Gravid – uke 26

Hei hei uke 26! I følge appen min er jeg nå i sjette kalendermåned, og 7 graviditetsmåned! I uke 24 tok jeg en blodprøve hos legen, for å få svar på hvilken blodtype babyen har. Ettersom jeg selv har rhesus minus, må jeg eventuelt ta en sprøyte i uke 28 dersom ikke den lille i magen deler samme blodtype som meg – for å motvirke dannelsen av antistoffer. Skal ringe i morgen og høre om det trengs eller ikke!

Jeg hadde aldri hørt om noen andre som har gjort dette før jeg fikk det forklart av legen, men står en del om det på nettet. Dette er visst kun noe man trenger å tenke på dersom man selv har rhesus minus.. Ellers er det deilig å være tilbake i jobb igjen, og jeg har litt mer fleksible dager nå enn tidligere.

gravid-26

Termin: 21.03.2018
Gravid uke 26
25+0
108 dager igjen…

Babyens størrelse: «Fosteret er omkring 32 centimeter og på størrelse med en pomelo.» Ok, håper ikke jeg er den eneste som måtte google pomelo, tror aldri jeg har sett den frukten før 😀

 Graviditetssymptomer: Hormonell!! Og ellers har jeg fortsatt en del smerter i magen, men det roer seg når jeg stresser ned og ligger stille. Jeg kjenner masse spark hver dag, heldigvis. Sparkene startet veldig langt nede men i går kveld kjente jeg det helt opp til rett under navelen. Veldig godt å kjenne liv ❤️ Det er blitt fast rutine å ha begge hendene hvilende på magen når vi ser på serier og slapper av – kos!

 Vektøkning: Ca 6,5 kg+

 Ukens must haves: Gravid-strømpebukse, som jeg skrev om i forrige oppdatering. Altså det er helt magisk!

 Cravings: Det går mye i sjokolade og risgrøt for tiden. Ikke samtidig da:) Hørt mange gravide som ender opp med å like veldig spesielle matkombinasjoner, men det har jeg ikke opplevd selv (..enda?). Men jeg hadde en episode for en stund siden der jeg fikk ekstrem cravings på sjokoladeboller kl kvart på tolv – vi hadde lagt oss i sengen og jeg kjente at jeg bare MÅTTE ha det. Gjett hvem som måtte kjøre til bensinstasjonen… Uff, da fikk jeg så dårlig samvittighet. Men matlysten er mer eller mindre ganske lik som tidligere, tror ikke jeg spiser verken mer eller mindre enn før. Første gang jeg var gravid var jeg sulten 24/7 og la på meg 10 kg allerede før uke 11..

Innkjøp: Vi har kjøpt to senger: en leander-vugge og en bedside-seng. Og et par andre småting! Ble litt usikker på om det er nødvendig med egen ammestol etter å ha lest kommentarene deres, tror jeg venter til etter vi har flyttet med å bestemme meg for det.

Kropp og forandringer: Magen blir større for hver dag, og jeg synes puppene mine har blitt «tunge» den siste tiden. Jeg hater bh og går aldri med det hjemme, så når jeg sitter «hviler» de liksom ned på magen, haha. Vet ikke om noen skjønner hva jeg mener, men det er en helt ny og ubehagelig følelse!! Så jeg retter meg mye mer opp i ryggen enn hva jeg har gjort tidligere, hvertfall 1 positiv ting som kommer ut av det, haha

Energi: Blir fort sliten og trøtt, men her tror jeg også at været har en påvirkning. Hjelper ikke akkurat på energien når det er så mørkt og kaldt ute, så jeg gleder meg til dagene blir litt lengre og lysere.

Kjønn: Fortsatt gutt! Og han ligger langt nede synes jeg, spent på om jeg får sånn her mage som høygravid, hehe..

Navnevalg: Er 100% bestemt på navnet, og det begynner på S!

Hva gleder jeg meg til: 3D-ultralyd 😀

Comments

 1. Elisabeth L says

  Ååå det er så fint når magen virkelig synes <3 kommer smerter i magen av strekkmerker/ babyen blir større? 🙂

  • Annette Haga says

   Hei! Litt usikker hvilke ord jeg skal bruke for å beskrive det riktig, da jeg ikke har helt oversikt selv. Tror kanskje det kan være kynnere, evt bare veldig «voksesmerter» ja. Klem:)

 2. Annette says

  Du er så nydelig gravid!
  Hvordan forholder du deg til fillere og botox, når dette er fyfy som gravid? Det samme gjelder når man ammer

 3. Malene says

  Har du vært gravid før?
  Ekstremt dyktig skriver du er, og veldig interessant å lese bloggen din! Du er en ufattelig stor inspirasjon! Og dessuten ekstremt pen!!

  • Annette Haga says

   Tusen takk 🙂 jeg har skrevet et innlegg om det tidligere- den gangen mistet jeg i uke 11. Ha en fin dag <3

 4. Pia says

  Jeg er også rhesus negativ og har 3 barn, ikke noe å tenke på, kjære deg. Vi er bare veldig heldige som får barn nå og ikke for 100 år siden. Da hadde vi nok bare fått ett barn.
  Mine barn har alle vært rhesus positive , så jeg har fått en sprøyte hver gang. Og voila..så er kroppen klar for en ny baby. Samme hvilken rhesus. Vitenskap assa!
  PS; i stedenfor ammestol, kjøp en cozyfix-ammeputen, verdens beste pute!
  Og ja, skjønner hva du mener med pupper som hviler på magen. Skikkelig ubehagelig. Måtte bruke bh uten spiler, orket ikke de tunge puppene etterhvert. Lykke til!!

 5. Malin says

  Haha! Jeg fikk en gutt i september. Var avhengig av friskis en periode, men så fikk jeg svangerskapsdiabetes. Spiste av og til likevel! Så ble det vannmelon og isbiter 4 siste mnd. Det spesielle var at isbitene måtte tilberedes på en spesiell måte. Pasientene mine på kreftavdelingen lo ofte av meg! Følte meg såå dum, men MÅTTE ha isbitene mine tilgjengelig.

  Ønsker deg (dere) MASSE lykke til <3

 6. Kristina says

  Jeg er også rhesus negativ og venter spent på å få ta blodprøve for å forhåpentligvis utelukke oppbygging av antistoffer og for å se hvilken blodtype babyen har. Er foreløpig bare i uke 20, men kjenner at dette stresser meg litt. Likevel er jo normalt ikke dette et problem for oss som går gravide i dagens Norge!

  Hyggelig å følge bloggen din! 🙂

 7. says

  Så gøy at magen synes ordentlig nå! Må si jeg synes det er kjempe spennende å lese bloggen din om dagen, pleide alltid lese den for flere år siden, men så stoppet du jo… Gøy å se deg blogge igjen, men it helt annet stadige i livet.

 8. Christina says

  Er også rhesus minus. Første barnet vi fikk hadde samme blodtype som meg, slik at jeg slapp sprøyte. Nå venter vi barn nummer 2, og denne gang var babyen positiv. Jeg fikk satt sprøyte. Det var null stress 🙂 vi er heldige som blir godt fulgt opp 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *