Gravid – uke 18 & 19

Jeg synes ukene går såpass fort for tiden, at det holder med 2 graviditets-updates per måned! Men ja – nå nærmer jeg meg faktisk halvveis! I dag var vi på offentlig ultralyd på Ullevål, og det var en veldig fin opplevelse. Alt ser fint ut, og vi fikk ny termindato: 21. mars. Vi har fått litt ulike datoer tidligere, men dette stemmer egentlig riktig mtp siste menstruasjon. Så det blir nok en påskebebis på oss! 😀

gravid18+19

Termin: 21.03.2018
Gravid uke 19
18+5
152 dager igjen…

Babyens størrelse: Nå er det lille frøet vårt omtrent 20 cm og ca på størrelse med en mango.

 Graviditetssymptomer: Sånn generelt er formen min blitt mye bedre enn hva den har vært: mindre kvalm og mindre trøtt. Hurra for det! Ellers er det ingen bher som passer lenger, og magen er blitt mye større 🙂

 Vektøkning: Nå har jeg gått opp rundt 2-3 kg.

 Ukens must haves: Ikke noe spesielt. Kjedelig svar altså, I know…

 Cravings: Neh, det har jeg egentlig ikke. Det har heller vært slik at det er mange ting jeg har elsket før som ikke har fristet i det hele tatt. Indisk mat f.eks, det har jeg ikke klart å spise på flere måneder. Men i går fikk jeg plutselig lyst på det igjen… Ellers planlegger vi for tiden jentenes julebord, og jeg gleder meg vilt til å spise pinnekjøtt denne julen! Please ingen fortell meg at det er dumt? Da DØR jeg, haha.

Innkjøp: Jeg synes det er sååå gøy med klær jeg. Så det har jeg kjøpt masse av, sikkert mer enn vi trenger… Ellers er jeg inne på tanken om valg av barnevogn: Stokke eller Bugaboo. Noen tips? Jeg skulle gjerne bare hatt en ferdig liste med hva jeg burde kjøpe av alt, haha. Men det tenker jo å lage flere innlegg etterhvert, så kanskje det kan være til inspirasjon for andre senere 🙂

Kropp og forandringer: Den siste tiden har jeg hatt utrolig vondt i magen. Jeg hadde også en liten blødning, så for en stund siden dro jeg til legen for å sjekke om alt var bra. På det verste orket jeg ikke å stå/bevege meg i det hele tatt! Heldigvis var det ikke noe farlig og alt er bra med mini ❤️ Så det ble en ekstra ultralyd på oss disse ukene her, men det er jo koselig det da – selv om man sikkert ikke bør stresse for mye med det. Jeg har fortsatt en del vondt i magen, men det er nok ikke noe verre enn voksesmerter/press mot tarmene. Det føles ut som om det blir bedre når jeg ikke stresser ned, så det prøver jeg på. Selv om det ikke er så lett når det er mye å gjøre.

Energi: Jeg har fått mer energi, wooho! Jeg vil egentlig bare rydde HELE tiden, i alle skuffer og skap. Sortere, kaste, organisere på nytt. Det føles jo også litt som at hjemmet vårt er «midlertidig» for tiden, ettersom jeg gjerne vil kjøpe noe nytt, helst før våren. I helgen skal vi på visninger! Det er med litt hjertesorg da, for jeg virkelig elsker denne leiligheten over alt. Men 4. etasje uten heis og kun 2 soverom fordelt på 4 personer er uaktuelt i lengden.

Kjønn: Ja, her er jeg visst litt treg med å dele det.. Skal snart få fingeren ut altså! Har jo fått høre flere ganger hva det er nå 🙂

Navnevalg: Jeg har faktisk fått et helt nytt favorittnavn! Det er ikke så sjelden eller spesielt, men jeg har bare falt for det… Og jo mer jeg tenker på det, så synes jeg det passer så bra. Det er nok ikke Emil sitt absolutte førstevalg, men han synes *heldigvis* også at det er fint. Men det er ikke slik at vi kaller h*n for navnet enda, så det er godt mulig det kan forandre seg.

Hva gleder jeg meg til: Å kjenne spark! Morkaken ligger fortsatt «foran», slik at det kan ta litt lengre tid for meg å kjenne noe. Men det er jo uansett individuelt. Noen ganger har jeg følt litt at jeg kjenner «noe», men vanskelig å si om det bare er kroppen min eller babyen om dere skjønner? Når begynte dere å kjenne liv?❤️

Comments

 1. Emma says

  Wii!! Jeg har bursdag 21.mars og synes det er en helt perfekt tid på året å ha bursdag! Det er tidlig på året, men ikke for nære julen, det begynner å bli vår og perfekt å kombinere bursdagsselskap rundt påsketider! 21. Mars er også akkurat rundt vårjevndøg (når dagen er like lang som natta). Så etter den datoen blir det etter en lang vinter endelig like mye lys som mørke og dagene blir lengre og lysere frem mot sommeren! Lykke til videre med graviditeten.

 2. Marthe says

  Du ser flott ut! Jeg ville så absolutt gått for Stokke. Har selv Stokke Trailz og er superfornøyd ☺️ Bagdelen er veldig lun, og man får babyen mye høyere opp og nærmere seg enn hva man gjør med f.eks Bugaboo. Jeg ville aldri hatt en annen vogn. Gleder meg til å følge deg videre i graviditeten!

 3. Vilde says

  Jeg hadde veldig lyst på Stokke-vognen, rett og slett fordi jeg syns den ser bedre ut. Men Bugaboo er mye lettere å kjøre, tar mindre plass og blir superliten når du legger den sammen. I dag er jeg veldig glad for at valget endte der. Bor du i leilighet anbefaler jeg absolutt Bugaboo.

 4. Silje says

  Så fin du er 🙂
  Når det kommer til barnevogn, vil jeg absolutt anbefale bugaboo buffalo. Vi har prøvd litt forskjellige vogner, og den er virkelig helt fantastisk!
  Du er heldig som føler deg i god form. Selv elska jeg å være gravid, såå hyggelig å vite at det vokser et perfekt lite menneske inni magen sin <3

 5. Lwna says

  Kan absolutt anbefale en vogn der bagdelen er stor, jo mer plass jo bedre for den lille til og boltre seg på 🙂
  Så Stokke er super!

 6. M says

  Så koselig! Har selv termin 22.3 med Nr 2 her 🙂

  Vi hadde Stokke trailz sist og det er ei super vogn! Lett å legge sammen og god på all føre. Oh ikke minst fin! Nå har vi gått for bugaboo donkey da vi trenger søskenvogn (får to veldig tette, Hehe). Super fornøyd med den også til nå!

  Pinnekjøtt kan du fint spise med god samvittighet. Nam nam 🙂

  Med første hadde jeg også morkaken foran og jeg kjente først skikkelig spark rundt uke 20. Kjente kanskje sånne «durr» et par uker før, men var ikke særlig tydelig.
  Nå begynte jeh å kjenne antydning til bevegelse i uke 15 og først nå i uke 19 klarte jeg å kjenne spark med hånda på magen, det er virkelig helt magisk!

  Gøy å følge disse oppdateringene, spesielt når jeg også er i samme situasjon 🙂

 7. Trine says

  Vi har Stokke trailz og kan anbefale den på det sterkeste! Sammenliknet med bugaboo er det to åpenbare fordeler med Stokke: den er høy, så du får god kontakt med babyen <3 det er veldig god plass under bagen, altså der man putter varer ol, superstort pluss 🙂 også er det lett tilgjengelig, siden bagdelen er så høy. Gleder meg til å følge deg videre i graviditeten 🙂

 8. Nora says

  Kan absolutt anbefale Stokke Trailz! Det er så deilig at babyen kommer høyt opp (i forhold til veldig mange andre vogner), samt at den er lett å bruke både i byen og i marka 🙂

 9. Eva says

  Stokke Trailz anbefaler jeg! Veldig lun og fin vogn, og høy, så du trenger ikke bøye deg så langt ned for å ta opp/sjekke babyen. I tillegg er det mye plass under vognen! Jeg er superfornøyd!

 10. L says

  Jeg har en Stokke Xplory! Var veldig fornøyd med den – men jeg bor i London, og det er nok en typisk city-vogn. Hadde den et par ganger på norsk vinterføre, og det var ganske krise, så vil ikke anbefale den på snø eller slaps 😉

  Første graviditet kjente jeg liv rundt 20 uker, denne graviditeten rundt 16 uker. Tror det er enklere når man vet hva man skal kjenne etter, og litt mer vanskelig første gang. Men så fantastisk når man endelig kjenner bevegelse!

  Og kos deg med pinnekjøtt 🙂

 11. Henriette says

  Gratulerer så mye til både deg og Emil 🙂 Gled deg til lite søvn og den sterkeste kjærligheten du kan tenke deg! Å være mamma er helt fantastisk. Terminen din er 3 dager før bursdagen min, da blir det nok en Vær baby. Stae folk! Vet ikke om du trur på sånt men det er faktisk ganske interessant å lese om barnets stjernetegn med ditt eget.

  Jeg startet å kjenne liv rundt 23 uker inn. Jeg veit ikke helt hva som er vanlig men sånn var det for meg hvertfall. Det er utrolig gøy når du starter å se sparkene utenifra! Litt alien følelse, helt sjukt. Haha!

 12. Tina says

  Valget vårt sto mellom bugaboo og Stokke også. Vi kjøpte bugaboo Buffalo classic fordi vi ikke har så stor bil og den kan klappes sammen så utrolig effektivt og greit. Den blir veldig liten! Pluss at det er en drøm av en vogn! Stokke er ikke dårlig det heller, faktisk enda litt deiligere å trille. Begge er flotte valg. Og en ting, ikke kjøp masse klær i nyfødt str!! De vokser så utrolig fort! Vår lille klump på to måneder fikk ille brukt halvparten av klærne en gang før de ble for små. Str 62 og oppover varer litt lenger derimot. Lykke til!❤️

 13. Henriette says

  Jeg fikk baby nå for 6 uker siden og vi har Stokke trailz vognen. Jeg er såå fornøyd med den, den er supergod å trille, lett å ha med å gjøre i tillegg til at vi har terrenghjul som gjør at det er en robust vogn som kommer frem overalt. Jeg liker i tillegg høyden på vognen i forhold til bugaboo, man får mer kontakt med barnet i den høyden. Anbefales på det sterkeste i tillegg til at den er råfin å se på 🙂

 14. Sanna says

  Såå glad på din vegne, Annette :)) Jeg har Stokke trailz i fargen black melange. Jeg er super fornøyd med valget og får mye skryt 😉 Har du sett den nye Nordic blue fargen – kjempe lekker!

  Helt ærlig så har jeg ikke sansen for Bugaboo.. Vognen er så utrolig lav. Jeg vil si at den vognen passer for de foreldrene som er litt lave. Du og Emil vil definitivt passe Stokke vognen 😀

 15. Kristin says

  Et pinnekjøtt med god samvittighet !
  Fekk jenta vår i slutten av mars i år og åt pinnekjøtt til den store gullmedaljen i juletider i fjor 🙂

  Me har buggabo buffalo og er veldig nøgd med den begge to!:) den passer og bra til oss begge fordi om det skiller ca 20 cm på høgden. Me var og opptatt av plassen den tok samanlagt i bil og den var ei av dei som kom desidert best ut både i lengde og høgde:)

  Hadde som sagt termin i slutten av mars sjølv og kjente eigentleg ikkje skikkelig liv før rundt juletider! Då var det full action og me kjente bevegelsene begge to! Før det hadde ikkje han greidd å kjenne noko og eg var usikker på kva eg kjente 🙂

  Nyt tida <3

 16. Elisabeth L says

  Håper smertene i magen gir seg etterhvert for deg! Har aldri hørt smerter der før så da kan jeg forberede meg på enda en ting 🙂 Man får i allefall aldri nok for skift, enda man tror man har handlet altfor mye, hehe! Så plagg som body er veldig fint å ha mye av 🙂

 17. C says

  Veldig gøy å følge deg nå – er og gravid med min første og etter OUL mandag så fikk eg og samme termindato. Så me er akkuratt like langt på veg! 🙂 har falt for Stokke Trailz vogna, det blir den her. Dei siste 3-4 dagene har eg kjent liv, men kun på kvelden. Ikkje nok til at mannen kjenner det, eg kjenner det nok inni. Men no er det ikkje lenge til me kjenne liv for fullt – både meg og deg! 🙂

 18. C says

  Glømte forresten å sei at eg har morkaken bak (er det det det blir når den er vanlig?), så det er nok derfor eg kjenner det no. Gleder meg og enormt til julemat 🙂

  • Annette Haga says

   Morkaken kan være plassert på forskjellige måter, alt er like normalt! 😀 Så koselig å kjenne det <3 Og så gøy med samme termindato!!

 19. Marthe says

  Jeg vil anbefale at du tar en titt på merket Uppababy, spesielt modellen Vista! Bestselgeren i USA men ikke så kjent eller vanlig i Norge ennå. Du får komplett vogn (bag og sportsdel) for samme pris som du kun får en del hos andre merker, bagdelen er godkjent som seng noe som er praktisk om du skal bort, det følger med adapter til bilstol slik at du slipper å kjøpe det ved siden av, solskjermen er fantastisk god og den har høyere vektgodkjenning. Veldig enkel å håndtere blant annet med etthåndsgrep når du skal ha av/på bagdelen, noe som er veldig undervurdert, også er teleskop håndtaket så utrolig mye bedre enn stokkes håndtak (Bugaboo har også et slikt håndtak)

 20. Silje says

  Hadde også morkaka foran, kjente de første tydlige sparkene i uke 22, så litt sent, men da tok det av ass!

  • Annette Haga says

   Det er den ultralyden som dekkes av staten – som man får innkallelse til på det sykehuset man skal føde (rundt uke 19-20) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *