Gravid – uke 21

Gravid uke 21
21 uker + 1 dag
Trimester: 2
Termin: 12. mai

Pluss: Gravid-formen er såpass bra at jeg nesten glemmer det helt! Forrige gang tenkte jeg at det MÅ være løgn at man kan være gravid uten masse småplager, for selv uten bekkenløsning, ekstremkvalme og diverse, så er det jo mye som skjer med kroppen. Men jeg synes alt har vært mye lettere denne gangen, minimalt med ubehag og denne gangen har jeg ikke hatt ett eneste «psycho-hormonutbrudd» – så fornøyd med det, haha.

Minus: Jeg har så dårlig immunforsvar. Nå har jeg vært forkjølet i to uker, og det er noe dritt! Det verker i hud og hår, jeg har fått sår under nesen fordi det renner konstant og det føles som en heavy metal-konsert pågår inne i hodet 24/7… Ellers har jeg ingen negative ting å meddele, annet enn at jeg har sluttet å sove på magen… Nå har jeg jo fått en «bump» og da føler jeg meg ikke så komfortabel med å ligge rett på den, så får se hvor lang tid det tar før jeg henter frem den gode deilige «pølseputa» 🙂

Graviditetssymptomer: Jeg kjenner spark og bevegelser hver kveld, og blir fortere andpusten enn normalt. Har hatt noen få kynnere, men de har ikke vært plagsomme – det føles bare ut som magen strammer seg og blir hard i noen sekunder. Lurer på om det egentlig ikke var kynnere jeg var så plaget med sist, kanskje noe helt annet? Da fikk jeg så ekstreme magesmerter at jeg måtte legge meg rett ned til det gikk over, noen ganger varte det i flere timer.

Ukens craving: Ingenting, såå kjedelig!

Babyens utvikling: Nå er babyen ca 26 cm lang og veier mellom 370 og 450 gram! Jeg er spent på hva vi får høre på rutineultralyden, og om termin er ca den samme som jeg fikk beskjed om på privat ultralyd.

Kropp & forandringer: Magen er ganske liten denne gangen sammenlignet med hvordan den var på samme tidspunkt i forrige svangerskap.. Nå er jeg jo over halvveis og har egentlig ikke gått opp i vekt, selv om jeg spiser normalt. Samtidig ser jeg jo at magen blir litt større for hver uke som går, så det er sikkert ikke noe galt, men jeg hadde sett for meg at magen skulle bli myyye større denne gangen. Mye kan jo skje fremover da. Jeg håper bare at alt er som det skal, og kan bli litt bekymret når andre kommenterer at det er unormalt.

Hevelser? Nei

Innkjøp: Ingenting, men kanskje ikke så rart siden vi skal få en gutt og jeg allerede har en guttebaby her hjemme <3

Comments

 1. Hilde Elin Smenes says

  Hello, sunshine!

  Det er SÅ spennende å følge utviklingen i graviditeten 🙂 Jeg gleder meg til den gangen jeg blir gravid, hehe. Gjerne ha innlegg jevnt og trutt som dette!!

  Apropos innlegg . Når kommer det «Whats on my iPhone» innlegget?? 🙂

  Riktig god klem til deg, og tusen takk for at du er den du er – og for at du har denne bloggen og deler livet ditt med oss. Skulle ønske jeg hadde ditt utseende, utstråling og væremåte.

 2. Ingis says

  Kommenterer andre at det er unormalt å ikke ha mage i uke 21? I sitt andre svangerskap?
  Jeg har to små tasser, å ved mitt første svangerskap fikk jeg ikke synlig bump før det var gått 26 uker (må da dele at jeg ikke fant ut av graviditeten før uke 18, det var ikke planlagt å jeg gikk på p-piller, så merket ingenting, tro det eller ei) ?? men var en frisk liten gutt, ved mitt andre svangerskap fikk jeg til uke 26 uten synlig bump, å dette var en liten jente, men ble litt større med hun på slutten av graviditeten da ☺️ Så det er ingenting unormalt med det ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *