Gravid – Uke 18

Gravid uke 18
18 uker + 5 dager
Trimester: 2
Termin: 12. mai

Pluss: Det nærmer seg halvveis, og jeg nyter denne perioden max. Andre trimester er helt fantastisk synes jeg, med lite symptomer og plager. Dessuten har vi bestemt oss for navnet og det er koselig å kalle den lille i magen for det. Navnet klinger så fint med Sander, og inneholder to av de samme bokstavene <3

Minus: Kommer egentlig ikke på noe denne uken. Annet enn at puppene har vokst en del igjen, haha. Det er så koselig å kjenne liv i magen, men jeg kjenner det absolutt ikke hver dag, så jeg gleder meg til bevegelsene blir enda tydeligere.

Graviditetssymptomer: Til forskjell fra forrige gang er jeg mye mer sensitiv på lukt denne gangen. Alt forsterkes! Ellers kjenner jeg ikke så mange symptomer, er fortsatt litt trøttere enn vanlig, men ikke noe å klage på.

Babyens utvikling: Nå er babyen ca 20 cm lang og veier mellom 170 – 220 gram, og sparker hardt nok til at jeg kan kjenne det.

Kropp & forandringer: Magen har vokst en del. Den er fortsatt lett å «gjemme» men jeg kan også fremheve den med tettsittende plagg. Alle de vanlige klærne mine passer faktisk fortsatt, men det er nok ikke lenge til jeg henter samlingen min med «preggo-klær» ned fra loftet.

Hevelser? Nei

Ukens craving: Lussekatter. Ahh, jeg vil spise det hele tiden! Hvilke kiosker/kafeer er det som selger lussekatter nå? Jeg finner det ingen steder og orker ikke bake det selv hver uke.

Innkjøp: Jeg har bestilt hjem en gravidjeans fra Good American, som ikke har den «tøykanten» øverst, men heller elastiske partier på sidene. Så jeg er spent på å få den hjem, håper den passer! Skal vise dere når jeg har fått den 😀

Comments

  • Annette Haga says

   Åååh hadde vært fantastisk om kiwien min også hadde gjort det! Men får heller kjøre rundt til meny og diverse bakerier jeg nå, hehe:)

 1. Lene Marita says

  Hei! Mener å huske du hadde keisersnitt med Sander. Hvor lang tid tok det før «vondtene» gikk over? 4 uker siden mitt nå, og er fremdeles noe øm i området. I tillegg har det nesten blitt en liten «bulk» der! Gleder meg til den dagen det ikke er ubehagelig lengre med noe stramt «på området».

  • Annette Haga says

   Hei du! Jeg hadde infeksjon og det ble vel ikke ordentlig bra før etter 3 mnd. Men en sånn «bulk» i arret har jeg faktisk fortsatt. Jeg ville tatt det opp neste gang du skal på helsestasjonen <3

 2. Stine says

  Gratulerer med graviditeten:)
  Lurte på om du har noen tanker ifh til amming denne gangen. Ønsker du å prøve å amme, eller er du litt avskrekket etter smertene fra du prøvde med Sander?

 3. Eva says

  Grattis med lillebror i magen 🙂

  Meny selger lussekatter har jeg sett. Så du får hamstre der 🙂

  Og et tips om gravidbukser, så kan du sjekke merket «mamalicious» på zalando. De har også noen bukser uten tøystykke øverst og med elastiske partier i sidene som kan justeres med strikk. Veldig digg syns jeg!

  Og et råd hvis du ønsker å forsøke deg på amming med lillebror, er å snakke med jordmor/helsesøster/Ammeveileder om det før fødsel. Fortell om erfaringene dine og forbered deg på at det kreves en del å få til.
  Jeg var ikke forberedt på at amming kunne være så vanskelig med mitt første barn, men jeg klarte å få det til etter hvert. Nå med andre barn var det også litt kluss i starten, men så gikk det heldigvis fint. Jeg har ingenting imot flaske, men syns ammingen er utrolig koselig. Så hvis du vil gi ammingen et nytt forsøk, så kan det absolutt anbefales.

  Lykke til videre i svangerskapet! 🙂

 4. Beate says

  Med en gang jeg leste at du venter en gutt tenkte jeg på navnet Samuel. Sander og Samuel. 💙 Før du nevnte bokstaver i navnet. Artig hvis det stemte da 😊

 5. Thea says

  Hei! Hvilke gravidbukser brukte du i forrige graviditet? Jeg er selv 16 uker på vei, og kjøpte meg en fra H&M (med den tøykanten) for å teste. Men jeg takler den ikke, av en eller annen grunn så synes jeg det stoffet klør skikkelig på magen?? Og synes det er så irriterende at den glir ned. Har du noen tips? 🙂 Klem Thea

  • Annette Haga says

   Heei! Har bare prøvd de fra H&M selv foreløpig, skal skrive om den nye jeg har kjøpt når jeg har fått prøvd den 🙂 men skal love deg at buksene kommer til å sitte bedre etterhvert og ikke gli ned når magen blir enda større 😀 ang at stoffet klør så kanskje det hjelper om du smører inn magen med en skikkelig fet krem før du bruker den? sist hadde jeg masse svangerskapskløe og det ble bedre av å smøre inn med krem. men om det er selve stoffet bare, så kanskje prøv et annet merke eller modell!

 6. Oda says

  Kanskje Simon..?:) eller Sivert? Eller kanskje ingen gjetter riktig og at navnet ikke starter på S engang 😅 gleder meg til å følge deg videre <3

 7. Christina says

  Har du prøvd morgenlevering.no før? Helt genialt!!! Og så nå at de har begynt å selge lussekatter 🙂

 8. Stine says

  Jeg tipper Theodor er navnet😍 Masse lykke til videre i graviditeten, har en selv på snart 3 mndr, og synes denne tida er så kjekk! Vil bare spørre om dere fikk skikkelig sjekket tubgebåndet til Sander ifbm at dere slet med ammingen? Dette er visst et veldig undervurdert problem som ofte fører til ammekluss! Håper, om du ønsker, at det går lettere denne gangen❤️ Nå er jo dere godt vandt med flaske, men må si det er lettvindt å ha maten tilgjengelig for lille at any time. Men jammen ikke så lett å få til i starten!

 9. A says

  Kjøp mange lussekatter når du kommer over dem og frys ned. Så har du for en stund fremover. For med en gang Lucia er over så slutter de å selge dem. Ellers så vil jeg bare si at du er heeeelt nydelig både gravid og som mamma og det har du vært hele veien. Sååå jordnær og etter min mening den beste bloggeren mtp balanse med å holde ting privat og fremlyse viktige ting og ting mange ikke snakker høyt opp. Stort tommel opp for det! Ønsker deg masse lykke til, du har fått et helt annen glød etter at du traff Emil, og jeg har lagt merke til at du fra dag en har inkludert Nemo i alle sammenhenger, og selv om det skal være en selvfølge for alle, så er det dessverre ikke det. Ønsker deg en fin dag fine Annette <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *