Gravid – uke 22

Gravid uke 22
22 uker + 5 dager
Trimester: 2
Termin: 18. mai

Pluss: For hver dag blir det mer og mer virkelig at vi skal få en liten lillebror i gjengen. Jeg gleder meg så masse til å møte han og se om han ligner på Sander eller er helt annerledes, det blir så spennende. Nå er det ikke veldig lenge til han når den nedre grensen for å være et levedyktig foster. Jeg håper han holder seg i magen til termin (er absolutt ikke utålmodig!), men det er godt å kjenne bevegelser i magen, som blir sterkere for hver dag. Når jeg kommer til uke 29/30 kommer jeg nok til å slappe mer av mtp at dersom det skulle bli en tidlig fødsel er sannsynligheten høyere for at det skal gå fint.

Minus: Dette er kanskje litt rart, men jeg gruer meg allerede mer til fødsel denne gangen enn hva jeg gjorde sist. Nå vet jeg jo hva et keisersnitt innebærer, og jeg har ikke akkurat lyst til å oppleve det igjen. Spesielt ikke siden vi i tillegg til babyen også har lille Sander, og det tar litt tid å komme seg etter en operasjon. Tanken på å ikke kunne løfte Sander på 6 uker er helt grusom… Samtidig, skulle det bli keisersnitt hadde jeg jo vært mer forberedt på det – og jeg synes en vanlig/vaginal fødsel virker mer skremmende og skummelt denne gangen. Ser for meg at det er så intenst at jeg ville fått sjokk og traumer av det hele, uff! Jeg vet at det som regel går fint for de aller fleste, men det er jo også mange som sliter med ulike typer av fødselsskader i ettertid, og det får jeg angst av å tenke på.

Graviditetssymptomer: Nå har jeg endelig blitt helt kvitt forkjølelsen og føler meg i fin form! Jeg synes det er så digg å sammenligne det med sist, har det mye bedre som gravid denne gangen. Tenker sjelden over det annet enn når jeg kjenner sparkene i magen, eller jeg plutselig ser at magen har blitt større siden dagen før. For nå vokser den fort!! I går kveld før jeg sovnet føltes det ut som om jeg hadde voksesmerter i magen, jeg vet ikke om det er noe som heter det, men det er sånn jeg vil beskrive det.

Ukens craving: Alt – men ingenting spesielt. Matlysten min har blitt mye større den siste uken, og jeg har egentlig lyst på alt mulig. Både søtt og salt, kanskje mest søtt (sånn har jeg det riktignok alltid.. hehe)

Navn: Det har vi blitt enige om, men jeg har ikke fortalt dere at vi har landet på et navn jeg faktisk foreslo sist gang. Av en eller annen grunn likte Emil det bedre denne gangen, og jeg ble SÅ glad. Planen min var nemlig å tvinge han til å bli enig med meg under fødselen dersom han ikke gikk med på det i utgangspunktet…. Det klinger veldig fint sammen med Sander, og det er et ekstra pluss <3

Babyens utvikling: Nå er babyen ca 27 cm lang og veier rundt 500 gram! En halv kilo <3

Kropp & forandringer: Nå føler jeg endelig at jeg ser mye mer gravid ut, og det liker jeg. Sånn sett var det helt ok å få en uke «ekstra» til termin, for nå har jeg begynt å legge på meg mer og føler meg mer «ekte» gravid. Av og til kjenner jeg at magen buler ut som en ball på den ene siden. Som oftest høyre side, og sånn husker jeg det var med Sander også! Ellers synes jeg ikke det er noen særlige forandringer, jeg har ingen hevelser/vann i kroppen og er ikke plaget med kvalme eller halsbrann. Navlen min stikker utover og ser ganske rar ut, men ellers føler jeg meg som meg selv.

Innkjøp: Har kjøpt en pakke med 3 søte babytepper/swaddles og et par søte pysj-sett! Haha, det er det… Men det var så mye klær Sander aldri engang rakk å bruke, og alt kan jo arves 🙂

Comments

 1. Ane says

  Det er helt normalt å grue seg litt til fødsel, nen tenk at damer (med all verdens av bakgrunner og utgangspunkt) føder hver eneste dag, og det går jo somregel helt fint. Så hvorfor skal det ikke gå fint for deg? 🙂

  Og at mange får fødselsskader stemmer jo egentlig ikke. Prosentmessig er det veldig, veldig få. Sjansen for komplikasjoner under et keisersnitt er jo faktisk veldig mye større! 🙂 Det er klart det er en stor jobb, og en stor påkjenning for mange, men også det råeste og kuleste en kan gjøre som kvinne!
  De har fødselsforberedende kurs på Ahus. De blir veldig fort fult, men anbefaler deg og prøve å få med deg det. Kunnskap gjør jo gjerne ting mindre skummelt og fremmed! 🙂

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg gruet meg faktisk ikke sist, og var på fødselsforberedende kurs. Så vet ikke helt hva det kommer av! Men takk for oppløftende kommentar <3

   • Ane says

    Kanskje fordi du har noe å sammenligne med denne gangen?
    Har termin typ 3 dager etter deg.. smågruer meg selvfølgelig, for veit jo det gjør vondt.. Hehe.. men det er liksom ikke smertene jeg husker fra sist, husker bare den sinnsyke mestringsfølelsen jeg hadde da ungen var ute.. også er fordelen med Ahus kontra andre sykehus at de har lystgass 😉

 2. Ida says

  Hei Annette,
  Kan jeg spørre hvilken str du kjøpte i good american jeansene. Er du fortsatt like fornøyd med dem?

  Mvh
  Ida

  • Annette Haga says

   Hei! JA, elsker dem! Jeg er vanligvis en amerikansk str 2, men gikk ned til 0. Burde bestilt 00, for den er suuuperstretchy. Så anbefaler å gå ned i størrelse.

 3. Re says

  Jeg tror det er ganske vanlig å grue seg til fødsel når det er litt på avstand. Sånn følte jeg det, men i tiden før gjorde jeg mye mental trening og var supermotivert når fødselen kom! Det viste seg at all frykten var forgjeves, fikk drømmefødselen og var i kjempegod form etterpå. Krysser fingrene for at du får en like god opplevelse ?

 4. Anonym says

  Du skriver så utfyllende! Har ikke barn selv, men gøy å følge deg likevel. Skjønner hvis du ikke vil svare, men er YouTube en inntektskilde for deg?

 5. K says

  Hei, må bare si at jeg ELSKER å lese bloggen din nå som du er gravid og har familie! Du stråler og virker så lykkelig. Jeg har ikke barn selv, men er like gammel som deg og drømmer meg bort til den dag jeg har egen familie slik som deg! Du skriver så godt og det er så stas å følge deg. Fortsett den gode jobben 🙂 ha en fantastisk ferie videre 🙂

 6. M says

  Hei, ser du brukte chicco next2me sengen. Hvordan gjorde du det med madrass? Brukte du kun den som var me ? Hva gjorde du med tisselaken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *