastisk og jeg sover med den hver eneste natt, og jeg liker ofte å ha den sammen med meg i sofaen på kveldstid også.

Innkjøp: Vi har bestemt oss for mange av innkjøpene nå, men venter til vi flytter med å kjøpe dem inn! Så jeg har bare kost meg med å kjøpe litt flere søte klær, en pandapute og litt stæsj til babyrommet 🙂

Kropp og forandringer: Som nevnt tidligere, nå kjenner jeg meg tung! Føles litt ut som at jeg våkner opp til nye valker hver dag omtrent. Jeg har fått et nytt forhold til kroppen min den siste tiden, og må ærlig si at noen nye komplekser har dukket opp, men jeg prøver å ikke fokusere for mye på utseendet. Dessuten hjelper det litt at Emil synes jeg er såå fin – jeg velger hvertfall å ta til meg de komplimentene og da kjennes det bedre ut.

Comments

 1. Åshild says

  Du er berre så nydelig!! Både inni og utanpå <3 Eg er gravid sjølv, og er så spent på kva vogn du skal kjøpe osv. ;D Kjem du til å lage eit innlegg på babyutstyr etterkvart? 🙂

  • Annette Haga says

   Heei 🙂 Tusen takk <3 og gratulerer så mye til deg!! Ja, jeg skal lage innlegg om det når vi har bestemt oss 100% 😀

 2. Jenny says

  Du er nydelig!
  Kjenner igjen tankene du har om kroppen – jeg er naturlig slank/tynn, men la på meg 24 kg og 10 mnd senere var jeg like slank igjen uten å gjøre den minste innsats, så det ordner seg.

  Hjalp masse at kjæresten min synes jeg var såå fin med former, han sa at han aldri har vært sammen med en så stor jente før men at han mer enn gjerne vil utnytte tiden jeg var «stor» til å nyyyyyte kroppen min – jeg følte meg så fin etter det og ofret ikke en tanke på vekt og kilo 🙂

 3. Sanna says

  Komplekser? du?? Du er jo helt flawless, og ser nydelig ut som gravid! Elsker at du blogger igjen på egne premisser, det skinner gjennom og gir kvalitet til bloggen din 🙂 Selv blir jeg myye mer inspirert av hverdagsantrekkene dine, som feks «bare» en strikk og jeans og kåpe, istedet for de mer trendy, litt mer avanserte outfitene. Liker at du har blitt mer på «hverdagsnivå» hvis du skjønner? Mer av hverdagen din, familielivet, interiør osv. Ha en fin tirsdag!

 4. Lima says

  Du er virkelig nydelig Annette. Tenk at kroppen din jobber med å bære frem et helt nytt liv! Det er det fineste❤️

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg liker veldig godt kremene til A-Derma, fet konsistens som lindrer kløe. Oljen til BioOil har jeg også brukt 😀

 5. Odette says

  Eg syns du har mindre mage enn det eg har, og eg er eit par veker etter deg! Berre å ta til seg komplimenta:) Eg seier meg einig i å kjenne meg tung, men eg syns det kom som kasta på meg. Brått vart det svært tungt å gå opp ein liten, slakk bakke! Ein smule sært å tenkje på at eg var med på ballettshow for knapt to veker sidan, klarte å henge med der utan større problem. No vert det mest sofasliting med strikketøyet og litt knebøy under tannpussen, haha!
  Amme-BH i ull var eit bra tips! Føler meg av og til som tidenes minst førebudde «mother-to-be», greitt å få litt tips:)

  • Annette Haga says

   Haha skjønner hva du mener! Jeg syns egentlig ikke jeg har lagt på meg så masse, men alt føles bare tyngre ut uansett :p Lykke til videre med graviditeten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *