Gravid – uke 16 &17

Nå synes jeg tiden går fortere og fortere! I begynnelsen synes jeg det gikk så sakte – men nå klarer jeg såvidt å henge med på dagene. Nå hopper jeg over uke 16 og går direkte til uke 17, slik at oppdateringene blir litt mer riktige :) Nå er jeg altså kommet til den 17. svangerskapsuken (tok meg litt tid å skjønne hvordan man regner på det, haha). Forrige uke kom vi hjem fra bryllupsreise, jeg er tilbake på jobb og vi har fått vite KJØNNET! ❤️ Så utrolig stas!!

Gravidoppdatering-16og17Termin: 18.03.2018
Gravid uke 17
16+4
167 dager igjen…

Babyens størrelse: Fosteret er omkring 17 centimeter, omtrent som en appelsin – eller avokado.

 Graviditetssymptomer: Jeg har nok kjent litt ekstra på symptomene etter den lange reisen hjem, og vet ikke om jeg er ekstra trøtt pga jeg er gravid eller jetlagged. Men jeg har vært veldig dårlig, omtrent som helt i begynnelsen av graviditeten – utrolig slapp, kvalm, uggen og ja… Forrige helg orket jeg omtrent ingenting!! Men jeg sier til meg selv at det er lov å hvile med god samvittighet.

 Vektøkning: Nå var det tre uker siden jeg veide meg sist, og totalt har jeg gått opp ca 2 kg foreløpig. Tror det er helt normalt, ingenting jeg tenker så mye på. Mesteparten av kiloene kommer nok på slutten tenker jeg. Jeg spiser jo akkurat det jeg har lyst på – og føler for, men passer litt ekstra på å få i meg sunn og variert mat.

 Ukens must haves: Formen er fortsatt litt rar om morgenen, så Emil gir meg ristet brød med smør og skinke på sengen før jobb – hehe. Det er et must! Synes dessuten det smaker utrolig mye bedre enn vanlig også. Kanskje fordi jeg ble så matlei på ferie?

 Cravings: Ingen spesielle cravings, annet enn at jeg foretrekker enkle matvarer som toast, knekkebrød, baguette, ris.. Ja dere skjønner sikkert. Ellers var det godt å spise lakris igjen (savnet det i USA!)

Innkjøp: Jeg har faktisk kjøpt meg mine… første preggo-jeans!! Og jeg eeeelsker det, haha. Det er ingenting jeg hater mer enn ukomfortable klær, så nå har jeg lagt vekk mine vanlige skinnyjeans. Ellers passer jeg fortsatt inn i det meste jeg har av klær. Men det har blitt 2 nye jeans på meg, én mellomblå denim og én i sort, begge fra HM. Kan vise dem snart!

Kropp og forandringer: Ikke noe nytt, annet enn at magen blir mer og mer tydelig for hver dag føles det som.

Energi: Venter fortsatt på det gitt… Har kjøpt meg jerntabletter nå da, så håper det gjør en liten forskjell.

Kjønn: Det skal vi snart dele med dere! :D

Navnevalg: Det er fortsatt veldig åpent – vil gjerne ha et navn som ikke er altfor poppis (så f.eks William/Olivia er helt utelukket selv om jeg liker de navnene veldig godt). Og så har jeg definitivt ikke funnet meg en mann som er enig med meg i alt, noe som gjør det enda vanskeligere å lande på noe… ;) Haha!

Hva gleder jeg meg til: Å kjenne det første sparket. Jeg kan ikke se for meg noe annet enn at det vil føles veldig… rart? Noen ganger føler jeg meg helt freakshow og tenker tanker som «det LEVER noe inni meg, herregud hva er det som SKJER egentlig, hvordan går det an – hvordan klarer alle andre å tenke at dette er normalt, dette kan jo ikke være normalt, hjeeelp». Det er jo selvfølgelig verdens mest naturligste ting å være gravid, men likevel føles det absurd ut noen ganger, haha.

Ellers må jeg si at det er veldig gøy å høre at en god del av dere også er gravide, og flere har jo termin rundt samme tid som meg! Tusen takk for alle fine kommentarer. ❤️

Comments

 1. Marte says

  Kjempefine oppdateringer du kommer med! Flott som gravid er du også ❤️ Men lakris er noe man helst ikke skal spise som gravid!! Vær obs på det slik det ikke skjer noe med lille babyen!

  • Tonje Cathrine says

   Det er bare tull. Når jeg var hos jordmor sa hun at man godt kunne spise normale mengder lakris. Det er ikke farlig for babyen, men kan gi økt blodtrykk for mor. Kos deg med god samvittighet.

 2. Tonje Cathrine says

  Så vakker du er Anette. Kjenner meg godt igjenn i det du skriver. Jeg er i uke 14 nå, og så trøtt. Føler at jeg kan sove når som helst. Hvor har du kjøpet gravid jeansen din? Gleder meg til å se hvordan du kler deg som gravid. Du er en kjempe inspirasjon innen mote. Har dere vært på ordinær ultralyd? Jeg gleder meg sånn til min om ca 4 uker. Ha en fin helg.

  • Annette Haga says

   Tusen takk! :) Jeg kjøpte mine fra H&M! Vi skal på ordinær ultralyd den 20. oktober:) Blir spennende!

 3. Ester says

  Så spennende å følge med :D Jeg kjenner så godt igjen den tanken om at det var helt absurd at det var noe som levde inni magen. Veldig spesielt! Gled deg til de første sparkene, så koselig :) Masse lykke til videre, satser på kvalmen gir seg snart ;)

 4. Hanna says

  Hei søte Annette!

  Gratulerer så mye med bryllup og graviditet <3 Er så utrolig glad på deres vegne :)

  Jeg fikk ei datter 23. mars <3 Det er absolutt den største velsignelsen. Jeg føler meg så heldig og elsker å være mamma – verdens beste følelse! Dere har sååå mye å se frem til. Så gøy at du har termin mars neste år, og jeg er så spent på kjønnet :))

  Ta vare på deg selv og sov med goood samvittighet. Jeg sov så mye de siste mnd av graviditeten at mannen min ble beskymret haha! Stooor klem

 5. R says

  Hei!
  Jeg vet veldig lite om å være gravid, så ikke stol 100% på meg, men tenkte jeg bare skulle si at min gravide venninne er veldig lei seg for at hun ikke kan spise lakris fordi det ikke er bra for barnet! Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, om det er noe spesielt for henne eller hva det er, men kanskje du skal sjekke det opp?:) ikke meningen å stresse deg, men tenkte det var lurt å si fra!
  Forøvrig ser du helt nydelig ut, og gratulerer så mye med både ekteskap og graviditet!

 6. Grete says

  Kjenner meg så godt igjen i dine følelser. Følte også at det var rart å gå gravid, at det vokste noe inni meg. Jeg følte likevel at det ble bedre når hun begynte å sparke. Akkurat som at jeg da kunne kjenne at hun levde. Fortsatt veldig rart da. Vanskelig følelse å forklare;)

  Jeg var også uggen i formen ut over de vanlige 12 ukene, men det gikk seg til. For mange er ukene mellom 20-29 de beste, så bare å glede seg :) Krysser fingrene for at det bedrer seg snart!

 7. Elisabeth L says

  Ååå så koselig med disse innleggene! Det er helt utrolig hva som skjer med kroppen når man er gravid:) Håper formen din blir bedre<3

 8. Anonym says

  Det er så gøy å lese disse innleggene. Kunne du vist oss bilder av photoboothen din fra bryllupet? Jeg står mellom fotobaren og blitzbox. Siste nevnte har ikke bakgrunn ved utleie av boksen for en helg. jeg er spent på hvordan din så ut. jeg trenger inspirasjon for å velge. haha <3

  • Annette Haga says

   Vi hadde bare en hvit bakgrunn! Har blogget bilder fra den som du finner om du går litt bak i arkivet eller sjekker kategorien Bryllup:)

 9. Silje says

  Vil anbefale deg å gå å sjekke jernnivået hos legen før du begynner på tabelettene. Jeg har alltid brukt jerntabeletter når jeg har vært slapp, tenkte å gjøre det samme når jeg var gravid, men ble omtrent kjeftet huden full på apoteket. Sjekka jernnivået, og det var for første gang i mitt liv helt normalt.. bare graviditetsslapp. Sov omtrent i 9 mnd..

  • Annette Haga says

   Jeg har sjekket nivået mitt altså :) Men haha, «sov omtrent i 9 mnd»… Det krever mye energi å lage bebis, det er sikkert <3

   • Silje says

    Krever mye energi ja, det er helt sikkert. Men gled deg til redebyggingen kicker inn, da kommer energien i store mengder, iallefall gjorde det det for meg, malte vegger og stod på, synd jeg var stor som ett hus (2 uker før termin). Men gratulerer, du har så utrolig mye å glede deg til <3 Lykke til!

 10. Mariell says

  Heei :) Vil bare si at jeg syntes det er veldig kjekt at du er begynt å blogge igjen :) Tok en liten stund før jeg fikk det med meg.
  Så fin du er nå som du er gravid <3 Jeg har en datter på 1år, og husker veldig godt den følelsen om at det er veldig veldig rart at det vokser et menneske inni meg. Hehe. Men var så koselig når sparkene kom og ble mer og mer tydelig<3 Savn<3

  Ville forresten også nevne at legen min nevnte at det ikke var så bra å spise lakris som gravid. Husker ikke hvorfor (ammetåke). Men tenkte ikke så mye over det for jeg ikke liker det så godt selv :)
  Håper gjerne med lege/jordmor selv.

  Klemmer <3

 11. Oda says

  Jeg har fulgt deg i mange år, og så glad for at du begynte å blogge igjen.
  Ekstra gøy er det at vi giftet oss på samme dag, og nå er jeg også gravid!
  Gratulerer så mye til deg og Emil! Gleder meg til å følge deg videre.:)

 12. Odette says

  Sjå den fine magen! Ja, eg også kjenner på den tanken om at noko lev inni meg. Det å høyre hjartelyden og sjå fosteret var absurd, men samtidig klarte eg ikkje heilt å relatere det til at det var inni min mage.
  Eg håpar du snart vil føle deg betre, så langt har eg ikkje hatt nokon særlege plager (utanom å vere stuptrøtt kl. 23). Kryssar fingrane for at det held seg sånn framover.
  Ang. buksene frå HM: kjøpte du din normale storleik eller gjekk du opp?

  • Annette Haga says

   Hei! Jeg kjøpte min normale str, synes de er litt store egentlig. Men da har jeg litt å vokse inn i, hehe.

 13. Elina says

  Gratulerer så mye med bryllupet og graviditeten :-D Gleder meg til å følge med videre på oppdateringene fremover!

  Jeg lurte på en ting også, hvor redigerer du bildene dine? Og hvordan redigerer du inn de «malings flekkene»/elementene (eller hva jeg skal kalle det) bak teksten på bildet? :-D

  Ha en super fin helg fineste deg <3

 14. Iselin says

  Bare tull at man ikke kan spise lakris, herremåne..
  Jeg har termin rundt din tid jeg og, og jeg spiser lakris med god samvittighet- og det er ikke farlig for barnet(med for blodtrykket ditt)

  Kos deg med graviditeten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *